Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Blog: Državljani Slovenije smo največja nevarnost za Slovenijo
Strani: 1 2
sporočil: 90
To, da vpišemo zlato fiskalno pravilo še nič ne pomeni, če ne vemo
kakšne bodo sankcije v primeru neizpolnjevanja te obveznosti...
sporočil: 830
Sicer se strinjam, da je povprečen volilec zabit, ampak v resnici
nimamo baš neke izbire. Lahko volimo deklarirane komuniste, ki bojo
višali davke in zaposlovali v javnem sektorju, lahko pa volimo
deklarirane antikomuniste, ki bojo višali davke in zaposlovali v
javnem sektorju.
Edina razlika je, da komunisti to že takoj povejo in se ne sprenevedajo kot antikomunisti.....
Edina razlika je, da komunisti to že takoj povejo in se ne sprenevedajo kot antikomunisti.....
sporočil: 3.318
Blog: Državljani Slovenije smo največja nevarnost za
Slovenijo
Prvotno zelo grdo povedano, kdo pa potem plačuje davke, da se ostali preseravajo???
Dejstvo: »Če bi se slovenski državljani – volivci zavedali, da so slovenski politiki del problema in ne del rešitve, bi plebiscitarno zahtevali vpis zlatega fiskalnega pravila v slovensko ustavo!«
Kakšno dejstvo?? Kakšno zlato pravilo?? Pravila postavlja samo narava. Za moje pojme je to samo mahinacija za ZDE in nadaljne črpanje denarja in cuzanje davkoplačevalcev. (vse se je videlo v 20. letih od male Švice pa do juga - dobesedno).
Lp, napišite kak boljši članek, od kar ste spremenili spletno stran, se tudi članki kvarijo.
Prvotno zelo grdo povedano, kdo pa potem plačuje davke, da se ostali preseravajo???
Dejstvo: »Če bi se slovenski državljani – volivci zavedali, da so slovenski politiki del problema in ne del rešitve, bi plebiscitarno zahtevali vpis zlatega fiskalnega pravila v slovensko ustavo!«
Kakšno dejstvo?? Kakšno zlato pravilo?? Pravila postavlja samo narava. Za moje pojme je to samo mahinacija za ZDE in nadaljne črpanje denarja in cuzanje davkoplačevalcev. (vse se je videlo v 20. letih od male Švice pa do juga - dobesedno).
Lp, napišite kak boljši članek, od kar ste spremenili spletno stran, se tudi članki kvarijo.
sporočil: 13.178
Zlato fiskalno pravilo je eden izmed temeljnih kamnov za načrtovanje gospodarskega zagona Slovenije.A potem trdiš, da so tudi višji davki temelj za načrtovanje gospodarskega zagona? Če se to pravilo sprejme v ustavo potem ne bo več možnosti za referendum ko se zvišajo davki. Dober primer je boratova pokojninska "reforma", kjer se je skozi stranska vrata povečala obdavčitev, pa je bila na srečo zavrnjena na referendumu zaradi tega. Sedanji zpiz2 je pa kopija in celo malo hujši v nekaterih drugih stvareh pa bo sprejeta in to brez referenduma! In ti jim očitno daješ še prav, saj v tem primeru ne bi bilo možnosti referenduma, ker bi se vlada pritožila na US, kjer bi bil argument, da bi referendum ogrožal fiskalno pravilo. In na ta način bi bila odprta pot opankarju, da dela kar hoče. On sedaj z nestrinjanjem tega pravila pljuva v lastno skledo ne da bi se tega zavedal. Seveda jajotu je pa itak do tega, da ima vse pod kontrolo in da se mu ne nasprotuje. Pač control freak...
