Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Prenova Finance.si – kje smo?
sporočil: 5.835
[Gustl]Ko se že primerjajo business.hr in finance.si, nekaj primerjav:
> [Ovid]
> www.business.hr/
>
> Stran je skorajda ista kot na Hrvaških Financah - logično saj gre za istega lastnika.
Me bo držalo. Stran nima nič z Business.hr. Tudi lastnik že kar nekaj časa ni več isti.
Stran je delana na tale template: www.pb.pl
Na business.hr imajo v rubriki Događaji oblikovno zelo dobro rešen prikaz člankov. Tam, kjer je naslov članka, se začne siva barva in nato sledi preliv v belino. Njihove pisave so mi bolj všeč, kot na finance.si.
Na business.hr so napisi Prijava, Registracija, Newsletter itd. 6,5 cm pod zgornjim robom ekrana, kar je še v redu.
Na finance.si na prvi strani ni Prijave in Registracije, so pa napisi PRVA STRAN, DANES, BRANOST in to 10 cm pod zgornjim robom ekrana, kar je preveč. (Velikost fontov v prikazu člankov imam nastavljeno pri obeh straneh na približno enako velikost. Višina ekrana je pri meni 25 cm.)
Na business.hr so komentarji forumašev na sivi podlagi. Takšna podlaga manj utruja oči, kot bela podlaga na finance.si.
sporočil: 1.245
[morphemail]To sem že predhodno sam naredil, preden sem začel tukaj spraševat. Piškotke in zgodovino sem pobrisal, pa isto.
pobriši prosim zgodovino v Mozilli: Options -> Privacy -> povezava "clear your recent history"
in zapri brskalnik (vsa okna, če imaš več odprtih). Potem bi ti moralo delati.
Sem pa poskusil še na drugem računalniku, kjer v mozilli normalno dela, torej je težava pri meni, ampak nimam pojma kakšna.
sporočil: 3.048
[Gustl]A to je befel padel ali je to izbira? Res je manj dela in izgled unificiran ampak hohoho pikslov gre v tri krasne...
Nikoli ne bodo vsi zadovoljni, ni pa narejena tako, da bi se prilagajala na širino ekrana. Je fiksna 1.000 px stran.
sporočil: 13.653
[naporen]Komanda.
> [Gustl]
> Nikoli ne bodo vsi zadovoljni, ni pa narejena tako, da bi se prilagajala na širino ekrana. Je fiksna 1.000 px stran.
A to je befel padel ali je to izbira? Res je manj dela in izgled unificiran ampak hohoho pikslov gre v tri krasne...
[rhnrt]To preveriš s klikom na link PROFIL v meniju pod zgornjim oglasom.
Nikjer ne vidim če sem prijavljen...
V bodoče bomo morda uspeli dodat to informacijo že na osnovno stran, tako kot je bilo prej.
sporočil: 562
Poskusi z refreshom CTRL+F5 ... :) na ta način ti popolnoma na novo
naloži vse dele strani.
sporočil: 2.339
"..nekaterim pa prijave ne zazna, nekateri se morajo prijavljati
vsakič, ko obiščejo stran. Te težave odpravljamo."
To, in tudi po spremembi gesla enako.
Uredite.
To, in tudi po spremembi gesla enako.
Uredite.
sporočil: 213
[denac]
Pred mnogimi leti so po različnih časnikih še bili Jezikovni kotički, ki sem jih s slastjo prebiral, zdaj jih ni nikjer več. Kvaliteta pisnega izražanja pa pada.www.primorske.si/Raz...jezik.aspx
[rename]A je še?
Ali je tole centriranje v sredino (vsi teksti na forumu) bug ali fičr? :-)
sporočil: 4.799
Levo zgoraj je povezava "Kako obrisati piškotke".
Vse OK, le tisto navodila spremenite v doc obliko.
© jebeni mikrošit in docx press.
sporočil: 6.444
[RTM]Microsoft zdaj že nekaj časa ne uporabljam več.
Levo zgoraj je povezava "Kako obrisati piškotke".
sporočil: 1.245
[Severni]Sem že, ne pomaga!
Poskusi z refreshom CTRL+F5 ... :) na ta način ti popolnoma na novo naloži vse dele strani.
sporočil: 5.835
[asdf147]Meni je od treh najbolj znanih (FF, IE, GC) najbolj všeč Google Chrome, morda bo tudi tebi. Z Google Chrome nimam problemov dostopa na finance.si.
Pa še en problem, ki pa ga imam tako v FF kot v IE, in sicer .....
sporočil: 5.625
[Gustl]Je pa stran business.hr bistveno lepša :) Tale pošast na vrhu strani zasede pol ekrana laptopa in iPada.
