Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Referendum o slabi banki verjetno bo - podpisov je dovolj
sporočil: 1.071
Zadnja sprememba: anon-205708 06.11.2012 18:55
[oQI23IDCN0948R]Poznaš star slovenski pregovor "Kar se Janezek nauči, to Janez zna"?
> [TetaPehta]
> Zakaj me v tej deželi nič več ne preseneti?
> To, kar se dogaja zadnji teden je nič več in nič manj kot RAZPAD DEMOKRACIJE. In odgovornost nosita tako pozicija kot opozicija. Zdaj dobesedno hodimo po robu.
Ja kaj se pa sprenevedkamo, no? Kaksne demokracije, kako lahko nekdo sploh izusti besedo "demokracija" ob vseh turcinih, kurcanih, zemljaricih, spomenkah, potrcih, bucarjih, kocijancicih in drugih ostankih kriminalnega rezima, skupaj s komunisti, ki so leta 1990 "ZKS" dodali postfiks "SDP", svoje rudece zvezde pa dobesedno prebarvali na rumeno? Kaksna demokracija neki, povsem navaden zakulisni totalitarizem partijske nomenklature!
V katero/čigavo šolo je hodil Janezek, ko je še imel lase? Se mi zdi da je tudi imela rdečo streho ...
sporočil: 5.152
Zadnja sprememba: anon-242092 06.11.2012 19:14
[TetaPehta]V casu, ko je sprani, a se lasati Janezek hodil v tisto solo, je kasnejsi sef Partije, ambiciozni aparatcik kucan, izvajal cistke med sokomunisti. Ko je bil kucan ze sef Partije, so Janeza zaprli isajlovici in ertli.
> [oQI23IDCN0948R]
> > [TetaPehta]
> > Zakaj me v tej deželi nič več ne preseneti?
> > To, kar se dogaja zadnji teden je nič več in nič manj kot RAZPAD DEMOKRACIJE. In odgovornost nosita tako pozicija kot opozicija. Zdaj dobesedno hodimo po robu.
>
> Ja kaj se pa sprenevedkamo, no? Kaksne demokracije, kako lahko nekdo sploh izusti besedo "demokracija" ob vseh turcinih, kurcanih, zemljaricih, spomenkah, potrcih, bucarjih, kocijancicih in drugih ostankih kriminalnega rezima, skupaj s komunisti, ki so leta 1990 "ZKS" dodali postfiks "SDP", svoje rudece zvezde pa dobesedno prebarvali na rumeno? Kaksna demokracija neki, povsem navaden zakulisni totalitarizem partijske nomenklature!
Poznaš star slovenski pregovor "Kar se Janezek nauči, to Janez zna"?
V katero/čigavo šolo je hodil Janezek, ko je še imel lase?
Zaradi takih pokvek kot si ti (pokvek v nesteto smislih, ne ljubi se mi opisovati, kako dalec sega tvoja pokvecenost), smo Slovenci tujci v lastni, od nikoli odstranjene srboslovenske komunisticne mafije ugrabljeni drzavi. Upam, da nekoc pride cas, ko bo drhal tvojega kova umolknila tako kot clani NSDAP, ko so na Hamburg padle zavezniske bombe. Morda pa te Slovenci ze prej nasutiramo v maticno domovino, Srboslave.
P.S.: Sicer pa sem tudi sam, hoces-noces, hodil v podobno solo; nadeli so nam rutice in kapice in smo morali v militaristicno-gverilskem slogu pozdravljati "Za domovino s Titom naprej!" in "Smrt fasizmu, svoboda narodu!" (ceprav ni bilo nikjer videti nobenega fasista, obljubim), s pestjo pritisnjeno ob senca. Sam sem bil ze v tistih neznih letih bolj pobalinske nature (celo kot majhen otrok sem cutil, da nekaj smrdi), zato sem si pionirsko kapico nadel pocez in vzklikal "Heil Hitler!", medtem ko so se otroci yugooficirjev s siroko odprtimi ocmi divili junaskim zgodbam o tovarisu Titu in njegovem zvestem psu Luksu, ki je bil najmanj toliko partijsko zaveden tovaris, kot ti.
sporočil: 5.963
V casu, ko je sprani, a se lasati Janezek hodil v tisto solo, je
kasnejsi sef Partije, ambiciozni aparatcik kucan, izvajal cistke
med sokomunisti. Ko je bil kucan ze sef Partije, so Janeza zaprli
isajlovici in ertli.
