Strani: 1 2 3

anon-234516 sporočil: 1.943
[#1835143] 02.10.12 23:09 · odgovor na: bc123a (#1835116)
Odgovori   +    1
[bc123a]
> [adana]
> "Prav tako je vprašanje, koga odpustiti in kako v javnem sektorju meriti, kdo je dober in kdo slab delavec, ker v javnem sektorju ni tako lahko meriti učinkovitosti kot v zasebnem, meni."
>
> V javnem sektorju se zelo enostavno lahko meri vašo uspešnost, samo vi javni uslužbenci si sami med sabo krijete vaše parazitske hrbte, zato ni tako enostavno izmeriti vaše uspešnosti. Če bi pravna država delovala, bi jih bilo že dosti v zaporih, javnih zločincev in zajedalcev.!!!!!

verjetno si ti eden tistih, ki ob priliki vpije, naj drzava uredi vse zivo, ob drugi priliki pa tulis o zajedalcih.

drzava naj spoka. iz cimvec dejavnosti. pa 2/3 predpisov naj se ukine. uradi bodo za tem sli ze sami, ker ne bo kaj za delati (oz se jih lahko dejansko odpika kot tehnoloski visek).
Jaz sem ena tistih, ki jih plačujem skozi davke, oni pa se zločinsko obnašajo do mene. Zame so določeni profili v javnem sektorju ZLOČINCI. In to sem pripravljena trditi pred komerkoli.
In ko jih hočeš na karšenkoli način temu primerno sankcionirati, se ščitijo med sabo.
Imam dokaze za to, ampak naša država v tej smeri še ne deluje.Da ne bo pomote, mislim določene službe, ki imajo svoje interese pri urejanju pravic državljanov.
bc123a sporočil: 48.253
[#1835151] 02.10.12 23:16 · odgovor na: kmetovalec (#1835141)
Odgovori   +    7
Zadnja sprememba: bc123a 02.10.2012 23:17
[kmetovalec]
Ja poglej jih primitivce. Grem stavit, da niti izpita iz higienskega minimuma nimajo, in rednih zdravniških pregledov, pa v kuhinji ločenih čistih in nečistih poti... In Skandinavija je našim politikom kar naprej na ustih kot svetilnik za našo bodočnost.
Ti si za luno :) ti higienski minimumi in podobno so ze nekaj casa in so ok za tiste, ki delajo s hrano, ampak ce morda ne ves, imajo vecji vrtci zaposleno tudi usluzbenko ki skrbi samo za higieno in jedilnike... dieteticarko:

med.over.net/forum5/...11,6728877 (eden od poznih postov, uporabi iskanje v kaci)

Jaz sem nad šolsko prehrano močno razočarana, ker so v vrtcu res imeli poštimano. V vrtcu vodi prehrano dietetičarka, ima vse možne izpite in predava po vrtcih po celi SLO. V šoli pa vodi prehrano učiteljica gospodinjstva, ki ji je glavno, da otroci pojedo. Briga pa ji, kaj je res zdravo :(

Skratka, tej zenski se cisto kul zdi, da vrtec kuri se eno dobro placo za zensko, ki skrbi samo za jedilnike. Ja bravo! Kje so cajti, ko je to lahko pocela ena bolj talentirana kuharica, saj bi sedaj starsi bili cist fertik, ce bi to pocela ena kuharica s 3letno kuharsko solo. Mogoce bi morala zenska imeti vsaj dr. iz priprave jedilnikov?
[#1835153] 02.10.12 23:18
Odgovori   +    3
A je Pličanič že ukrepal proti "zglednim" udeležencem VZGOJE IN IZOBRAŽEVANJA na "mitingu resnice"?
Kaj niso to demoni, ki vplivajo s svoji zgledom na naše otroke????
[#1835260] 03.10.12 07:04 · odgovor na: anon-232300 (#1834764)
Odgovori   +    2
[FIN-326258]
> Šoltes: Demonizacija javnega sektorja je prevelika

Se strinjam pogrešam pa Demonizacijo goljufive naveze banke-politika-gospodarstvo.

