Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Slovenija 2015. Bo?
sporočil: 1.283
[FIN-326258]Dokler bomo imeli skorumpiranega lopova za PM nam ni pomoči.
> [rokcas]
> ...Drži, da so povsod goljufi, a zakaj so se zajedli v vsako poro vlade in birokratov skratka povsod, kjer lahko uveljavijo svojo moč in napolnijo svoje nenasitne malhe.
Zakaj so se zajedli v vsako poro....ker ne deluje izvršna veja oblasti - to pa zato, ker so v državnem vrhu kradli na veliko, vse to vidijo tudi drugi delovni državljani in marsikaj blokirajo (in se nekateri tudi sami "znajdejo za lastno korist", kradejo več ali manj prikrito).
To je načrtno, da so lahko narod na veliko ogoljufali, in se velik del ljudi čuti sokrive za stanje (delo na črno,...) hudič pa je da je narod to spoznal, sedaj nas bodo pa bankirji lepo "prodali" evropskim bankirjem - VELEGOLJUFOM - se spomnite goljufanja z LIBOR medbančno obrestno mero.
Prodali nas bodo pa zaradi bojazni pred sankcijami, saj smo ugotovili in se ne strinjamo, da mi plačujemo njihove napake.
Glede vsegliharstva pa : ***** Live today - let Live - Live for tomorrow *****
Lenuhi in goljufi morajo biti revni, delovni in ustvarjalni pa bogati.
Prvi pogoj za kakršnokoli normalno družbeno ureditev dobro za večino ljudi je, da se odstrani GOLJUFE, al zlepa al zgrda.
sporočil: 14.456
[valsidalado]
Preprosto, saj sem ti že povedal: Krpan na koncu ne da dobi licenco za kontrabantstvo, ampak ni več kontrabant, ima dovoljenje za tovorjenje soli, država, cesarstvo pa nima več monopola... Samo prebrati je treba zgodbo do konca.
Točno tako, zato sem pogrešal projekcijo iz tvojega kota. Ne rečem, da v tvojem odgovoru ni soli. Kljub temu bom zaradi mojega sarkastičnega izhodišča postavil podvprašanje. Kaj dobimo, ko se državni monopol prepusti dvema arbitrarno določenima ponudnikoma (cesar in Krpan)?
sporočil: 5.835
[valsidalado]Martin Krpan je pripoved o pogodbi, ki je bila sklenjena, nakar se ena od pogodbenih strank na vsak način poskuša izviti, da ne bi bila deležna nagrade; do konca škodi samemu sebi in odide z drobižem namesto z bogastvom.
Krpan na koncu ne da dobi licenco za kontrabantstvo, ampak ni več kontrabant, ima dovoljenje za tovorjenje soli, država, cesarstvo pa nima več monopola.
(Več o tej zadevi pa je napisal Miha Mazzini na siol.net v kolumni z naslovom: Naši junaki)
sporočil: 16.531
Vse države si kot podjetja konkurirajo na svetovnem trgu, uničenje
konkurence pa je končni cilj.
Cela zgodovina človeka ti to dokazuje.
Ni pa to nobena posebnost človeške vrste, tako funkcionira vse živo v prehranjevalni verigi.
Cela zgodovina človeka ti to dokazuje.
Ni pa to nobena posebnost človeške vrste, tako funkcionira vse živo v prehranjevalni verigi.
sporočil: 12.861
[pobalin]Nič. Krpan je mali s.p., ki namesto da bi razširil biznis in naredil mogočno špedicijsko firmo, ki bi konkurirala cesarski, še naprej tovori na enem oslu in dela državnemu monopolu točno 0% škode, sebi pa tudi ne veliko koristi.
> [valsidalado]
> Preprosto, saj sem ti že povedal: Krpan na koncu ne da dobi licenco za kontrabantstvo, ampak ni več kontrabant, ima dovoljenje za tovorjenje soli, država, cesarstvo pa nima več monopola... Samo prebrati je treba zgodbo do konca.
Stvari je treba pogledati z več zornih kotov.
Točno tako, zato sem pogrešal projekcijo iz tvojega kota. Ne rečem, da v tvojem odgovoru ni soli. Kljub temu bom zaradi mojega sarkastičnega izhodišča postavil podvprašanje. Kaj dobimo, ko se državni monopol prepusti dvema arbitrarno določenima ponudnikoma (cesar in Krpan)?
Krpan je tipični kmetavzarski slovenček, ki ga blišč dvora oplazi na tak način, da si želi čimprej na svoj zapeček in v zakotje z željo, da bi bilo vse kot zmeraj. Smešni papir, ki si ga izposluje, mu omogoči, da ima za kako klobaso in polič vina več in ker se tudi on stara, mu paše, da se mu poslej ni več treba loviti in pretepati z žandarji.