> [Ovid]
> www.business.hr/
>
> Stran je skorajda ista kot na Hrvaških Financah - logično saj gre za istega lastnika.
Me bo držalo. Stran nima nič z Business.hr. Tudi lastnik že kar nekaj časa ni več isti.
Stran je delana na tale template: www.pb.pl
sporočil: 1.886
če bi jaz tako šlampasto definiral, pisal, testiral... programe bi
imeli že 4. svetovno vojno ☺ ---
ampak medijci itak ne vplivate na karkoli kot "svoj" output ... pisanje novičk, sestavljanje člankov iz par drugih objav pač ni nek "add on" ☺
ampak medijci itak ne vplivate na karkoli kot "svoj" output ... pisanje novičk, sestavljanje člankov iz par drugih objav pač ni nek "add on" ☺
sporočil: 5.963
Meni deluje dobro. Tudi refresh ga je nehat tupit. Vsaj zaenkrat.
Bomo videli zjutraj. Strani se odpirajo zelo hitro in brze napak.
sporočil: 1.355
Strani se odpirajo zelo hitro in brze napak.Ja, meni tudi malce hitreje odpira strani. Ne vem, če bo še tako, ko bojo tudi ob robu postavljene reklame. Trenutno imam na levi in desni cca 3 cm belega, s tem da je fiksni oglas na vrhu zamaknjen cca2 cm v desno. Če ne bo reklam, bi bilo smiselno, da se vsebina porazdeli po celi širini. Tale belina bode v oči :)Pa tudi sicer prevladuje precej enostavna, nezahtevna, da ne rečem pusta barvna shema.
Pogrešam ocenjevanje člankov. Prijava je še zjutraj kazala že opisane težave, zdaj pa je ok. Chrome, win7 32, 1280x800
sporočil: 122
Še manj prostora za vsebino in še več za ves mogoči balast. Tekst
članka je treba zdaj že prav iskati.
Najbolj me motijo ikone za družabna omrežja na levi oziroma celoten levi stolpec, ki je za moj okus občutno preširok in brez prave vsebine.
Zakaj so te ikone podvojene (levo in spodaj desno)?
Zakaj mora biti levo in desno od teh ikon na levi toliko praznega prostora?
Koliko so zares pomembne te ikone, pove to, da je na forumu že 5 strani komentarjev tega članka, pri ikonah so pa same ničle.
Najbolj me motijo ikone za družabna omrežja na levi oziroma celoten levi stolpec, ki je za moj okus občutno preširok in brez prave vsebine.
Zakaj so te ikone podvojene (levo in spodaj desno)?
Zakaj mora biti levo in desno od teh ikon na levi toliko praznega prostora?
Koliko so zares pomembne te ikone, pove to, da je na forumu že 5 strani komentarjev tega članka, pri ikonah so pa same ničle.
sporočil: 5.640
uf nova stran Financ je kot "boljša bodočnost, ki jo je obljubljal
Borat" ki pa ni hotele pridit !
sporočil: 562
Potem ti pa res ne znam pomagat. Poskusi različne brskalnike, je
verjetno v tem fora, da moraš prižgat kakšne dodatke, ki jih imaš
sicer ugasnjene. Poskusi dodati Finance.si pod izjemo oz. v trusted
sites.
sporočil: 1
Kako to, da po prijavi nikjer na strani sploh ni razvidno, da si
prijavljen.
Včasih je bil v kotu zgoraj naveden moj nick, sedaj pa je nekam izginil...
Včasih je bil v kotu zgoraj naveden moj nick, sedaj pa je nekam izginil...
[lukav]Tudi dokapitalizacij potrebujejo bistveno več :)
> [Gustl]
> > [Ovid]
> > www.business.hr/
> >
> > Stran je skorajda ista kot na Hrvaških Financah - logično saj gre za istega lastnika.
>
>
> Me bo držalo. Stran nima nič z Business.hr. Tudi lastnik že kar nekaj časa ni več isti.
>
> Stran je delana na tale template: www.pb.pl
Je pa stran business.hr bistveno lepša :) Tale pošast na vrhu strani zasede pol ekrana laptopa in iPada.
Imaš pošast na iPadu fiksirano? Ne bi smela bit.
[rename]Pridejo danes. Enake kot prej. Traja zato, ker štukamo star in nov sistem.
A tečajnic ne bo več možno pregledovati?
Ali to samo še ni "vkomponirano" v nov dizajn?
(Se opravičujem, če si to že kje pojasnil, nisem vsega bral na dopustu.)
[kavb0j]Belina bo pobarvana na roza (kot je bilo prej). Širina strani je enaka kot prej (1000 px), le da je prej bila levo poravnana, in tisti z ločljivostjo 1280 in več ste imeli dodaten skrajno desni box.
