Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Strici iz ozadja 2012
sporočil: 4.362
[AndrejPP]Še sreča, da sta bila z Mašo tako pametna.
Ni problem v njihovem vplivu na medije, problem je v njihovem vplivu na kadre, ki so jih sami postavili. Janković bi bil danes Predsednik Vlade Republike Slovenije, če ne bi trmaril z Mašo Kociper za Predsednico DZ. Sedaj pač imamo kar imamo.
To bi šele bila katastrofa in sramota v svetu!
[allesklar]
Kdorkoli so so nekompetentni, tudi ce so zase nagrabili denar (!) je vse tako kratkorocno... Res nisem mnenja, da so delali z neko ideologijo, razen -eho, mei,mihi, me...etc- neiskuseni, nezadostnoizobrazeni, arogantni iz strahu....skratka, taksni so vodili slovenijo zadnjih 20 let....
Ti zagotovo niso vodili Slovenije zadnjih dvajset let. No, mogoče so pometali skladišče, a kaj več ne.
Mogoče sreča, mogoče škoda, tega ne bomo mogli zvedeti, ker se ni zgodilo.
Slovenijo vodijo (v katastrofo) popolnoma drugi ljudje, in to že več kot sedemdeset let.
sporočil: 3.048
Pohvale za članek, edinole naslov ni ravno posrečen. Kdo je kdo
v politiki na oblasti bi bil bolj primeren, stricev ravno ni
temveč bolj ali manj operativci.
sporočil: 549
To niso ravno strici iz ozadja v smislu sivih eminenc tipa Kučan,
Zemljarič, Isajlović... No, z izjemo Bavčarja, ki odgovarja
definciji. Predstavljeni so bolj nečaki iz ospredja sedanje vlade.
Zanimivo bi bilo vedeti, kdo so tisti oligarhi, ki si prek načakov
iz ospredja polnijo žepe in račune v davčnih oazah. Ali je to tudi
za Finance preveč tvegano?!
sporočil: 154
[jacktop]Pozabil si še pripisati, Ivana Kambergarja in pijanega lovca.
> [bpmsi2]
> tole so Tinkare in Rožleti ☻
Točno pravi strici so nekje v Vatikanu (Rodetovi kleriki), pa v Nemški vladi, malo v Avstraliji in Argentini, med ameriškimi republikanci, potem pa se neha.
sporočil: 8.998
[ibisibis]
Leta 2012 gospodarsko okolje še ne premore dovolj zavesti, da bi naredilo kvalitativni preskok iz dogovorne v tržno ekonomijo. V trenutku, ko bodo odločilne le tržne zakonitosti, bodo strici iz ozadja popolnoma irelevantni. V marsikateri ex-komunistični državi so to že spoznali in jim stanje prav zato kaže na bolje, nas pa to še čaka.
[tstih]
Izjemoma komentiram, ker so navedbe netočne:
1. Stanovanjska politika je področje MZIP in deloma MDDSZ; tako da se na MF ne moremo ukvarjati z njo, razen medresorskih usklajevanj s predstavniki teh ministrstev.
2. Stanovanjski sklad ima 5 nadzornikov, jaz sem eden izmed njih. Osebno nasprotujem načrtovanim nakupom stanovanj, ker ne verjamem v tovrstni intervencionizem. In nadaljevanju projekta Brda, ker verjamem, da bo lastna cena zgrajenih stanovanj previsoka. Že dlje časa se tako odločam ali je pametneje ostati in nasprotovati; ali oditi in ne biti zraven. Nagibam se k slednjemu, ker široko prisotno vsegliharstvo povzroča, da si nenadoma odgovoren tudi za tiste stvari, proti katerim aktivno nastopaš in se trudiš, da do njih ne bi prišlo.
Lp,
Tomaž
Počasi prihajaš k pameti in ugotavljaš, da so te mavrični politikanti "na suho" nat.egni.li?!
Pohvalno.
[foore]
Glede stricev iz ozadja se ne omenja "elite posvečenih" tako v sodstvu, kot tudi ne akterjev za uničenje Slovenije, ki so in so še proti samostojni Sloveniji.......so precej bolj močni in imajo na vseh področjih svoje ljudi...so načrtno načrtovano organizirani in imajo tudi glavno oporo in podporo v prostozidarskih ložah.......
