Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Nauki zaljubljenega kardinala

Strani: 1 2 3 4 5 6

anon-178479 sporočil: 18.832
[#1803232] 02.09.12 15:40 · odgovor na: anon-12560 (#1802305)
Odgovori   +    2
[salto]
> [Aleister]
> > [mrki.]
> > >Verjetno bi bilo bolje, če bi se tudi katoliški duhovniki lahko v miru poročali, se veselili življenja ne samo po duhovni, temveč tudi po meseno-duhovni oziroma ljubezenski plati ...
> >
> > A ni tako. Rode je ob zaobljubi in še prej vedel, kaj ga čaka. Telesna ljubezen, in zato tudi otroci, je prepovedana.
> >
> > Kaj res ne razumete, da gre v tem primeru za prelomitev obljube, celo zaobljube in laži.
> >
> > Vrhovni poveljnik slovenske Cerkve, ki širi med verniki resnico, in še enkrat resnico, in samo resnico, ne bi smel lagati.
> >
> > Ker pa je Cerkev, oziroma njeni predstavniki, že kradla, lagala in goljufala njen ugled pada. Tu ne pomagajo niti vici.
> >
> > Žalostna je ugotovitev, da so nam leta in leta lagali in nas goljufali predstavniki cerkvene in posvetne oblasti.
>
> Ne, ne razumem. Taka zaobljuba je nenaravna, izsiljena in proti naravi. Zakaj bi moral normalen človek to nenormalnost razumeti?

Aleister, z večino tvojih postov se strinjam, ne vem pa zakaj sedaj pišeš o stvareh katerih nimaš pojma.
Pišem zato, ker ne maram celibata, ker je vsiljen in nenaraven, ker ga ljudje sprejemajo pod prisilo. Samtram, da je Martin Luther ravnal pravilno, ko je nabil 99 tez na vrata krščanske cerkve. O zapostavljenosti žensk v krščanski cerkvi pa lahko preberemo kar to, kar je napisala Vida Žabot. Zakaj je že izstopila iz cerkvenih oblik življenja?
mataj18 sporočil: 5.000
[#1803233] 02.09.12 15:43 · odgovor na: anon-74446 (#1803214)
Odgovori   +    0
[0623Knjiz]
Včeaj sem šel na veliko potrebo in potegnil vodo. Danes ste odšli vi. Se vam ne zdi da ste plagiator.
Na koncu povedi si pozabil vprašaj, tegale ?.
Odgovor si pa kar sam povej.

Lp, mataj18
bobek13 sporočil: 4.301
[#1803256] 02.09.12 16:10
Odgovori   +    2
Kakšna je razlika med evangeličanskim in katoliškim farjem?

Evangeličanski suši plenice na svojen dvorišči, katoliški pa po celi fari...

lpA
anon-35163 sporočil: 30.643
[#1803258] 02.09.12 16:12 · odgovor na: (#1803252)
Odgovori   +    2
[rename]
Peter mi ne deluje kot nekdo, ki bi se bal. konec koncev je uspesen strokovnjak v poznani multinacionalki.
Poznana multinacionalka lahko kogarkoli kadarkoli naredi za malo manj uspešnega strokovnjaka.

Ja kaj se pa potem usajas in zahtevas dejanja?
Nič se ne usajam in nič ne zahtevam. Pravim samo, da rodetovih izjav ne moreš uporabljati kot argument.
[#1803288] 02.09.12 17:01 · odgovor na: (#1803273)
Odgovori   +    1
[rename]
> Poznana multinacionalka lahko kogarkoli kadarkoli naredi za malo manj uspešnega strokovnjaka.
>

X files.
Policaji, ki preganjajo duhove in borijo proti paranormelnemu terorizmu.

Ne bit nesramen. Ni moja dolžnost da se delam kot da verjamem v poštenost multinacionalk.

Pravim samo, da rodetovih izjav ne moreš uporabljati kot argument.

