Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Evropska komisija pošilja Acto v presojo sodišču EU
sporočil: 2.086
[Infowarrior]
> [lenninmccarthy]
> amerika se mi zdi v mnogih pogledih zelo fašistična..
če eden od ljudi, ki tekmuje za presidential elections, to večkrat poudari v svojih govorih....potem mu gre dejansko za verjeti...in to trdi še celo človek, ki bi rad ukinil vse ameriške vojaške baze po svetu in vso ameriško vojsko pripeljal nazaj domov....Ron Paul je edino upanje za američane....pa za ostalih 3/4 sveta tudi.....
torej si zaključil z bedarijami tipa anonimci=fašisti?
in dobr veš da ron nima šans...
nikakor..pr vsem pokradenem bogatstvu se spravljajo na rkc...men je to fuknjen.,sori..
sporočil: 9.214
Prakticno podmnozica Fortune 500 seznama, vidim, no bankirji so v
vecini, kolikor spremljas razne moderne mladce, Židje, proti
katerim se spet kopičijo izredno negativna čustva, zdaj boš rekel,
da je to spet finta Židov, ki si obetajo podjarmljenje sveta, a je
tako?
sporočil: 5.152
[lenninmccarthy]Ce se ukinejo ameriske vojaske baze, bo imel Warrior kmalu priliko vojskovati se proti mohamedovim glasnikom. Meni se to zdi precej bolj zajebana zadeva, kot ameriski fasizem, warriorji pa tako ali tako raje ratujejo, nego mislijo.
> [Infowarrior]
> > [lenninmccarthy]
> > amerika se mi zdi v mnogih pogledih zelo fašistična..
>
> če eden od ljudi, ki tekmuje za presidential elections, to večkrat poudari v svojih govorih....potem mu gre dejansko za verjeti...in to trdi še celo človek, ki bi rad ukinil vse ameriške vojaške baze po svetu in vso ameriško vojsko pripeljal nazaj domov....Ron Paul je edino upanje za američane....pa za ostalih 3/4 sveta tudi.....
>
> torej si zaključil z bedarijami tipa anonimci=fašisti?
nikakor..pr vsem pokradenem bogatstvu se spravljajo na rkc...men je to fuknjen.,sori..
[dalex]Ze veckrat sem zapazil (in tudi napisal), da je antisemitizem mocna sticna tocka ideoloskih dvojckov komunistov in nacistov.
Prakticno podmnozica Fortune 500 seznama, vidim, no bankirji so v vecini, kolikor spremljas razne moderne mladce, Židje, proti katerim se spet kopičijo izredno negativna čustva, zdaj boš rekel, da je to spet finta Židov, ki si obetajo podjarmljenje sveta, a je tako?
sporočil: 1.854
[lenninmccarthy]hmmmm nekako ne najdem pravih besed za tale video www.youtube.com/watc...eSSwKffj9o
> [Infowarrior]
> > [lenninmccarthy]
> > amerika se mi zdi v mnogih pogledih zelo fašistična..
>
> če eden od ljudi, ki tekmuje za presidential elections, to večkrat poudari v svojih govorih....potem mu gre dejansko za verjeti...in to trdi še celo človek, ki bi rad ukinil vse ameriške vojaške baze po svetu in vso ameriško vojsko pripeljal nazaj domov....Ron Paul je edino upanje za američane....pa za ostalih 3/4 sveta tudi.....
>
> torej si zaključil z bedarijami tipa anonimci=fašisti?
[oQI23IDCN0948R]a to ciljaš na to, da bomo v središču ljubljane začeli z Đamijo in Jankovićem?
> [lenninmccarthy]
> > [Infowarrior]
> > > [lenninmccarthy]
> > > amerika se mi zdi v mnogih pogledih zelo fašistična..
> >
> > če eden od ljudi, ki tekmuje za presidential elections, to večkrat poudari v svojih govorih....potem mu gre dejansko za verjeti...in to trdi še celo človek, ki bi rad ukinil vse ameriške vojaške baze po svetu in vso ameriško vojsko pripeljal nazaj domov....Ron Paul je edino upanje za američane....pa za ostalih 3/4 sveta tudi.....
