Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Prenovljene Finance.si so mrtve, naj živijo Finance.si
sporočil: 10.844
Lepo, da priznate, da ste malo zasrali.
Vam je 1/2 odpuščenega.
BDW, Roza podlaga med prebranim in neprebranim je za sokole. Sloraj se ne vidi razlike, če ne daš glave v ekran.
Vam je 1/2 odpuščenega.
BDW, Roza podlaga med prebranim in neprebranim je za sokole. Sloraj se ne vidi razlike, če ne daš glave v ekran.
sporočil: 18.363
Zadnja sprememba: bigl 30.10.2012 11:51
Ne razkopavaj mašine, ki deluje. Izkušnja tudi nekaj velja, upam,
da ni bila predraga. Lep dan.
sporočil: 413
Hja, drugič naj vodilni vzamejo kot zunanjega partnerja podjetja iz
Belorusije, Bangladeša in Kube....samo da se prišpara, zdaj pa je
rezultat tu.
sporočil: 48.253
Zadnja sprememba: bc123a 30.10.2012 11:55
projekt celostne prenove informacijskih sistemovProjekti s taksnim naslovom se po moje nikoli ne koncajo znotraj 2x podaljsanega roka ali pa znotraj 200% budgeta :)
Po skorajšnjem poginu poizkusnega zajcaKul formulacija :)
Nadaljevanje se slisi, kot da bodo pri Bonnierju glave letele?
PS. A lahko dobimo novi IP, da ne cakamo do 24 ur na propagacijo po DNSjih?
sporočil: 4.602
Glede na izkušnje izpred treh mesecev, bo prehod na nov sistem trajal od nekaj minut pa do 24 ur. Ta del je različen glede na ponudnika internet storitev, ki ga uporablja posamezen uporabnik spletne strani.Tega pa moram reči ne štekam, čeprav imam skoraj phd. iz informacijskih znanosti. Prenos boste opravili pri vas, tako da moja povezava v internet v ničemer ne more na to vplivati. Razen če ste projekt migracije zastaviti v smislu Seti@Home in bo vsak izmed nas prenesel en košček spletne strani v ozadju, prek kakšnega rootkit programčka?
sporočil: 13.665
[bc123a]Pojma nimam, me niti ne zanima. Po mojem celo ne. Konkretno keša še ni šlo nič naprej (morda s tožbami pride še kaj notri), je bilo pa kar nekaj stroškov ob pripravi in predvsem v obliki časa, energije in živcev.
> projekt celostne prenove informacijskih sistemov
Projekti s taksnim naslovom se po moje nikoli ne koncajo znotraj 2x podaljsanega roka ali pa znotraj 200% budgeta :)
> Po skorajšnjem poginu poizkusnega zajca
Kul formulacija :)
Nadaljevanje se slisi, kot da bodo pri Bonnierju glave letele?
Po eni strani je sreča v nesreči, da smo v tretjem od cca. 30 projektov naleteli na mino in smo na Financah "more krvi prolili" za naše brate in sestre severneje, ki sedaj sploh ne bodo štartali s projekti. :)
PS. A lahko dobimo novi IP, da ne cakamo do 24 ur na propagacijo po DNSjih?Sure: 195.43.131.11
sporočil: 168
Zadnja sprememba: anon-211479 30.10.2012 12:02
Tardeči bi rekli:Spet je Janša kriv ! ! ! :)
[dronyx]Hm, jaz nimam (niti skoraj) phd iz informacijskih znanosti in sem pač napisal tako, kot jaz razumem.
>Glede na izkušnje izpred treh mesecev, bo prehod na nov sistem trajal od nekaj minut pa do 24 ur. Ta del je različen glede na ponudnika internet storitev, ki ga uporablja posamezen uporabnik spletne strani.
Tega pa moram reči ne štekam, čeprav imam skoraj phd. iz informacijskih znanosti. Prenos boste opravili pri vas, tako da moja povezava v internet v ničemer ne more na to vplivati. Razen če ste projekt migracije zastaviti v smislu Seti@Home in bo vsak izmed nas prenesel en košček spletne strani v ozadju, prek kakšnega rootkit programčka?
Pošljem programerja, da ti pojasni (če ima čas, si lahko misliš, da je kar zaseden) :)
sporočil: 597
Zadnja sprememba: BLACKMONEY 30.10.2012 12:05
Sem hotel oddati komentar, pa sem opazil, da ponovno nisem
prijavljen :)))))
Spet je Janša kriv ! ! !Saj to sem hotel ravno omenit. Morda za padec obiska na tej spletni strani ni kriva samo tehnologija. Ampak naj nadzorni svet živi še nekaj časa v iluzijah. ;)
[BLACKMONEY]No...o tem sem pisal :)
Sem hotel oddati komentar, pa sem opazil, da ponovni nisem prijavljen :)))))
Zadnja sprememba: bc123a 30.10.2012 12:08
[dronyx]Ej, a nisi nikoli v preteklih treh mesecih zagnal traceroute?