Zakaj pa ne?
Izjav tipa, ki nas med drugim smrtno resno prepričuje o obstoju vseh sort nevidnih možakarjev, pač ne gre jemati resno.
anon-12560 sporočil: 3.563
[#1803327] 02.09.12 18:03 · odgovor na: anon-178479 (#1803232)
Odgovori   +    3
[Aleister]
> [salto]
> > [Aleister]
> > > [mrki.]
> > > >Verjetno bi bilo bolje, če bi se tudi katoliški duhovniki lahko v miru poročali, se veselili življenja ne samo po duhovni, temveč tudi po meseno-duhovni oziroma ljubezenski plati ...
> > >
> > > A ni tako. Rode je ob zaobljubi in še prej vedel, kaj ga čaka. Telesna ljubezen, in zato tudi otroci, je prepovedana.
> > >
> > > Kaj res ne razumete, da gre v tem primeru za prelomitev obljube, celo zaobljube in laži.
> > >
> > > Vrhovni poveljnik slovenske Cerkve, ki širi med verniki resnico, in še enkrat resnico, in samo resnico, ne bi smel lagati.
> > >
> > > Ker pa je Cerkev, oziroma njeni predstavniki, že kradla, lagala in goljufala njen ugled pada. Tu ne pomagajo niti vici.
> > >
> > > Žalostna je ugotovitev, da so nam leta in leta lagali in nas goljufali predstavniki cerkvene in posvetne oblasti.
> >
> > Ne, ne razumem. Taka zaobljuba je nenaravna, izsiljena in proti naravi. Zakaj bi moral normalen človek to nenormalnost razumeti?
>
> Aleister, z večino tvojih postov se strinjam, ne vem pa zakaj sedaj pišeš o stvareh katerih nimaš pojma.

Pišem zato, ker ne maram celibata, ker je vsiljen in nenaraven, ker ga ljudje sprejemajo pod prisilo. Samtram, da je Martin Luther ravnal pravilno, ko je nabil 99 tez na vrata krščanske cerkve. O zapostavljenosti žensk v krščanski cerkvi pa lahko preberemo kar to, kar je napisala Vida Žabot. Zakaj je že izstopila iz cerkvenih oblik življenja?
Gre za to, da določene stvari lahko spoznaš šele ko bol celostno gledaš, predvsem duhovno. Če pa gledaš na neke "čudne" pojme samo od zunaj in strogo sociološko, morda celo ateistično, sovražno, komunistično - potem seveda dobimo zelo izkrivljen pogled.
Vse vere imajo menihe, ki so se umaknili v "puščavo". Prioriteta je intenziven odnos z Bogom.
Seveda vsak človek določena področja bolj pozna, druga manj,, nekatera nič oz. s pomočjo večinskih predsodkov. Vseeno pa se vidi, ali daje kdo obsodbe nečesa kar ne pozna na zelo negativen in aroganten način, ali pa se s spoštljivostjo prej hoče o določenih "čudnih" pojmih pozanimati pri tistih, ki se to trudijo živeti.
anon-74446 sporočil: 3.247
[#1803361] 02.09.12 18:55 · odgovor na: mataj18 (#1803233)
Odgovori   +    2
Se opravičujem. Res sem pozabil vprašaj amak bistvo sem povedal.
anon-234197 sporočil: 888
[#1803365] 02.09.12 19:03
Odgovori   +    0
Bravo! Se tako strinjam z vsebino članka, da se lahko kadarkoli podpišem pod njega!
[#1803383] 02.09.12 19:57 · odgovor na: (#1803359)
Odgovori   +    1
[rename]
Ce nasedas in verjames komunisticnim floskulam, ki jih se dandanes trosijo Kucan, Tuerk, Jankovic in Stanovnik, potem je veliko lazje verjeti v nekaj tam zgoraj.
Zblojenost, lazi in zlocini komunizma so namrec otipljivi.
Da tam zgoraj ni nicesar, pa se niso dokazali ;-)
Komunističnost zločinov je ravno tako otipljiva in dokazana kot tisto zgoraj.

