Strani: 1 2 3 4

macon sporočil: 12.861
[#1877794] 13.11.12 13:06
Odgovori   +    13
Nekdo mi je opisal, kako tožilci zavlečejo izdajanje obtožnice. Policisti vložijo primer podkrepljen z dokazi. Tožilec ima po zakonu 3 mesece časa, da zaprosi za dodatna pojasnila. Policisti so recimo vložili papirje proti 10 obtožencem. Tožilec torej 88. ali 89. dan potem, ko je dobil material s policije, zaprosi za dopolnila v zvezi z ENIM(!) obtoženim od desetih. Policisti recimo to pošljejo v kakem tednu. 88. ali 89. dan od tega tožilec zaprosi za dopolnitev v zvezi z DRUGIM obdolžencem...

Ne vem, če je to res, ampak dobil sem tako razlago od nekoga, ki je delal na sodiščih.
anon-294427 sporočil: 195
[#1877799] 13.11.12 13:09
Odgovori   +    2
Odlično!!
anon-84313 sporočil: 633
[#1877840] 13.11.12 13:35
Odgovori   +    7
Ja, kako naj pa drugače sodijo, ko pa gre za sodnike tretjerazredni kader, ki ne najde službe v gospodarstvu, upravi ali odvetništvu.
Poleg tega pa imajo svetle vzglede iz preteklosti, ko je bil glavni tožilec osebek s končano gimnazijo in dvomesečnim kurzom na komunistični univerzi Dzeržinski v Moskvi.
Za napake nihčle ne odgovarja v manjših krajih pa so sodniki zlizani z drugo malomeščansko smetano v večjih pa so vmes tudi prostozidarji in vsi ti delajo pač po pajdaških vezeh, ne pa toliko po pravu, da o korupcciji ne govorimo. Sicer pa je podobno tudi v drugih državah, tako da naši niso kakšna posebna izjema. Pa še poklic se je feminiziral do skrajnih meja in tako kot za volitve bi bilo potrebno tu postaviti kvote: 35% sodnikov naj bo moških, na vseh nivojih LOL
sporočil: 113
[#1877860] 13.11.12 13:49 · odgovor na: anon-247964 (#1877540)
Odgovori   +    6
Odličen komentar. Častitam. Takšna razmišljanja bi bilo nujno razširjati in jih nadgrajevati, če želimo nekoč v prihodnje zgraditi pravno državo ali vladovino tako opevanega prava.
anon-222032 sporočil: 18
[#1877922] 13.11.12 14:26 · odgovor na: macon (#1877794)
Odgovori   +    0
Ne veš, če je to res, a vseeno nekaj trdiš in nekoga blatiš?? "Svašta". A govorice glede tožilstva in policije pa dobiš s strani sodišča? "Ne moreš da verjameš" kakšni možganski trusti ste nekateri..
[#1877930] 13.11.12 14:30 · odgovor na: (#1877673)
Odgovori   +    4
Lepo obrazloženi razlogi za trajni mandat sodnikov. Nikjer pa nisem zasledil besede pravično, pošteno, dejansko kar mora biti temelj sojenja. Če pa pogledamo stanje pri nas pa je gotovo sodstvo samo med največjimi rušilci pravne države. Vem, da za pravično sojenje nujno neodvisnost sodnikov od oblasti to naj bi zagotovil trajni mandat sodnikov, pa bi pri sedanjem stanju v sodstvu podpiral referendum za odpravo trajnega madata.
Sodniki naj si trajni mandat zaslužiujo s svojim poštenim sojenjem.
jurehrvatic sporočil: 294
[#1877931] 13.11.12 14:30
Odgovori   +    4
Izvorni greh vseh kriz v Sloveniji je ravno v skrajno neprimernem sodnem sistemu!!!
anon-184513 sporočil: 3.006
[#1877932] 13.11.12 14:30 · odgovor na: anon-252093 (#1877458)
Odgovori   +    1
[vseok]
Naši sodniki so tako sposobni, da bi še pri Breikeviku ali pa Fritzlu našli napake pri postopku in bi jih lepo spustili na svobodo. Soseda, ki pa je prijavil nasilje, bi obtožili za vmešavanje v tuje zadeve ali obrekovanje...
Poznam rešitev. Sex!