Ko bi ta bila vsaj polovico takšna kot do javnega sektorja.
Jaz se pa ne strinjam, da so demoni so pokazali v stavki udeleženci šolstva. Ni jih zanimalo, da je gospodarstvo v krizi, ti bi te izčrpavali do bridkega konca.
Pa najvišji predstavniki vzgoje in izobraževanja na mitingu resnice, so pokazali, da jim je zelo pri srcu največji gangster v državi. Zgleda da je z njihovo miselnostjo nekaj zelo hudo, hudo narobe.
Pa nekateri so čisti izraz samega demona, kot so naprimer sodniki, pa socialni delavci, pa prej omenjeni...........pa razni uradnički, ki te pošiljajo od Poncija do Pilata,,,,,,,
hm, glede vaše pripombe Demonizacija goljufive naveze banke-politika-gospodarstvo s strani naroda obstaja, seveda ne s strani politike, no saj ti tudi javni sektor zagovarjajo.
Hm, hm, tisti plusi vam, pa kažejo na to, da je narod kar pripravljen sprejemati parazite v javnem sektorju!!!!!
In nenazadnje, kdo je na koncu koncev kriv, da smo tle kje smo, JAVNI SEKTOR!!!
Ker ni opravil svoje nadzorne, kontrolne funkcije!
ker niso hoteli videti, kaj se dogaja, verjetno so kaki procenti vmes leteli!!!!!
anon-232300 sporočil: 2.042
[#1835307] 03.10.12 07:57 · odgovor na: anon-234516 (#1835260)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: anon-232300 03.10.2012 08:13
[adana]
> [FIN-326258]
> > Šoltes: Demonizacija javnega sektorja je prevelika
>
> Se strinjam pogrešam pa Demonizacijo goljufive naveze banke-politika-gospodarstvo.
>
> Ko bi ta bila vsaj polovico takšna kot do javnega sektorja.

Jaz se pa ne strinjam, da so demoni so pokazali v stavki udeleženci šolstva. Ni jih zanimalo, da je gospodarstvo v krizi, ti bi te izčrpavali do bridkega konca.
Pa najvišji predstavniki vzgoje in izobraževanja na mitingu resnice, so pokazali, da jim je zelo pri srcu največji gangster v državi. Zgleda da je z njihovo miselnostjo nekaj zelo hudo, hudo narobe.
Pa nekateri so čisti izraz samega demona, kot so naprimer sodniki, pa socialni delavci, pa prej omenjeni...........pa razni uradnički, ki te pošiljajo od Poncija do Pilata,,,,,,,
hm, glede vaše pripombe Demonizacija goljufive naveze banke-politika-gospodarstvo s strani naroda obstaja, seveda ne s strani politike, no saj ti tudi javni sektor zagovarjajo.
Hm, hm, tisti plusi vam, pa kažejo na to, da je narod kar pripravljen sprejemati parazite v javnem sektorju!!!!!
In nenazadnje, kdo je na koncu koncev kriv, da smo tle kje smo, JAVNI SEKTOR!!!
Ker ni opravil svoje nadzorne, kontrolne funkcije!
ker niso hoteli videti, kaj se dogaja, verjetno so kaki procenti vmes leteli!!!!!
Osnovni problem vidim v najinem prepiranju. Pravzaprav se zavzemava za popolnoma iste vrednote (v grobem), pa se "kregava", no recimo.
Podobni smo ljudje, težko se poenotimo, namesto, da bi se odločno podprli in bili energični, vztrajni, vsak po svoje nekaj hoče in si prizadeva.

Ta sistem je tako zasnovan, da mu posameznik ne more do živega.
Vedno se sproti prilagaja in "podkupuje" kritične skupine, katere ga ogrožajo.

Javni uslužbenci so ljudje kot mi. Hočejo dobro živeti. Na naš račun delovnih ljudi. Zakaj pa ne ? Po tej logiki nas še otroci izkoriščajo.