>Strani se odpirajo zelo hitro in brze napak.
Ja, meni tudi malce hitreje odpira strani. Ne vem, če bo še tako, ko bojo tudi ob robu postavljene reklame. Trenutno imam na levi in desni cca 3 cm belega, s tem da je fiksni oglas na vrhu zamaknjen cca2 cm v desno. Če ne bo reklam, bi bilo smiselno, da se vsebina porazdeli po celi širini. Tale belina bode v oči :)Pa tudi sicer prevladuje precej enostavna, nezahtevna, da ne rečem pusta barvna shema.
Če pogledaš ostale strani, so skoraj vse enake. Širina 1000, le zgornjo pasico imajo razpotegnjeno čez vse, da daje vtis, da se prilagaja širini, čeprav se niti ne.
Pogrešam ocenjevanje člankov.Še študiramo, kaj naredit. Dizajn, ki smo ga dobili, ne predvideva tega. Verjetno bomo kar doštukali naš star sistem za ocenjevanje.
Prijava je še zjutraj kazala že opisane težave, zdaj pa je ok. Chrome, win7 32, 1280x800Kul. Upajmo, da bo zdaj mir. Nek popravek so naredili, samo nismo še povsem 100%, da deluje brezhibno.
sporočil: 32.748
Zadnja sprememba: najobj 14.08.2012 09:50
[Gustl]
> [lukav]
> > [Gustl]
> > > [Ovid]
> > > www.business.hr/
> > >
> > > Stran je skorajda ista kot na Hrvaških Financah - logično saj gre za istega lastnika.
> >
> >
> > Me bo držalo. Stran nima nič z Business.hr. Tudi lastnik že kar nekaj časa ni več isti.
> >
> > Stran je delana na tale template: www.pb.pl
>
> Je pa stran business.hr bistveno lepša :) Tale pošast na vrhu strani zasede pol ekrana laptopa in iPada.
Tudi dokapitalizacij potrebujejo bistveno več :)
... čuj, Gustl, zakaj se pri predogledu posta link ne vidi na enak način oziroma pravilno, kot se vidi potem, ko si post dejansko oddal ...
P.S.: malo prej sem se z onim Rodetom zajebaval skoraj pol ure in ko sem že obupal, sem zgruntal, da se linka ne vidi samo ob predogledu, kasneje pa je OK ...
sporočil: 2.045
"Komentarji" pod člankom še vedno niso aktivni.
Vedno znova se moram prijavljati.
Na tem področju bo kaj novega?
Vedno znova se moram prijavljati.
Na tem področju bo kaj novega?
sporočil: 5.625
[Gustl]Dokapitalizacije so kul. A niso!?
> [lukav]
> > [Gustl]
> > > [Ovid]
> > > www.business.hr/
> > >
> > > Stran je skorajda ista kot na Hrvaških Financah - logično saj gre za istega lastnika.
> >
> >
> > Me bo držalo. Stran nima nič z Business.hr. Tudi lastnik že kar nekaj časa ni več isti.
> >
> > Stran je delana na tale template: www.pb.pl
>
> Je pa stran business.hr bistveno lepša :) Tale pošast na vrhu strani zasede pol ekrana laptopa in iPada.
Tudi dokapitalizacij potrebujejo bistveno več :)
Ja, fiksirana je, v Chrome in Safariju. iPhone je še hujši (je pa OK, če uporabiš m.finance.si)
[jk3bear]Se strinjam. Žal je tam in ga ne morem odstranit. Nismo hoteli, da je prazen, zato so notri ikone. Se bomo kregali, da želimo tisti prostor za članek, tako kot je bilo prej. Ker sedaj je res preozko. Ali bomo uspešni v tem kreganju pa ne vem.
Še manj prostora za vsebino in še več za ves mogoči balast. Tekst članka je treba zdaj že prav iskati.
Zakaj so te ikone podvojene (levo in spodaj desno)?Spodaj desno? spodaj desno ni teh ikon.Aha. Misliš tiste ikone za FB, TW, ipad in mobile? To so različne zadeve, prve se tičejo članka, druge strani.
Zakaj mora biti levo in desno od teh ikon na levi toliko praznega prostora?Ker tisti prostor je tam, vezano na sliko in tekst malo višje. Na izbiro imamo zgolj prazno ali te ikone. Žal. Tudi nam ni všeč.
Koliko so zares pomembne te ikone, pove to, da je na forumu že 5 strani komentarjev tega članka, pri ikonah so pa same ničle.Ja, s tem tudi testiramo, ali se bo kaj povečala uporaba tega, če bo toliko bolj vidno. bomo videli. Vsekakor je cilj, da se znebimo tega in damo ta prostor članku.