Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Prenova Finance.si – kje smo?
sporočil: 9.830
Veliko delo in veliko dela ste že in boste še boste opravili. Vse
pohvale! Želim vam čim manj zapletov in čim lažji prehod na novo
podobo in platformo.
Bodite še naprej tako dober časnik!
Vaša zvesti bralec (in, občasno - khmm - "jezikovna tečnoba"),
Tasilo
PS
Bilo kuda - Finance svuda. ;-)
Bodite še naprej tako dober časnik!
Vaša zvesti bralec (in, občasno - khmm - "jezikovna tečnoba"),
Tasilo
PS
Bilo kuda - Finance svuda. ;-)
sporočil: 5.835
Pred leti so psihologi skupaj z zaposlenimi v zaporu naredili
poskus in vse jetniške celice prebarvali v rožnato barvo in tudi
jetniki so dobili rožnate obleke. Kot so predvidevali psihologi -
agresivnost v zaporu se je zmanjšala zaradi rožnate barve.
Na novem forumu je po mojem mnenju preveč rožnate barve. Morda mislite na Financah, da bodo komentarji zaradi rožnatosti bolj umirjeni?
Razpored besedila in slik na prvi strani pa mi je v novih spletnih Financah bolj všeč, kot v starih.
Na novem forumu je po mojem mnenju preveč rožnate barve. Morda mislite na Financah, da bodo komentarji zaradi rožnatosti bolj umirjeni?
Razpored besedila in slik na prvi strani pa mi je v novih spletnih Financah bolj všeč, kot v starih.
sporočil: 13.653
[menim]NE, ne. Tole rožnato bomo poizkusili spraviti stran. Sprememba je nastala, ker tu štukamo dva sistema. Novo stran z novim dizajnom na novih strežnikih in star forum na starih strežnikih.
Pred leti so psihologi skupaj z zaposlenimi v zaporu naredili poskus in vse jetniške celice prebarvali v rožnato barvo in tudi jetniki so dobili rožnate obleke. Kot so predvidevali psihologi - agresivnost v zaporu se je zmanjšala zaradi rožnate barve.
Meni je grdo in nepregledno tole rožnato. Bomo zrihtal...
sporočil: 3.757
[menim]Rožnata jih je tako prevzela, da sta dva celo zanosila vendar kasneje splavila.
Pred leti so psihologi skupaj z zaposlenimi v zaporu naredili poskus in vse jetniške celice prebarvali v rožnato barvo in tudi jetniki so dobili rožnate obleke. Kot so predvidevali psihologi - agresivnost v zaporu se je zmanjšala zaradi rožnate barve.
:)
sporočil: 8.014
Prav bi prišel še kak redirect z forum.finance.si/ na
forum.finance.si/
Brez tega so namreč vsi dosedaj objavljeni linki na forumske objave prenehali delovati ...
Brez tega so namreč vsi dosedaj objavljeni linki na forumske objave prenehali delovati ...
[TadejK]Flikanje linkov še pride na vrsto. Enako je z blogi.
Prav bi prišel še kak redirect z forum.finance.si/ na forum.finance.si/
sporočil: 5.835
Zadnja sprememba: anon-187668 11.08.2012 22:22
0329Softb, poskusa si nisem izmislil, so ga v resnici naredili, ne
vem pa kje. Nekaj o tej zadevi piše na spletu: "Pink is a non
aggressive color," says Mike Rackley, the sheriff in charge at the
prison.The idea of soothing prisoners with pink surroundings is rosy enough, but will it work? Margaret Miele, a color psychologist at New York's Fashion Institute of Technology, says there is academic debate over the color pink's calming abilities, and that even under the best circumstances, only very specific shades of pink are thought to diffuse aggression. ("Not all pinks are created equal," she says.) Vir: thedailybeast.com
sporočil: 3.757
[menim]Šalil sem se prijatelj.
0329Softb, poskusa si nisem izmislil, so ga v resnici naredili, ne vem pa kje. Nekaj o tej zadevi piše na spletu: "Pink is a non aggressive color," says Mike Rackley, the sheriff in charge at the prison.