-----------------------
Nekaj zadev si izpustil. Ambiciozni Ivan je bil vernik partije, maščevalni Ivan je bil zelo jezen , ker ni postal precednik ZSMS(Školč). Ogromna razlika med Ivanom(Janša) in Jožetom(Pučnik), ki se z delom in delovanjem partije ODKRITO ni strinjal. Itd.
-----------------------
Nekaj zadev si izpustil. Ambiciozni Ivan je bil vernik partije, maščevalni Ivan je bil zelo jezen , ker ni postal precednik ZSMS(Školč). Ogromna razlika med Ivanom(Janša) in Jožetom(Pučnik), ki se z delom in delovanjem partije ODKRITO ni strinjal. Itd.
sporočil: 2.146
Ha ha ha, evo... pa se je končno začel drek dvigati na površje.
Veliki vodja je seveda kot vedno ko je vroče ... na službeni poti.
Frankel pa... modro tiho ... ali je nemara odšel z njim namesto
Urške? Zanimivo bi bilo preveriti kaj se je dogajalo s podpisi za
Teš 6. Seveda se tam ni iskalo... saj so vse mafije zainteresirane,
da se prilivi ne prekinejo. Slovenija, zemlja mog sna... bi
prepeval AlCapone... če bi lahko.
[RJSlo]Skoljca se dobro spomnim, on je leta 1991 tresocih se rocic cakal prihod srbskega zmagovalca.
V casu, ko je sprani, a se lasati Janezek hodil v tisto solo, je kasnejsi sef Partije, ambiciozni aparatcik kucan, izvajal cistke med sokomunisti. Ko je bil kucan ze sef Partije, so Janeza zaprli isajlovici in ertli.
-----------------------
Zadnja sprememba: anon-242092 06.11.2012 19:18
[RJSlo]Tudi Pucnik je bil v Partiji in kdo ve, kaksen vernik je bil, dokler ga ni spoznanje udarilo po glavi. Pa mu bomo to zamerili, ga bomo izenacili s sopartijcem kucanom, ki se je v dolgih letih dokopal le do spoznanja, da je Partija fajn stvar (ce si ti tisti, ki izvajas cistke)?
V casu, ko je sprani, a se lasati Janezek hodil v tisto solo, je kasnejsi sef Partije, ambiciozni aparatcik kucan, izvajal cistke med sokomunisti. Ko je bil kucan ze sef Partije, so Janeza zaprli isajlovici in ertli.
-----------------------
sporočil: 450
Je poslanstvo Sindikata kemične, nekovinske in gumarske industrije
Slovenije urejanje bančnega sistema? Kaj ima sindikat skupnega s
slabo banko? Odgovor je na dlani: skoraj nič drugega kot prikriti
tiste, ki so banke pokradli; ki so pretežno iz krogov blizu
opozicije.
sporočil: 21.898
[danda]prosim razloži kako in zakaj bo slaba banka odkrila tiste, ki so banke pokradli???
Je poslanstvo Sindikata kemične, nekovinske in gumarske industrije Slovenije urejanje bančnega sistema? Kaj ima sindikat skupnega s slabo banko? Odgovor je na dlani: skoraj nič drugega kot prikriti tiste, ki so banke pokradli; ki so pretežno iz krogov blizu opozicije.
sporočil: 3.152
Še ne dolgo tega so se norčevali iz nesposobnosti ta naših levih,
pa očitno ta desni niso nič bolj sposobni, če morajo skrivati
liste.
