Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Za šov je čas, ko je krava sita
sporočil: 256
[simona2]Imaš probleme, da mu ga dvigneš, ha, ha?
a žiga turk lahko pokliče pol sveta? oz. a mu kdo dvigne? pls ...
sporočil: 8.543
[BojanRi]Kar se mene tiče: Janez Janša posel opravlja ODLIČNO.
Trenutno rabimo vse kaj drugega in sicer nekoga, ki mu je jasno, da bo po opravljenem delu politično mrtev.
sporočil: 4.065
[abraxas]Po tvoje samo poltiki z gnilimi jajci pridejo v poštev.
Janez Potočnik? Tole je pa res za bruhat.
Birokrati z jajci niso kaj prida, birokrati brez jajc pa sploh ne. Potočnik je mogoče sposoben za matičarja, kaj več gotovo ne.
[bas3]Janez Potočnik, Jarmov iz Krope. Njegova mama je bila sestra od imenovanega.
> [Moneta]
> > [oQI23IDCN0948R]
> > Natanko tako! Pri cemer je zadnji le za okras. Potocnik je namrec tisti pravi novi pingvinostanski up.
> Vsekakor. Glede na dejstvo, da gre za nečaka pravovernega tovariša sl.wikipedia.org/wik...%8Di%C4%8D smo lahko prepričani v uspeh :)))
Kdo je nečak Bena Zupančiča in kje to piše?
sporočil: 3.247
I fell (Zlo)venija. Preberimo danšnji cajteng:
“Za financiranje pri Hypo Leasingu sem moral posrednici plačati 70.000 evrov provizije”
Celjski podjetnik trdi, da je denar na roke izplačal Karmen Dvorjak, novi nadzornici NKBM in kandidatki SDS za županjo Braslovč
Poslovni dnevnik - sreda, 18.07.2012 Tekst: Primož Cirman Sebastjan Morozov
Ljubljana - »Da so mi pri Hypo Leasingu uredili financiranje nepremičnine v višini milijon evrov, sem moral posrednici Karmen Dvorjak plačati 70.000 evrov provizije. Denar sem ji izročil v avtomobilu na avtobusni postaji na Glaziji v Celju.«
“Za financiranje pri Hypo Leasingu sem moral posrednici plačati 70.000 evrov provizije”
Celjski podjetnik trdi, da je denar na roke izplačal Karmen Dvorjak, novi nadzornici NKBM in kandidatki SDS za županjo Braslovč
Poslovni dnevnik - sreda, 18.07.2012 Tekst: Primož Cirman Sebastjan Morozov
Ljubljana - »Da so mi pri Hypo Leasingu uredili financiranje nepremičnine v višini milijon evrov, sem moral posrednici Karmen Dvorjak plačati 70.000 evrov provizije. Denar sem ji izročil v avtomobilu na avtobusni postaji na Glaziji v Celju.«
sporočil: 256
aha, v slovenijo, kjer je sine qua non napredka razčefukanje
dogovorne ekonomije, ki jo vlečemo iz prejšnje države, bi tale
gospodicna pripeljala janeza potočnika, človeka, ki je na svojih
javnih pozicijah (pogajanja za vstop v eu, eu komisar), dokazal, da
je popolnoma neinovativen birokrat, ki si nič ne upa, in ki ima v
sloveniji očitne vezi (kje je poslanec njegov brat ?) in dolgove
(komu se ima za zahvaliti za 10 let bruseljske sinekure ?)
izključno pri glavnih protagonistih dogovorne ekonomije.
to povežite z njegovim milim, "džoli gud felou" karakterjem (se spomnete kakega drugega slovenskega premiera s takim karakterjem?) in garancija da tip ne prinaša sprememb je tu
ni naključje, da tega človeka popolnoma brezveze komunistični mediji držijo na lestvicah "popularnosti" že desetletje
to povežite z njegovim milim, "džoli gud felou" karakterjem (se spomnete kakega drugega slovenskega premiera s takim karakterjem?) in garancija da tip ne prinaša sprememb je tu
ni naključje, da tega človeka popolnoma brezveze komunistični mediji držijo na lestvicah "popularnosti" že desetletje
sporočil: 4.065
[sivi pinot barique]A Bojan Starman od NSi?