Če bi se sprejelo fiskalno pravilo potem je potrebno v ustavo zapisati tudi da v primeru ko se povišajo ali povečajo (beri širijo osnove) davki, da je avtomatično potreben referendum o takem ukrepu. Prav tako nič ne piše kaj se zgodi če vlada krši ustavo. Zato bi bilo potrebno zapisat še, da v primeru ko vlada krši ustavo, da je potrebno razpisati referendum o vladi (oz o novih volitvah) ali pa naj vlada takoj odstopi, če ne bi izpolnjevala npr fiskalnega pravila;)
Ker sem po teh bojkotih ugotovil, da se zaradi moje neizpolnitve državljanske dolžnosti ni spremenilo nič na bolje, sem izbral novo taktiko. Politikom sem oddal glas po načelu: »Najboljši (po mojem okusu) med slabimi«.In s tako boš venomer volil manjše sranje. Kar pa je seveda še vedno sranje. Zato si zaslužiš, da imaš na izbiro samo sranje;)
Seveda se tudi po tej moji zadnji tantrični spremembi k volilnemu pristopu ni spremenilo nič na bolje, vendar sem izpolnil svojo državljansko dolžnost.Jaz volitve ne štejem med državljansko dolžnost. prav tako tudi ne plačevanje davkov;)
Zadnja sprememba: čarli 25.09.2012 11:53
[valsidalado]A zdaj gre samo že za tolmačenje:) Prej si pisal, da je to zapisano v nemško ustavo, ki ga ti nikakor ne najdeš nda;) Pozor, lado je navadni šarlatan in ekonomski analfabet zato ga jemlite z rezervo. Tako kot staneta z dd. Pač živijo v svojem svetu in mislijo, da imajo čarobno palčko:)
"Javni kpital je zasebni kapital davkoplačevalcev."
(Citat izključno za avtorja bloga, ker grem orumašem pač s ponavljanjem tega citata sedaj že na živce. Alternativa. Gre za nemško tolmačenje javega kapitala, ko se razrešujejo vprašanja suverenosti, samoodločbe in svobode posameznika v federaciji.
S takim diamantnim pravilom v ustavi se da, kot z diamantnim rezom, jasno ločiti javni kapital od države in oblasti.Daj to dimantno pravilo že enkrat nalimaj tle ali pa nehaj zavajat folk;) Bo šlo?
Dejstva, čigav javni kapital je, se pri nas mora zavedati vsaka žrtev (vrednote!), oblast pa v nadaljevanju lahko na to dejstvo mirno pozabi...Aha a zdaj so pa že žrtve kdor se ne zaveda tega tvojega pravila ane:) In ja dejstva so drugačna od tvojih blodenj;)
Da tega dejstva ne bi pozabil nihče, bi moralo biti izhodišče za sploh kakšno pogodbo med vladajočimi in med vladanimi zapisano v ustavi.In potem se bi delalo enako nda;) Sem ti že parkrat nalepil tale citat ampak u just don't get it;)
One of the greatest delusions of the world is the hope that the evils of this world are to be cured by legislation.
Thomas B. Reed
Jasno pa je, da bi se s tem državnokapitalska ureditev transformirala v javnokapitalsko, da bi se spremenila celotna družbena ureditev.)Ah ja seveda. Dokaza pa nimaš, saj ne znaš najti tega pravila niti v nemški ustavi nda:)
Zadnja sprememba: čarli 25.09.2012 11:51
[simionesi2]Točno to. Sankcije bodo samo za nas, saj ne bo možno več imeti referenduma, če bodo izglasovani v parlamentu višji davki;)
To, da vpišemo zlato fiskalno pravilo še nič ne pomeni, če ne vemo kakšne bodo sankcije v primeru neizpolnjevanja te obveznosti...
sporočil: 182
[simionesi2]Tocno to. In s tem se vse to blazno filozofiranje glede vpisa v ustavo konca.
To, da vpišemo zlato fiskalno pravilo še nič ne pomeni, če ne vemo kakšne bodo sankcije v primeru neizpolnjevanja te obveznosti...
sporočil: 66
Prvič:
volimo stranke/ strankarske liste/ in ne politike Na teh listah pa so samo tisti, ki se grebejo za položaj( ne glede na to , če so zanj sposobni oz.imajo ustrezno izobrazbo)
Drugič: tudi, če bi bilo fiskalno pravilo zapisano v ustavo , ni to garancija, da ga ne bi kršili.
volimo stranke/ strankarske liste/ in ne politike Na teh listah pa so samo tisti, ki se grebejo za položaj( ne glede na to , če so zanj sposobni oz.imajo ustrezno izobrazbo)
Drugič: tudi, če bi bilo fiskalno pravilo zapisano v ustavo , ni to garancija, da ga ne bi kršili.