The idea of soothing prisoners with pink surroundings is rosy enough, but will it work? Margaret Miele, a color psychologist at New York's Fashion Institute of Technology, says there is academic debate over the color pink's calming abilities, and that even under the best circumstances, only very specific shades of pink are thought to diffuse aggression. ("Not all pinks are created equal," she says.) Vir: thedailybeast.com
sporočil: 178
Končno malo bolj profesionalne oblika. Slike so zdaj tudi pravilno
levo od besedila, saj oko najprej pogleda sliko in šele nato
besedilo proti desni. Manjka še kak graf za valute, samo števične
vrednosti nimajo velikega pomena.
sporočil: 910
Hojla Finance,
Stran ste lepo uredili in pri tem zadeli bistvo - vse se odpira hitreje, vsaj za enkrat. Upam da ne boste ponovili napak ki jim zapadejo vsi IT prenovitelji. Na pr Microsoft ki je z Windows 7 prinesel veliko novega a "pozabil" na nekaj nepogrešljivih funkcij iz wXP. Dobre rešitve je vredno zadržati, tudi v novih plenicah.
Bodite še naprej fejst, tako kot tale deklica v polni "bojni" opremi zraven eskavatorja.
Stran ste lepo uredili in pri tem zadeli bistvo - vse se odpira hitreje, vsaj za enkrat. Upam da ne boste ponovili napak ki jim zapadejo vsi IT prenovitelji. Na pr Microsoft ki je z Windows 7 prinesel veliko novega a "pozabil" na nekaj nepogrešljivih funkcij iz wXP. Dobre rešitve je vredno zadržati, tudi v novih plenicah.
Bodite še naprej fejst, tako kot tale deklica v polni "bojni" opremi zraven eskavatorja.
sporočil: 3.061
Zadnja sprememba: anon-151448 12.08.2012 08:05
Na amisu dela, prenova je všečna. Mogoče bi logo Finance.si (in
iskalnik) pustil vedno viden, da se ne odskrola pod vrhnji
banner...
[rafik]Nočeš tega :) To vzame še kakšnih 50 px strani. Cilj je, da je zgornja fiksirana višina vedno manjša, ne večja:)
Na amisu dela, prenova je všečna. Mogoče bi logo Finance.si (in iskalnik) pustil vedno viden, da se ne odskrola pod vrhnji banner...
ČE želiš na prvo stran (to naredi klik na logo), imaš skrajno levo pod oglasom PRVA STRAN. Do iskalnika je pa pač klik ali scroll- up.
[Gustl]Razumem ta praktični vidik. Mogoče sem malo starokopiten, ampak za svojo stran bi hotel imeti svoj logo ves čas viden, da je konstantno zagotovljen moment vizualne identifikacije... :)
> [rafik]
> Na amisu dela, prenova je všečna. Mogoče bi logo Finance.si (in iskalnik) pustil vedno viden, da se ne odskrola pod vrhnji banner...
Nočeš tega :) To vzame še kakšnih 50 px strani. Cilj je, da je zgornja fiksirana višina vedno manjša, ne večja:)
ČE želiš na prvo stran (to naredi klik na logo), imaš skrajno levo pod oglasom PRVA STRAN. Do iskalnika je pa pač klik ali scroll- up.
[rafik]Ne vem, če je to starokopitno, ker skoraj nobena stran nima fiksiranega loga na vrhu, no, razen Facebooka. Kar pa ni nekaj zelo starega :)
> [Gustl]
> > [rafik]
> > Na amisu dela, prenova je všečna. Mogoče bi logo Finance.si (in iskalnik) pustil vedno viden, da se ne odskrola pod vrhnji banner...
>
> Nočeš tega :) To vzame še kakšnih 50 px strani. Cilj je, da je zgornja fiksirana višina vedno manjša, ne večja:)
>
> ČE želiš na prvo stran (to naredi klik na logo), imaš skrajno levo pod oglasom PRVA STRAN. Do iskalnika je pa pač klik ali scroll- up.