> [Eliot2]
> "AUKN, to je ustanova, ki bedi nad državnim premoženje, sklicuje tiskovno konferenco. Ta ne bo o državnem premoženju, temveč bo Marko Golob, član uprave AUKN, govoril, zakaj naj se ne razreši. Po mojem je to zloraba državne ustanove za osebni interes. Kreganje med upravo AUKN in državo ali politiko ne povečuje donosnosti državnega premoženja ne zaupanja. Zanima me, kdo bo rekel, da je to strokovnost, neodvisnost in dobro upravljanje".
> Finance, kot kao demokratičen in liberalen medij: mar nima vsak, ki se ga obtoži možnost, da svojo plat zgodbe predstavi medijem? Kje je tu konflikt interesov? O tem, da je Odbor za finance DZ preprečil Agenciji predstavitev Letnega poročila agencije in rezultatov državnih družb - seveda, o tem pa Finance niste pisale, kot tudi ne o drugih zadevah, ki niso pisane na kožo, hmmm, saj veste komu. Tudi niste pisali o kršenju zakonov s strani Vlade RS in prav za to se zavzemajo predvsem liberalci - za pravno državo! Eden celo pol liberalec je povedal: "Verjamem v demokracijo, državljanske svoboščine in vladavino prava. To me dela liberalca, in ponosen sem na to. Paul Krugman, The Conscience of a Liberal, 2007, str. 267"
>
> Čeprav so Masten, Grahek, Mastnak, ... in ostali vaši stalni komentatorji precej kritično govorili o holdingu, jih tokrat, zanimivo, niste povabili k sodelovanju, da vam povejo svoje mnenje. Zakaj že?
Dej si preposlušaj kaj je včerej na temo SDH kratko in jedrnato poveedal praktik Bojan Starman,ne pa naštevat teoretičare z 0 ur dela v realnem sektorju..
sporočil: 970
"...potrebujemo Mojmirja Mraka, Janeza Potočnika..."še vedno megla v glavi avtorice. Bi še kaj napisal, pa me je stisnilo v želodcu in letim na WC
[travko]Morda res. Urednica Toplakova je evidentno mentalna sledilka Spomenke Hribar. Torej je od sinoči tudi ona na moji šit listi "novinarjev"...
Ko Shaman ne komentira Simoninih veleumov je čas za alarm na Financah
P: Velikokrat sem že zapisal, da je pri Financah zgolj Forum veliko vreden. In zgodovinska zasluga, da so objavljali kolumne Miće Mrkaića.
Zadnja sprememba: anon-36971 18.07.2012 08:26
Na tem nivoju analitike, sem mislil:"Obtožujem!
Pozdravljeni,
preprosto sem moral te svoje misli pri svojih sedeminpetdesetih letih zliti na papir. Rad imam to deželo – Slovenijo, rad imam to domovino, pokrajino – Slovenijo, ne maram pa de države v njenem institucionalnem ali oblastnem smislu. Tega me je sram, tega me je groza in strah. Sram me je!
... Moj oče je bil znani slovenski pisatelj, ljubil je to deželo, ljubil je svoje ljudi, ljubil je to, da smo nekoč na svoji zemlji. Tudi jaz imam rad to deželo. Kot novinar, terenski, sem imel možnost, da sem jo kot eden redkih Slovencev spoznal po dolgem in počez. In je res lepa, enkratna, neponovljiva. In vedno sem bil vesel in ponosen, da živim na tako lepi zemlji, v tako lepi deželi. A...
A za tak sistem se jaz nisem trudil, ne boril. Bil sem srečen, ko smo dobili svojo državo, ko smo prišli na svoje, kot se reče. Jaz to lahko rečem, ker so bili moji stari starši tlačani na zemlji madžarske grofice. Ki sploh ni bila slaba. Bil sem srečen, ko sem odraščal, od leta 1955 naprej, v neki državi, ki se ji je takrat reklo Jugoslavija, kjer je bilo na začetku težko, zelo težko. Meni in mami je v podstrešnem stanovanju voda zmrznila v umivalniku. A – vsak naslednji dan je bil težak, a vendarle boljši. Bil sem srečen, da sem lahko hodil v šolo, da sem lahko študiral, da sem lahko dobil službo, si ustvaril družino in v vsem tem užival. Za boljši jutri. Pa so bili boni za bencin, pa je bil sistem par – nepar za avtomobile, pa je bila inflacija.