Tudi penzionisti so do sedaj bili zelo zadovoljni, sicer so javkali, da mladi nimajo možnosti, dejansko pa se niso zavzeli za mlade in spremembe. Take imam praktične izkušnje in dosti drugih ima podobne.

V javnem sektorju je podobno. Tu je zaposlenih kar nekaj delovnih poštenih ljudi, ki pa za krivice in nepravilnosti v družbi nimajo mnenja - NIMAJO MNENJA.

Sprašujem se kako je lahko nekdo otroški psiholog in rešuje kritične otroke, družine, hodi v cerkev, aktiven pri skavtih in so ga vzgajali pošteni, delovni ljudje. In NIMA MNENJA !!

Morilec je nekoga ubil in če mu je žal ima mnenje, se zaveda, da je storil narobe.
Tile pa nočejo, kar je še hujše.

Drugi kolega z ženo učita na srednji in osnovni šoli mi je v debati povedal celo, da so včasih bili podložniki in sužnji. Kaj pa je s tem narobe, bodo pa še zdaj...je rekel, ?!

Vsi ljudje želimo dobro živeti in čim manj delati, gledamo zase.
Postaviti rabimo družbo, kjer so razlike niso prevelike.

Torej sposoben, deloven, ambiciozen, ki tudi reskira in mu rata, aktiven naj ima FERARI. Ta lahko tudi hitro bankrotira in je reven. Če mu ne rata, je treba za njega poskrbeti - minimalna plača.
Če je pa baraba, goljuf se ga pa pusti med klošarje in je reven in lačen.
Deloven korekten človek, ki želi varnost si naj v življenju prisluži npr. hiško in avto.

Na Zemlji so vsi pogoji za tak sistem. Blizu temu je bil SAMOUPRAVNI SOCIALIZEM, ki je imel eno veliko napako. NI SPOŠTOVAL DELOVNEGA in USTVARJALNEGA ČLOVEKA.
Ljudi je potiskal v povprečje, dušil ustvarjalnost in podpiral lenobo in barabe (prikrito-rezultat v praksi), zato ga je tudi kapitalizem na zahodu močno porazil. Pri nas so imeli ljudje plače 500nemških mark (DM), v nemčiji pa okrog 2.000DM.

Ta sistem temelji na regulaciji panog, ki dosegajo izjemne dodane vrednosti.
Sedanja korporativna "DEMOKRACIJA", TV demokracija ni uspešna ker so si te panoge ključnega pomena z dobički, ki ga ustvarjajo, podredile politiko in s tem še povečale svojo moč. To ni prav.

Družba mora regulirati in mora imeti v lasti nek pomemben del :
- bančni sektor
- nafta - energetika
- farmacija in kemična industrija
- orožarska industrija
....

Pred kratkim je en forumaš objavil zanimivosti iz knjige našega "očeta naroda" dr.Franceta Bučarja. Avtor pravi, da človek posameznik ni pomemben.
Kako ni pomemben? Potem bomo na koncu ugotovili, da je najbolje da smo vsi enaki (genetika) ali pa še bolje, da imamo robote in vsi ubogajo, da ljudje sploh nismo potrebni....

Za stanje ni nihče drug kriv kot politiki, saj oni postavljajo naše zakone. Nismo krivi volilci, da smo jih izvolili. Mi želimo, da delajo dobro v korist večine ljudi.

Krivdo nosijo poslanci, ki so sprejemali zakonodajo in ljudje na ključnih položajih v izvršni veji oblasti - ne cel JAVNI SEKTOR - znani posamezniki - imena. te je treba kaznovati.
Poslanci so lahko tudi nesposobni (kot npr.PAHOR), nakar mora izvršna veja oblasti oz. predsednik pravočasno ukrepati - kaznovati nesposobne, izključiti ali skrajno celo razpustiti parlament.

Pustili so se podkupiti, so nevestni ali pa niso sposobni. Eno ali drugo, za nas je rezultat enak.
Od njihove vestnosti, sposobnosti je odvisno naše življenje.