Teh ne upajo omeniti, saj bi jim poslovni rezultat v enem mesecu strmoglavil.
[tomg835finance]
Plevel , razen morda Lovseta in Zakrajska. Med nastetimi ni nikogar , ki imajo direkten dostop do vrat kaj sele prost vstop do svetovnih vplivnezev.
Tudi Lovse gre k Dibelliusu (G-S) kot v avdienco k papezu poljubit prstan in zasusljati hvalnico.
Vsi nasteti so tolsti petelini v domacem kurniku . Izven meja nase Dezele pa anonimusi , ki jih nihce niti povoha ne (vec). Razlogi so znani.Denarja je globalno v obtoku ogromno , samo vedeti je treba kako se tem recem streze. LP na solzno stran Alp.
Touche.
Napihnjeni petelinčki, ki "nekaj pomenijo" samo v mejah naše države.
[janezpizdek]
Hehe, V zadnje cajte, ko preberem besedo [slovenski] "davkoplačevalec", se mi ta spontano nekontrolirano v um preslika kot [slovenski] "davkoklečeplazovalec" oz. [slovenski] "davkoklečeplazilec".
Jebeš deželo v kateri davkoplačilec klečeplazi press. In jebeš deželo v kateri je delo/ustvarjanje oz reveži, ki živijo iz rok v ust od svojega dela najbolj obdavčeni press.
LP shaman
In kaj se zgodi, če nočeš klečeplaziti?
forum.finance.si/ind...688&single
[Belokranjc]
Novi strici bodo definitivno iz Bruslja tako, da vam je ta članek brc v temo.
Ne bodo vsi iz Bruslja, sicer domaććih ne bi bilo tako strah pred tem scenarijem.
[7175S]
Vse lepo in prav, a v tem seznamu manjkajo "mastni" voluharji, ki žrejo korenine drevesa, ki se mu reče država. Ti voluharji so se zaredili v dolgoletni vladavini LDS in F21 (tudi YES - nova ZSMS, kot valilnica takšnih in drugačnih izprijencev), ki so bili ustanovljeni z namenom obvladovanja države in ustvarjanja elit, na koncu pa se je ta tvorba spremenila v rakavo tvorbo, in ker je ni nihče odrezal ali izrezal, je ta rakava tvorba pripeljala do tega, da umarla bo država, kot je že enkrat rekel Šifrer in jo bo potrebno še enkrat postavljati od temeljev navzgor z velikim odrekanjem državljanov.
[jacktop]
> [bpmsi2]
> tole so Tinkare in Rožleti ☻
Točno pravi strici so nekje v Vatikanu (Rodetovi kleriki), pa v Nemški vladi, malo v Avstraliji in Argentini, med ameriškimi republikanci, potem pa se neha.
Tile kretenizmi, kako nam vladajo iz Avstralije in Argentine, pa "Rodetovi kleriki", nemška vlada (gotovo nima drugega dela!), pa oni "med ameriškimi republikanci" - ti me pa res razveseljujejo! Najbolje je dan začeti s smehom...
sporočil: 7.327
No, glede na starost teh "stricev" so tole bolj nečaki ali celo
vnuki.
Anyway, posli se vedno delajo v ozadju. Ali pa so namenjeni izključno lastnim interesom ali tudi interesom širše družbe, pa je potrebno presojati od primera do primera.
Bomo videli, ali se je mlada garnitura učila od komunajzlov v pozitivnem ali negativnem smislu...
Anyway, posli se vedno delajo v ozadju. Ali pa so namenjeni izključno lastnim interesom ali tudi interesom širše družbe, pa je potrebno presojati od primera do primera.
Bomo videli, ali se je mlada garnitura učila od komunajzlov v pozitivnem ali negativnem smislu...
sporočil: 951
Prispevek mi deluje kot šolska naloga odličnjaka, piflerja, ki ne
odkrije nič novega, zna pa odločno podati znano.
sporočil: 910
[janezpizdek]Ker si lepo seciral ta že legendarni pojem davkoplačevalec bi dodal da je beseda davkoplačevalski denar eden najbolj ciničnih momentov v političnem leporečenju. Ob tej besedi mi se vedno poraja asociacija na tisti rek "Lahko je s tujim kurcem mlatiti po trnih".