[valsidalado]Jah seveda. Ko ti postavim ogledalo pa trdiš, da nič ne razumem:)
> [čarli]
> > [valsidalado]
Totalno nič ne razumeš, niti tega ne, da se ta definicija ujema prav s tvojim razmišljanjem.
Tako da res ne vem, če sploh znaš biti iskren, pa če si sploh sam svoj, oz. pri sebi. Tebi je važno vse obrobno, le bistvo ne.Daj bodi ti iskern in povej folku, da nimaš pojma o čemu nakladaš. Namreč priznal si, da še nisi našel* tega zapisa v ustavi ane;) Prav tako si priznal, da ne veš kako delujejo javna podjetja, saj si pisal, da o tem zgolj špekuliraš. Pa ti je moral to potem sam febo pokazat z linkom, da delajo isto kot drugi v članicah OECD. Se pravi isto kot v naši đamahiriji! Ampak seveda ti boš trdil, da jaz nisem iskren in še ostale neumnosti. Pač težko je ko nimaš argumentiranega odgovora na vprašanje ane lado:) Ti kar živi v svojem svetu in si misli, da so drugi zabiti ter nevedni, ker nočejo sprejeti tvoje čarobne palčke, ki jo zastonj prodajaš tle na forumu. O bistvu pa raje ne bi saj je evidentno, da ti par kolescev manjka. Tako kot stanetu z dd;)
*Težko je nekaj najti česar ni ane:)
sporočil: 30.643
Zlato pravilo v ustavi ne bo pomagalo. Edino, kar bi z njim dosegli
bi bilo friziranje BNP statistike in skrivanje dolgov.
[valsidalado]Ah ja spet stare lajne, da jaz ne razmišljam s svojo glavo in ostale nebuloze:) Pač vajen sem takih odgovorov od tistih ki nimajo odgovorov;) Treba je bilo nekaj replicirat, saj drugače bo folk res pogruntal, da si navaden šarlatan ane:)
> [čarli]
> > [valsidalado]
> > > [čarli]
> > > > [valsidalado]
Ne razmišljaš s svojo glavo in nobenega smisla nima, kar govoriš.
Googlaj dalje in LP, mene pa že končno daj med ignorirane in vklopi filter; razen če nisi najet, za to, kar počneš.Ne, ne boš imel te čast, da te dam med ignorirane. Prvič zato ker to funkcijo ne uporabljam;) Drugič pa zato, da te bom lahko še naprej razkrival in ti mogoče celo povzočil slabo vest, ko širiš krivo vero:)
Če si pa ujetnik kakšne institucije, se poglobi in se je osvobodi.Poglej prvo sebe če si ti ujetnik:) In ja ti si želiš državnih institucij in ne jaz. Remember?
PS: Še vedno čakam na tist famozni zapis v nemški ustavi. Aja točno saj ga ni. Samo ti imaš definicijo v svoji glavi:)
sporočil: 7.885
[simionesi2]A sankcije ? Nekaj se je govorilo, da v primeru da bi se fiskalno pravilo prekršilo, da se avtomatsko zviša ddv za toliko, da bo proračun izravnan.
Saj to je kar nekako logično, če pač ustava ne sme biti prekršena, kako pa lahko potem izravnaš proračun, če ga prej nisi bil sposoben.
Tako da kazen bo samo za rajo. Saj če zvišajo DDV potem lahko tudi sebi plačo, pa višjega DDV potem sploh ne bodo občutili.
[valsidalado]:)))) A daj daj lado. A to je vse kar premoreš. A sem pritisnil na bolno točko?:) In lažnivec si edin ti saj ne znaš dati niti enega linka za tvoje trditve;) Vem pa da si sedaj malo razburjen, ker bo folk videl, da si navaden šarlatan:)
> [čarli]
> > [valsidalado]
Domišljav si; lajnaš pa ti, ko takole strahopetno 'nadomeščaš' celo skrbnika foruma, če že ne koga drugega (svobodomiseln, anarhojkapitalst, daj no, lažnivec in domišljavec, pa prav nič drugega).