> >
> > torej si zaključil z bedarijami tipa anonimci=fašisti?
>
>
> in dobr veš da ron nima šans...
>
>
>
> nikakor..pr vsem pokradenem bogatstvu se spravljajo na rkc...men je to fuknjen.,sori..
Ce se ukinejo ameriske vojaske baze, bo imel Warrior kmalu priliko vojskovati se proti mohamedovim glasnikom. Meni se to zdi precej bolj zajebana zadeva, kot ameriski fasizem, warriorji pa tako ali tako raje ratujejo, nego mislijo.
[Infowarrior]Trpis za isto boleznijo, kot mataj, ki prav tako svoje trditve rad utemeljueje z revolveraskimi votlostmi. Vojscak pac - nije tvoje da mislis nego da slusas i izvrsavas naredjenje, jasno?!
> [lenninmccarthy]
> > [Infowarrior]
> > > [lenninmccarthy]
> >
> > če eden od ljudi, ki tekmuje za presidential elections, to večkrat poudari v svojih govorih....potem mu gre dejansko za verjeti...in to trdi še celo človek, ki bi rad ukinil vse ameriške vojaške baze po svetu in vso ameriško vojsko pripeljal nazaj domov....Ron Paul je edino upanje za američane....pa za ostalih 3/4 sveta tudi.....
> >
>
>
>
>
>
> nikakor..pr vsem pokradenem bogatstvu se spravljajo na rkc...men je to fuknjen.,sori..
hmmmm nekako ne najdem pravih besed za tale video www.youtube.com/watc...eSSwKffj9o
sporočil: 2.086
Zadnja sprememba: anon-252420 22.02.2012 14:55
[Infowarrior]
> [lenninmccarthy]
> > [Infowarrior]
> > > [lenninmccarthy]
> >
> >
>
>
>
>
>
hmmmm nekako ne najdem pravih besed za tale video www.youtube.com/watc...eSSwKffj9o
z vsem spoštovanjem do svobode govora..a si predstavljaš tkole...recmo trio,ma ajd,kvintet..katoliški duhovnik,šerif iz meke,taglavn rabin,dalajlama,pa en visok hindujc....ki rapajo..atheisem is bullshit?
www.youtube.com/watc...re=related
sporočil: 30.643
[dalex]Bankir je samo en (J.P.Morgan mlajši), pa še ta je čistokrvni Američan.
Prakticno podmnozica Fortune 500 seznama, vidim, no bankirji so v vecini, kolikor spremljas razne moderne mladce, Židje, proti katerim se spet kopičijo izredno negativna čustva, zdaj boš rekel, da je to spet finta Židov, ki si obetajo podjarmljenje sveta, a je tako?
Po tvoje sta torej Gustav Krupp in Henry Ford Žida, zato ker se tam nekim zmešanim modernim mladcem tako zdi. Uh... Bolj bednega poskusa, da bi nekomu prilepil antisemitizem pa že dolgo ne.
[oQI23IDCN0948R]jasno, kot beli dan, da boš moral dvigniti nivo tvojega argumentiranja :)
> [Infowarrior]
> > [lenninmccarthy]
> > > [Infowarrior]
> > > > [lenninmccarthy]
> > > > amerika se mi zdi v mnogih pogledih zelo fašistična..
> > >
> > > če eden od ljudi, ki tekmuje za presidential elections, to večkrat poudari v svojih govorih....potem mu gre dejansko za verjeti...in to trdi še celo človek, ki bi rad ukinil vse ameriške vojaške baze po svetu in vso ameriško vojsko pripeljal nazaj domov....Ron Paul je edino upanje za američane....pa za ostalih 3/4 sveta tudi.....
> > >
> > > torej si zaključil z bedarijami tipa anonimci=fašisti?