>Glede na izkušnje izpred treh mesecev, bo prehod na nov sistem trajal od nekaj minut pa do 24 ur. Ta del je različen glede na ponudnika internet storitev, ki ga uporablja posamezen uporabnik spletne strani.
Tega pa moram reči ne štekam, čeprav imam skoraj phd. iz informacijskih znanosti. Prenos boste opravili pri vas, tako da moja povezava v internet v ničemer ne more na to vplivati.
Finance.si so bile nekaj mesecev servirane iz serverjev na norveskem. Tudi to je bil en kamencek v mozaiku zanic izkusnje. Trenutno za finance.si kaze geolokacija:
Your IP address is 195.254.221.102
City: Brumunddal
Country: Norway
Continent: Europe
Time Zone: GMT+1
Za gustlov IP pa:
Your IP address is 195.43.131.11
City: Ljubljana
Country: Slovenia
PS. Za tole ne rabis PhD iz informacijske tehnologije, ok? :)
[dronyx]Jah, pač to malo naključje, da so ravno 10. avgusta bralci dojeli, da je to vsebinsko en kurac stran in potem je od takrat zaradi tega:
>Spet je Janša kriv ! ! !
Saj to sem hotel ravno omenit. Morda za padec obiska na tej spletni strani ni kriva samo tehnologija. Ampak naj nadzorni svet živi še nekaj časa v iluzijah. ;)
- padel time on site
- padel pageviews/visit
- narasel bounce rate
- padel obisk iz iskalnikov
...še več, zaradi vsebine se je podvojil Avg. Page Load Time :)
sporočil: 3.117
Končno! Ste rabili 3 mesece, da ste dojeli sranje, ki nas je
odvračalo od branja + komentiranja!
Kot so že predhodniki pojasnili: ne diraj lava, dok spava / ne izumljaj tople vode (in jo zamenjaj s pogreto) / itd.
PS:
kdo je genij (ime, priimek), ki se je te "prenove" spomnil. Naj jo plača!
Kot so že predhodniki pojasnili: ne diraj lava, dok spava / ne izumljaj tople vode (in jo zamenjaj s pogreto) / itd.
PS:
kdo je genij (ime, priimek), ki se je te "prenove" spomnil. Naj jo plača!
[bc123a]
> [dronyx]
> >Glede na izkušnje izpred treh mesecev, bo prehod na nov sistem trajal od nekaj minut pa do 24 ur. Ta del je različen glede na ponudnika internet storitev, ki ga uporablja posamezen uporabnik spletne strani.
>
> Tega pa moram reči ne štekam, čeprav imam skoraj phd. iz informacijskih znanosti. Prenos boste opravili pri vas, tako da moja povezava v internet v ničemer ne more na to vplivati.
Ej, a nisi nikoli v preteklih treh mesecih zagnal traceroute?
Finance.si so bile nekaj mesecev servirane iz serverjev na norveskem. Tudi to je bil en kamencek v mozaiku zanic izkusnje. Trenutno za finance.si kaze geolokacija:
Your IP address is 195.254.221.102
City: Brumunddal
Country: Norway
Za gustlov IP pa:
Your IP address is 195.43.131.11
City: Ljubljana
Country: Slovenia
PS. Za tole ne rabis PhD iz informacijske tehnologije, ok? :)
Jp. vse je v oblaku, kište (baje v nekem zapuščenem rudniku) na Norveškem.
[0126Bacis]Niti ne. Je pa prepričevanje odločevalcev vzelo malo več časa.
Končno! Ste rabili 3 mesece, da ste dojeli sranje, ki nas je odvračalo od branja + komentiranja!
sporočil: 4
Zadni čas da vas/jih je srečala zdrava kmečka pamet. Tole je
katastofa in sem skoraj nehala brati.
[Gustl]Oblaki so ze fajn, ampak tale je pa bil bolj za q oblak. Jaz imam recimo iz Amazona do slovenije tam 5+ mbit/s (pa sploh namenjen ni za serviranje evrope, US-East serverji)... pa gre za HD video.
Jp. vse je v oblaku, kište (baje v nekem zapuščenem rudniku) na Norveškem.
sporočil: 36
Ne gre samo za tehnično kakovost spletne strani, predvsem se je
poslabšala kvaliteta novinarskih prispevkov v zadnjih letih in
takole na uč je precej naraslo tudi število prepisanih oziroma
prevedenih in povzetih "člančičov" in novičk. Najprej prebereš na
tuji spletni strani, potem pa isto še v Financah.