Zadnja sprememba: čarli 25.09.2012 12:31
[valsidalado]BMW fan? A se v tvoji glavi spet pojavljajo kakšni glasovi:) Daj pokaži ta post kjer sem napisal, da sem fan;) Al bo spet vse tiho je bilo tako kot pri nemški ustavi?:) Vprašanje je zgolj retorično;)
> [čarli]
> > [valsidalado]
.... pa prav nič drugega, razen da si morda res BMW fan, kot si pred kratkim povedal).
sporočil: 6.715
[fiston]Po drugi strani pa lahko znižajo (jih že) davke na premoženje, dobiček,... in potem raji nabijejo dohodnino, "pod nujno" prodajo nekaj državnega premoženja - seveda tistim, ki imajo prihranke, torej bogatim.
> [simionesi2]
> To, da vpišemo zlato fiskalno pravilo še nič ne pomeni, če ne vemo kakšne bodo sankcije v primeru neizpolnjevanja te obveznosti...
A sankcije ? Nekaj se je govorilo, da v primeru da bi se fiskalno pravilo prekršilo, da se avtomatsko zviša ddv za toliko, da bo proračun izravnan.
Saj to je kar nekako logično, če pač ustava ne sme biti prekršena, kako pa lahko potem izravnaš proračun, če ga prej nisi bil sposoben.
Tako da kazen bo samo za rajo. Saj če zvišajo DDV potem lahko tudi sebi plačo, pa višjega DDV potem sploh ne bodo občutili.
Zlato pravilo brez nekega sveta modrecov, ki bi vladne ukrepe že vnaprej analiziralo in ki bi ustavnemu sodišču v primeru spora pomagalo pri odločitvi (US pač ni specializirano za take makro/mikor ekonomske odločitve) ni dobro.
Evo kaj pravi Masten:
"Fiskalno pravilo je omejitev politiki pri prekomernem zapravljanju davkoplačevalskega denarja. Zato absolutno nujno potrebuje ex ante kontrolo v tem procesu. Ex post kontrola nima učinka. Ko je denar enkrat porabljen, se lahko za njim obrišemo pod nosom. In dolg narašča, tako kot je do zdaj. Brez ex ante kontrole nad pripravo proračuna bo vsak proračun, ki ga bo pripravila vlada, po definiciji skladen s fiskalnim pravilom, saj ne bo avtoritete, ki bi lahko podala drugo mnenje. Ex post kršitve fiskalnega pravila tako ne bodo nikoli odgovornost vlade, saj je ona pripravila proračun skladno s pravilom. Odstopanja bodo tako po definiciji posledica višje sile, izrednih dogodkov ali česar koli zunaj kontrole vlade. Ustavno sodišče, ki naj bi kot končni razsodnik presojalo o skladnosti proračunov s fiskalnim pravilom, bo brez strokovnega mnenja fiskalnega sveta delovalo v informacijskem vakuumu, saj od njih ne moremo pričakovati, da bo izvajalo neodvisne ekspertne ekonomske analize, za katere ni usposobljeno. Ustavno sodišče bo pri morebitnem presojanju tako v stalni zadregi.
Pri vsem skupaj s fiskalnim svetom razumem politično in finančno neodvisen organ, ki bo strokovno sposoben opravljati zaupano pomembno nalogo. To nikakor ne more biti fiskalni svet, kot ga je ustanovila Pahorjeva vlada. Tega si je vlada podredila in ga tako kastrirala."
www.dnevnik.si/debat...1042548230
[valsidalado]A da sem se spadjašil s febotom?:) Čuj ne bi vedel, ker ga niti ne poznam. Sem mu pa dal prav takrat v debati ko te je razkrinkal. Seveda vidim, da te sedaj to hudo peče ker si bil dokončno razkrit kot šarlatan:)
> [čarli]
> > [valsidalado]
...pa googlar, kar si pred kratkim povedal, ko si se spajdašil s *ebotom v njegovi *ebi, pa čeprav sodim, da sta z vidva s kobajagi nasprotnih polov, en državni uradnik, drug pa naklonjen velekapitalu, pač prihvatizerja z obeh kot da nasprotnih strani).