Beden junak za bedno deželo delavcev in kmetov. Bedak, ki naj bi ga občudovali in nam ga tlačijo v glavo, ko smo še mali.
[dob]Ja, šole so poden. Mali se lahko oprejo le na par učiteljev, ki učijo s srcem in povedo kaj tudi mimo programa. Srečo sem imel, da sem imel kaki dve taki slavistki, razredničarko za matematiko v srednji šoli, najbolj zanimiv je bil pa profesor stm-ja (še pomnite, tovariši?), ki je namesto tega sranja raje predaval filozofijo.
ja, ja, ampak šolo sovražim.
Nenadkriljiva je bila njegova razlaga prehoda kvantitete v kvaliteto in obratno. V času Napoleona in ko je ta taval po Egiptu, sta dva mameluka z lahkoto premagala tri Francoze, štirideset mamelukov se je enakovredno borilo s štirideset Francozi, dvesto Francozov pa je z lahkoto premagalo tristo mamelukov. Za zmerom sem si zapomnil.
Drugače pa, kot je že nekdo zapisal: šole proizvajajo kimavce in ritoliznike. Najhuje je, da je vse podrejeno najslabšim učencem, medtem, ko se je treba ukvarjati z njimi, lahko bolj inteligentni in pridni zijajo v luft.
[dob]Mušič je najbolj svetovno priznan slovenski slikar. Kdaj že sem zasledil, da so njegove slike po pol milijona Evrov in več, danes so lahko le višje. V tem smislu mi je žal za podcenjenost slovenskih ekspresionistov s Francetom Kraljem na čelu. Meni so bolj relevantni od slovenskih impresionistov.
Ta zadnje, kar bi rad je, da se me kdo boji.
Forum je dobra stvar, tu lahko rečeš stvari, ugotoviš, da še kdo drug misli in pogreša in se grize. Ni dobro, da smo sami v sebi. Prav je, da se izražamo.
V mentaliteti Slovenca je, da prezira evolucijo pri človeku. Torej tudi pri sebi. Od tu izhaja zamera do "izdajalcev": Kdor se spreminja (evoluira) je označen za izdajalca.
Vsa slovenska primitivnost izhaja prav iz tega osnovnega vzorca obnašanja.
Recimo, najpogosteje izražen očitek Janši je, vsaj tako je videti, da je šel v Jajce in v Kumrovec. Zdaj pa meni ni jasno, ali je Janša kreten zato, ker je hodil v Jajce in v Kumrovec, ali zato, ker ne hodi več. Evolucija mladega človeka, ki je zanesenjak in ga ideologija na papirju potegne (govorim seveda na splošno, ne o Janši) je pač evolucija njegovega odnosa ali zanesenjaštva, ki potem evoluira s izkušnjami, da človek postane realen. Ne pa en petinosemdesetletni navdušenec, ki na partizanski proslavi maha s praporjem in trmasto serje v plenice.
Te evolucije v Sloveniji ni! Pa tudi dovoljena ni!
Kaj sploh Slovenc hoče?
Za primer vzamem svetovno znanega slikarja Zorana Mušiča, ki bi moral končati skupaj z drugimi dachavci na režiranih dachavskih procesih, ki jih je komunistična partija Slovenije uprizorila po vzoru Stalinovih čistk. Nekdo med njegovimi prijatelji ga je nekaj ur prej opozoril, da ga bodo prišli iskat in je pobegnil čez mejo, preden so ga prijeli.
Benetke, Pariz - tujina mu dovoli ustvarjanje. Nastalo je pričevanje človeka, ki je bil tam, od koder se ne vrneš, če pa se, nosiš vse s sabo, v sebi. Zoran Mušič je v svojih risbah ponudil človeštvu pričevanje razčlovečenja, ki ga je kot svojo vizijo svetu ponudil nacizem. Ljudje bi radi vedeli kaj drži posameznika pokoncu, da ne omaga v takšnih pogojih. Ko pogledaš njegovo risbo, te zajame groza nekega prizora, ki ga papir prenese, gledalec pa komajda.
Razstave po vsem svetu, priznanja za umetniško delo. Doma pa - ignoriranje!
Molk. Kot bi se ga sramovali še dosti po tistem, ko bi se mu bilo treba opravičiti in se mu pokloniti do tal, se mu zahvaliti.
Ampak Slovenija svojih napak ne prizna.
Ker ne pozna evolucije.
Ta človek se ni pustil zasramovati od nečloveškega sistema (enega in drugega) in je z risbami za vekomaj označil nečlovečnost nacizma. Nečlovečnost komunizma je pa moral prenašati še naprej, izločen iz te družbe, ko nacizma ni bilo več.