Ampak, dragi moji, bila je tudi sociala, bili so počitniški domovi, bile so šole, bili so vrtci, bili so športni amaterski klubi, amaterska gledališča, bilo je življenje. Bila so potovanja po svetu, bil je nakupovalni Trst, Celovec, Graz, pa še kaj. Vsak dan je bilo bolje. A potem je prišla osamosvojitev, samostojnost, z novimi junaki – vsi iz istega gnezda! In so nam prinesli nove resnice, novo državo. In sem upal vanjo, ponosen sem bil, da jo imam. Kako ponosno sem tista leta v Franciji, Belgiji, Italiji, pa še kje drugje potrpežljivo razlagal, od kod prihajam, da sem iz Slovenije, da to ni več Jugoslavija. Bil je en sam ponos.
Potem pa minejo leta... Potem pride privatizacija, pride tranzicija, pridejo pidi in sodi, pride Koržetov sklad za državna podjetja. In potem pridejo razni Bavčarji, Kordeži, Valanti, Duhovnikove, Volki, Šroti, da Hildice ne pozabim, in cela plejada z njimi zlizanih novih povzpetnikov. In z njimi povezanih novih menedžerjev z mojim nekdanjim kolegom Samom Miličem Hribarjem na čelu. Kdo bi jih vse našteval. Škoda časa in prostora. In potem nam ukradejo državo. In naredijo dva sistema, enega za „elito“ in enega za navadne ljudi, za sodobne sužnje. Mar je treba naštevati primere... Mislim da ne. In potem jemljejo, kradejo.
In ko skorajda vse „privatizirajo“, si za ubogega človečka izmislijo še recesijo.
Odpuščanja, cesta, brez plač, ki so jih ljudje zaslužili, brez zavarovanja, ki so ga že plačali. Brez upanja in brez prihodnosti. In brez pravne države. Potem ga do konca oropajo. Do tega, da ljudje ne morejo več živeti, da se po kleteh blokov vlačijo kot podgane, da si pozimi najdejo topel kotiček, da bi dočakali jutri. Brez služb, brez prihodnosti. Kje so Litostroji, Mure, Tami, Labodi, Lisce, Mipi, Jutranjke, kje je SCT, kje je Vegrad, kje je Prevent. In kje so ti ljudje. In kje je denar, ki je bil tam. Kdo ga je vzel, kdo ga je privatiziral. Kdo je pokradel NLB. Za zasluge so direktorji dobivali nagrade, saj se še spomnite imen. Upam da.
Pa še ni dovolj. Potem se vsi ti „mojstri“, ne bi rad uporabil hujšega izraza, potem se lotijo še generacije upokojencev. Tistih, ki so jim s svojim delom dali sploh možnost, da so svoje riti prinesli do šol in fakultet, da so postali to, kar so. No, prepričan sem, da tega njihovi starši tega niso želeli. In na to niso ponosni. Zdaj ropajo še njih. Sramota.
In kaj so dali mladim? Povejte mi, kaj in kakšna je vaša prihodnost. Če mi boste dali optimizem, bom srečen. Pa se bojim, da ne bo nikakršnega optimizma v vaših odgovorih, če bodo pošteni. Na žalost. Mi bomo na star leta delali do smrti, kje pa boste vi dobili službo, kako si boste ustvarjali boljši jutri, lepšo prihodnost. Kako boste v življenje spravili vaše otroke, ki so nekaj najlepšega, kar se vam lahko zgodi. Povejte mi, kako!
Ovsem tem tudi pišem, vsak teden, vsak dan o tem razmišljam. Pa ne pomaga. Treba je nekaj narediti. To, kar je pred nami, verjemite, ni dobro. Ne pelje nikamor. To je preprosto kraja v imenu – koga že?? - morda ljudstva. Dajte no, to je svinjarija.
Pa še vedno bom zapisal: imam najlepšo domovino, najlepšo deželo, rad imam Slovenijo. A čas je, da se nekateri, mnogi umaknejo. Dovolje je bilo. Dajte nam, da zadihamo.