PS: Drugače pa sva s febotom daleč narazen glede regulacije itd. Kar pa ne pomeni, da se ne morem strinjati, če kakšno zadevo napiše, ki drži. Navsezadnje se resnice ne da spreminjati a ne;) Veš nisem takšen taliban kot ti kjer je nasprotnik tvojega nasptornik tvoj prijatelj. Te igrice se pojdi kar sam;)
sporočil: 589
Demokracija je v bistvu diktatura večine.Demokracija je ko dva neumna preglasujeta enega pametnega ;)
Zadnja sprememba: čarli 25.09.2012 12:42
[valsidalado]Aja. A sedaj si tudi že doktor psihologije:) Veš nisi edini na tem forumu, saj jih med jajotovimi verniki kar mrgoli;) In to da si ti šarlatan ne pomeni, da želim videti avtoritete. To so pač spet tvoje blodnje:)
> [čarli]
> > [valsidalado]
> > > [čarli]
> > > > [valsidalado]
> >
> > Domišljav si; lajnaš pa ti, ko takole strahopetno 'nadomeščaš' celo skrbnika foruma, če že ne koga drugega (svobodomiseln, anarhojkapitalst, daj no, lažnivec in domišljavec, pa prav nič drugega).
>
> :)))) A daj daj lado. A to je vse kar premoreš. A sem pritisnil na bolno točko?:) In lažnivec si edin ti saj ne znaš dati niti enega linka za tvoje trditve;) Vem pa da si sedaj malo razburjen, ker bo folk videl, da si navaden šarlatan:)
Šarlatan, ja zate, kot posledica tega, da v vseh sprva vidiš in v bistvu želiš videti neko avtoriteto.
Zase ti niti ne veš, kje te boli in kaj te žene v tvoj kot da 'anarhokapitalizem'.Evo že spet lado več ve o meni kot jaz o sebi:)
Pa kaj tebi jaz mar. Ali te res skrbi le za druge? Ali se moraš res tu iti nekega policaja? Imaš druge za bebca ali kaj, za nebogljence, ki ničesar ne znajo presoditi sami?Imam tebe za bebca to drži:) Bom pa spremnil mnenje takoj ko boš pokazal tisto famozno pravilo ki je baje zapisano v nemško ustavo;) Seveda pa te bom še naprej imel za ekonomskega analfabeta, ker to pač tudi si;)
sporočil: 589
[auchy]In zakaj misliš, da je tako? Ker večina folka pač voli tiste, ki jim obljubljajo višje davke za bogate prasce in zaposlovanje v javnem sektorju. Tisti ki bi obljubljal nasprotno, je že vnaprej obsojen na propad.
Sicer se strinjam, da je povprečen volilec zabit, ampak v resnici nimamo baš neke izbire. Lahko volimo deklarirane komuniste, ki bojo višali davke in zaposlovali v javnem sektorju, lahko pa volimo deklarirane antikomuniste, ki bojo višali davke in zaposlovali v javnem sektorju.
sporočil: 5.000
[rozle]Ker smo, kot pravi tale krpan, državljani Slovenije največja nevarnost za Slovenijo je najbolje, da nas kar sem odpeljejo!
> [mataj18]
> Kaj je zdaj tole? Pranje možganov ali oglasno sporočilo?
>
> Lp, mataj18
tale krpan je samo še eden v množici forumskih klovnov. non stop ena in ista lajnja. zeh!
www.youtube.com/watc...o4sGlC9cAA
Lp, mataj18
[nolita]Aja, kdo pa je sestavil vlado? A tisti, ki so obljubljali višje davke ali tisti, ki so obljubljali nižje? A to je že spet strel v koleno "kolega" nolito:)
> [auchy]
> Sicer se strinjam, da je povprečen volilec zabit, ampak v resnici nimamo baš neke izbire. Lahko volimo deklarirane komuniste, ki bojo višali davke in zaposlovali v javnem sektorju, lahko pa volimo deklarirane antikomuniste, ki bojo višali davke in zaposlovali v javnem sektorju.