Pozicija: ateist.
Kaj ne poveš. Zakaj pa potem goniš cerkvene politične floskule?
[#1803494] 02.09.12 22:29 · odgovor na: (#1803418)
Odgovori   +    1
[rename]
. . .
Ce bi toliko materialnih dokazev imela RKC o obstoju onih zgoraj, bi cel svet molil na kolenih. Vkljucno s teboj ;-)
Itd.
RKC trdi, da je komunizem ena tako nevzgojna in nevarna zadeva, da se začnejo ljudje kar pobijat ko pridejo v stik z njim. Pa se drugače sploooh ne bi, še nikoli se niso. Za to trditev ni nobenih dokazov. Čisto praznoverje in izgovor za sranje na glavo.

> > Pozicija: ateist.
>
> Kaj ne poveš. Zakaj pa potem goniš cerkvene politične floskule?

?
Floskule?
Dokazujem ti, da od kardinala zahtevas dejanja, medtem, ko se tebi ljubi Kucan, Tuerk in Jankovic lahko skrivajo za besedicenjem...
Skušaš me prepričati, da naj ne verjamem več Jankoviću, ker naj bi potem začel verjet Rodetu. Se ti ne zdi, da je s to logiko nekaj naraobe?
MD-471480 sporočil: 837
[#1803972] 03.09.12 11:31
Odgovori   +    0
Hja, morda pa je večji problem dvoličnost voljenih in potreba po poligrafiranju novinarjev...
[#1804186] 03.09.12 13:40 · odgovor na: (#1804127)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: anon-35163 03.09.2012 13:48
[rename]
. . . klavske revolucije . . .
Naši (wannabe) gospodarji bi si očitno radi zmanjšali stroške našega obvladovanja in discipliniranja. Ali pa se jim tresejo hlače. Zakaj bi sicer srali klamfe o "klavski revoluciji"?

Vzorec je tu povsod isti.

- Rusi naredijo revolucijo, zahodne sile napadejo Rusijo in naredijo krvavo pizdarijo in državljansko vojno. V taki situaciji praviloma priplavajo na površje najbolj agresivni, brezobzirni in krvoločni primerki. A za to ni kriva tuja vojaška intervencija, ampak komunizem.

- Nemci in Italijani napadejo Jugoslavijo, jo razkosajo, naredijo krvavo pizdarijo, ampak niso krivi oni, ooo ne! Kriv je komunizem, komunizem je kriv tudi za njihovo masakriranje civilistov, ker jih je razdražil in spravil v slabo voljo.

- Američani in Rusi si razdelijo Korejo na pol, sever se s tem noče sprijazniti in Američani ga zbombardirajo v srednji vek, iz katerega se še vedno ni izmotal. In za to je seveda kriv komunizem.

- Američani brez jasnega razloga zbomardirajo ruralno Kambodžo s kasetnimi bombami, zaradi katerih ljudje tam še vedno izgubljajo noge in življenje in tako bo še desetletja. Preživelim kmetavzarjem se odpuli, popizdijo in še sami pobijejo nekaj ljudi. Predstavljaj si, da živiš kje na deželi, v nekih rovtah, ki jih lepega dne podminirajo iz zraka in potem ne moreš več nikamor, ne na polje, ne v gozd, nič. Če greš, tvegaš da ti odtrga nogo ali jajca na najbolj nagravžen možen način. Ampak seveda, krive niso kasetne bombe, ampak komunizem.

- itd itd itd

Ne prepričujem te, da verjemi Rodetu, dokazujem ti, da slepo verjameš Kučanu, Jankoviću, Türku in ostalim samoproklamiranim levičarjem.
Ajaaaa, ti me to takole mimogrede malo, iz človekoljubnih razlogov opozarjaš na moje domnevne zmote.