Matjaž Kranjec"
(moja hči samo razpošilja moj tekst, ker jaz sem iz časa navadne tehnike, saj razumete. Ampak znam pa razmišljati....)
sporočil: 4.037
[wizardofoz]
Še eden vsegliharski članek, ki po moje odraża predvsem veliko nepoznavanje dejanskih razmer v deželi bumbarjev. Par faktov, kar se mene tiče:
1.Ni fakin človeka na fakin planetu Zemlja, ki bi bil sposoben konsenzualno sprejeti nujno potrebne reforme v tej državi.
2. Morda črnogledo, vendar menim, da ni fakin rešitve za to državo.
Kje najdete ta imena mi ni jasno. Levi mediji vpijejo čez neoliberalizem kot največje zlo te vlade (pa je še daleč od tega), potem pa najdete Egona Zakrajška, FEDovca, vzgojenega v ameriškem ustroju razumevanja gospodarske politike.WTF?
Potočnik, evropski birokrat, ki lahko koga pokliče? Finančni trgi še Montija ne jebejo prav dosti, a Potočnik bi bil pa igračina?WTF? Mraka pa ni vredno sploh komentirati.
Članek govori o tem, kako ni čas za pingvinomajersko vojno, kot, da sta ona dva vzrok in ne posledica. Pa tale naš narod bumbarjev hoče to igro, saj sam ne zna misliti. Ona dva sta posledica blentavega naroda. Folk tipa Jankovič bi med normalnimi ljudmi, recimo Nemci, veljal za kriminalca, ki krade iz skupne sklede, pri nas pa je začitnik revnih in vzor levice? SD v največji krizi skoraj že potopi državo, sedaj pa jim podpora raste, glavni krivec pa kandidira za predsednika? WTF! Sprijaznite se, Janša je dejansko edini, ki bi bil sposoben nekaj narediti. Pa mu prav veliko ne bo uspelo. Prvič, ker je ustroj proti njemu enostavno premočan, ovce pa mu verno sledijo.Drugič ker ima butast karakter in tretjič ker nima pametnega kadra. On bi moral iti na nož, pa nima jajc. Jaz štekam Zokija, pa Kučana pa Dnevnik in Mladino, pa Tajnikarja, pa Makarovičko, pa profesorje ala Menci pa vse direktorje javnega sektorja ipd. To so fantje in folk ustroja, ki traja od konca 2.svetovne vojne, super lajf jim je postavu, denar in moč, zakaj bi rezali vejo, na kateri sedijo? Kar pa ne štekam je fakin tega glupga naroda, da še kar požira ta drek že zadnjih 70 let. Pa sej niso bili vsi doktorirani z državnim denarjem, da bi sedaj pametovali s polno ritjo? Niso bili vsi pri koritu in obogateli poput Zokija, nje. Saj mora bit tudi enemu proksu jasno, da če ne bo dnarja da ne bo plače, mar ne? Pa raje pogoltne priče o ukrepih za rast in zablodah neoliberalizma. Pa trenirkarji, folk, ki jih po deset živi v enemu stanovanju, v povprečju zasedajo bedne službe, lajf jim pa veliki idol draži iz dneva v dan? Sej verjetno štekajo, da tudi Zoki ne bi kot premier mogel dajati v nedogled dokladov, če bo zmanjkal denarja? To je ključni razlog, da, smo kjer smo, blentav narod in ne Janša pa Zoki. Kot je eden napisal, škoda, ker ni zmagal Zoki. Propad bi bil tu in bliže rešitev, ne pa da se hodi po robu Brez očiščenja ne bo katarze.
*****. Klinika doline Šentflorjanski.
sporočil: 3.961
Bog pomagaj, a taksne imamo? V tej drzavi je najbolj neumno se
imeti denar na banki in dobrostojece podjetje.
Ni nam pomoci.
Ni nam pomoci.
sporočil: 10.659
Ah, Simona, no...Kaj dela Potočnik zraven Mraka in Zakrajška? Ta
dva sta v redu. Ampak kaj le bi bilo njima lažje kot Janši in
Šušteršiču? Urediti, moramo Finance, potem pa se lahko ukvarjamo s
politiko. Kako neumna izjava. Politika ni isto kot
politikantstvo.