Hehe, V zadnje cajte, ko preberem besedo [slovenski] "davkoplačevalec", se mi ta spontano nekontrolirano v um preslika kot [slovenski] "davkoklečeplazovalec" oz. [slovenski] "davkoklečeplazilec".
Jebeš deželo v kateri davkoplačilec klečeplazi press. In jebeš deželo v kateri je delo/ustvarjanje oz reveži, ki živijo iz rok v ust od svojega dela najbolj obdavčeni press.
LP shaman
Tisti hip ko je ta denar iz žepa vseh z premlatenemi kurci, zašel v državno malho ni več dvakoplačevalski, je že proračunski, državni. Ob vsakodnevnem polit-žlobudranju se logično bolj skrbno in kobajagi odgovorno sliši davkoplačevalski.
Da ne bo pomote enako velja za razvpiti "Taxpayers Money" v svetovni areni. Na oni strani Atlantika ta beseda dežuje kot Amazonski nalivi.
sporočil: 256
[janezpizdek]To so sami fini gospodje. Kaj misliš, da bodo, čeprav s partijsko licenco za rop, opravljali svoje packarije vsem na očeh? Nič ne bo. Najdi drugo idejo.
da se poišče čimveč slovenskih fritzlof, tanarvečje lopove, kleptomane, mass morilce, posiljevalce, kartelnike, roparje z partijino licenco ipd in se jim naroči, da se od njih ne pričakuje nič njim težkega in zoprnega, temveč le, da naj brutalno in neusmiljeno počnejo tisto, kar jih najbolj veseli.
Oni so kot vampirji. Delajo pod zaščito teme, ko jih nihče ne vidi. Pri belem dnevu se vidijo le ljudje s kovčki, ki delajo zanje.
sporočil: 147
beda od članka, ki samo zavaja in naklada in to samo zato, da
zamegli v vsegliharstvu dejanske krivce za slo razsulo.
sporočil: 3.129
"široko prisotno vsegliharstvo povzroča, da si nenadoma odgovoren
tudi za tiste stvari, proti katerim aktivno nastopaš in se trudiš,
da do njih ne bi prišlo" Se močno strinjam. Zdi pa se mi, da iz
vsega gornjega članka veje sporočilo, vsi so enaki, vse vodi samo
osebni (ki je ponavadi v ozki spregi s kriminalnim?) interes. JJ in
njegova vlada uživa nizko zaupanje javnosti. Če "privatizira"
šolstvo, odvzema državnemu, če poizkuša privatizirati banke, škodi
nacionalnemu interesu. Ko poizkuša vpisati zlato opravilo v ustavo,
razume javnost z ene strani kot nepotrebno razburjanje, z druge
posiljevanje itd, čeprav gre le za simbolično (ustavno!) načelo, ki
se ga seveda po sprejemu ne sme kršiti.
Ko JJ v javnosti reče, da nam ne gre najbolje, vsi planemo pokonci in govorimo, da škodi ugledu Slovenije in plahim bančnim trgom. Po dobrem četrtletju javnost od vlade JJ pričakuje, da bo rešila vse nakopičene probleme. Ko vlada JJ predlaga spremembe, opozicija kriči, da je to državni udar in angažira avstrijskega EU poslanca Swobodo, ki že govori o izrednem stanju. Upam, da bo vlada JJ in zdajšnja pozicija toliko modra, da bo vztrajala na ureditvi ekonomskih, političnih in socialnih razmer v Sloveniji. Pot ne bo lahka in ne pozna bližnjic, z resnim delom, predvsem pa z etično, pošteno in moralno politiko (samo) ta vlada in ta (ter takšna) pozicija to lahko doseže. Kar nekaj politikov in ekonomistov liberalne provenience kot ste vi, Šušteršič, Pezdir, Brščič, Masten, tudi JPD,ki sicer goji do JJ nerazumljivo sovraštvo, lahko povrne zaupanje v možnost in zmožnost Slovenije in Slovencev. Če k tem dodamo še konservativne politike in ekonomiste, kot so npr. Šturm, Zakrajšek, Makarovič itd, itd bi Slovenija do leta 2015 vstala iz finančnega in ekonomskega razsula/pepela, kot ptič Feniks. Večina nas, poštenih delovnih podjetnikov in delavcev si to zasluži. Vztrajajte.