Razumem ta praktični vidik. Mogoče sem malo starokopiten, ampak za svojo stran bi hotel imeti svoj logo ves čas viden, da je konstantno zagotovljen moment vizualne identifikacije... :)
[Gustl]Starokopitno v smislu fetiša na lastnen logo... :)
> [rafik]
> > [Gustl]
> > > [rafik]
> > > Na amisu dela, prenova je všečna. Mogoče bi logo Finance.si (in iskalnik) pustil vedno viden, da se ne odskrola pod vrhnji banner...
> >
> > Nočeš tega :) To vzame še kakšnih 50 px strani. Cilj je, da je zgornja fiksirana višina vedno manjša, ne večja:)
> >
> > ČE želiš na prvo stran (to naredi klik na logo), imaš skrajno levo pod oglasom PRVA STRAN. Do iskalnika je pa pač klik ali scroll- up.
>
> Razumem ta praktični vidik. Mogoče sem malo starokopiten, ampak za svojo stran bi hotel imeti svoj logo ves čas viden, da je konstantno zagotovljen moment vizualne identifikacije... :)
Ne vem, če je to starokopitno, ker skoraj nobena stran nima fiksiranega loga na vrhu, no, razen Facebooka. Kar pa ni nekaj zelo starega :)
[rafik]Ah, to pa enostavno narediš tako, da barvno sprintaš svoj logo in si ga nalimaš na zgornji levi rob okvirja zaslona. :)
> > Razumem ta praktični vidik. Mogoče sem malo starokopiten, ampak za svojo stran bi hotel imeti svoj logo ves čas viden, da je konstantno zagotovljen moment vizualne identifikacije... :)
>
> Ne vem, če je to starokopitno, ker skoraj nobena stran nima fiksiranega loga na vrhu, no, razen Facebooka. Kar pa ni nekaj zelo starega :)
Starokopitno v smislu fetiša na lastnen logo... :)
sporočil: 3
Že lep čas nisem doživel, da bi kdo iz povprečne spletne strani
prešel na PODpovprečno spletno stran in izkušnjo. Drage
finance...nimate pojma.
Ob tej priliki bi rad izrazil še ponižno upanje, da bo novo izdajo
spletnih Financ vsaj občasno pregledal tudi lektor. Razumem, da
zaradi naglice in takojšnje objave novic - dokler so še čisto
sveže, aktualne ali celo ekskluzivne - to marsikdaj ni mogoče,
vendar se včasih pojavijo takšne jezikovne "zadrege" in napake, da
so kar skregane s pravili slovenskega jezika, lepo slovensko besedo
in pravili sporočanja. Naglica ne more biti opravičilo za splošno
jezikovno šibkost ali celo neznanje, malomarnost, površnost,
laži-ustvarjalnost...! (V mislih nimam očitnih tipkopisnih napak,
ki se nam vsem lahko primerijo v naglici.) Nekateri vaši novinarji
in kolumnisti so jezikovno in novinarsko zelo pismeni in k
njihovemu delu ni kaj pripomniti, drugi so veseli dobronamerne,
strokovne in strokovno utemeljene pripombe (zelo cenimo, kadar
popravijo!); nekaterim se pa v besedilo zavlečejo - ali se skozi
besedila celo vztrajno vlečejo - hude jezikovne, slovnične, stilne,
pomenoslovne, ... napake. Takšne bi morali spet poslati v šolo, k
slovenščini. (He, he, lahko pa tudi vi "ponižno upate", da se bo
Tasilo nekoč naveličal, obupal in odnehal. ;-)
Razumem tudi, da kašno novico povzamete po Tanjugu, pardon, STA, kjer se jim o lepi in pravilni slovenščini ter lekturi niti ne sanja. Jezikovno skrpucalo od njih niti ne preseneti - zaboli pa vedno! Predlagam, da jim storitev ne plačujete v polnem znesku, dokler od njih ne boste dobili (ali imeli možnost povzemati) novic v brezhibni slovenščini, po vseh slovničnih, jezikovnih in slogovnih pravilih slovenskega jezika in po vseh pravilih sporočanja. Samo bedak bi plačeval polno ceno za oporečno, pokvarjeno in škart robo v obtolčeni in poškodovani ovojnini ("embalaži", če hočete) ...