Kako? Zakaj?

Slovenski žrebci naj se žrtvujejo za Slovenijo in naenkrat oplodijo vse slovenske sodnice. Z odhodom sodnic na porodniško, slovenski sodni sistem razpade. Zagotovo!
anon-293260 sporočil: 76
[#1877990] 13.11.12 14:57
Odgovori   +    5
Rok Hren je fizik, zaposlen v družbi Johnson & Johnson , d. o. o., in predavatelj na Univerzi v Ljubljani.
To pove vse, tip ima logično razmišljanje in tudi zdrave poglede na sodstvo, ki je skregano z vsako logiko!

In kaj je v pravu takega, da moraš biti nakladač (beri pravnik) in ne naravoslovec? Jasno, pravniki se imajo za posebno, zaprto kasto že skozi stoletja in želijo biti nekaj drugega, četudi so zato amoralni! Saj, nekaj takih primerov poznamo, kajne, pardon, how-how?
anon-293260 sporočil: 76
[#1878000] 13.11.12 15:02 · odgovor na: jurehrvatic (#1877931)
Odgovori   +    4
[jurehrvatic]
Izvorni greh vseh kriz v Sloveniji je ravno v skrajno neprimernem sodnem sistemu!!!
... in duhv tej provinci, ki vlada tako, da če si diplomiral na pravnem faxu, si lahko v Banana-Sloveniji vse: predsednik države, direktor bank, bolnic, monopolnih ustanov, ...! Torej, povsod, kjer je denar in kjer je važno, da NE priznaš krivde (svinjarije, zablode, ipd.), temveč blebetaš, četudi neumnosti, le da nisi tiho!
[#1878005] 13.11.12 15:04
Odgovori   +    2
Končno se je nekdo lotil največje rakove tvorbe naše družbe. Nebom se spuščal v podrobnosti članka, ki na nekaterih primerih kaže absurde v delovanju sodstva. Želel bi le poudariti, da je nujno, da se spopademo z anomalijami sodnega sistema. Mnogo več bi bilo potrebno o nepravilnostih nepoštenostih neprofesionslnostih in nedelu v sodstvu, pisati, govoriti, opozarjati. Če ne bo rezultatov pa tudi ukrepati z odvzemom trejnega sodniškega mandata tistim sodnikom, ki tega ne zaslužijo.