Zadnja sprememba: dronyx 30.10.2012 12:21
Glede na izkušnje izpred treh mesecev, bo prehod na nov sistem trajal od nekaj minut pa do 24 ur. Ta del je različen glede na ponudnika internet storitev, ki ga uporablja posamezen uporabnik spletne strani.
Sem citiral še enkrat. Uporabniki spletnih strani smo verjetno mišljeni mi. Finance pa delajo če prav razumem migracijo (v bistvu nekakšen rollback) med dvema strežnikoma, pri čemer naj bi bil eden po tvojih podatkih na Norveškem, drugi pa pri nas v Ljubljani. Kako hitro se bodo podatki prenašali je odvisno predvsem od hitrosti povezave med obema strežnikoma in nič od tega, če jaz dostopam do spletne strani prek US Robotics modema iz leta 1995, ki ima hitrost podatkov 28,8 kbs.
Je pa teoretično seveda res, da če se prenos podatkov izvaja online oziroma sta oba strežnika ves čas med migracijo še vedno dostopna prek spleta za nas uporabnike in to prek iste internetne povezave, mi s tem kurimo razpoložljivo pasovno širino in bo prenos trajal nekoliko dlje.
Zadnja sprememba: bc123a 30.10.2012 12:22
[dronyx]Seriously? Doktorat iz informacijskih znanosti? Za DNS propagation pa se nisi slisal?
Sem citiral še enkrat. Uporabniki spletnih strani smo verjetno mišljeni mi. Finance pa delajo če prav razumem migracijo med dvema strežnikoma, pri čemer naj bi bil eden po tvojih podatkih na Norveškem, drugi pa pri nas v Ljubljani. Kako hitro se bodo podatki prenašali
Gustla sem prosil za IP zato, ker preden bodo po migraciji (!!!) www.finance.si zacele kazati v slovenijo, lahko pretece tudi do 24 ur, in je odvisno od tega, pri katerem ponudniku si, oziroma kako hitro bo sprememba prisla do DNS serverja, ki ga uporabljas. Verjetno podatke ze pretakajo, ali pa ze laufata dva sinhrona sistema, tam okrog 3pm bodo samo v DNSju zamenjavo izvedli.
PS. Po preklopu bo tule live ;)
www.whatsmydns.net/#...finance.si
sporočil: 1.616
No spoštovane Finance, vi ste živi dokaz, da je "autsorcing" v naši
deželi ena VELIKA BEDARIJA !
Zadnja sprememba: dronyx 30.10.2012 12:36
Googlov DNS piše da ima finance.si še 10313 TTL in kaže še vedno
nekam v tri krasne (baje zapuščen rudnik na Norveškem). Mogoče se
da za dober denar izvest kakšen flush oz. commit na DNS strežnikih,
da se stvar pospeši?
[dronyx]Ura se ni tri.
Googlov DNS piše da ima finance.si še 10313 TTL in kaže še vedno nekam v tri krasne (baje zapuščen rudnik na Norveškem).
Zadnja sprememba: dronyx 30.10.2012 13:05
Statistike na spletu kažeju, da z vsako migracijo, ki ne teče
gladko (izgubljena uporabniška imena, nedostopna vsebina, težave z
gesli itd.), spletna stran izgubi cca. 20% uporabnikov. Iz tega se
da potem izračunati, koliko neuspešnih migracij je potrebnih, da
lahko začneš iz ničle.
sporočil: 30.643
[crnagradnja]Kakor kje, kakor za koga. Finance so bile pri tej štoriji brezplačen poskusni zajec za "severnjake", ki so k nam na ta način outsourcali svoje pizdarije.
No spoštovane Finance, vi ste živi dokaz, da je "autsorcing" v naši deželi ena VELIKA BEDARIJA !
sporočil: 30.643
Zadnja sprememba: anon-35163 30.10.2012 13:10
[dronyx]Kar precej. Če začneš naprimer s 1010 uporabniki in jih na vsakem koraku izgubiš 20%, šele po 32-ti zasrani migraciji prideš do enega uporabnika. Po 33-ti bi teoretično imel samo še 80% uporabnika, kar seveda v praksi ni možno. Oziroma, če cel čas računaš s celimi uporabniki, prideš na nulo po 27 korakih.
Statistike na spletu kažeju, da z vsako migracijo, ki ne teče gladko (izgubljena uporabniška imena, vsebina, težave z gesli itd.), spletna stran izgubi cca. 20% uporabnikov. Iz tega se da potem izračunati, koliko neuspešnih migracij je potrebnih, da lahko začneš iz ničle.