Upam torej, da se bo z novo izdajo spletnih Financ tudi na tem področju kaj spremenilo na boljše. Sicer pa vam v stiski jaz lahko pridem za nekaj mesecev lektorirat spletne Finance, "royalty free", "pro bono". V zameno ne bi pričakoval ničesar drugega kot edino to, da bi stvari zalegle. Pričakoval ne bi niti plačila niti "slave" niti objave imena - ničesar. Moje edino vodilo je lep in pravilen jezik, kakršnega bi od tako imenitnega in uglednega medija, kot so Finance, bralci pričakovali in zaslužili.
Razumem tudi, da kašno novico povzamete po Tanjugu, pardon, STA, kjer se jim o lepi in pravilni slovenščini ter lekturi niti ne sanja. Jezikovno skrpucalo od njih niti ne preseneti - zaboli pa vedno! Predlagam, da jim storitev ne plačujete v polnem znesku, dokler od njih ne boste dobili (ali imeli možnost povzemati) novic v brezhibni slovenščini, po vseh slovničnih, jezikovnih in slogovnih pravilih slovenskega jezika in po vseh pravilih sporočanja. Samo bedak bi plačeval polno ceno za oporečno, pokvarjeno in škart robo v obtolčeni in poškodovani ovojnini ("embalaži", če hočete) ...
Upam torej, da se bo z novo izdajo spletnih Financ tudi na tem področju kaj spremenilo na boljše. Sicer pa vam v stiski jaz lahko pridem za nekaj mesecev lektorirat spletne Finance, "royalty free", "pro bono". V zameno ne bi pričakoval ničesar drugega kot edino to, da bi stvari zalegle. Pričakoval ne bi niti plačila niti "slave" niti objave imena - ničesar. Moje edino vodilo je lep in pravilen jezik, kakršnega bi od tako imenitnega in uglednega medija, kot so Finance, bralci pričakovali in zaslužili.
sporočil: 7.023
[tasilo]
Upam torej, da se bo z novo izdajo spletnih Financ tudi na tem področju kaj spremenilo na boljše. Sicer pa vam v stiski jaz lahko pridem za nekaj mesecev lektorirat spletne Finance, "royalty free", "pro bono". V zameno ne bi pričakoval ničesar drugega kot edino to, da bi stvari zalegle. Pričakoval ne bi niti plačila niti "slave" niti objave imena - ničesar. Moje edino vodilo je lep in pravilen jezik, kakršnega bi od tako imenitnega in uglednega medija, kot so Finance, bralci pričakovali in zaslužili.Takšne dobronamerne in velikodušne(povdarek) ponudbe, pa Finance verjetno še niso doživele.
Morda jih bo tako zmedla, da ne bodo vedeli kaj bi z njo :)
sporočil: 6.444
[tasilo]
Ponudba, ki je noben pameten lastnik ne more zavrniti. Bojim se le, da je vsebine dnevno preveč za enega človeka.
[Jackk]"Počas - pa z andahtjo" :-)
> [tasilo]
> Upam torej, da se bo z novo izdajo spletnih Financ tudi na tem področju kaj spremenilo na boljše. Sicer pa vam v stiski jaz lahko pridem za nekaj mesecev lektorirat spletne Finance, "royalty free", "pro bono". V zameno ne bi pričakoval ničesar drugega kot edino to, da bi stvari zalegle. Pričakoval ne bi niti plačila niti "slave" niti objave imena - ničesar. Moje edino vodilo je lep in pravilen jezik, kakršnega bi od tako imenitnega in uglednega medija, kot so Finance, bralci pričakovali in zaslužili.
Ponudba, ki je noben pameten lastnik ne more zavrniti. Bojim se le, da je vsebine dnevno preveč za enega človeka.