Ko JJ v javnosti reče, da nam ne gre najbolje, vsi planemo pokonci in govorimo, da škodi ugledu Slovenije in plahim bančnim trgom. Po dobrem četrtletju javnost od vlade JJ pričakuje, da bo rešila vse nakopičene probleme. Ko vlada JJ predlaga spremembe, opozicija kriči, da je to državni udar in angažira avstrijskega EU poslanca Swobodo, ki že govori o izrednem stanju. Upam, da bo vlada JJ in zdajšnja pozicija toliko modra, da bo vztrajala na ureditvi ekonomskih, političnih in socialnih razmer v Sloveniji. Pot ne bo lahka in ne pozna bližnjic, z resnim delom, predvsem pa z etično, pošteno in moralno politiko (samo) ta vlada in ta (ter takšna) pozicija to lahko doseže. Kar nekaj politikov in ekonomistov liberalne provenience kot ste vi, Šušteršič, Pezdir, Brščič, Masten, tudi JPD,ki sicer goji do JJ nerazumljivo sovraštvo, lahko povrne zaupanje v možnost in zmožnost Slovenije in Slovencev. Če k tem dodamo še konservativne politike in ekonomiste, kot so npr. Šturm, Zakrajšek, Makarovič itd, itd bi Slovenija do leta 2015 vstala iz finančnega in ekonomskega razsula/pepela, kot ptič Feniks. Večina nas, poštenih delovnih podjetnikov in delavcev si to zasluži. Vztrajajte.
sporočil: 2.054
Članek je popolen produkt obeh pisateljic. Bombastični naslov,
vsebina pa nekaj drugega. Pisati o znanih operativcih, nekaj na
pamet, to je pač domete teh dveh. O pravih stricih si niti ne upata
pisati, ali pa so jima naročili, kaj naj pišeta. Članek je tipični
produkt ali vsegliharstva, ali generiranja druge negativne strani,
od pravih negativcev. Kje so tisti, ki narekujejo obnašanje PSa,
SDjev predsednik, pa tako živi v drugem svetu. Predlagam, da
naslednjič raziščeta vpliv marsevcev na gibanje slovenskega
gospodarstva in tajnih povezav trenutne vlade z onimi iz jupitra.
sporočil: 256
[dilbert]Kaj niso bleferji vsi?
Veliko od zgoraj naštetih je navadnih bleferjev, ki so ob pravem času na pravem mestu.
Misliš, da nas politični in gospodarski geniji ali vsaj strokovnjaki, lahko privedejo v tako velik ekonomsko_gospodarsko_socialno_pravni prepad polen dreka?
[janezpizdek]
> [bas3]
> To so strici stalnega političnega omizja, iz ozadja niste uspeli prav nikogar imenovati.
Tako je. Evo recimo, tanarbolj famozni StricIzOzadja™, tovariš Salome™, KiSeNajbolšPočutUslovenijiNje™, ni bil niti bežno omenjen. Da niti nea omenjamo neke tam ministre iz Pahorjeve vlade, ki jih je tovariš Salome™ omenjal, ko je govoril o štrumfpantlnih na truplcu ministra pod ogabnimi rjavimi žametnimi hlačami na večer njunega snidenja, pa nekšnih odvetnikof obgriženih po rokah, ki so bojda fakat fplivni™ itd.
Mislem, toti dve žurnalistki, sončeci shamanovi v-iber-normalni, vajeni nekih drugih gardof in PravihDedofIzOzadja™ nimata pojma ka te je to StricIzOzadja™ vs. DediIzOzadja™. Zej kant iven spel z word StricIzOzadja™. Iven more sou - Zej do not nou z konsept of z word StricizOzadja™.