sporočil: 5.457
Janša tistega Gorenaka pa kar odstavi
je preveč naiven
se je res neumno pustil speljat na led
kot da ne bi bil policaj
in ne bi vedel
česa vse so rudeči tovariši sposobni,
posebno, če nosijo modre uniforme
je preveč naiven
se je res neumno pustil speljat na led
kot da ne bi bil policaj
in ne bi vedel
česa vse so rudeči tovariši sposobni,
posebno, če nosijo modre uniforme
+
Hvala za odgovora. Se pa izmikaš. Pučnik je postal član ZK in hotel nekaj spremeniti ter bil kaznovan. Ivan ni imel podobnih namenov. Če bi Ivan bil postavljen na mesto precednika ZSMS bi danes bil Ivan Pahorjev naslednik, Jože leta 1992 ne bi podprl guruja in bi se zgodovina pisala drugače.
Ivanu, Igorju in Dimitriju je bil mentor N. Kavčič. Liberalec, UDB-ovec, ZK ali kaj drugega. Vseeno komunist. S. Kavčič je bil do smrti komunist pa mu nekateri pojejo slavo.
Dejstvo je, da osebe, ki niso bile člani ZK, SZDL, ZSM itd., zaenkrat nimajo velikih možnosti postati nekaj v slovenski politiki. Bajuk na svoj načun, Pučnik na svoj in tu se neha. Čeprav nisem član SDS, nikoli jih nisem volil, toda Ivan sega Pučniku mogoče do kolen. Višje pa so njegove sanje oziroam dokazuje, da nikoli ni hotel.
Hvala za odgovora. Se pa izmikaš. Pučnik je postal član ZK in hotel nekaj spremeniti ter bil kaznovan. Ivan ni imel podobnih namenov. Če bi Ivan bil postavljen na mesto precednika ZSMS bi danes bil Ivan Pahorjev naslednik, Jože leta 1992 ne bi podprl guruja in bi se zgodovina pisala drugače.
Ivanu, Igorju in Dimitriju je bil mentor N. Kavčič. Liberalec, UDB-ovec, ZK ali kaj drugega. Vseeno komunist. S. Kavčič je bil do smrti komunist pa mu nekateri pojejo slavo.
Dejstvo je, da osebe, ki niso bile člani ZK, SZDL, ZSM itd., zaenkrat nimajo velikih možnosti postati nekaj v slovenski politiki. Bajuk na svoj načun, Pučnik na svoj in tu se neha. Čeprav nisem član SDS, nikoli jih nisem volil, toda Ivan sega Pučniku mogoče do kolen. Višje pa so njegove sanje oziroam dokazuje, da nikoli ni hotel.
sporočil: 5.835
[dob]Na žalost je tudi v poplave vmešana politika - in to nepremičninska. Nepremičninska politika v preteklosti je namreč precej prispevala k temu, da so cene zemljišč poletele v nebo in je veliko Slovencev gradilo na cenejšem zemljišču, kjer so pogoste poplave, ker za dražje zemljišče, kjer je manj poplav, niso imeli denarja.
Še dobro da imamo katastrofo, poplave pa to, da se malo oddahnemo od politike.
"Po ugotovitvah Zavrovalnice Triglav kar dobra četrtina Slovencev živi na območjih, na katerih so možne katastrofalne poplave." Vir: 24ur.com
sporočil: 1.071
[oQI23IDCN0948R]Ha ha ha ... lepo si me nasmejal. Ja sej si čisto ven padu lubček. Baldrijan pomaga. Natrosu si cel kup nesmislov, od Dolfeta do Joškota, oba sta že nekaj časa pokojna in del zgodovine. Kar se tiče tebe, praviš da nisi bil nikoli za ta rdeče, verjetno nisi bil član partije, verjetno nisi študiral obramboslovje, kjer je bil glavni predmet obramba revolucije in nisi bil rezervni oficir JLA.
> [TetaPehta]
> > [oQI23IDCN0948R]
> > > [TetaPehta]
> > > Zakaj me v tej deželi nič več ne preseneti?
> > > To, kar se dogaja zadnji teden je nič več in nič manj kot RAZPAD DEMOKRACIJE. In odgovornost nosita tako pozicija kot opozicija. Zdaj dobesedno hodimo po robu.
