Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Slovenija 2015. Bo?

Strani: 1 2 3 4

fakinx01 sporočil: 263
[#1812798] 12.09.12 09:08
Odgovori   +    19
Tudi sam sem lani preživel nekaj dni na Švedskem. Seveda so se pri nas razmere od takrat spremenile, kot pa v Simoninem prispevku berem, se na Švedskem, kar se gospodarske klime tiče, niso prav dosti.
Pomembno je vedeti, da so se lani ljudje, s katerimi sem preživel kar nekaj časa, čudili "standardu", ki ga imamo pri nas in seveda zmožnosti, da vse to plačujemo.
Primer:
Na Švedskem so šole odprte od po - pe od 7.00 do 19.00. Pri nas? Naša OŠ npr. od 7.20 - 15.30
Na Švedskem otroci obiskujejo različne dejavnosti v šoli (vključno s športom, glasbo, plesom, dramatiko...). Pri nas? Hja, če se šole zapro ob 15.30 je resnično težko organizirati karkoli popoldne, razen seveda oddajanja telovadnic rekreativcem.
Na Švedskem je med drugim šola odprta tudi med poletnimi počitnicami. Prav tako od 7.00 - 19.00.
Pri nas? Učitelji, hišniki, kuharji, strokovni delavci - vsi brez izjeme imajo 2 meseca dopusta. No morda ne ravno na papirju, zagotovo pa dejansko. Vem, ker ima večina učiteljic iz "naše" OŠ na morju v kampu pavšal in so tam vso poletje.
Na Švedskem šolske kuhinje pripravljajo hrano tudi za "izven". Seveda se je potrebno to predhodno dogovoriti in uskladiti, vendar se da. Pri nas? Poskusite se zmeniti v kateri šoli, da boste hodili k njim na primer na malico. Misija nemogoče!

Opisal sem zgolj en primer, ker se mi več ne da. Predlagam, da podpremo g. Štruklja v njegovih naporih proti "zmanjševanju" normativov v šolstvu in zahtevajmo od vlade, da uzakoni obvezno delovno obveznost učiteljev 40 ur na teden. In, če še drži od zadnjega pogleda na številčnico, ima ura 60 minut!
anon-79735 sporočil: 16.531
[#1812814] 12.09.12 09:15 · odgovor na: anon-70766 (#1812776)
Odgovori   +    1
Vse tvoje zahteve morajo dobiti večinsko podporo državljanov, da bodo sprejete kot zakon.
V parlamentu in na referendumu, če do njega pride.
Taka je pač demokracija.
S čim boš večino volivcev prepričal, da imaš prav?
anon-252093 sporočil: 113
[#1812822] 12.09.12 09:22
Odgovori   +    13
v Sloveniji ni problem nedelavnost in lenobno čakanje na pravice ampak so problem egoistični psihopatki na vodsvenih položajih. Od zgoraj navzdol se širi ta bolezen in ne obratno. Bojim se, da je celotna naša družba že pošteno okužena.
Ta virus, ki se je zasejal v 'dobrih starih časih' je pustil svoje posledice.
Povprečen slovenec je zbegan in več ne ve ali naj otroka vzgaja kot egoističnega ali kot poštenega in moralnega slovenca, kajti kot vsak dober starš bi rad le najboljše za otroka. A če bo izbral zadnje, vidi, da bo otrok v današnji slovenski družbi samo trpel...postal bo totalni izkoriščenec.
ZELO ŽALOSTNO....
anon-200699 sporočil: 2.054
[#1812852] 12.09.12 09:37
Odgovori   +    4
....To ni stvar ideologije. Je stvar pametnih ekonomskih odločitev, političnih in podjetniških. Je stvar tega, ali bomo na »socialni podpori« zaspali, kot smo doslej spali na navideznih rentah, ali oživeli....