Sodstvo mora biti temelj pravne države, žal je v nekaterih primerih kljub trajnem mandatu sodnikov še vedno inštument nekatere politike. Nekateri sodniki se niso bili sposobni otresti političnega delovanja iz preteklosti. V okviru delovanja sodsta pa tudi neobremenjeni sodniki niso našli moči in poguma, da bi se takšnih sodnikov, ki niso sposobni soditi po pravici in zakonih in so bili še vedno povezani s politiko, odkrižali. Tudi zato bi morali razmišljati o spremembah pri trajnem mandatu.
BojanRi sporočil: 5.518
[#1878010] 13.11.12 15:08
Odgovori   +    7
No povem jaz še moj primer. Peljem se zvečer 150m domov iz gostilne po osvetlejni ulici pa me 25m pred domom iz zasede napadejo policisti in mi pač naračunajo za 650€ kazni, sveda model ob tem napiše na plačilni nalog datum, kot da se je zadeva zgodila en mesec prej kot sen je dejansko zgodila seveda sem protestiral in nisem podpisal in on nič vztraja pri svojem. Ker sem vedel kaj bo sem takoj plačal 50% globe in se pritožil da so podatki napačni, saj po njegovih datumih plačilo v 8 dnevih sploh ni bilo možno. No dosišče je razsodilo, da je model res napisal napačan datum in naložilo naj popravijo datum na plačilnem nalogu. No jaz sem zadevo v 50% plačal v roku 6 dneh včeraj pa dobim domov obvestilo pred izterjavo ostalih 50% in seveda datum plačilnega naloga, ki sploh ni bil pravi torej napačen za en mesec, kot da se je vse zgodilo en emsec prej. Kličem danes na policijo kaj to pomeni in meni tam ženska pove da sem več kot en emsec zamudil s plačilom. Ji povem, da obstaja sodba kjer je potrebno spremeniti datum plačilnega naloga. No gre preveri in potem ugotovi, da je to itak brez veze, ker se ne bi smel pritožiti. Nadalje vztrajam, da če se ne bi bi itak že ob izreku globe zamudil vse roke, ker mi je policist navedel napačen datum no nato pa le naumi, da ona za to ni pristojna, da tak pač je in pika in da naj pokličem nadrejenega, ki pa je seveda na dopustu drugega pa ni. Mislim poden od podna, vse bolj sem pa prepričan, da je model zavestno in namerno napisal na plačilni nalog datum s katerim bi že v štartu moral plačati 100% globo ker bi itak zamudil vsaj en mesec.....no kako se bo zgodba odvila bom poročal....skratka žalostno kjer lahko pol pismeni ljudje, ki se očitno ne spoznajo na datume ne vem kaj je napisal, da je tisti dan delal, če ni vedel niti kateri datum je, pišejo vtroglave zneske glob. Skratka iz te države ali kar koli že to je potrebno čimprej spizditi....no da ne omenjam, da je model napisal da sem kaznovam po zakonu, ki sploh ni veljal in je bil 2 leti prej razveljavljen.
anon-233233 sporočil: 2.146
[#1878020] 13.11.12 15:14
Odgovori   +    5
EN ZX spectrum bi bil vsekakor boljši ( beri učinkovitejši, pravičnejši in pravilnejši) kot vsa sodniška drhal skupaj, ki se je v maniri negativne selekcije prignetla za sodniške klopi v zadnjih 20 letih in pred tem. Ko sem neko sodnico vprašal kako to, da s tako vnemo vleče Joint... mi je rekla, da to ni kaznivo, ker ga ne daje naprej iz svoje roke ampak ga odloži na pepelnik... Pravno-formalno torej ni odgovorna, če je naslednja roka, ki si taisti Joint v usta vtakne... roka mladoletnika. ( Namen mojega vprašanja pa je bil sicer usmerjen v etični in moralni pogled) In ko sem jo vprašal kako to, da decebra nakupujejo tudi stvari, ki jih dokazano ne rabijo ( pisarniški material praviloma pri prijateljskih podjetjih) mi je milo odvrnila... če ne zapravimo, naslednje leto ne bomo dobili. In še zadnja cvetka... Kako to, da se lahko kriminalec, za katerega vsi (tudi ona) vemo kaj počne prosto sprehaja po Sloveniji... mi je rekla da njeno delo ni naznanitev kaznivega dejanja :))) skratka... dokler imamo take ljudi v sodstvu... drugače pač ne more biti ... pa lep sončen dan še naprej.
BojanRi sporočil: 5.518
[#1878021] 13.11.12 15:15 · odgovor na: (#1878008)
Odgovori   +    1
Še dobro, da niso tako kot v moje primeru ugotovili, da je bil naveden datum "pomota"
anon-61706 sporočil: 6.178
[#1878047] 13.11.12 15:26
Odgovori   +    6
...hm, samo se treba vprašat...
...ali je človek zgradil tak sistem ali je človečke zgradil ta sistem...

...ko bodo vsi udbovci pomrli, bo takoj sistem soditi, drugačen...

...ima, ima sistem sodni slovenski vrednote...udbovci sami sebi ne sodijo.
[#1878056] 13.11.12 15:29
Odgovori   +    9
...nad udbovci je samo Bog...glih je enga poklical na sojenje in moral je iti...ni mu kućan mogel odložiti...preložiti...türk oprostiti.
[#1878060] 13.11.12 15:32
Odgovori   +    6
...in iz spoštovanja do tih tičev časa...se je siol odločil-presodil...da komentiranje zapre...u maniri nedotakljivosti udbe...

...in nebo se nad Slovenjo razjezilo, samo še ogenj iz pekla začne bruhat...in bodo slovenska sodišča pogorela.
[#1878067] 13.11.12 15:36
Odgovori   +    6
...le čevlje sodi naj kopitar...
...kaj naj kopitar sodi, ko pa se že na prvi pogled vidi, da so čevlji gnili...
...lahko se zlaže-to je vse kar mu ostane.
[#1878108] 13.11.12 16:10
Odgovori   +    4
...osebno sem se vsakemu maščevanju odrekel...toda notar po nagradi-za pokvarjeno sojenje ko je bil še sodnik in specialni policiski sodelaveci, naj nikar mirno ne spijo...ker se lahko vsak moment ...
...sprejeti odločitvi odpovem...in zaživim kot Hlapec Jernej...
...lahko mirno spijo samo, dokler sem pred zlom-smradom dreka se umikat-bežat...trdo odločen...