Sicer se pa strinjam: Mrak ali Zakrajšek bi bila lahko dobra rešitev. Ampak: A brez politike bi vladala? :)))
Janez Potočnik je poniglavo ponujanje novega vodje levice.
Sicer se pa strinjam: Mrak ali Zakrajšek bi bila lahko dobra rešitev. Ampak: A brez politike bi vladala? :)))
Janez Potočnik je poniglavo ponujanje novega vodje levice.
[svetlin1]Zgolj zato, ker je del orkestrirane gonje, ki nas po nalogu stricev komunistov pelje v propad. In ker smo razočarani, da je tudi časnik Finance zgolj kamenček v mozaiku primitivnega agotpropa. Kolektivistično jugoslovanskega. Pfej, jebemti!
Zanimivo, koliko ljudi se razburja ob sanjarjenju neke Simone.
sporočil: 8.998
[toka]
Jaz ne vem od kod vlečete in stalno hvalite tega Potočnika. To je tipičen tehnokrat, ki za Slovenijo do sedaj ni upal narediti še čisto nič.
Edini omembe vreden z resnično pravimi pogledi je Egon Zakrajšek.
Ne bi se mogel bolj strinjati.
Prvi je profesor (teoretik), drugi je tehnokrat (aparatčik), tretji je operativec (s praktičnimi izkušnjami).
Komu bi se pustili operirati, če bi vam šlo za življenje?
sporočil: 4.037
[OccupyWallStreet]
> [amy2011]
> *****
>
> Pazi no, kaj blebečeš. Naš vinopivec je iz NSi-ja in ima zato neposredne stike z Bogom. Torej le previdno, da kje vate ne udari kakšna strela :)))
Vinopivec in NSI je sina božjega prodal za T2 in še kako "pametno" farško investicijo tako da močno dvomim da ga ma Bog ravno v dobrem.... :-)
Ali sem spregledal še eno inkarnacijo bebčka z 10+ nicki? Klinc, sem resno mislil, da si, za kar se izdajaš, naiven rahlo omejen in jezen mladič. Se globoko opravičujem in te priključujem ostalim podoblikam na shit listi.
[simona2]Simona, jaz sem pisal v začetku leta 2009, da bomo bankrotirali, če bo Pahor s KGB koalicijo nadaljeval kot je začel. Zdaj je račun na mizi. Če pa novinarka Financ misli, da je za preživetje Slovenije pomembno, da nekdo lahko pokliče nekaj pravih številk za nove kredite...Ej, nisem vedel, da v EU in svetu finančne institucije tudi delujejo po principu znanih obrazov in vez in poznanstev.
> [vinopivec]
> Ne glede na številne misli, s katerimi se strinjam, me zanima, od kod nabor svetih treh kraljev? Vsaj za Potočnika se mi zdi, da je močno vpleten v dosedanje zgodbice, ki so nas neizbežno pripeljale tja, kjer smo. T.j. na kravjek v luži na kolovozu. Če aludiram na simpatično priliko o tem, da ni vsak prijatelj, ki nas iz dreka potegne, in ni vsak sovražnik...
>
> So to že predvideni pozivi k tehnični vladi po načrtovani jesenski krizi z možnimi neredi?
potočnik zato, ker lahko obrne katerikoli telefon v eu in eib, ker lahko pokliče montija, ker lahko prek posrednikov pride do prvih vrst za posojila na mednarodnih finančnih regular trgih, ne pa da nas zdaj vsi odj... na šestinsedemdesetih nivojih;
janša je cvilil pahorju, da svojega življena ne kariere ne bo žrtvoval za to zblojeno državo in da bo odstopil, pahor se je zelo prestrašil in zdaj to vsem razlaga - če mene vprašate, ne bo odstopil - ima pač ključe od trezorja
tehnična vlada v jeseni po tem, če padejo reforme in vse, ni nemogoča -- po mojem bomo rabili tudi mednarodno pomoč -- drugega ne komentiram, ker sem že napisala
Če smo že pri tem...Janša se je menda v nemčiji z Merklovo kar nekaj dogovoril. To bi znalo kaj veljati. Potočnik pa je bil kot komisar prej degradiran kot pohvaljen.
sporočil: 166
www.finance.si/271032
Da da.. in herr Potočnik, bo potem namesto modroplavutega tuna v Jadranu,
zaščitil morsko deklino Simono Toplak iz močvirja.. ;-)
Simona, in kje v ekipi vidite Damjana Murka ?