In kdaj draga Simona se boš ti odklopila iz svoje navidezne rente, saj glede na prispevk naši družbi nisi nič drugega. Se čudim, da te tvoj delodajalec sploh še gleda. Ali so obupali nad vami in ste samo še nujno zlo, ki obstajate samo še zato, ker imajo dodbro izdelan občutek za socialo.
pobalin sporočil: 14.456
[#1812855] 12.09.12 09:38 · odgovor na: anon-247964 (#1812773)
Odgovori   +    4
[kugy]
Švedi se lahko tolažijo, da niso imeli komunizma in zato niso zaspali v gospodarskem razvoju za dobrih 30 let. Švedi se lahko tolažijo, da niso imeli privatizacije, ki je bila omogočena le izbrancem. Švedi se lahko tolažijo, da nimajo nesposobnih managerjev, ki jih je naplavila "prihvatizacija". Švedi se lahko tolažijo, da nimajo bank, ki jih je ustanovila in vodila Udba. Švedi se lahko tolažijo, da imajo sodobne demokratične sindikate in ne talibanov iz časov socializma. Švedi se lahko tolažijo, da iamjo normalno šolstvo, sodstvo, organe pregona ...
Švedi imajo tudi razmeroma bogate zgodovinske izkušnje z osvajanjem tujih ozemelj in z donosno nevtralno kolaboracijo z osvajalsko-zločinskim režimom (2. SV pa to), po drugi strani pa nimajo kakšnih hudih izkušenj s tujo okupacijo, domačo revolucijo (razen seksualne) in bratomorno državljansko vojno. Takole čez palec bi zaključil, da so Švedi znali precej dobro skrbeti zase tudi na tuj račun, znali so zaslužiti, gospodariti, jemati in tudi razdeljevati, mi pa smo bili s strani levo-desnih "progresivnih sil" vrnjeni v začetek prejšnjega stoletja.
7175S sporočil: 2.589
[#1812858] 12.09.12 09:39
Odgovori   +    19
Ah, kaj bodo Švedi, mi imamo pa Stanovnika in Kučana, Švedi pa ne, mi imamo pa Tuerka, Švedi pa ne, mi imamo pa ljudi, ki znajo zagnati - zagoniti gospodarstvo (F21 in YES), Švedi pa ne, mi imamo pa pingvine v opoziciji, Švedi pa le v živalskem vrtu in na koncu, mi imamo pa veliko Srbov na vodilnih položajih v politiki, v medijih, v gospodarstvu in v vseh združenjih in aencijah ter tudi v vseh ostalih vejah oblasti, še posebno v sodstvu in policiji, Švedi pa ne. Kdo je potem tu boljši, kdo je v prednosti ?????? Pa to.
[#1812866] 12.09.12 09:44 · odgovor na: anon-252093 (#1812822)
Odgovori   +    1
[vseok]
v Sloveniji ni problem nedelavnost in lenobno čakanje na pravice ampak so problem egoistični psihopatki na vodsvenih položajih. Od zgoraj navzdol se širi ta bolezen in ne obratno. Bojim se, da je celotna naša družba že pošteno okužena.
Ta virus, ki se je zasejal v 'dobrih starih časih' je pustil svoje posledice.
Povprečen slovenec je zbegan in več ne ve ali naj otroka vzgaja kot egoističnega ali kot poštenega in moralnega slovenca, kajti kot vsak dober starš bi rad le najboljše za otroka. A če bo izbral zadnje, vidi, da bo otrok v današnji slovenski družbi samo trpel...postal bo totalni izkoriščenec.
ZELO ŽALOSTNO....
Tako egoisti, kot poštenjaki, si zaslužijo kontrolo ljudstva s kontrolno dividendo, sicer se bodo med sabo pobijali.
Kot so se že, pa so drug drugega imeli za poštenjaka.
anon-293435 sporočil: 336
[#1812869] 12.09.12 09:47 · odgovor na: 7175S (#1812858)
Odgovori   +    11
[7175S]
Ah, kaj bodo Švedi, mi imamo pa Stanovnika in Kučana, Švedi pa ne, mi imamo pa Tuerka, Švedi pa ne, mi imamo pa ljudi, ki znajo zagnati - zagoniti gospodarstvo (F21 in YES), Švedi pa ne, mi imamo pa pingvine v opoziciji, Švedi pa le v živalskem vrtu in na koncu, mi imamo pa veliko Srbov na vodilnih položajih v politiki, v medijih, v gospodarstvu in v vseh združenjih in aencijah ter tudi v vseh ostalih vejah oblasti, še posebno v sodstvu in policiji, Švedi pa ne. Kdo je potem tu boljši, kdo je v prednosti ?????? Pa to.