> >
> >
> > in dobr veš da ron nima šans...
> >
> >
> >
> > nikakor..pr vsem pokradenem bogatstvu se spravljajo na rkc...men je to fuknjen.,sori..
>
> hmmmm nekako ne najdem pravih besed za tale video www.youtube.com/watc...eSSwKffj9o
Trpis za isto boleznijo, kot mataj, ki prav tako svoje trditve rad utemeljueje z revolveraskimi votlostmi. Vojscak pac - nije tvoje da mislis nego da slusas i izvrsavas naredjenje, jasno?!
klele ti je ušlo v hlače
nije tvoje da mislis nego da slusas i izvrsavas naredjenje, jasno?!
[lenninmccarthy]zakaj pa ne :) saj oni učijo strpnost, ateisti jim bomo takoj odpustili, sploh če bo komad narejen v neprofitne namene :)....in v duhu ver, ki jih propagirajo, bi tudi oni morali odpustiti drugače mislečim :)
> [Infowarrior]
> > [lenninmccarthy]
> > > [Infowarrior]
> > > > [lenninmccarthy]
> > > > amerika se mi zdi v mnogih pogledih zelo fašistična..
> > >
> > > če eden od ljudi, ki tekmuje za presidential elections, to večkrat poudari v svojih govorih....potem mu gre dejansko za verjeti...in to trdi še celo človek, ki bi rad ukinil vse ameriške vojaške baze po svetu in vso ameriško vojsko pripeljal nazaj domov....Ron Paul je edino upanje za američane....pa za ostalih 3/4 sveta tudi.....
> > >
> > > torej si zaključil z bedarijami tipa anonimci=fašisti?
> >
> >
> > in dobr veš da ron nima šans...
> >
> >
> >
> > nikakor..pr vsem pokradenem bogatstvu se spravljajo na rkc...men je to fuknjen.,sori..
>
> hmmmm nekako ne najdem pravih besed za tale video www.youtube.com/watc...eSSwKffj9o
z vsem spoštovanjem do svobode govora..a si predstavljaš tkole...recmo trio,ma ajd,kvintet..katoliški duhovnik,šerif in meke,taglav rabin,dalajlama,pa en visok hindujc....ki rapajo..atheisem is bullshit?
www.youtube.com/watc...re=related
Zadnja sprememba: anon-119197 22.02.2012 15:05
Verjetno je bil, ja, vsaj delno. Za to, da je zanikanje sodno prepovedano, pač mora biti nek razlog. Vendar pa za resnico tu nisem zainteresiran, zato te teme ne mislim načenjati.To je bilo izhodišče, drugič se pač bolj etnično/politično/versko korektno izražaj, saj si ja menda znanstven in napreden levičar, toleranten do vseh itd. Za razliko od mene, indoktriniranega-wannabe-fašista, a ne :)
...zato ker se tam nekim zmešanim modernim mladcem tako zdi...Zdaj, po tvoji izjavi na vrhu, te zmešane moderne mladce ščuvajo Židje, ker si obetajo korist. Kakšno korist bi lahko imeli, razen, da imajo domnevno v lasti vse banke in veliko korporacij, ne vem, to, upam, da veš ti.
Uh... Bolj bednega poskusa, da bi nekomu prilepil antisemitizem pa že dolgo neJa, no, si napisal, da obstaja nekakšen motiv, da je zanikanje holokavsta sodno preganjano, da nisi zainteresiran za resnico, meni osebno je to bila močna indikacija, da nekaj ne štima, potem pa smo ugotovili, da se v tvoji vrhnji izjavi vrtimo v krogu, ti bi se sicer rad izmotal, ampak boš moral kaj več ponudit :)
[Infowarrior]Moj nivo je napram tvojemu zelo visok, tako da ti ni treba skrbeti zanj. Kakor vem, si ti vpeljal "argumentacijo" s pomocjo puhlih revolveraskih videov. Korelacija med tvojim nickom in tvojim razmisljanjem vojscaka se mi je pac zazdela zabavna: kot vojscak se ne mores vojskovati s pametjo, ki je v posesti generalov, lahko se vojskujes le s pomocjo municije (informacij), ki ti jo dajo generali.