...bolje je Človeka ubit...kot ga izdati ali prevarati...izdajalec in prevarant Mir v Duši za vedno zgubi...vsake sence se začne bat...vsake toliko časa ga spomne -VEst-da se žrtev lahko premisli-se ji utrga...

...in kako je ta sistem zahteval, da prjatle izdajam in ... brezveze bilo je...tako da se ve, kdo je kaj bil in po rezultatih ostal...ničeta-udbovska in kako so bili ponosni, na to kar so...lutke od krvi in mesa, ki po komandi edino zmortejo živet...in za to jh mora Narod hranit...da take rezultate, kot so, proizvedejo...

...ničudno, da je vse zlagano-po zaslugi teh dohtarjev pravnih znanj-sz pravnikom svetovalcem...

...lahko so veseli, da so še druge dimenzije-poleg the zdrekanih...in da so Slovenci bolj pičkice...

...Ponosen, Delaven in Pošten...Narod...nikoli ne bi takega hinavstva bil sposoben ustvariti...tudi v lepote Domovince verjet, ne bi bil dovolj velik razlog...za take delat...kot jih pacajo...mediteranski bazen-bazen kjer na Piratih vse stoji...če ne bi bilo Naravne kemije...bi Mediteran in Soča še danes bila od zgodovine krvava...

...in tako je povsem logično-posledično...da v Sloveniji strah vlada...ni druge možnosti, ker ta je bil posejan in ta zdej rase uspešno napej...oziroma ravno začel propadat...
...in propadel bo...izdajalci ne morejo-tako kot vsi ostali-popravit -kar je bilo storjeno...lahko pa se lažejo, kaj so delali...

...hinavstvo tudi cveti...

...in tudi to bo odcvetelo in uvelo...

...Pravični Sodnik-Življenje-nas čaka, da nas za minulo, na novo obsodi...

...kako se je mali prdec od sodnika naduval sz žabo krastačo..., ki ji je zet v policiji nič delal-se šminkal...

...fak, spet sem se na slovenske povezave spomnu...in slovensko sodstvo...groza, toda zdej ne boli več...zdej se mi komično zdi...

...in ti ljudje eni navadni pokvarjeni pajacki..., ko kućana vidim prav uživam...ko vidim kaj čas je iz njih naredil...nobenemu na Zemlji ni čisto nič prizaneseno-oproščeno...kljub veri naduvancev...in nakladanju Miheljaka in unga ki ima male možgane v nosno votlino stisnjenje...ni mama njegova vedela, da treba dete v zibki obračat, malo na levo malo na desno...da se mali možgani, da imajo prostor, se razviti...

...vse je, da mora levica in desnica kot eno delat...ne pa vsak v svojo stran vleč, kot v Sloveniji...nikjer v naravi ni takega nesodelovanja...še dobro rabi slabo...da razumemo lahko...kaj je kaj...spoznamo...da se učimo...

...in udbovci se nič niso mogli naučit...ker so se postavli v vlogo vsevednosti in vsemogočnosti...zdej pa to pozo opravičite...da jo Narodu zaračunavate...

...Krasen Svet, sz samimi krasnimi Ljudmi...bo, ko teh človeških beštij ne bo več...niti enga...da spet ne nastane epidemija sz tendenco v pandemijo zrast...mi in nihče več...so si zmislili...