na švedskem imajo veliko prekrasnih švedinj. pri meni to na koncu dneva pretehta :)
anon-131555 sporočil: 1.422
[#1812870] 12.09.12 09:48
Odgovori   +    16
Simona je navedla osem tolažb s katerimi naj bi Slovenci prepričevali sami sebe, zakaj Slovenija ni, odnosno ne more biti in ne bo Švedska. In svetuje: Ne želite si, da se v Sloveniji vse sesuje, ker je moralno, etično, finančno in idejno izčrpana.
Vse to so le lepe želje in placeba za odpravo naše izčrpanosti. Take lepe želje nam ne morejo veliko koristiti pri izhodu iz v družbi zabetoniranega in še vedno vseobvladujočega Kučanovega sistema, ki nas drži za vrat že 70 let, in ne pusti prostora novim, drugačnim idejam. Zato je edina realna sila, ki bi nas rešila teh spon, sesutje in padec na dno. Tako pač je.
anon-221126 sporočil: 1.113
[#1812885] 12.09.12 09:58 · odgovor na: (#1812606)
Odgovori   +    16
Izguba suverenosti se bo seveda zgodila. S seboj jo bo odnesla udba, s tem pa se bo hvala bogu sama preselila v pekel, kamor spada. Zvezde na titovkah bodo v trenutku zarjavele, zastave razdora bodo zoglenele, praporščaki se bodo pospravili za zapeček. Končno. In tako bomo postali edina država na svetu, kjer se bo izguba suverenosti spremenila v dokončno osvoboditev.
[#1812904] 12.09.12 10:06 · odgovor na: (#1812843)
Odgovori   +    12
Zadnja sprememba: pobalin 12.09.2012 10:09
[valsidalado]
"Ali ni slovenski junak Martin Krpan-tihotapec in prekupčevalec?"
Ne, ni; na koncu je dobil dovoljenje (za življenje), pa tudi pred davkarijo je imel mir. Preberi do konca...
Ja, je. Bil je tihotapec iz cesarskega zakotja, ki si je cesarjev odpustek za svojo prepovedano dejavnost oziroma utajo davkov prislužil izključno kot cesarjev najemni vojak - legionar. Po opravljeni krvavi raboti M.K. ni zanimalo nič drugega kot silna jedača in pijača ter povratek v zakotno kontrabantarstvo. Poleg tega je iz zgodbe razumeti, da M.K. od cesarja ni dobil polnovredne koncesije za svojo dejavnost, ki bi njemu in potomcem omogočala razmišljati in poslovati podjetniško, na primer širiti poslovanje po cesarstvu in izven njega.

Za konec pa še dve tolmačenji "angleške soli". Po prvem naj bi bil to kalijev nitrat oz. soliter, kar bi pomenilo, da je bil M.K. pionir ilegalne trgovine z orožjem pri nas. Po drugem naj bi šlo za magnezijev sulfat, ki ga uporabljajo v zdravstvu, kar bi pomenilo, da je M.K., plod domišljije dolenjskega pisatelja, takrat že postavljal temelje za Krko in Lek.
anon-288303 sporočil: 5.457
[#1812905] 12.09.12 10:07
Odgovori   +    11
Slovenske suverenosti ne bomo izgubili v okviru Evrope, grožnja nam niso ne Nemci ne Italijani. Slovensko suverenost bomo zapravili, če bomo ostali brez denarja in sami.

pa dajte to povedat tistim pingvinom, pa tovarišu kućenu, pa tovarišu luškiću in tovarišu semoliću, ki delajo vse na temu, da bi ostali sami in minirajo obstoječo vlado
Brez denarja smo itak že, in spet po zaslugi zgoraj navedenih tovarišev, ki so denar odlili v oaze
anon-272288 sporočil: 3
[#1812906] 12.09.12 10:07
Odgovori   +    12
No ja, na Švedskem Novinar z pisanjem takih člankov ne bi mogel živeti.
mataj18 sporočil: 5.000
[#1812925] 12.09.12 10:17
Odgovori   +    0
Kaj pa tole?
www.youtube.com/watc...re=related