Da da.. in herr Potočnik, bo potem namesto modroplavutega tuna v Jadranu,
zaščitil morsko deklino Simono Toplak iz močvirja.. ;-)
Simona, in kje v ekipi vidite Damjana Murka ?
sporočil: 140
Oj,Simonca, mene že ne moreš preslepiti, še predobro se te
spomninjam iz pogovorne oddaje na TV3 takoj po relativni zmagi
Jankovića na volitvah in tvojega zadovoljstva, ki si ga tam ob tem
izražala. Vseeno ne morem razumeti (uredništva) zakaj naenkrat s
tako vehemenco?
sporočil: 6.948
Ali lahko Finance padejo še nižje kot so s tem novinarskim
skrpucalom. Vsegliharstvo ne bo rešilo Slovenije, še manj pa
slovenskega podjetništva v katerega imenu naj bi ga. Toplak tole
spisala (vsaj zavzema se za to).
Če avtorica ne loči vzrokov in posledic stanja v katerem smo se znašli, je to njen problem, ni pa treba, da soli pamet celotnemu bralstvu. Zanima me, ali ni zmožna videti za kaj gre, ali pa deluje po nareku stricev. Na levici je zavladala namreč strašna panika, da bodo enkrat izgubili svojo realno moč, ki jo pooseblja NLB, ki je bila doslej njihova nezavzetna trdnjava. Bančni sistem v Sloveniji je bil neprekinjeno od nastanka Ljubljanske banke v njihovih rokah. Očitno se je Janša nekaj le naučil iz svojega prvega mandata in sicer, da ne moreš voditi države, če zato nimaš finančnih vzvodov. Še posebaj ne, če imaš proti sebi vse relevantne medije v državi (RTV Slovenija, konglomerat okrog POP TV, Delo, Dnevnik, brezplačnike, STA itd.), poleg tega pa še velik del gospodarstva, ki mu vladajo rdeči direktorji iz dobe dinozavrov.
Ideja o tehnični vladi, ki jo predlaga je smešna vasj iz dveh vidikov: pri nas imamo, vsaj za enkrat parlamentarno demokracijo, kjer se poslance izvoli na splošnih volitvah in se nato oblikuje vlada, in drugič, ker predlaga za vodenje države tri svete kralje, ki med seboj sploh niso kompatibilni (vsaj Potočnik in Zakrajšek ne). Kdo je dal temu Potočnik tako kredibilnost, kaj pa je naredil doslej?
Vsekakor moram reč, da me je ga. toplak močno razočarala, saj ne podpire vlade niti v tistem delu, ki bi bil za slovensko gospodrastvo nujen. Temu se reče politikantsvo!
Če avtorica ne loči vzrokov in posledic stanja v katerem smo se znašli, je to njen problem, ni pa treba, da soli pamet celotnemu bralstvu. Zanima me, ali ni zmožna videti za kaj gre, ali pa deluje po nareku stricev. Na levici je zavladala namreč strašna panika, da bodo enkrat izgubili svojo realno moč, ki jo pooseblja NLB, ki je bila doslej njihova nezavzetna trdnjava. Bančni sistem v Sloveniji je bil neprekinjeno od nastanka Ljubljanske banke v njihovih rokah. Očitno se je Janša nekaj le naučil iz svojega prvega mandata in sicer, da ne moreš voditi države, če zato nimaš finančnih vzvodov. Še posebaj ne, če imaš proti sebi vse relevantne medije v državi (RTV Slovenija, konglomerat okrog POP TV, Delo, Dnevnik, brezplačnike, STA itd.), poleg tega pa še velik del gospodarstva, ki mu vladajo rdeči direktorji iz dobe dinozavrov.
