Strani: 1

13121 sporočil: 933
[#1787373] 15.08.12 13:54
Odgovori   +    1
kaj to pomeni za g.jankoviča in njemu podobne ??
ludvikk sporočil: 4
[#1787386] 15.08.12 14:13
Odgovori   +    4
Zadnja sprememba: ludvikk 15.08.2012 14:15
Za špekulante pri spremembah namembnosti zemljišč iz nezazidljivih v zazidljiva (raznorazne župančke itd) to ne pomeni nič, ker zakon vpliva samo na gradbene investitorje oz. izdajo gradbenega dovoljenja.

Pingvin in njemu podobni samo kasirajo (posredno ali neposredno) na račun sprememb prostorskih planov.
153 sporočil: 9.333
[#1787469] 15.08.12 18:51
Odgovori   +    0
"Koalicijske stranke pa so nov zakon zagovarjale predvsem, ker naj bi z njim pospešili konkurenčnost slovenskega gospodarstva."

Kakšno konkurenčnost le ?

Iz gradbeniškega brazdanja po
nenadomestljivih površinah
bo vse manj brazd iz katerih
bi skalilo žlahtno seme; vse
več pa bohotenja v lastno breme-
žaganja veje brez umne meje...

Sodražan
0329Softb sporočil: 3.757
[#1787470] 15.08.12 18:53 · odgovor na: (#1787393)
Odgovori   +    4
[dob]
Ne gre za plačilo zaradi spremembe namembnosti zemljišča, kar časopisi ves čas vztrajno ponavljate. Gre za plačilo državi za zidavo na STAVBNEM zemljišču, ki je stavbno tudi v prostorskem aktu občin, a kjer v naravi trenutno raste trava.
Ja, strokovno se to imenuje SPREMEMBA DEJANSKE RABE. Zemljišče, ki je "razglašeno" za nezazidano stavno zemljišče, je v naravi lahko še naslednjih 100 let njiva (in tega bo tudi v resnici vedno več).

Se pa strinjam. V rit naj gredo. Že itak vse stoji pa si izmišljujejo še dodatne ovire. Zakon je sicer sprejela Pahorjeva vlada, SDS ga je želel ukiniti vendar - 'neče moči ove noči', so rekli večni branilci nacionalnega interesa SLS in tako smo dobili tole, kar danes komentiramo.
[#1787472] 15.08.12 18:58 · odgovor na: 13121 (#1787373)
Odgovori   +    3
[13121]
kaj to pomeni za g.jankoviča in njemu podobne ??
Saj zakon na Ciper ne seže. Iz SLO so vsi 'investitorji' že pobegnili. Zelo dvomim, da bodo Jankovići karkoli gradili v naslednjih parih letih. Ni kupcev.
anon-185072 sporočil: 2.904
[#1787480] 15.08.12 19:25 · odgovor na: (#1787393)
Odgovori   +    0
Super si napisal, se popolnoma strinjam z napisanim.
[#1787554] 15.08.12 21:22 · odgovor na: (#1787521)
Odgovori   +    3
[dob]
gricco in 0329Softb,
ljudje različno razumejo razne globokoumne poteze vlade in si jih tudi različno razlagajo.
Zase lahko trdim le, da sem otročji po naravi in si zato stvari, da jih razumem, poenostavim do te mere, da takoj skoči ven absurd, ki je ponavadi skrit. To je otročje, vem.

A ko pogledam, kako je narejen Zakon o graditvi objektov in kako je sestavljena prostorska zakonodaja, potem mi je jasno, da nekdo zelo skrbno spremlja napore vsakogar, ki namerava v kaj investirati, torej nekaj narediti. Le kje najde voljo, po vsem tem?!

Ta, ki vse nadzira, ga potem obremeni do te mere, da želja po ustvarjanju med potjo omaga in ostane pri: ah, goni jih fkurac, denar so mi pojedli, za koga se bom matral, najbolje je živeti od državne podpore, saj nič drugega ni dovoljeno. Pri nas se nič ne splača in česarkoli se lotim, me že čakajo s predpisi, omejitvami, pogoji, soglasji, in vedno so korak pred mano! Ko prilezem do tja, da lahko začnem delati kar sem se namenil (na svoji zemlji, za svoj denar), je ovir toliko, da me je veselje že zapustilo. Denar je skopnel, ker sem moral sproti futrati vse parazite, ki mi jih je država postavila na poti do cilja. Do gradbenega dovoljenja sem omagal, do uporabnega dovoljenja sem crknil. Nimam več tiste volje, s katero sem začel, pa še začel nisem.