Na žalost to lahko reši le velika in kratka nevihta, vse drugo vodi v prilagajanje goljufov !
[#1835505] 03.10.12 10:32 · odgovor na: anon-232300 (#1835307)
Odgovori   +    0
Jaz pa vidim osnovni problem v tem, da vsak drugače vidi bistvo stvari, ne pa v najinem debatiranju.
Če sledim temu kar si ti napisal, za te, ko praviš, da nimajo svojega mnenja.
A si se vprašal zakaj?
Ker to njihovo mnenje, če bi bili pošteni bi "škodovalo" njim samim, ker bi se morali uravnotežiti s krizo v tej državi.
Pa ne mi rečt, da tudi ti, ki so šli na miting resnice nimajo svojega mnenja. Imajo ga, še kako ga imajo in ti povem kako je njihvo mnenje.
Podpirati kogarkoli tudi zločince, lopove, kriminalce, samo da se ne poseže v njihov status quo?
Kaj ti to pove!!!!
Da so isti, isti, ker držijo štango lopovom, zaradi svojih koristi!!!!!!!
Naj gredo na zavod za zaposolvanje, pa bomo videli kako hitro bodo imeli svoje mnenje!
In rekel si, da nismo mi državljani krivi za to stanje ,ampak politiki.
Tle se pa hudo motiš!!!!!!!
Prav VOLI(lci) z izvolitvijo komunajzarjev 16 let so krivi za to stanje, ker jim je všeč samo leporečenje, da je pod krinko goljufija pa jih ne zanima.
Zaključek- javni sektor je še kako demonski (tle ne mislim vseh, nekateri pa so že na meji ZLOČINCEV).
anon-232300 sporočil: 2.042
[#1835661] 03.10.12 12:05 · odgovor na: anon-234516 (#1835505)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: anon-232300 03.10.2012 12:24
[adana]
Jaz pa vidim osnovni problem v tem, da vsak drugače vidi bistvo stvari, ne pa v najinem debatiranju.
Če sledim temu kar si ti napisal, za te, ko praviš, da nimajo svojega mnenja.
A si se vprašal zakaj?
Ker to njihovo mnenje, če bi bili pošteni bi "škodovalo" njim samim, ker bi se morali uravnotežiti s krizo v tej državi.
Pa ne mi rečt, da tudi ti, ki so šli na miting resnice nimajo svojega mnenja. Imajo ga, še kako ga imajo in ti povem kako je njihvo mnenje.
Podpirati kogarkoli tudi zločince, lopove, kriminalce, samo da se ne poseže v njihov status quo?
Kaj ti to pove!!!!
Da so isti, isti, ker držijo štango lopovom, zaradi svojih koristi!!!!!!!
Naj gredo na zavod za zaposolvanje, pa bomo videli kako hitro bodo imeli svoje mnenje!
In rekel si, da nismo mi državljani krivi za to stanje ,ampak politiki.
Tle se pa hudo motiš!!!!!!!
Prav VOLI(lci) z izvolitvijo komunajzarjev 16 let so krivi za to stanje, ker jim je všeč samo leporečenje, da je pod krinko goljufija pa jih ne zanima.
Zaključek- javni sektor je še kako demonski (tle ne mislim vseh, nekateri pa so že na meji ZLOČINCEV).
Točno tako. To vemo že vsaj 5 let in da so se desni temu lepo priključili in sedaj družno gulijo nas davkoplačevalce in mešajo meglo, vsak po svoje poneumljajo ljudi, da narod ni enoten.
Od komunajzerjev, RKC do vseh desnih strank.
Problem sedaj pa je, da narod vidi kaj se dogaja. Jedro družbe je spoznalo za kaj se gre in čaka, da bodo začeli njim odvzemati pogačo (delo na črno,...). me zanima kaj bo - kritična masa je izpolnjena - samo iskra je potrebna in lahko eksplodira.