> [oQI23IDCN0948R]
> > [Infowarrior]
> > > [lenninmccarthy]
> > > > [Infowarrior]
> > > > > [lenninmccarthy]
> > > > > amerika se mi zdi v mnogih pogledih zelo fašistična..
> > > >
> > > > če eden od ljudi, ki tekmuje za presidential elections, to večkrat poudari v svojih govorih....potem mu gre dejansko za verjeti...in to trdi še celo človek, ki bi rad ukinil vse ameriške vojaške baze po svetu in vso ameriško vojsko pripeljal nazaj domov....Ron Paul je edino upanje za američane....pa za ostalih 3/4 sveta tudi.....
> > > >
> > > > torej si zaključil z bedarijami tipa anonimci=fašisti?
> > >
> > >
> > > in dobr veš da ron nima šans...
> > >
> > >
> > >
> > > nikakor..pr vsem pokradenem bogatstvu se spravljajo na rkc...men je to fuknjen.,sori..
> >
> > hmmmm nekako ne najdem pravih besed za tale video www.youtube.com/watc...eSSwKffj9o
>
> Trpis za isto boleznijo, kot mataj, ki prav tako svoje trditve rad utemeljueje z revolveraskimi votlostmi. Vojscak pac - nije tvoje da mislis nego da slusas i izvrsavas naredjenje, jasno?!
jasno, kot beli dan, da boš moral dvigniti nivo tvojega argumentiranja :)
klele ti je ušlo v hlače
>nije tvoje da mislis nego da slusas i izvrsavas naredjenje, jasno?!
Zadnja sprememba: anon-202474 22.02.2012 15:23
[oQI23IDCN0948R]če je vse, v kar se lahko še spotakneš, moj nick na tem forumu, potem me res zanima, kaj bi rad povedal? :) mi lahko zaupaš od kje ti toliko informacij o tem koga poslušamo? kakšne ideje zasledujemo? kdo so voditelji? na osnovi česa oblikuješ svoje argumente? ...... če iz tvojega prvega stavka odstranimo "Moj=ego" ostaneta samo še "nivo" "zelo visok" in "ni treba skrbeti" :)
> [Infowarrior]
> > [oQI23IDCN0948R]
> > > [Infowarrior]
> > > > [lenninmccarthy]
> > > > > [Infowarrior]
> > > > > > [lenninmccarthy]
> > > > > > amerika se mi zdi v mnogih pogledih zelo fašistična..
> > > > >
> > > > > če eden od ljudi, ki tekmuje za presidential elections, to večkrat poudari v svojih govorih....potem mu gre dejansko za verjeti...in to trdi še celo človek, ki bi rad ukinil vse ameriške vojaške baze po svetu in vso ameriško vojsko pripeljal nazaj domov....Ron Paul je edino upanje za američane....pa za ostalih 3/4 sveta tudi.....
> > > > >
> > > > > torej si zaključil z bedarijami tipa anonimci=fašisti?
> > > >
> > > >
> > > > in dobr veš da ron nima šans...
> > > >
> > > >
> > > >
> > > > nikakor..pr vsem pokradenem bogatstvu se spravljajo na rkc...men je to fuknjen.,sori..
> > >
> > > hmmmm nekako ne najdem pravih besed za tale video www.youtube.com/watc...eSSwKffj9o
> >
> > Trpis za isto boleznijo, kot mataj, ki prav tako svoje trditve rad utemeljueje z revolveraskimi votlostmi. Vojscak pac - nije tvoje da mislis nego da slusas i izvrsavas naredjenje, jasno?!
>
> jasno, kot beli dan, da boš moral dvigniti nivo tvojega argumentiranja :)
>
> klele ti je ušlo v hlače
> >nije tvoje da mislis nego da slusas i izvrsavas naredjenje, jasno?!
