Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Filmi na DVD-jih od 1,25 do treh dolarjev
Strani: 1
sporočil: 4
Končno se je nekdo odločil, da bo ponujal občutno cenejše filme,
saj ni potrebno biti svetovni ekonomist, da ugotoviš, kaj je
boljše;
večja prodaja po nižji ceni ali zelo slaba prodaja po visoki ceni.
Problem je potrebno začeti reševati, ne pa negodovati, da so vedno večje izgube zaradi piratstva.
Jaz osebno bi raje kupil film npr. po ceni 1 EUR, kot pa ga "potegnil" iz neta, že zaradi morale in če bi vsi tako delali, potem bi se filmski giganti odločali za prodajo po nizkih cenah in bi se po mojem znižala tudi piratstvo in podobne goljufije...
lp
večja prodaja po nižji ceni ali zelo slaba prodaja po visoki ceni.
Problem je potrebno začeti reševati, ne pa negodovati, da so vedno večje izgube zaradi piratstva.
Jaz osebno bi raje kupil film npr. po ceni 1 EUR, kot pa ga "potegnil" iz neta, že zaradi morale in če bi vsi tako delali, potem bi se filmski giganti odločali za prodajo po nizkih cenah in bi se po mojem znižala tudi piratstvo in podobne goljufije...
lp
sporočil: 5.777
Novica ni nova. treba bo seveda brati med vrsticami. Originalni
članek seveda omenja kvaliteto posnetega filma.
sporočil: 10.178
velika večina filmov z neta ima katrastrofalno kvaliteto slike, da
o zvoku sploh ne govorimo. vidim pa, da se tvoja morala spreminja
glede na finančni vložek.
sporočil: 10.178
tudi jaz si kdaj ogledam kakšen film z neta, a zase vem, da sem
skoraj popolnoma nemoralen.:)
sporočil: 2.820
To je res, ampak po svoje razumem ljudi, da dajo moralni aspekt v 2
plan in "požrejo" slabšo reprodukcijo, glede na idiotske cene novih
original DVD-jev pri nas (min. 10 za pofl ostanke, do 30€ za "vročo
robo").
V videotekah pa po pravilu ne dobiš tadobrih filmov, ker so vedno sposojeni ali pa dobiš tako zgonjene DVD-je, da si ne znam predstavljati, kaj folk z njimi doma počne.
Enkrat sem se o tem pogovarjal z lastnikom ene od videotek, pa je rekel, da ne bi verjel, če bi mi razlagal: z vrnjenimi DVD-ji nemalokrat iz škatel lahko nabere za joint robe, celo ugasnjen ogorek in pepel, enkrat pa je notri, pod diskom, našel tudi rezino suhe salame. Mogoče je bila odrezana prav na spodnji strani DVD-ja, preden je padel na tla in je na njemu spodrsnilo psu...
Otac
V videotekah pa po pravilu ne dobiš tadobrih filmov, ker so vedno sposojeni ali pa dobiš tako zgonjene DVD-je, da si ne znam predstavljati, kaj folk z njimi doma počne.
Enkrat sem se o tem pogovarjal z lastnikom ene od videotek, pa je rekel, da ne bi verjel, če bi mi razlagal: z vrnjenimi DVD-ji nemalokrat iz škatel lahko nabere za joint robe, celo ugasnjen ogorek in pepel, enkrat pa je notri, pod diskom, našel tudi rezino suhe salame. Mogoče je bila odrezana prav na spodnji strani DVD-ja, preden je padel na tla in je na njemu spodrsnilo psu...
Otac
sporočil: 2.820
Ja, visoke cene so dokaz, da premalo piratiziramo, oziroma tudi če
bi na polno piratizirali, bi zaradi svoje majhnosti povzročali le
zanemarljivo škodo.
Otac
Otac
sporočil: 3.126
Mogoče pa res, jaz zaenkrat gledam še na klasičnem (CRT) TVju z
diagonalo 70cm in ne opazim razlike v sliki med kvalitetnim
posnetkom na dveh CDjih in DVD. Vsekakor bi to težko imenoval
katastrofalno (razen kot je rekla ciganka iz Ambrusa ko so jo
vprašali kaj misli o predlagani lokaciji - katastrofalno lepo
:))
Sicer pa lahko z neta potegneš tudi DVD in imaš original kvaliteto, ali kaj?
Se pa najdejo tudi slabši posnetki, tudi taki, ki so posneti z videokamero v kinu in podobno, ampak so kjer jaz dobim v manjšini, pa še piše ti v opisu torrenta ponavadi.
Velikokrat pa so res katastrofalni podnapisi in dokler nisem posodobil gonilnikov za player sem imel včasih slabši, hreščeč zvok (katastrofalen). ;)
Sicer pa lahko z neta potegneš tudi DVD in imaš original kvaliteto, ali kaj?
Se pa najdejo tudi slabši posnetki, tudi taki, ki so posneti z videokamero v kinu in podobno, ampak so kjer jaz dobim v manjšini, pa še piše ti v opisu torrenta ponavadi.
Velikokrat pa so res katastrofalni podnapisi in dokler nisem posodobil gonilnikov za player sem imel včasih slabši, hreščeč zvok (katastrofalen). ;)
Strani: 1