Lp, mataj18
[#1812930] 12.09.12 10:20 · odgovor na: (#1812897)
Odgovori   +    1
Uredi v svoji glavi knjigovodstvo, pa boš ugotovil, da je lahko javni kapital samo v lasti ljudstva.
Lahko bi ljudstvo ustanovilo tudi novo firmo, ki bi imela v pasivi samo kapital v lasti ljudstva, v aktivi pa nematerialno naložbo v višini davka na dobiček v vsakem podjetju, toda s takšno tajkunsko operacijo se ljudstvo vseeno ne bi izognilo jamstvu za obveznosti države, za katere se je v njihovem imenu zadolžila vlada.
Torej, samo dodatni stroški, efekta pa nobenega.
V ekonomijo politični izrazi ne sodijo.
[#1812934] 12.09.12 10:22 · odgovor na: mataj18 (#1812925)
Odgovori   +    0
[mataj18]
Kaj pa tole?
www.youtube.com/watc...re=related

Lp, mataj18
Wenn der Anteil der Ausländer hoch ist, sollten sie vielleicht zurück in ihre Heimatländer gehen.
[#1812937] 12.09.12 10:25 · odgovor na: (#1812933)
Odgovori   +    0
Nič na silo, samo ekonomsko korektno ti razlagam to, kar ti bo ratložila tudi tvoja knjigovodkinja.
mataj18 sporočil: 5.000
[#1812939] 12.09.12 10:25 · odgovor na: anon-79735 (#1812934)
Odgovori   +    0
[sstanislav]
> [mataj18]
> Kaj pa tole?
> www.youtube.com/watc...re=related
>
> Lp, mataj18

Wenn der Anteil der Ausländer hoch ist, sollten sie vielleicht zurück in ihre Heimatländer gehen.
Pazi, Breiviki so vsepovsod lahko nastavljeni!

Lp, mataj18
anon-184784 sporočil: 1.151
[#1812944] 12.09.12 10:29
Odgovori   +    8
Nekdo tu spodaj dela primerjavo med Slovenijo in balkanskimi državami, tale nas primerja s Švedsko, jaz pa bi se rad primerjal z uspešnimi državami v soseščini oz. regiji Alpe-Adria. Ampak nekaterim to ne gre in ne gre, ker tam vidijo same sovražnike: dediščina našega komunizma in komunistov (stalinistov).
anon-233847 sporočil: 549
[#1812949] 12.09.12 10:34
Odgovori   +    11
Švedski kapitalisti delajo in ustvarjajo, naši kleptomani pa kradejo. Nič ne pomaga, če čebelice pridno nosijo med v čebelnjak: potem pride čebelar in med odnese. To se dogaja v Sloveniji: mafijski "čebelarji" pridno praznijo vse, kar se da izprazniti in polnijo svoje račune v davčnih oazah. Država in državljani pa so vedno bolj obubožani. O mafiji pa uradno nihče nikoli nič. Vsi iščejo krivce samo v nekih neosebnih finančnih trgih, ne v ljudeh z obrazi ter imeni in priimki.
anon-288303 sporočil: 5.457
[#1812954] 12.09.12 10:36 · odgovor na: anon-232300 (#1812664)
Odgovori   +    10
Zadnja sprememba: anon-288303 12.09.2012 10:39
[FIN-326258]
ga.SIMONA razočaran sem glede vašega bistva.

Vse lepo in prav ste enostavno zapisala, niste pa bistva. Bom pa jaz.

če ne odstranimo goljufov je KONEC z nami.
Mogoče se izmažemo, kar dvomim, ampak tudi sistem, ki ga bomo imeli dalje bo GOLJUFOM PRIREJEN.
Od barab pa ni za pričakovati, da bi naredili pogoje za normalno življenje večine ljudi.

Najprej rabimo odstraniti domače "MALE" lopove, da bomo lahko sploh sodelovali v boju z ramo ob rami z evropsko demokracijo proti "VELE goljufom"-finančne in korporativne barabe.

Vse drugo vodi v dokončno zasužnjevanje ljudi.

Poglejmo še enkrat stanje v svetu :
- Kitajska, Indija, Rusija, Bližnji vzhod, Latinska Amerika....vladajo TOTALITARIZMI - demokracije praktično ni - to je 3/4 prebivalstva Zemlje

- Evropa, Severna Amerika....demokrati se močno borijo proti korporativno-bančnim lobijem za ohranitev demokracije (kar uspešno-sklepam, saj prihajajo na dan informacije kot LIBOR mahinacije,..., terorizem ZDA-wikileaks razkril zločine ameriških tajnih in drugih organizacij in drugih podležev, v angliji sodijo npr.Blairu...zaradi zavajanja v pri napadu na IRAk...)