Moj nivo je napram tvojemu zelo visok, tako da ti ni treba skrbeti zanj. Kakor vem, si ti vpeljal "argumentacijo" s pomocjo puhlih revolveraskih videov. Korelacija med tvojim nickom in tvojim razmisljanjem vojscaka se mi je pac zazdela zabavna: kot vojscak se ne mores vojskovati s pametjo, ki je v posesti generalov, lahko se vojskujes le s pomocjo municije (informacij), ki ti jo dajo generali.
pa še tole :)
kot vojscak se ne mores vojskovati s pametjo, ki je v posesti generalov, lahko se vojskujes le s pomocjo municije (informacij), ki ti jo dajo generali.ti dam popolnoma prtav, zato pa sem proti ACTA sporazumu :)
[dalex]To si ti napisal.
saj si ja menda znanstven in napreden levičar, toleranten do vseh itd. Za razliko od mene, indoktriniranega-wannabe-fašista, a ne :)
Sem ti lepo povedal da te teme ne mislim načenjati in ti tudi razložil zakaj, ampak ti si se očitno odločil, da tega ne boš razumel. Vrti se torej v krogu še naprej.
> ...zato ker se tam nekim zmešanim modernim mladcem tako zdi...
Zdaj, po tvoji izjavi na vrhu, te zmešane moderne mladce ščuvajo Židje, ker si obetajo korist. Kakšno korist bi lahko imeli, razen, da imajo domnevno v lasti vse banke in veliko korporacij, ne vem, to, upam, da veš ti.
> Uh... Bolj bednega poskusa, da bi nekomu prilepil antisemitizem pa že dolgo ne
Ja, no, si napisal, da obstaja nekakšen motiv, da je zanikanje holokavsta sodno preganjano, da nisi zainteresiran za resnico, meni osebno je to bila močna indikacija, da nekaj ne štima, potem pa smo ugotovili, da se v tvoji vrhnji izjavi vrtimo v krogu, ti bi se sicer rad izmotal, ampak boš moral kaj več ponudit :)
Ok, nekaj preprostih vprašanje se, s kratkimi odgovori, če je
možno.
Je bil holokavst ali ne?
Kdo ga je povzročil, če je bil?
Čemu ga je povzročil, če je bil?
Je bil holokavst ali ne?
Vrti se torej v krogu še naprej.Bom, hvala :)
[dalex]Briga me. Trenutno veljavna mitologija mi ustreza in se v to ne bom vtikal.
Ok, nekaj preprostih vprašanje se, s kratkimi odgovori, če je možno.
Je bil holokavst ali ne?
sporočil: 16.531
[dob]Najbrž je že cela družba padla v apatijo ob spoznanju, da je zares čisto vse glih, kdo je na oblasti, cerkveni ali partizanski, vsak za sabo pušča holdinge in banke z milijardnimi luknjami na plečih ljudstva.
Usegliharstvo je način razmišljanja, ki pohodi samo sebe tačas, ko se rojeva. Posledica usegliharstva v glavah je usegliharska družba, ki pohodi samo sebe, tačas ko skuša rasti.
Vsegliharski sistem se je začel s certifikatsko krajo premoženja na videz nikogaršnje države in ta zastonjska manira se nadaljuje že celih dvajset let.
V tej lopovski zgodbi nedolžnih še skoraj ni, saj do volilne pravice šele sedaj prihaja generacija, ki ni bila deležna tega lažnega darila vsegliharskih politikov.
Ura resnice prihaja s hitrimi koraki, vsi zvonovi že zvonijo.
Moralne avtoritete več ni nobene.
Dob, kaj se bo rodilo, avtoriteta diktata upnikov, ali avtoriteta kontrolne dividende?
Ali misliš, da je čisto vse en glih?