Ideja o tehnični vladi, ki jo predlaga je smešna vasj iz dveh vidikov: pri nas imamo, vsaj za enkrat parlamentarno demokracijo, kjer se poslance izvoli na splošnih volitvah in se nato oblikuje vlada, in drugič, ker predlaga za vodenje države tri svete kralje, ki med seboj sploh niso kompatibilni (vsaj Potočnik in Zakrajšek ne). Kdo je dal temu Potočnik tako kredibilnost, kaj pa je naredil doslej?
Vsekakor moram reč, da me je ga. toplak močno razočarala, saj ne podpire vlade niti v tistem delu, ki bi bil za slovensko gospodrastvo nujen. Temu se reče politikantsvo!
[sivi pinot barique]
Ja, ampak Rupla je Pahor predlagal za svetovalca, ne pa za predsednika vlade. Za svetovalca bi bili pa vsi trije v redu. Mrak za vezo z levico v EU in svetu, Zakrajšek za vsebinske zadeve, Potočnik pa za telefonski imenik.
hohoo..uuuuuuuu...u suštini govorimo u drugem Ruplnu,ki ima čarobno kjižico s telefoni....svašta,ampak tebi se res kisa...Najslabše ocenjeni komisar EU..ma ne me jebat no...
Monti se poslavlja,mimogrede..Glej mal RAI,ne sam Mojco Širok puslušat.
sporočil: 4.362
[simona2]Tehnična vlada je v podalpju popolnoma nemogoča. "Levica" ne bo (prostovoljno) nikoli dopustila, da bi na oblast prišli ljudje, ki so zares politično neodvisni od nje in ki bi ji onemogočili, da bi za svoje interese še naprej izčrpavala državo. Kakor počne že sedem desetletij in zaradi česar smo sploh prišli v krizo.
> [vinopivec]
> Ne glede na številne misli, s katerimi se strinjam, me zanima, od kod nabor svetih treh kraljev? Vsaj za Potočnika se mi zdi, da je močno vpleten v dosedanje zgodbice, ki so nas neizbežno pripeljale tja, kjer smo. T.j. na kravjek v luži na kolovozu. Če aludiram na simpatično priliko o tem, da ni vsak prijatelj, ki nas iz dreka potegne, in ni vsak sovražnik...
>
> So to že predvideni pozivi k tehnični vladi po načrtovani jesenski krizi z možnimi neredi?
potočnik zato, ker lahko obrne katerikoli telefon v eu in eib, ker lahko pokliče montija, ker lahko prek posrednikov pride do prvih vrst za posojila na mednarodnih finančnih regular trgih, ne pa da nas zdaj vsi odj... na šestinsedemdesetih nivojih;
janša je cvilil pahorju, da svojega življena ne kariere ne bo žrtvoval za to zblojeno državo in da bo odstopil, pahor se je zelo prestrašil in zdaj to vsem razlaga - če mene vprašate, ne bo odstopil - ima pač ključe od trezorja
tehnična vlada v jeseni po tem, če padejo reforme in vse, ni nemogoča -- po mojem bomo rabili tudi mednarodno pomoč -- drugega ne komentiram, ker sem že napisala
Lastninjenje podjetij z bančnimi krediti na lepe oči na primer, ki zdaj uničujejo bančni sistem, je njen izum iz leta 1992. Tajkuni so vsi po vrsti "levičarji" - temu dejstvu se "levica" danes sicer izogiba in jih poriva v naročje "desnici", a poreklo vseh teh ljudi je praktično brez ene same izjeme partijsko gnezdo.
Da ne govorimo o tem kdo je v podalpju sploh "tehnik", torej politično neodvisen, zares apolitičen, da bi lahko prišel v "tehnično vlado" - taki ljudje tukaj ne obstajajo oziroma so že zdavnaj bili dotolčeni, so izumrli - če so sploh kdaj obstajali. "Tehnična vlada" je tako navaden blef, nova prevara volivcev, ki jo vsiljujejo kronični lažnivci in prevaranti, potem ko jim je spodletel volilni trik z ZJ - prava žalitev zdravega razuma...
[simona2]Janša in Šušteršič sta torej po moje največ, kar si lahko obetamo v "real Slovenia". Namesto Krušeca pa Mraka ali Zakrajška (joke).