...Svobodni Planet...vse je globalno, nič več ni lokalno.
anon-232300 sporočil: 2.042
[#1878113] 13.11.12 16:15
Odgovori   +    4
Slovenski sodni sistem: brez standardov, brez vrednot?
to neprestano dokazujejo. Bebci smo mi ki to dopustimo.
anon-204390 sporočil: 13.528
[#1878132] 13.11.12 16:30 · odgovor na: anon-178428 (#1877480)
Odgovori   +    2
[auchy]
Ta "le čevlje sodi naj kopitar" logika je tako bedasta, da bi morali Prešernu porušiti vse spomenike, ker jo je uvedel v slovensko družbo in tako prispeval k njeni dodatni zabitosti.
Jaz se pa s to logiko kar strinjam. Je pa res, da je pravna država pri nas tako globoko u kurcu, da ni potrebna pravna izobrazaba , da bi to dojel.
[#1878136] 13.11.12 16:32
Odgovori   +    2
...Država so Državljani...konkretni Ljudje...in konkretni ljudje imajo tudi dar, sposobnost...zlorabljati...
...zato in samo zato, zaradi sposobnosti danih Človeku, ne sme bit nič oprijemljivega državno-naše-, ker nikoli in niti ni mogoče, da bi bilo...vedno se bo najdu model, ki bo vse zlorabil...

...imate banko državno, ki Državljanom samo račune pošilja..., da izbrani zlorabitelji lahko naprej zlorabljajo...naše...vaše-jaz se vsemu odpovedal sem-našemu...
...hehehe-kako Slovenci sami sebi lagat znajo...kot, da že dolgo trenirajo-kot strenirani športniki...
...banko nastalo iz šverca tobaka...in rekli so da je Naša-vaša...hehehe...

...treba vseeno veliko priznanje dat tistemu, ki mu je Slovence uspelo tako pobebavit...novo logiko jim v glavo in srce usadit...krast, varat, izdajat...in si odlikovanja talat.
anon-278224 sporočil: 1.951
[#1878149] 13.11.12 16:43 · odgovor na: 121212 (#1877450)
Odgovori   +    4
[121212]
temule fiziku bi priporočil, da se najprej velja o nečem podučiti, preden začneš o zadevi "pametovati" in očitno vrli dečko ne razume, da se nezakonito pridobljeni dokazi v SLO izločijo v vsakem postopku. Osnovno kar bi se moral dečko vprašati, da bi se vsaj malo razlikoval od trume drhali, ki kar počez nekaj naklada čez sodstvo je, zakaj tožilstvo ni priskrbelo primernih dokazov za obsodbo, namesto da je delalo medijski spektakel. In še priporočilo temu in podobnim komentatorjem: "Le čevlje sodi naj kopitar"
In ko smo že pri čevljih ... mene pa zanima, kakšna so merila za nezakonito pridobljene dokaze te sodnice, če so bili dokazi pridobljeni s sodnim nalogom in veljajo na sodiščih v drugih državah? Italijanska sodišča nimajo evropsko primerljive zakonodaje? Dajte no!
Kaj pa dejstvo, da ljudem, ki so obtoženi trgovine z drogo, niso zamrznili premoženja? Ena sama šlamastika! In imamo sploh kak nadzor, ki bi lahko pogledal, kaj se je dogajalo in ustrezno sankcioniral napake??
anon-236938 sporočil: 1.078
[#1878153] 13.11.12 16:46
Odgovori   +    4
ali sploh potrebujemo tovrstni sodni sistem
Zanesljivo da. Če se zgodi da tožilstvo in policija ne upoštevata smernic dobrodušnih stričkov, potem nastopi sodstvo, ki zadevo ustrezno korigira.
[#1878170] 13.11.12 17:00
Odgovori   +    5
...ti tasilo...
...a ti bi regulirano družbo ustvaru...
...napiši še, zakaj bi dal alkoholu tako prednost pred drogami...
...pijancu pred narkičem, hšišomanu, triparju, navitemu, fokusiranemu...
...regulirati družbo-pomeni, da regulacije za vse enako velajjo...

...recimo, pit, kadit, drogirat se ne sme v javnih prostorih in na odprtem-ulici, parku...vsi, ki to hočejo počet, naj počnejo tam, kjer velja zasebnost...doma-med čtirimi stenami...recimo...

...ne da včeraj na rtv 1...cel dan samo nazdravljanje gledal...pijančevanje-nič drogiranja...

...regulirane družbe lahko tudi kaste nardijo...

...ali se Ljudje družijo, da so trezni ali se takoj, ko se Ljudje srčajo zadanejo...zadane marsikaj...ampak vse lahko rečemo, da zadane-spremeni...druženje bolj veselo nardi...hehehe...