Ljudje po vsem svetu se borijo proti goljufom. Mi pa opazujemo.

Menim, da načrtno kontrolirano sproščajo negativno energijo med ljudmi.

Ni mi pa jasno zakaj naši politiki izvajajo podobne trike kot po svetu.
Ti velegoljufi - FINANČNO KORPORATIVCI bodo zasužnjili tudi njih (ne boste njihovi vazali).
Kar ste pokradli ljudem, vam bodo kaj hitro vzeli, na tak ali drugačen način, a tega ne vidite.

Rabimo :
1. odstraniti goljufe
2. zracionalizirati javni sektor in zmanjšati neproduktivni del prebivalstva
3. ustvarjati dodano vrednost
4. vzpostaviti demokracijo in pravno državo

Lepo zapisano
samo, kako bodo goljufi odstranili goljufe ?

Vse je odvisno od pravosodja
Tam notri pa sedijo sami izbranci komunistične udbomafije
ki je 70 let načrtno uničevala ta narod in ga še vedno
kaj sploh lahko naredi Janša proti takšni mreži
[#1812955] 12.09.12 10:37 · odgovor na: mataj18 (#1812939)
Odgovori   +    0
[mataj18]
> [sstanislav]
> > [mataj18]
> > Kaj pa tole?
> > www.youtube.com/watc...re=related
> >
> > Lp, mataj18
>
> Wenn der Anteil der Ausländer hoch ist, sollten sie vielleicht zurück in ihre Heimatländer gehen.

Pazi, Breiviki so vsepovsod lahko nastavljeni!

Lp, mataj18
Nimam kaj pazit, to je njihov komentar, ne moj.
[#1812957] 12.09.12 10:40 · odgovor na: anon-288303 (#1812954)
Odgovori   +    1
Vse je odvisno od kontrole, tudi pravosodje, te pa brez kontrolne dividende ne bo nikoli.
[#1812977] 12.09.12 10:51 · odgovor na: (#1812967)
Odgovori   +    1
[valsidalado]
> [sstanislav]
> Nič na silo, samo ekonomsko korektno ti razlagam to, kar ti bo razložila tudi tvoja knjigovodkinja.

Knjigovodkinja pa prav gotovo; v tem se strinjam.
Končno ;)
anon-276046 sporočil: 24
[#1812982] 12.09.12 10:55 · odgovor na: anon-224219 (#1812642)
Odgovori   +    10
[tonceka]
> [olsegg]
> "Nekaj dni sem preživela na Švedskem. Tam ni depresije."
>
> ja deklica mila, kaj ti ni jasno, tam na Švedskem tudi nimajo une podgane od udbokurčana niti nimajo za seboj 70 let udbofašistinega enoumja...
>
> zna se...
>
> p.s.:
> sicer pa ni treba iti ravno na Švedsko, že na Poljskem (kjer sem bil še prejšnji teden) ni ne duha ne sluha o kakšni depresiji - to je v tisti Poljski, kjer so še pred 10+leti njeni Poljaki letovali na jadranskem morju s hrane polno naloženimi 'peglicami', dandanes jih pa vidiš kolikor hočeš, kako s prestižnimi vozili poleti/pozimi dopustujejo v Dolomitih, v tistih Dolomitih, kjer so Slovenci v zadnjih letih malodane izumrli...

Problem je v tem, da so na Poljskem prinesli komunizem Rusi, ki so po razpadu vzhodnega bloka odšli. Pri nas pa je bil komunizem vsiljen z avtohtono revolucija (edino v Evropi poleg ruske!!) in so vsi krvniki še tukaj in nekaznovani.
Točno tako. In zato lahko vsak dan vidimo večje podobnosti Slovenije z Rusijo. Predvsem pri medijih, laganju politikov, razdeljenosti ljudi ...
[#1812992] 12.09.12 11:03 · odgovor na: anon-276046 (#1812982)
Odgovori   +    2
[doradoroteja]
laganju politikov,
A, da lažejo, nemogoče ;)
anon-45881 sporočil: 7.327
[#1813018] 12.09.12 11:20
Odgovori   +    6
Lahko se tolažite, da ima naravne resurse, o katerih lahko Slovenija le sanja.
Švedska ima natanko en naravni vir, o katerem lahko Slovenija sanja: družbeni konsenz. Vse ostalo so nianse.
ker so izgubili in se na novo vrnili v Rusijo ob razpadu Sovjetske zveze.
Say WHAT? Švedska Rusija SZ KAAAAJ?!? Simonca, da ti niso misli zatavale h kakšni baltski državi, lektor pa je na dopustu ali pa na tabletah?