Ko je minister na Okolju in prostor bil še Podobnik, dohtar, sem mu na nekem zboru rekel, da če res želi kaj narediti za stroko, naj nemudoma ukine Kopačev ZGO, ker sicer se bo vse ustavilo, začenši z izdajanjem gradbenih dovoljenj. Sploh ni vedel o čem govorim. Klica umiranja gradbeništva je že tedaj obstajala, bila je skrita v zakonodaji, le da je Parazit mislil, da bodo umirali drugi in ne on, ker sam vedno planira pomanjkanje, potem pa pomanjkanje prerazdeljuje tako, da ga imajo eni manj, drugi pa več. S tem izsiljuje.

Ob tem naj opozorim, da je tedaj novi ZGO bil narejen na kožo SCT-ju, ki je delal mimo ZGO in po svoje, po svojih notranjih pravilnikih.
Zdaj je SCT šel fkurac, nam pa je ostal zmazek, da se z njim matramo. Vsak kurčev prizidek zakon obravnava kot najhujši poseg v okolje. Drvarnica je naprimer deležna istega postopka, kot bi gradil nuklearko ali avtocesto. S Kopačevim ZGO-jem so reševali SCT in ugonabljali vse druge, ki se s tem poklicno ukvarjamo.

Tokrat je sistem podminiral lastne temelje, enako kot zdaj minira vsako dejavnost ljudi, ki imajo še kaj volje poskrbeti zase in za svoje družine. Toda, TO JE PREPOVEDANO. Prepovedano je skrbeti zase in za svojo družino! Ko Parazit dela samomor, hoče da z njim pokopljejo še njegove podložnike. Tako kot kitajski glinasti vojščaki, ki morajo v smrt skupaj z vladarjem, da mu ne bo dolgčas.

Zato bo v prihodnjih letih "prosperirale" le še manjše gradbene firme, poblaščene za rušenje črnih gradenj. Podrimo hiše še tistim, ki so izsilili gradnjo in si nekaj zgradili, ko je njihov denar še bil kaj vreden. Na koncu bo Slovenija fizično porušena, prazna stanovanja bodo propadala (tako kot kitajska mesta duhov: www.youtube.com/watc...PILhiTJv7E ),

Vsi bodo na zavodu za zaposlovanje in prejemali bodo državno podporo (to je še dovoljeno), črno delo bo prepovedano (horde inšpekcij bodo ovajale ljudi, ki karkoli počnejo), zakonodaja bo še naprej imbecilna, sestavljana na marsu, pisali jo bodo marsovci, ki niso terena v življenju še nikoli videli niti niso nikdar poskusili kaj narediti po predpisih, ki so jih sami sestavljali, da bi videli, da je po njih nemogoče karkoli narediti.

V Sloveniji vladanje počiva na izsiljevanju; kdor je v položaju, da lahko izsiljuje, ta vlada.
Vojska birokratov, ki nima vpogleda v dejansko stanje in v resničnost stvari, se s podporo ministrstva, zdaj se imenuje Ministrstvo za infrastrukturo in prostor - MIP, ne me jebat!!!
To ministrstvo je skregano z normalnostjo v družbi, ki bi še rada kaj ustvarila. Ministrstvo je še manj v povezavi z resničnostjo kot pa recimo upravne enote, in ima še manj pojma o tem, kaj dela ljudem. Je pa trmasto v svojem vztrajanju pri zakonodaji, ki je totalno neuporabna in že dalj časa (več let) meji na imbecilnost. Zgleda, kot bi padli v neko drugo dimenzijo, ki žre samo sebe, ne da bi to sploh opazila.

Sodišča pa gledajo le na to, da so dosledna pri upoštevanju kretenske zakonodaje in bodo na koncu rekla, ni naša stvar, da precenjujemo o tem, ali je zakonodaja dobra ali ne, naše je, da sodimo po zakonih, kakršni so.

In to karseda počasi.

Takole od strani gledano bi rekel, da gre za organizem, ki se ga je lotila gangrena, in to celega, saj nimaš več kaj od česa odrezati ali kaj reševati. Cel organizem se pripravlja na samomor. In to s tako trmo, kot da ve kaj dela.
Vse je res. Cel sistem je zastavljen naravnost grozljivo. Vse temelji na tem, kako bi tistega, ki hoče, onemogočali. Vzrok = sistem izbire oblasti, ki na vrh postavlja lopovske idiote (ne samo pri nas!!).

Strani: 1