> >
> > Ja kaj se pa sprenevedkamo, no? Kaksne demokracije, kako lahko nekdo sploh izusti besedo "demokracija" ob vseh turcinih, kurcanih, zemljaricih, spomenkah, potrcih, bucarjih, kocijancicih in drugih ostankih kriminalnega rezima, skupaj s komunisti, ki so leta 1990 "ZKS" dodali postfiks "SDP", svoje rudece zvezde pa dobesedno prebarvali na rumeno? Kaksna demokracija neki, povsem navaden zakulisni totalitarizem partijske nomenklature!
>
> Poznaš star slovenski pregovor "Kar se Janezek nauči, to Janez zna"?
> V katero/čigavo šolo je hodil Janezek, ko je še imel lase?
Zaradi takih pokvek kot si ti (pokvek v nesteto smislih, ne ljubi se mi opisovati, kako dalec sega tvoja pokvecenost), smo Slovenci tujci v lastni, od nikoli odstranjene srboslovenske komunisticne mafije ugrabljeni drzavi. Upam, da nekoc pride cas, ko bo drhal tvojega kova umolknila tako kot clani NSDAP, ko so na Hamburg padle zavezniske bombe. Morda pa te Slovenci ze prej nasutiramo v maticno domovino, Srboslave.
P.S.: Sicer pa sem tudi sam, hoces-noces, hodil v podobno solo; nadeli so nam rutice in kapice in smo morali v militaristicno-gverilskem slogu pozdravljati "Za domovino s Titom naprej!" in "Smrt fasizmu, svoboda narodu!" (ceprav ni bilo nikjer videti nobenega fasista, obljubim), s pestjo pritisnjeno ob senca. Sam sem bil ze v tistih neznih letih bolj pobalinske nature (celo kot majhen otrok sem cutil, da nekaj smrdi), zato sem si pionirsko kapico nadel pocez in vzklikal "Heil Hitler!", medtem ko so se otroci yugooficirjev s siroko odprtimi ocmi divili junaskim zgodbam o tovarisu Titu in njegovem zvestem psu Luksu, ki je bil najmanj toliko partijsko zaveden tovaris, kot ti.
Jest tud ne. No Janezek pa je, če ne veš. Jaz sicer nisem nikol vpil Heil Hitler, pa v osnovni šoli so me mal grdo gledali, ker sem predlagal da na šolskem radiju ne bi predvajali pesmi Druže Tito mi ti se kunemo kot avizo. Čuden sem bil že kot otrok ... Kar se tiče mojih srbskih korenin, so močno pognale med služenjem vojske )). Drugače si falil glede mojega pedigreja. Nekje mi leži tudi izkaznica veterana vojne za Slovenijo. Za Slovenijo, ki je bila in je še v mojih sanjah povsem drugačna od te danes. Dobr da sem preživu vojno. Škoda bi blo da bi umru za tak drek.
sporočil: 885
[darko32]Lahko jih pa založiš po naročilu.
Sedaj se naj tisti, ki so hoteli izvesti lumparijo se morajo opravičiti in potrebno je uvesti kazenski postopke, ker je šlo za več ko naklepno dejanje, saj 36 listov ne moreš kar tako izgubiti.
sporočil: 885
Referendum o slabi banki verjetno bo - podpisov je dovoljSicer pa je naslov zavajujoč saj je podpisov dovolj za začetek zbiranja 40000 podpisov volilcev za referendum. Zbrati toliko podpisov pa ni ravno mačji kašelj.
sporočil: 21.898
[andrej6]potrebujejo jih samo še 39.999, ker mojega bodo zagotovo dobili
>Referendum o slabi banki verjetno bo - podpisov je dovolj
Sicer pa je naslov zavajujoč saj je podpisov dovolj za začetek zbiranja 40000 podpisov volilcev za referendum. Zbrati toliko podpisov pa ni ravno mačji kašelj.
sporočil: 432
Peljem te na sladoled, ko bo po tem zakonu kdo odgovarjal glede
slabih kreditov. Mi je vseeno ali je levi ali desni. Naivnež.