No, OK. Recimo, da bi mi dokazal, da omenjenim res slepo verjamem. In? Kaj potem? Kakšno vezo ima to z Rodetom?
najobj sporočil: 33.181
[#1804244] 03.09.12 14:16 · odgovor na: anon-35163 (#1804186)
Odgovori   +    1
Zadnja sprememba: najobj 03.09.2012 14:21
[mataj]
> [rename]
> . . . klavske revolucije . . .
Naši (wannabe) gospodarji bi si očitno radi zmanjšali stroške našega obvladovanja in discipliniranja. Ali pa se jim tresejo hlače. Zakaj bi sicer srali klamfe o "klavski revoluciji"?

Vzorec je tu povsod isti.
... čuj, saj ni problem v naših wannabe gospodarjih, ki serjejo klamfe o "klavski revoluciji", ampak je problem v tistih, ki to sranje za njimi veselo ponavljajo ...

P.S.: nekateri majstri tukaj so prepričani, da je za drugo vojno pri nas najbolj značilno, da so prvi (= naši) one druge (= njihove) samo malo umrčkali, če sploh ... khmm, medtem ko so drugi (= njihovi) one prve (= naše) neusmiljeno poklali ...
anon-238577 sporočil: 14.015
[#1804251] 03.09.12 14:21 · odgovor na: (#1804127)
Odgovori   +    1
[rename]

In to pri bolj pomembnih stvareh in problemih kot je kardinalov domnevni otrok.
Peter S. je tu še najmanj pomemben.

Treba je gledati in videti širšo sliko. Erkace si prizadeva biti vodilna duhovna in moralna inštanca vseh Slovencev, nasprotniki itak nisi pravi Slovenci.
V mafijski državi, polni kriminala in korupcije je erkace edina, ki dokazuje, da zna obračunati in sankcionirati tudi grehe svojih najvišjih kadrov. Če bodo dobili priliko, bodo na enak način naredili red v vsej državi, na to pa večina poštenih državljanov že komaj čaka.
(istim se niti ne sanja, da so ti ljudje leta in leta bojkotirali in sabotirali to isto državo, da so si ustvarili situacijo, ko vsa voda teče na njihov mlin...)
[#1804268] 03.09.12 14:33 · odgovor na: anon-35163 (#1804186)
Odgovori   +    0
[mataj]

No, OK. Recimo, da bi mi dokazal, da omenjenim res slepo verjamem. In? Kaj potem? Kakšno vezo ima to z Rodetom?
tisti, ki vsem in vsemu slepo verjamejo, se niti ne upajo vprašati, kaj pa če je Rode sam podtaknil tega Petra, ki bo na koncu z negativnim testom (ali brez) dokazal, kakšne krivice Slovenci delamo našemu kardinalu, vzoru najvišje moralnosti, čistosti in poštenja.
[#1804282] 03.09.12 14:43 · odgovor na: anon-238577 (#1804268)
Odgovori   +    1
[fibonaci]
> [mataj]
>
> No, OK. Recimo, da bi mi dokazal, da omenjenim res slepo verjamem. In? Kaj potem? Kakšno vezo ima to z Rodetom?

tisti, ki vsem in vsemu slepo verjamejo, se niti ne upajo vprašati, kaj pa če je Rode sam podtaknil tega Petra, ki bo na koncu z negativnim testom (ali brez) dokazal, kakšne krivice Slovenci delamo našemu kardinalu, vzoru najvišje moralnosti, čistosti in poštenja.
Občutek imam, da rename tu upošteva zakon o ohranitvi lahkovernosti. Vsak človek ima določeno količino lahkovernosti in jaz pa naj bi svojo zapravljal za Türka, Kučana in Jankovića namesto za Rodeta.
[#1804309] 03.09.12 14:59 · odgovor na: anon-35163 (#1804282)
Odgovori   +    0
[mataj]

Občutek imam, da rename tu upošteva zakon o ohranitvi lahkovernosti. Vsak človek ima določeno količino lahkovernosti in jaz pa naj bi svojo zapravljal za Türka, Kučana in Jankovića namesto za Rodeta.
on ti dobro hoče, to je enako, kot da bi zapravljal svoj denar za delnice FB, KBMR in IEKG, namesto za AAPL ali BMW...