In zakaj misliš, da je tako? Ker večina folka pač voli tiste, ki jim obljubljajo višje davke za bogate prasce in zaposlovanje v javnem sektorju. Tisti ki bi obljubljal nasprotno, je že vnaprej obsojen na propad.
sporočil: 2.339
Ob napovedi namere sem 'zlato pravilo' cinično poimenoval 'pravilo
zdrave pameti', v članku "Fiskalno pravilo za telebane" (dr. Jože
P. Damjan, 19.09.'12, Finance) pa je dovolj kvalitetno razložen
smisel zapisa.
[valsidalado]Ja seveda me zanima nič od niča, če pa pa je ta nič zapisan v nemško ustavo ane:) Je pa lepo, da si priznal;)
> [čarli]
> > [valsidalado]
> Imam tebe za bebca to drži:) Bom pa spremnil mnenje takoj ko boš pokazal tisto famozno pravilo ki je baje zapisano v nemško ustavo;) Seveda pa te bom še naprej imel za ekonomskega analfabeta, ker to pač tudi si;)
Vidiš, kaj tebe v bistvu 'zanima', kakšna vprašanja... Nič od niča.
[valsidalado]Mater stalno se pol dopolnjuješ in pol morm pisat ti replike na tvoje dodatne nebuloze;) Veš kvečjemu si ti tisti, ki podpiraš obstoječi sistem, saj si za npr protimonopolno delovanje kar pa država to že pozna. Samo očitno tvoja zmedena glava še ne ve tega. No protimonopolno delovanje pa je v bistvu monopolno dejanje. Samo ti tega še ne veš kot ekonomski analfabet;)
> [čarli]
> > [valsidalado]
> Imam tebe za bebca to drži:) Bom pa spremnil mnenje takoj ko boš pokazal tisto famozno pravilo ki je baje zapisano v nemško ustavo;) Seveda pa te bom še naprej imel za ekonomskega analfabeta, ker to pač tudi si;)
Vidiš, kaj tebe v bistvu 'zanima', kakšna vprašanja... Nič od niča. Debato si speljal vstran, stran od problema, k sebi, k niču seveda. In zato očitno tu na forumu si;verjetno se ti to splača ali pa misliš, da moraš to pač početi. Nič drugačen nisi od sistema, kakršnega imamo in v bistvu ga braniš. Anarhokapitalizem je tu, ga že imaš in soustvarjaš, posledice so pa vidne na vsakem koraku.
[valsidalado]Wow, priznanje ladota, da ni nečesa kar je vseskozi trdil. Si nisem mislil, da bom to dočakal v tem življenju:)
> [čarli]
> > [valsidalado]
> > > [čarli]
> > > > [valsidalado]
> >
> > > Imam tebe za bebca to drži:) Bom pa spremnil mnenje takoj ko boš pokazal tisto famozno pravilo ki je baje zapisano v nemško ustavo;) Seveda pa te bom še naprej imel za ekonomskega analfabeta, ker to pač tudi si;)
> >
> > Vidiš, kaj tebe v bistvu 'zanima', kakšna vprašanja... Nič od niča.
>
> Ja seveda me zanima nič od niča, če pa pa je ta nič zapisan v nemško ustavo ane:) Je pa lepo, da si priznal;)
V redu. Priznam. V ustavi tako bebastega stavka, kot je npr da so državljani lastniki države nimajo, ker pač lastnik države za njihove pojme ne more biti nihče, niti nimajo tega stavka v ustavi, navsezadnje celo ustave sploh nimajo, ampak svoj famozni Osnovni zakon, kjer je do podrobnosti opredečljen odnos med posameznikom in federacijo.
Zakon je pa tako dolg, so taka čreva, da si z definicijo ki jo omenjam, nekateri analitiki pač pomagajo.Ti si prej trdil nekaj drugega in si skušal ta člen še najti;) Potem pa se zastavlja tudi vprašanje zakaj javna posjetja v nemčiji delujejo po smernicah OECD, če pa ti trdiš da delajo drugače?