Odrasti prosim, ali pa ne piši bedarij.
sporočil: 358
Takojšen odstop ministra za notranje zadeve! Vsi vemo, dani sam
gledal teh listov, prevzame pa naj objektivno odgovornost.
sporočil: 4.758
[Karaya]Mislim, da se je čas bančnih dokapitalizacij iztekel. Zakaj sicer slaba banka?
O kakšnem stečaju bank pišeš? Alpe bodo implodirale pred izumrtjem državnih korporativistov. Ker mimo tega dejstva ne moremo, je status quo voda na mlin državnim korporativistom, kamor sem te pravkar prištel, kljub neki antistatist retoriki.
Za Jajota pa takole. Da ga naslednjič slišim govoriti o "mafiji, ki je ugrabila državo" izklopim televizor. Če zaj*** že drugo odprodajo državnih deležev ga samo še pljuvam kot Čarli.
Če je desna politika poden, lahko rečem, da imajo vsaj desni volilci nekaj mozga, lahko kaj slišiš o sodobni državi. Medtem ko levim ni nič jasno, ne ločijo med d.o.o, bajonetom in rdečo zvezdo.
Državljanska lista pa tudi, namesto da bi Jajota sili k odprodaji premoženja in se s tem ločili od SDS, če jim že gre za glasove; raje krijejo hrbet rdeči zvezdi na državnih proslavah.
sporočil: 450
[shevchenko]Pri prenosu kreditnih map teh slabih kreditov na novo inštitucijo se bo marsikaj odkrilo, kar se natiho ve že zdaj. Ni kar brez razloga v zakonu predviden štirikratnik običajnega zastaralnega roka za morebitna kazniva dejanja iz teh poslov.
> [danda]
> Je poslanstvo Sindikata kemične, nekovinske in gumarske industrije Slovenije urejanje bančnega sistema? Kaj ima sindikat skupnega s slabo banko? Odgovor je na dlani: skoraj nič drugega kot prikriti tiste, ki so banke pokradli; ki so pretežno iz krogov blizu opozicije.
prosim razloži kako in zakaj bo slaba banka odkrila tiste, ki so banke pokradli???
sporočil: 3.051
ja ne vemo, če bo referendum. mora odločiti ustavno sodišče. morajo
zbrati štirideset tisoč... počakajmo.
sporočil: 10.224
[Endimion]V resnici je tvoje sovraštvo do Janše čisto iracionalno, pa le poskušaš prikazati kot racionalno.
Hmm.. tvoj odgovor je pravzaprav primer, zakaj ljudje Janeza Janše ne marajo... pazi.. ne da jim je politična usmeritev SDS-a tuja, ampak je enostavno lik Janeza Janše na žalost preveč odbijajoč.
[jezst]Zakaj je pa potem Jankovič in njegovi pingvini proti?
Še enkrat: slaba banka ni namenjena razkrivanju lumparij ampak ZAKRIVANJU. Tale referendum je edina pamentna stvar, kjer je sindikat zraven.
Jankovića so že razkrinkali. Zato zdaj on hoče zagotoviti, da se razkrinka tudi druga stran.Laž. Jankovič se hoče le izmazati.
[Endimion]Tipično za levake. Če nisi "naš", si Janšev vernik.
Ti si vernik in je s tabo nemogoče objektivno debatirat. A bom poskusil...
Brezmadežen? no povsem ni. Niso pa reči dokazane. a smrdijo do neba.Če bi nekdo nate vrgel kup dreka, bi tudi ti smrdel, čeprav ne bi bil nič kriv.
sporočil: 4.775
Vodja poslancev SDS Jože Tanko je Virantu očital, da je bilo iz
njegovih izjav za medije mogoče razumeti, da je napako storilo
notranje ministrstvo, zato je zahteval demanti teh izjav. Je mogoče
kriva poslanka DZ s ponarejenim spričevalom, ker ne zna štet?
sporočil: 4.404
[RJSlo]
-----------------------
ti pa nekaj stvari enostavno ne veš,oziroma prav po komunajzersk nočeš vedet,hehe...