Vse ostalo sicer drži, samo naši sindikati vidijo samo posamezne lego kocke v izdelku, po možnosti tiste na vrhu, ki se držijo celote samo zato, ker jih gor držijo kocke na dnu. Grde, neprivlačne, a nujne.
anon-275629 sporočil: 1.493
[#1813019] 12.09.12 11:20
Odgovori   +    5
"Na Švedskem je hud kapitalizem in na Švedskem so ljudje dobre volje. Takšni, kot smo, nekonkurenčni rentniški nakladači, s svetlimi izjemami, ki seveda hvala bogu obstajajo, bi Slovenci na Švedskem živeli na socialni podpori."
Ena rahla hudomušna opomba (sicer se s člankom strinjam); glede na višino socialne podpore na Švedskem, tako ali tako velika večina prebivalstva Slovenije živi na socialni podpiri, pri čemer pa jih za to "socialno podporo" še dela!
anon-232300 sporočil: 2.042
[#1813021] 12.09.12 11:22 · odgovor na: anon-288303 (#1812954)
Odgovori   +    14
[pinpingvin]
......

Lepo zapisano
samo, kako bodo goljufi odstranili goljufe ?

Vse je odvisno od pravosodja
Tam notri pa sedijo sami izbranci komunistične udbomafije
ki je 70 let načrtno uničevala ta narod in ga še vedno
kaj sploh lahko naredi Janša proti takšni mreži
Janša lahko ljudem pove na čem smo in jih pokliče na dolžnost, lahko razloži, da sistem ne deluje in je treba postaviti novega.

goljufive sodnike je odstraniti, ljudje moramo pritisniti.

jokanje v kotu ne pomaga, pa pametovanje po forumih tudi kaj dosti ne

obveščati ljudi, nismo norci !
[#1813023] 12.09.12 11:22 · odgovor na: (#1812918)
Odgovori   +    5
[valsidalado]
> [pobalin]
> > [valsidalado]
> > "Ali ni slovenski junak Martin Krpan-tihotapec in prekupčevalec?"
> > Ne, ni; na koncu je dobil dovoljenje (za življenje), pa tudi pred davkarijo je imel mir. Preberi do konca...
>
> Ja, je. Bil je tihotapec iz cesarskega zakotja, ki si je cesarjev odpustek za svojo prepovedano dejavnost oziroma utajo davkov prislužil izključno kot cesarjev najemni vojak - legionar. Po opravljeni krvavi raboti M.K. ni zanimalo nič drugega kot silna jedača in pijača ter povratek v zakotno kontrabantarstvo. Poleg tega je iz zgodbe razumeti, da M.K. od cesarja ni dobil polnovredne koncesije za svojo dejavnost, ki bi njemu in potomcem omogočala razmišljati in poslovati podjetniško, na primer širiti poslovanje po cesarstvu in izven njega.
>
> Za konec pa še dve tolmačenji "angleške soli". Po prvem naj bi bil to kalijev nitrat oz. soliter, kar bi pomenilo, da je bil M.K. pionir ilegalne trgovine z orožjem pri nas. Po drugem naj bi šlo za magnezijev sulfat, ki ga uporabljajo v zdravstvu, kar bi pomenilo, da je M.K., plod domišljije dolenjskega pisatelja, takrat že postavljal temelje za Krko in Lek.

Razumem, si pač na cesarjevi strani ali pa v penziji (lastnik države, ob(lastnik), ki pričakuje rento).
Jaz pa ne razumem logike tega sklepa. Razen če si nekako ugotovil, da nisem "vaš" ampak "naš"?

Strani: 1 2 3 4