Zadnja sprememba: anon-242092 22.02.2012 16:51
Jaz vem, da se smeje!Prav to je jedro bogoborstva in obenem poanta Velikega inkvizitorja, ki ga ima Jezus rad. Rad ga ima zato, ker ima Inkvizitor rad ljudi in ker je mucenik, ker mora ljudem lagati (vsaj misli, da jim mora), ker ve, da so ljudje presibki, prehudobni in premajhnih src da bi mogli slediti Jezusu. Ceprav Inkvizitor lahko zivi kot puscavnik in je kobilice, se zaveda, da tega ne more vsak in je na Boga jezen, ker toliko terja od ljudi.
Bog ima namreč rad ljudi, ki kradejo od Njega. Tatove Življenja je vedno imel rad, ker edino njim lahko popolnoma zaupa.
Bog ve, da se samo s tistimi, ki so pravi tatovi Življenja, ki so ga pripravljeni od njega ukrasti, če je treba, Življenje ne bo nikoli nehalo! Tudi v primeru, ko Njega ni zraven.
Zato je upor proti vsemu, tudi proti Bogu, kadar smo mnenja, da je Življenje ogroženo ali da ga On sam ogroža, pa tega sploh ne ve - NUJNO!
Bog je najbolj vesel, kadar mu v fris zabrusiš: Prekleta pizda avtokratska! Samo dotakni se Življenja, pa te ubijem!!!!!! Ne vem še, kako se to da in ali je mogoče, ampak bom vse svoje življenje posvetil temu. Še več: vsa moja življenja bom posvetil temu, da najdem način, kako ti bom preprečil, da iztrebiš Življenje iz vesolja! Vse bom naredil, da ga ohranim in da ga Ti ne boš imel pod kontrolo.
Nimaš dovolj domišljije, da bi o tem Ti odločal, pezde starikavo, prazno, intelektualno in kurčevo-duhovno, ki sploh ne veš kaj je strast in kaj občutek pripadnosti - me slišiš, pezde?! Če le izvem, da si Ti tisti, ki hoče Življenje uničiti....
S tem bi rad povedal, da ima Ljubezen dosti več izrazov, kot pa neka polizana in brezkrvna New Age sranja, ki jih poslušamo dan za dnem in ki ljudi poneumljajo do te stopnje, da ne vedo več kaj in kdo so in kaj hočejo.Dostojevskega Inkvizitor ni tak brezkrven puhlez, ljudem laze zato, ker ve, da ne zmorejo prenesti resnice, ne odgovornosti zase, ker ve, da jim vec kot tolazbe ne more dati. Z lazjo ljudem in z bogokletnim uporom proti Jezusu mu je prav vseeno, ce bo tudi sam pogubljen; ceprav bi sam lahko dosegel zvelicanje (vsaj kot pogoje za zvelicanje razume sam), sta njegova morala in njegova ljubezen do ljudi mocnejsa od vdanosti Jezusu. In ko ga Jezus po vseh ocitkih poljubi, se Inkvizitor zgrozi, ker takrat spozna, kako velika je Bozja ljubezen. "Stran od mene!" zavpije starec premagan od tako velike ljubezni, da jo komajda se lahko prenese.
Novodobni guruji peljejo ljudi v smrt s tem duhovnim sranjem, medtem ko jim govorijo, da jih peljejo večnemu življenju naproti.
In kot pravis, prava ljubezen ni ne enoplastna, ne enostavna, ne povrsinska stvar.
sporočil: 4.301
[dob]*****
> [sstanislav]
> > [dob]
> > Po moje nam je všeč, ker je večina ljudi usegliharjev.
>
> Dob, kaj pojmuješ pod izrazom usegliharstvo?
Najbrž si opazil, da večina slovenskih intelektualcev skače sama sebi v koncept že takoj, ko kaj zine.
Te primere lahko spremljamo po televiziji, na radiju, na cesti, praktično kjerkoli.