...tako, če mene na ulici srečaš, boš rekel, glej kakšen str mladenič...nikoli ne boš vedu, koliko sem že skadil-hašiša...bubble...jaz pa vem, za vsakega alije in koliko spil...ne bom Ti niti poskušal povedat, ker tako in tako ne boš verjel...

...Človek sebe uredi, ne skrbet za drugih urejenost...lahko se vsakega, ki ne želiš gledat izogneš...še je Svet zelo Svoboden...in Odgovoren...
...najmanj 15 let nisem videl pijanega Človeka...ker sem se jih v 48 letih za vse Večne Čase nagledal in naposlušal...ravno sem pogledal na polico...en kup vinskih flaš-skisanih in vlečljivega vina-darila-že leta tm stojijo-nihče, jih niti ne pogleda...ko pa kakšen bud ali zrno hašiša na mizi pozabim, takoj zgine, niti enkrat, še nisem dobil nazaj, ko sem pritekel iskat, ko sem opazil, da sem pozabil...
...in kolikokrat si mislim, ko mi pogled na te flaše pade-vsaka je bila vredna preko 100$...kako je to možno, da se nihče nti ne spomne, kaj pit...juce pomaranč nonstop nabijamo...
...v tej hiši se vsak sramuje pit alkohol...in vsakemu sem ga iz teh flaš ponudil, ko je bila vsebina še užitna-tako zdej mi kavo v darilo nosijo...glih don coffee pijem...mislim, da je iz Srbije ali Hrvaške, mogoče celo iz Bosne...sploh še nisem pogledal...to je pa glih tazadnje, kar me zanima...
...vseeno so droge zdravila...tako kot vino antioksidanti...čudno, da se gospe ne pomlajajo, medtem ko tako nakladajo...tv dobro jutro...zdej grem pa pogledat, če so že na mmc- Ars naložili, kaj so o Konoplji ob 13.15 razložili.
anon-171153 sporočil: 4.257
[#1878173] 13.11.12 17:02 · odgovor na: 121212 (#1877494)
Odgovori   +    3
[121212]
> [jazorit]>
domnevam da fizik pozna fiziko, prava pa res ne najbolje."ulični poznavalci"in razlagalci prava se pa ponavadi izkažejo, da so že kdaj "fasali" na sodišču kar jim gre in so proti vsakršnemu sodstvu, saj le tega niti ne razlikujejo od tožilstva, tako kot številni tukajšnji komentatorji s teboj vred
In tisti, ki slovensko sodstvo "poznajo" ponavadi končajo na evropskem sodišču, zaradi nerazumno dolgega sojenja. Ali pa morajo vmes poseči novinarji, da razkrijejo povezave sodnic s stečajnimi upravitelji. Sodni sistem pač ni samemu sebi namen!
mutla sporočil: 602
[#1878191] 13.11.12 17:13 · odgovor na: (#1877496)
Odgovori   +    4
In največja ironija je, da so sodbe razglašene "v imenu ljudstva".
mutla sporočil: 602
[#1878199] 13.11.12 17:24 · odgovor na: anon-222032 (#1877505)
Odgovori   +    2
Nepravniki pač laične tekste beremo laično in pri stavčni zvezi "izvržba dokazov" ne pomislimo na izvršbo, temveč na zavrženje dokazov. Vi "kopitarji" pa ob nepravnem izrazu skočite v "luft" in nehati brati.
anon-215576 sporočil: 1.073
[#1878244] 13.11.12 17:48
Odgovori   +    5
po moje bo Miro cerar,ml., ki postane koleričen na vse in vsakega, ki slovenski sodni sistem ne spoštuje, ves teden brez spanja, če in ko bo tole rpebiral....
anon-297495 sporočil: 2
[#1878281] 13.11.12 18:21 · odgovor na: (#1877672)
Odgovori   +    1
Odgovor dob-u: s svojim komentarjem nisem zagovarjal svoje stroke, ampak sem se zgražal nad slabo napisanim člankom. Lukenj in napak v pravni državi se pa še predobro zavedam in jih vidim, vendar kot dober odvetnik med njimi krmarim v prid svojih strank! :)

Strani: 1 2 3 4

vm-kiva