Rode je danes prava naložba, ko bo kot Cerkev iz Vatikana tudi naša država vodena direktno iz Goričan, bomo spet normalna država, vredna tujih investitorjev.
[#1804341] 03.09.12 15:26 · odgovor na: (#1804312)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: najobj 03.09.2012 15:43
[rename]
> [mataj]
> > [rename]
> > . . . klavske revolucije . . .
>
> Naši (wannabe) gospodarji bi si očitno radi zmanjšali stroške našega obvladovanja in discipliniranja. Ali pa se jim tresejo hlače. Zakaj bi sicer srali klamfe o "klavski revoluciji"?
>
>
> Vzorec je tu povsod isti.

Kakšen vzorec neki in kakšno discipliniranje?
Cela Evropa je obsodila totalitarne režime kamor se uvršča tudi komunizem, ti pa govoriš o klamfah?
Boš torej zanikal dejstva in številke, ki dokazujejo, da je Titova komunistična vojska pobila nekajkrat več ljudi, kot okupacijske sile?

>
> > Ne prepričujem te, da verjemi Rodetu, dokazujem ti, da slepo verjameš Kučanu, Jankoviću, Türku in ostalim samoproklamiranim levičarjem.
>
> Ajaaaa, ti me to takole mimogrede malo, iz človekoljubnih razlogov opozarjaš na moje domnevne zmote.
>
> No, OK. Recimo, da bi mi dokazal, da omenjenim res slepo verjamem. In? Kaj potem? Kakšno vezo ima to z Rodetom?

Dokazujem ti samo tvoje dvolično sprenevedanje, saj za obrambo lika i djela izvajaš neverjetne akrobacije :-)))
... čuj, obsodila je cela Evropa totalitarne režime my ass, razen če ti tote majstre Tunne Kelam, Gunnar Hökmark in Jana Hybášková v imenu skupine PPE-DE, Annemie Neyts-Uyttebroeck in István Szent-Iványi v imenu skupine ALDE, Hanna Foltyn-Kubicka, Wojciech Roszkowski, Ģirts Valdis Kristovskis, Adam Bielan, Roberts Zīle, Zdzisław Zbigniew Podkański, Inese Vaidere in Mirosław Mariusz Piotrowski v imenu skupine UEN, Gisela Kallenbach, Milan Horáček in László Tőkés v imenu skupine Verts/ALE imenuješ cela Evropa ... khmm, ki pa je potem za ljubi mir in ker jih za zafrustrirane vzhodnjake boli kurac, res glasovala za to za zahodnjake še eno totalno brezvezno resolucijo, ki se ukvarja z zgodovino, ki se je za njih končala pred pol stoletja in več ...

P.S.: tukaj www.europarl.europa....-2009-0165 si lahko o tem malo več prebereš ... ja, sploh pa so zanimive nekatere obrazložitve glasovanja, ko že toliko bluziš o neki enotnosti obsodbe vseh režimov in njihovem izenačevanju ...
[#1804357] 03.09.12 15:37 · odgovor na: (#1804312)
Odgovori   +    2
Zadnja sprememba: anon-35163 03.09.2012 15:56
[rename]
Kakšen vzorec neki
Sem naštel primere. Toliko lahko naredim. Če si plačan za to da ne dojameš poante, je pač ne boš dojel, kaj morem.
kakšno discipliniranje?
Več policije, špicljev in propagande. To stane.
Cela Evropa je obsodila totalitarne režime kamor se uvršča tudi komunizem, ti pa govoriš o klamfah?
Obsodila ni cela Evropa, ampak samo konvertirani komunisti sovjetskega tipa iz bivšega sovjetskega bloka. Dejansko ne gre za obsojanje totalitarnih režimov, ampak za obsojanje komunistične ideologije, ki pa sama po sebi ni totalitarna. Ta obsodba je tipičen totalitarističen nateg, katerega glavni namen je opravičevanje preganjanja... hmmmm... ne ravno drugačemislečih, ampak mislečih. Kakorkoli mislečih. Vseh, ki so sposobni v glavi samostojno vklapljati nevrone v nekem smiselnem zaporedju.
Boš torej zanikal dejstva in številke, ki dokazujejo, da je Titova komunistična vojska pobila nekajkrat več ljudi, kot okupacijske sile?
Vojna je tekmovanje v pobijanju. Če torej hočeš moralizirati in iskati krivdo, ne štej pobitih, ne ocenjuj umetniškega vtisa pri pobijanju, ampak skušaj ugotoviti kdo je začel- če se ti uspe prebiti skozi vse vojne laži. No, pri napadu na Jugoslavijo glede tega dvomov ni.