Med Pučnikovimi najtesnejšimi sodelavci tistega obdobja so bili literarni zgodovinar Taras Kermauner, sociolog Veljko Rus in pesnik Veno Taufer. Mladi Pučnik je verjel, da bi bilo mogoče sistem spremeniti od znotraj, zato se je včlanil v Zvezo komunistov Slovenije. Hkrati pa je objavil serijo kritičnih člankov v Reviji 57, v katerih je odkrito kritiziral gospodarsko politiko komunističnega režima.
školč je bil izvoljen po befelu partije,ozitroma je to zadevo imela v rokah sonja tribuna lokar,hehehe..a je treba povedat da je bil školč takrat v jla,taisti jla ki je imela tačas zaprte 4 slovenske domoljube?prišel je provocirat v uniformi jla..in JJ ni smel bit izvoljen..ravno zarad befela partije..
aja,janša je svoje pripevke na prou svinski način skrivu v tedniku mladina...hehehe..pizda,pa..a ste res taki idioti ki ne veste nič,al ste tako zaslepljeni?
in pizdeki rdeči pa bi že 1x povedal komu se je JJ maščval?al sam to sam besedno zvezo " janša se maščuje" uporabljate med drkažo?
Zadnja sprememba: anon-242092 08.11.2012 18:34
[RJSlo]Nic se ne izmikam, tudi Ivan je bil zaprt, tisto glede Pucnika pa je bilo seveda misljeno kot ironija. Kakor vem, ni Ivan v ZSMS dosegel nicesar, cetudi si je to ocitno zelel, ko je kandidiral za predsednika. Torej se njegovo skodljivost tezko primerja s skodljivostjo partijcev, ki so imeli moc odlocanja in izvajanja cistk.
+
Mene ne bi nic bolelo - ravno nasprotno - ce bi lustracija dosegla vse, ki so bili bolj ali manj vplivni clani jugoslovanskih politicnih organizacij. Nisem clan nobene stranke, niti nisem eksistencno ogrozen od menjav oblasti. Vseeno pa mislim, da je razlika med denimo kucanom (ali zavoljo mene manjso ribo skoljcem) in Ivanom ogromna; Ivan se je postavil nasproti Jugoslaviji in srbski hegemoniji, medtem ko je kucan in celoten ZKS skusal ohraniti Slovenijo znotraj Jugoslavije - to je po mojem dovolj dobro dokumentirano, da ne bi smelo biti predmet debate.
Zato menim, da je pljuvanje po Jansi moralno korektno le, ce zraven serjes in kozlas po kucanu.
P.S.: Koga si volil kot alternativo, ce ni skrivnost? Ta odgovor bo kljucen za najino nadaljnjo (ne)razpravo.
[TetaPehta]Na kurac mi gredo ljudje, ki se cudijo, da Slovenija ni taka, kot je (bila) v njihovih sanjah, obenem pa imajo precej za povedati o Jansi, a zato tem manj o sefu Partije in udbovcih na prostosti kot so ertl in sluzavi filister turcin. Zato mislim, da glede tvojega pedigreja pac nisem dosti falil.
> [oQI23IDCN0948R]
> > [TetaPehta]
> > > [oQI23IDCN0948R]
> > > > [TetaPehta]
> > > > Zakaj me v tej deželi nič več ne preseneti?
> > > > To, kar se dogaja zadnji teden je nič več in nič manj kot RAZPAD DEMOKRACIJE. In odgovornost nosita tako pozicija kot opozicija. Zdaj dobesedno hodimo po robu.
> > >
> > > Ja kaj se pa sprenevedkamo, no? Kaksne demokracije, kako lahko nekdo sploh izusti besedo "demokracija" ob vseh turcinih, kurcanih, zemljaricih, spomenkah, potrcih, bucarjih, kocijancicih in drugih ostankih kriminalnega rezima, skupaj s komunisti, ki so leta 1990 "ZKS" dodali postfiks "SDP", svoje rudece zvezde pa dobesedno prebarvali na rumeno? Kaksna demokracija neki, povsem navaden zakulisni totalitarizem partijske nomenklature!