> [sivi pinot barique]
> > [simona2]
> > monti je tisti, zaradi katerega italija ni tam, kjer je španija -- ne skrbi ti, kaj jaz gledam :)
>
> No,no...ni čist tako...za Italijo je mnogo pomembnejši Mario Draghi.
> Monti ima osebno premoženje 30 miljonov evrov in je posodil za eno leto svoj obraz,ker mu je Bruseljska sinekura dojadila...
> Mimgrede,Monnti gre vsako jutro h maši.
> Pa papeža osebno pozna.
>
> PS:a Danilo Taeiourk ne bi mogel neč pomagat? mislim,s svojmi bogatimi zvezami...svetksi diplomat itakodalje..Program nafta za hran..pardon...Slovenijo,recmo
glej, pa daj predlagaj ti med slovenci koga z vsemi montijevimi kvalitetami - a zofijo mazej kukovič, a peterleta, a zvera??? -- kakšno sranje dela krušec na mf, smo videli -- ne pravim, da ni ok -- ampak za politika pa pač ni ok - tudi to kvaliteto mora imeti ..
forum in komentarji forumašev so dosti bolj vredni ot člankov
novinarjev a-la g.Toplak.Žal mi je... za Finance.
[simona2]Mogoče bi mu...katera...dvignila?
a žiga turk lahko pokliče pol sveta? oz. a mu kdo dvigne? pls ...
Ta vlada je se zadnji garant, da ima Slovenija in njeni prebivalci
dovolj pameti, da razumejo, da je treba po zacrtani poti
nadaljevati. V nasporotnem primeru se bodo cebelice in hrcki
odselili, ostali boste edino pingvini.
[OccupyWallStreet]Če govoriš v imenu generacije 40-50, se nekako strinjam. Če si pa do 30, pa odj...! Resnično zaj***li so namreč stari generacijo tam med 40 in 50, sedaj jo pa hočejo j***ti še mlečnozobci. Delat se spravte! OK?
> [vinopivec]
>
> Hvala za sila koherenten in jasen odgovor. Si mi potrdil pričakovanje, da bolj nergaš kot pa misliš.
>
> Te pač vidim v "tega nočem" razvajeni slovenski X generaciji golobradcev, ki nima pojma o tem "kaj hočem", zato tega niti ni sposobna artikulirati. Ne seri torej tistim, ki smo to generacijo potegnili do točke, kjer sama ni sposobna narediti koraka naprej. Ali pa nam res zameri, da smo vam nudili več, kot boste očitno lahko sebi in svojim otrokom. Whichever.
Z vso to vašo jebeno generacijsko pametjo vam je ratalo mlado državo do amena posilit, izropat in sedaj celo umorit. Takih brižno pametnih vas je po celem svetu dovolj. Pravzaprav ste razfukali cel svet. Krivi smo pa mi mladi, ki vam pridnim lopovom ne pustimo, da razfukate še našo prihodnost. Pa vam ni prav. Tak da si ta svoj hudi intelekt lahko komot nekam vtakneš. :-)
Sej pravim ne se menit za nas, ki vam "pametnim" zaenkrat le nastavljamo ogledalo...ko bo počil film vam bomo izstavili tudi račun...tako ali drugače. :-)
sporočil: 4.362
[fibonaci]
> [simona2]
>
> vidiš, tukaj se motiš - evropsko pomoč dobiš le, če se odrečeš suverenosti - po domače to pomeni, da se takrat pizdekov ne bo spraševalo, če bi se odrekli privilegijem - ampak se jih bo teplo, kot se jih po špankih ulicah - kar je grozno, da ne bo pomote ... in zares nismo še tam, se pa približujemo
ja, na to se preveč pozablja, pomoč ni samo denar...
zato ni pomembno, ali je ta trojka res najboljša možna, pač pa je pomembno rešitev iskati v sposobnih in uglednih imenih, ki niso iz naše strankarske politike.
katerakoli bruseljska trojka bo za nas slabša kombinacija.
Torej je edina rešitev trojka Kučan, Stanovnik in njegovo veličanstvo Tuerk?
So neodvisni, nepolitični, ne razdvajajo in tako dalje.
Sploh ne razumem, kako taki kvalitetni kadri ne vladajo že zdaj...