Ni zlomek, da se počasi že ne bi kaj prijelo; vsaj toliko, da odpravijo najhujše in najvztrajnejše jezikovne neumnosti, površnosti, malomarnosti in napače (pride od "napaČno" :-))
sporočil: 157
Mojih nekaj predlogov, kar sem jih opazil še tekom dneva.
- Širino levega stolpca poleg teksta zmanjšati na 160px, potem pride obojestranska poravnava teksta lepše do izraza.
- V prvem vidnem polju na strani je mogoče nekoliko premalo novic -> komentarje in borzo na desni strani bi verjetno lahko zamenjali, hkrati pomaknili "zadnje" novice nekoliko bolj gor. Se pravi, da bi v prvem zornem kotu bilo nekoliko več člankov, saj je sedaj že na začetku potrebno scrollanje, da se pride do nekih informacij.
- Pri kakšnih krajših člankih (od določenega št. besed), kot je bil danes o stečaju Kraškega zidarja (www.finance.si/krask..._1_496494) bi lahko umaknili zgornji oglas (spodnjega pustili), ker izpade članek tipa 24ur. Skoraj nič teksta in sami oglasi.
- Ikoncam za Tiskaj, Prijavi napako in Pošlji bi lahko posvetili malo več časa :) Morda bi celo bolje izpadlo, če bi bile poravnane sredinsko pod tekstom.
Seveda je to nekaj mojih opažanj in vsake oči imajo seveda svojega malarja, ampak mislim, da so predlogi dokaj smiselni in bi doprinesli k izboljšavam.
- Širino levega stolpca poleg teksta zmanjšati na 160px, potem pride obojestranska poravnava teksta lepše do izraza.
- V prvem vidnem polju na strani je mogoče nekoliko premalo novic -> komentarje in borzo na desni strani bi verjetno lahko zamenjali, hkrati pomaknili "zadnje" novice nekoliko bolj gor. Se pravi, da bi v prvem zornem kotu bilo nekoliko več člankov, saj je sedaj že na začetku potrebno scrollanje, da se pride do nekih informacij.
- Pri kakšnih krajših člankih (od določenega št. besed), kot je bil danes o stečaju Kraškega zidarja (www.finance.si/krask..._1_496494) bi lahko umaknili zgornji oglas (spodnjega pustili), ker izpade članek tipa 24ur. Skoraj nič teksta in sami oglasi.
- Ikoncam za Tiskaj, Prijavi napako in Pošlji bi lahko posvetili malo več časa :) Morda bi celo bolje izpadlo, če bi bile poravnane sredinsko pod tekstom.
Seveda je to nekaj mojih opažanj in vsake oči imajo seveda svojega malarja, ampak mislim, da so predlogi dokaj smiselni in bi doprinesli k izboljšavam.
sporočil: 157
Pravkar sem opazil še en bug, ki pa ne vem, če se pojavlja samo pri
meni, in sicer, če pri članku napišem komentar in kliknem objavi,
mi vedno napiše, da se moram najprej prijaviti, čeprav sem že
prijavljen. Nato kliknem prijavi in mi komentarja ne objavi.
V kolikor pa kliknem predogled in nato objavi, pa komentar uspešno napiše.
V kolikor pa kliknem predogled in nato objavi, pa komentar uspešno napiše.
[rava]He he, tebi tudi nihče ne bi ponudil. ;)
> [Jackk]
> > [tasilo]
> > Upam torej, da se bo z novo izdajo spletnih Financ tudi na tem področju kaj spremenilo na boljše. Sicer pa vam v stiski jaz lahko pridem za nekaj mesecev lektorirat spletne Finance, "royalty free", "pro bono". V zameno ne bi pričakoval ničesar drugega kot edino to, da bi stvari zalegle. Pričakoval ne bi niti plačila niti "slave" niti objave imena - ničesar. Moje edino vodilo je lep in pravilen jezik, kakršnega bi od tako imenitnega in uglednega medija, kot so Finance, bralci pričakovali in zaslužili.
>
> Ponudba, ki je noben pameten lastnik ne more zavrniti.
hehe, jst je ne bi nikoli sprejela.