Petra, sončece shamanovo v iber feminilno, toto temo o totih dijaboličnih ozadjih raje prepusti kakemu metroseksualnemu žurnalističnemu pizdeku, a la Marko Crnkovič KiPišeNaiPad&MacIstočasno™, po možnosti dvocevnemu, ...mislem, ako se mene sploh kaj fpraša, nje™ & kanede press.
PS
Sicer pa dedi in pupike moje forumske, ni mi všeč, da se v Sloveniji tak hostilno in negativostično uporablja sintagmo oz termin StricIzOzadja™. Evo zakaj. Oni dan sem se odpravil v Ufiladelfijo™ malo odpočiti duha. No, tam sem potem imel silno veliko časa ob šumenju nežno ob obalo pljuskajočih valovčkov, oglašanju totih ufiladelfijskih seagalof in nekšnih nočnih žabic, al ka so že tote pojoče živalice, ...
...kakorkoliže, imel sem čas zelo veliko v svoji notranji tišini kontemplirati, se potapljati v shamanske transe in fse tote shamanske standardne pizdarije, junouvotajmiin.
V nekem trenutku sem jasno videl, tri stezice po katerih Slovenija lahko krene po tkanini ProstorČasa™ vzdolž osi časa v stran bodočnosti (komunisti seveda zmotno mislijo, da gre za PolbodočoBodočnost™, valda na temelju NjihoveSvoje™ oksimoronske PolpreteklePreteklosti™, jebala jih ona in vse oksimoronske smeti razne!).
Prva možna stezica je taka, da podrazumeva v iber sposobnega in umnega volivca, s čimer imamo v nas Krnajcef velik križ, zato tote stezice nea bom sploh elaboriral, ka je nei realna, nje™.
Druga možna stezica je narbolj pričakovan izbor kranjskega kolektiviteta in se imenuje sendero cagavoso po vzoru na kranjskim komunistom simpatično teroristilno gibanje sendero luminoso. Ker je tudi glede tega use zelbstferštendlih, tudi tote nea bi zaj tu elaboriral.
Men se je narbolj zanimiva zdela tretja pot, hehe. Tretja pot se Kranjcem lahko zgodi oz, pelje preko pogoja, da se vzvode oblasti, upliva in moči, v maksimalni meri preda v roke StricofIzOzadja™. jap, dobro ste slišali, jaz bi jim dal vse. Ideja je namreč, da se Slovenijo čimprej povsem uniči. Neki takega, kot ko kmetje zažgejo slamo in ali zel & podrast na poljih, da vse hitro gre fpičkomaterino, da bi potem tam nastal prostor za nov začetek.
V tem smislu bi jaz želel, da v zapisnik gre moj predlog, da se čimhitreje identificira čimveč jebačev bulmastifov (toti so meni še tanarbolj pravi specimeni StricofIzOzadja™, da se poišče čimveč slovenskih fritzlof, tanarvečje lopove, kleptomane, mass morilce, posiljevalce, kartelnike, roparje z partijino licenco ipd in se jim naroči, da se od njih ne pričakuje nič njim težkega in zoprnega, temveč le, da naj brutalno in neusmiljeno počnejo tisto, kar jih najbolj veseli. Pa bo hitro vsega konec. To je neki tacega, kot evtanazija za bolnika, ki mu je ebola sjebala že vse notranje organe, potem ga ej pa za povrhu pičila še zelena mamba.
V svojih shamanskih transih sem videl, da se po tej stezici v SLoveniji najhitreje pride v svetlo bodočnost, saj edino to zdrami Kranjce in jih sicer nič ne opameti, jih pa razpizdi tak močno, da vsa tista golazen v nekem trenutku spizdi od strahu pred lačnimi in obubožanimi množicami. Najprej mora Kranjcem biti v iber absolutno bedno, da bi nam bil bolje press.
LP shaman
Sem dal v zapisnik, *****!
"Najprej mora Kranjcem biti v iber absolutno bedno, da bi nam bil bolje press."
Točno! Najprej je treba doseči absolutni minimum, šele potem se lahko začnemo vzpenjati.
V danih okoliščinah oziroma v okončinah stricev je to edina možnost.