> >
> > Poznaš star slovenski pregovor "Kar se Janezek nauči, to Janez zna"?
> > V katero/čigavo šolo je hodil Janezek, ko je še imel lase?
>
> V casu, ko je sprani, a se lasati Janezek hodil v tisto solo, je kasnejsi sef Partije, ambiciozni aparatcik kucan, izvajal cistke med sokomunisti. Ko je bil kucan ze sef Partije, so Janeza zaprli isajlovici in ertli.
>
> Zaradi takih pokvek kot si ti (pokvek v nesteto smislih, ne ljubi se mi opisovati, kako dalec sega tvoja pokvecenost), smo Slovenci tujci v lastni, od nikoli odstranjene srboslovenske komunisticne mafije ugrabljeni drzavi. Upam, da nekoc pride cas, ko bo drhal tvojega kova umolknila tako kot clani NSDAP, ko so na Hamburg padle zavezniske bombe. Morda pa te Slovenci ze prej nasutiramo v maticno domovino, Srboslave.
>
> P.S.: Sicer pa sem tudi sam, hoces-noces, hodil v podobno solo; nadeli so nam rutice in kapice in smo morali v militaristicno-gverilskem slogu pozdravljati "Za domovino s Titom naprej!" in "Smrt fasizmu, svoboda narodu!" (ceprav ni bilo nikjer videti nobenega fasista, obljubim), s pestjo pritisnjeno ob senca. Sam sem bil ze v tistih neznih letih bolj pobalinske nature (celo kot majhen otrok sem cutil, da nekaj smrdi), zato sem si pionirsko kapico nadel pocez in vzklikal "Heil Hitler!", medtem ko so se otroci yugooficirjev s siroko odprtimi ocmi divili junaskim zgodbam o tovarisu Titu in njegovem zvestem psu Luksu, ki je bil najmanj toliko partijsko zaveden tovaris, kot ti.
Ha ha ha ... lepo si me nasmejal. Ja sej si čisto ven padu lubček. Baldrijan pomaga. Natrosu si cel kup nesmislov, od Dolfeta do Joškota, oba sta že nekaj časa pokojna in del zgodovine. Kar se tiče tebe, praviš da nisi bil nikoli za ta rdeče, verjetno nisi bil član partije, verjetno nisi študiral obramboslovje, kjer je bil glavni predmet obramba revolucije in nisi bil rezervni oficir JLA.
Jest tud ne. No Janezek pa je, če ne veš. Jaz sicer nisem nikol vpil Heil Hitler, pa v osnovni šoli so me mal grdo gledali, ker sem predlagal da na šolskem radiju ne bi predvajali pesmi Druže Tito mi ti se kunemo kot avizo. Čuden sem bil že kot otrok ... Kar se tiče mojih srbskih korenin, so močno pognale med služenjem vojske )). Drugače si falil glede mojega pedigreja. Nekje mi leži tudi izkaznica veterana vojne za Slovenijo. Za Slovenijo, ki je bila in je še v mojih sanjah povsem drugačna od te danes. Dobr da sem preživu vojno. Škoda bi blo da bi umru za tak drek.
Zadnja sprememba: anon-245582 08.11.2012 19:11
+Hvala za odgovor.
Leta 1990 sem oddal svoj glas Zelenim, Ivanu Krambergerju, v drugem krogu Pučniku.
Leta 1992 sem oddal svoj glas Zelenim, F. Tomšiču.
Leta 1996 sem oddal svoj glas Zelenim.
Leta 1997 sem oddal svoj glas A. Peršaku.
Leta 2000 ................... SMS.
Leta 2002 ................... F. Arhar, v drugem krogu B. Brezigar.
Leta 2004 - 2008 ........ SSN.
Leta 2007 ......... L. Peterle.
Leta 2011 ......... SSN.
leta 2012 bom volil M. Zvera. Obrazložitev sem že večkrat napisal.