Aja, pa krščansko teorijo pravične vojne moraš tudi odmisliti, če se misliš razglašati za ateista.

>
> > Ne prepričujem te, da verjemi Rodetu, dokazujem ti, da slepo verjameš Kučanu, Jankoviću, Türku in ostalim samoproklamiranim levičarjem.
>
> Ajaaaa, ti me to takole mimogrede malo, iz človekoljubnih razlogov opozarjaš na moje domnevne zmote.
>

Dokazujem ti samo tvoje dvolično sprenevedanje, saj za obrambo lika i djela izvajaš neverjetne akrobacije :-)))
Aaaaa, skušaš mi očitati dvojna merila, ena za Jankovića (in prijatelje), ena za Rodeta. Pa kaj tega nisi takoj povedal!

Glede na to, da dvojna merila v rodetovem sistemu vrednot veljajo za vrlino, je ta očitek dokaj čuden. No, ampak ajd, naj ti bo. Ko si bo Janković poveznil na glavo kako markantno pokrivalo, se razglasil za vrhovno od boga dano moralno avtoriteto in nam začel soliti pamet, bom tudi njega obravnaval enako kot Rodeta.
anon-245582 sporočil: 5.963
[#1804419] 03.09.12 17:27 · odgovor na: najobj (#1804341)
Odgovori   +    3
[#1804582] 03.09.12 20:53 · odgovor na: anon-245582 (#1804419)
Odgovori   +    0
Zadnja sprememba: najobj 03.09.2012 20:57
[RJSlo]
www.europarl.europa....anguage=SL
... čuj, pa saj sem tukaj forum.finance.si/?m=...341&single lepo napisal, da je "Evropa" potem za ljubi mir in ker jih za zafrustrirane vzhodnjake boli kurac, res glasovala za to za zahodnjake še eno totalno brezvezno resolucijo, ki se ukvarja z zgodovino, ki se je za njih končala pred pol stoletja in več ...

P.S.: če bi jaz bil zahodnjak v EU parlamentu, bi tudi glasoval za ... khmm, sploh pa če bi v pogojih vsesplošnega trgovanja z glasovi ali kot se temu zdaj bolj fensi reče lobiranja, v zameno za svoj zahodni dobil deset vzhodnih glasov za kakšen zakon, ki bi meni in moji državi prinesel materialno korist ... jebiga, naj se vzhodnjaki jebejo s svojimi frustracijami iz svoje zgodovine in naj bodo srečni zaradi nekih brezveznih resolucij, ki za nikogar pametnega ne spremenijo nič, če se v zameno za svoje glasove v tem času zahodnjaki s takšnimi in drugačnimi kvotami ali čem podobnim mirno okoriščajo na račun butaste zafrustrirane sirotinje z vzhoda, ki ji je najbolj važno, kdo je koga bolj jebal pred 50 in več leti ...

... pizda, to pa je bila zdaj res brzina ... khmm, sploh pa v neki zalutali i od boga i od naroda pozabljeni temi ...

Strani: 1 2 3 4 5 6

vm-qetesh