Sicer trenutna vlada družno z goljufivimi bankirji in Evropo skušajo zamegljevati situacijo in te barabije - kraje enostavno podtakniti davkoplačevalcem.
Levi preveč ne nasprotujejo saj imajo velike dolgove. Tako bodo komunajzerske, cerkvene in druge terjatve lepo (v skrajnem primeru) ob pomoči Evrope podturili nam.

Evropa se bo vmešala, če domačim ne bomo verjeli. Zakaj Evropa, ker deluje podobno kot pri nas.
Velike korporacije, banke imajo prevelik vpliv na Evropski parlament in si večino denarja prisvojijo.

Da se vrnem nazaj volilci so podvrženi poneumljanju medijev. Kdor obvlada medije obvlada vse.
50 let so nas poneumljali komunajzerji in sedaj še 20 naknadno več ali manj podobno.
Ljudje - volilci želimo samo čimbolje živeti, barabe pa nas želijo čimbolj omejiti.

Rabimo postaviti sistem, ki bo transparenten in omogočal normalno življenje vsem, ki se trudimo.
Da bomo delovni in ustvarjalni ljudje bogati, goljufi in lenuhi pa revni. Ne pa obratno, kot je to ustvaril komunajzerski sistem.
Ob tem ne gre pozabiti, da moramo biti konkurenčni na svetovnem trgu.

15 let je trajalo, da smo ugotovili, da so nas komunajzerji pravzaprav imel za norca.
Da so si priredili zakonodajo za goljufije in onemogočanje kaznovanja barab, kateri so nas okradli.

Tako stanje je bilo v Grčiji pred enim letom. Ugotovili so velike kraje, demonstracije,..., Evropa je pomagala dušiti demonstracije, seveda je res tudi, da so leni in živijo preko svojih zmožnosti.

Rešitev za nas je : rabimo
1.) odstraniti barabe (primer Islandija, vsi molčijo o tej državi ?!)
2.) racionalizacija države (komplet javni sektor postopno zmanjšati na 50% sedanjega)
3.) rešiti trenutni gospodarski krč (financiranje)
4.) nov volilni sistem
5.) vzpostaviti pravno državo, kazensko, materialno odgovornost nosilcev oblasti, ponovna uvedba smrtne kazni za največje gospodarske in druge kriminalce, prevetritev tranzicijskega obdobja
6.) regulirati nadpovprečno donosne panoge, začenši z bankirji, farmacijo, energetiko,.., da ne zaidemo v korporativni goljufizem, kateri bo še hujši od komunajzerskega
7.) vzpostavitev temeljev DEMOKRACIJE (naborniška vojska ali pravica do samoobrambe-do nošenja orožja, omejitev referenduma z zastaralnim časom)
8.) opraviti z zgodovino, pojasniti in vojne zločince kaznovati (domobrance so kaznovali, komuniste ne). Zjasniti se da je KOMUNIZEM enako kot FAŠIZEM, NACIZEM - ZLOČIN proti človeštvu.
....
[#1836028] 03.10.12 15:36 · odgovor na: anon-232300 (#1835661)
Odgovori   +    1
Bravo!!!!!!!!!! Tako se temu streže!
janik100 sporočil: 197
[#1836598] 04.10.12 08:29
Odgovori   +    0
Kako se delavca odpusti brez borze in brez odpravnine. Ja pa to v realnem sektorju vse špila.
mutla sporočil: 602
[#1837499] 04.10.12 17:38 · odgovor na: mutla (#1835008)
Odgovori   +    1
Se popravljam - gospa živi na Norveškem - ja in Norveška ni v EU. Ubogi Norvežani, še enega poštenega vrtca nimajo, kaj šele šolo, saj ni čudno, da so tako izolirani tam na severu. Naj se malo zgledujejo po nas, ker mi južnjaki (vse kar je južno od Alp) pa obvladamo. Mi je povedala vnukinja od prijateljice, kje končajo skrbno izbrani in energijsko uravnoteženi obroki - večinoma pri pujskih v koritu.

Strani: 1 2 3