V osnovi pa gre za opredelitev odnosov, za bran suverenosti, samoodločbe, svobode.No ja ustavno sodišče zadnje čase razglaša zelo čudne zakone za ustavne. Npr uvedba ESM ni prav nič suverenega, saj morajo članice EUSSR brez pritožb nakazati v sedmih dneh, ko je poslan zahtevek s strani sklada. Ni kaj dosti suverenosti, če ti drugi ukazujejo kaj moraš narest ane;)
Imajo pa vse napisano in opisano.Imajo res? A nisi ti nekaj pisal, da ti je nemščina bolj švoh? Kako potem veš? A si jo prevedel. Jo prebral v angleški različici v celoti?
Za fakte res gre; očitno gre za željo po faktih tudi pri tebi.Seveda;)
Fakt je, kar govorim.A zdaj pa naj ti kar verjamem na besedo al kako? Še prej si trdil, da imajo to pravilo zapisano, sedaj pa priznavaš da nimajo. Če ti bi prej verjel, potem sploh ne bi prišel ven s tem priznanjem ane. Zakaj bi ti potem moral verjeti tukaj?
Zapisano v naši ustavi je pa obratno, da je kapital od države, nad državo pa da je oblastnost potrebna. Pa daj no! Kdo laže? Kdo ni iskren?A ti pričakuješ iskrenost od politikov? A živiš na luni?:)
Seveda pa tega ne boš tako zlahka našel v gori kotradiktornih podatkov enostavno in samo z googlanjem. Vzpostaviti moraš pač neko svoje stališče. No, tu sem izrazil pa svojega, nekaj izluščil iz gore kontradiktornih podatkov.Ja svoje stališče izoblikuješ na podlagi faktov in ne na podlagi želja;)
Ti pa si malo zmeden, vsaj malo...In to trdiš na podlagi česa?
sporočil: 5.963
Zadnja sprememba: anon-245582 25.09.2012 13:35
LOLOsnovni zakon - das Grundgesetz
www.google.si/webhp?...ite=webhp& source=hp&q=das+grundgesetz+der+bundesrepublik+deu tschland&oq=das+grundgesetz&gs_=hp.1.3.0j0i30l3.12 81.6734.0.10437.16.11.0.4.4.2.641.3703.2-1j4j1j3.9 .0...0.0...1c.1.qJn-qq30KaQ&pbx =1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=b68d18b751b0adec&biw= 1024&bih=596
oziroma
www.gesetze-im-inter...samt.pdfž
oziroma
www.bpb.de/nachschla...undgesetz/
[valsidalado]Tebi pa branje ne leži, saj zelo slabo odgovarjaš na vprašanja:) Seveda pa s svojim kapitalom misliš, da imaš čarobno palčko. In ti tega enostavno ne razumeš, ker misliš, da bo en stavek spremenil vse. Bog ne daj da ljudje vse delamo kar piše v zakonih, ker potem bi bili roboti in ne ljudje;)
> [čarli]
> > [valsidalado]
Oprosti, a ko nekdo začne takole secirati stavke in se lovi na vsako besedo, mi je jasno, da celote povedanega, konteksta, ki pa je v resnici pravi predmet pogovora, ne zmore razumeti. Trga se ti enako, kot trgađšš stavke. Prav zato te pa tudi moti komplicirana misel izražena v enem stavku, 'Javni kapital je zasebni kapital davkoplačevlacev', ker ga po svoji navadi ne moreš razrezati in ker te nekaj sili, da bi dal prednost povezavam in dolgoročnemu spomunu pred kratkoročnim in logiki; vseeno pa si ga prisiljen secirati in se poglobiti vase, kar pa ti očitno ne gre. Zaposli se v anatomski kleti, koplji jame ali pa kaj podobnega, analiza ti ne leži.
PS: drugače pa tebi nikakor ne leži ekonomija. Izogibaj se jo v velikem loku ali pa se jo začni učiti. Ker ti samo pametuješ o njej...
sporočil: 5.963
Mladeniča umirita konje. Na spletu igram kocke z eno dmao iz
Nemčije in sem jo že prosil za pomoč. Zvečer bosta dobila prve
podatke.
Strani: 1 2