Ampak Slovenija mu ni oprostila. In če se zdaj vprašam, kaj pa je tisto, kar mu Slovenija ni oprostila?
Ni mu oprostila, da je komunistom zbrisal en dan, par ur, preden bi ga aretirali in ga zvlekli na montiran proces, kjer bi lahko pljuvali po njem, ga zmerjali za izdajalca, zasmehovali in javno ožigosali za izmeček!
Tako kot so to storili njegovim prijateljem taboriščnikom, preživelim dahavcem! Zmagovalci so na režiranem procesu zmasakrirali bivše taboriščnike zato, ker so se iz dachava vrnili živi in ker bi se po njihovo spodobilo, da se ne bi. Zato je sistem hotel to napako, ki so jo zagrešili nacisti, popraviti.
Pri Mušiču mu ni uspelo. Zato je Partija bila do konca jezna na Mušiča in z njo tudi vsi tisti, ki ki so verniki te Partije, ki jih je v Sloveniji, reci in piši, 85% prebivalstva!
Teh 85% prebivalstva odlikujejo možgani paramecija! Če jih vprašaš zakaj, kako, prosim pojasni... na kakšni podlagi se odločaš za to in ono - ti ne zna odgovoriti. Na impulze reagirajo samo prek matrice, ki jim jo je vsadila Partija, in ta matrica je še vedno tam, v glavi, ne glede na pretečeni čas!
Matrica se ne menja. Matrica nima evolucije.
Matrico lahko zamenja le ena druga matrica.
V Moderni galeriji v Ljubljani so pred meseci spremenili stalno postavitev, ki zaseda okrog polovico prostora. Zdaj je postavitev izjemno močna in premišljeno postavljena. Vrh pa je zame soba z največjimi modernisti: na nasprotnih stenah so najboljša dela Marija Preglja in Gabrijela Stupice, na tretji pa dve ali tri slike Zorana Mušiča. Pojdite si pogledat, močno priporočam.
[dob]O čem govoriš, o celicah, o osebkih, o vrstah ali o državah?
> [sstanislav]
> Vse države si kot podjetja konkurirajo na svetovnem trgu, uničenje konkurence pa je končni cilj.
> Cela zgodovina človeka ti to dokazuje.
> Ni pa to nobena posebnost človeške vrste, tako funkcionira vse živo v prehranjevalni verigi.
Ne ga lomit. Močnejši da zmaga v prehranjevalni verigi?
Zakaj je potem šibkejših vedno več in ne manj?
[vickibedi]Janša bo politični mrtvak, če ne bo ukrepal v skladu s predvolilnim programom in se spopadel z udbomafijo. Izgubil bo pol glasov, ki se bodo pretežno preselili med neglasujoče.
Slovenija 2015. Bo še vedno vkleščena med Janšo in komunajzarji.
Lopove v zapore bi moral biti glavni program.
sporočil: 13.528
[macon]Ja, par jih bo najbrž res obsojenih za potrebe PR, seveda če niso "naši" ali pa so odpisani z obeh strani. Kakšnega frontalnega spopada seveda ni za pričakovati, ker drug drugega držijo za jajca.
> [vickibedi]
> Slovenija 2015. Bo še vedno vkleščena med Janšo in komunajzarji.
Janša bo politični mrtvak, če ne bo ukrepal v skladu s predvolilnim programom in se spopadel z udbomafijo. Izgubil bo pol glasov, ki se bodo pretežno preselili med neglasujoče.
Lopove v zapore bi moral biti glavni program.
[dob]Kdo je močnejši, kdo šibkejši, se vidi šele na koncu boja.
> > > [sstanislav]
> > > Ni pa to nobena posebnost človeške vrste, tako funkcionira vse živo v prehranjevalni verigi.
> O čem govoriš, o celicah, o osebkih, o vrstah ali o državah?
Govorim o človeški vrsti in o prehranjevalni verigi (kot jo ti imenuješ) v naravi. Saj si sam s tem prišel ven dokazovat darwina, da močnejši preživijo.
Rad bi ti povedal, da so se najšibkejši blazno namnožili in da so močni fkurcu že dalj časa. Zdaj se najšibkejši na cestah upirajo močnim praktično v vseh družbah sveta in zgleda, da so šibki močnejši od njih, saj vidim da zmagujejo. Ali bolje rečeno, močnim gredo simboli njihove moči v kurac. Banke pa to.
Še malo, pa ne bodo imeli najšibkejših s čim držati v pokorščini, ker se ne bo več dalo nikogar izsiljevati, in tega se dobro zavedajo. Toda nazaj ne gre. Naprej je pa prehrambena veriga takšna: najšibkejši pojedo ta močne! Darwin si lahko popuši kurac.
Darwinova teorija velja tudi za ekonomijo, kar si pravkar sam potrdil.