Nekdo začne denimo takole:
Veste, s tem je pa tako: mi bi NUJNO morali zadevo A premakniti iz točke 1 v točko 2! (no, in zdaj se začne...), Toda! Pri tem moramo paziti, da s tem dejanjem ne povzročimo novih krivic (in od tu dalje začne govorec zagovarjati stare krivice, minimalizirati in relativizirati zločine in seveda tudi zločince, ter jih vstavljati v "kontekst", ki ga pa ne razume vsak, a ne, le posvečeni, ki pa so slučajno zagovorniki tako zločinov kot zločincev), kajti to bi bilo skrajno kontraproduktivno!
Rezultat tega, kar je povedal je: Pustmo vse tako kot je, ker bolš sploh ne more bit k't je!
ker pa tega ne more tako povedati, ker bi zgledalo kot da je nor (kar tudi je!) potem včasih reče tako, kot to zelo lepo vsakokrat ubesedi Štrajn:
Mi smo dolžni premakniti zadevo A iz točke 1 v točko 2, ampak pustmo zdaj to.
Skratka, da bo bolj enostavno, v soboto se odločim, da grem v disko in da moram nekaj pofukat, ker že dolgo nisem nič. Namen je dober, ampak vmes srečam enga vosla, ki pravi: Obvezno! Treba je nekaj pofukat, a smo desci a nismo?! Ampak kulture pa ne smemo prezret na poti do fuka, a ne, tudi kultura ni kar tako! Pejva na eno razstavo, tam je potem pogostitev, pa nekaj bomo spili... Končamo pa ob treh zjutraj suhega kurca in na mrtvo pijani, ampak z zavestjo, da smo znbotraj kulturnega konteksta pa storili dobro delo, fukat pa še zmeri lahko gremo en drug dan.
Dvakrat se obrneš, pa si star 85 let in še vedno suhega kurca znotraj istega konteksta! In to vse iz strahu, da komu ne bi naredil nove krivice, zato pa še vedno nadaljuješ stare. Istim ljudem, kot si to vedno počel, ne da bi se sploh kdaj vprašal zakaj in kaj je tvoj namen. Ampak če te kdo vpraša: A fukaš kaj? Mu odgovoriš: Ves čas mislim samo na to!
Pri nas se to prevede: Kaj pa spremembe v družbi? Saj potrebujemo spremembe, a ne?
Odgovor: Nedvomno! Brez sprememb ne bo šlo. Ves čas razmišljamo o tem. Pravkar se pripravlja študija, ki je rezultat zelo obširne raziskave...
Suhega kurca!
Če slovenski intelektualec začne razmišljati, pa naj bo to karkoli, se bo sam zapeljal v povratno zanko že takoj po prvem ločilu. Začne: potrebno je, in to nujno (!)... Nadaljuje: pri tem pa je treba paziti, da ne bi... (!), sledi opevanje starega dreka, bla-bla in konča: Stvari je treba razumeti v kontekstu, v katerem so nastale. Nikjer sploh ne utemelji zakaj bi bilo dobro kaj spremeniti. Kot da mu je nekdo naročil, naj govori o nujnih spremembah, ampak on ne želi spremembe in potem je njegova psiha pač temu prirejena, in oblast si ne more pomagati, ker ji je to tako zelo všeč, da ga mora postaviti na takšna mesta v vladi, da bo lepo obrazložil, da on želi spremembe, ampak da je zraven treba tudi upoštevati, da ni vse slabo samo zato, ker je staro in že preživeto - ravno nasprotno! Včasih so te stare in preživete stvari v mnogih pogledih, če ne celo v večini (!), celo boljše... Morda bi z minimalnimi popravki ali celo brez njih, samo s primernimi organizacijskimi prijemi, morda z drugimi ljudmi, a ne... Skratka, ni vse za stran metat!
Njegov namen je: grem tja pa tja..., ampak medtem ko si čevlje obuva, si jih že sezuva.
Seveda moramo spremeniti šolski sistem, saj je močno zastarel, o tem ni dvoma... toda pri tem moramo paziti, da ne bi slučajno pohodili kar smo do sedaj dobrega naredili, in to ni bilo vse slabo... pravzaprav sploh ni bilo tako slabo, bilo je dobro, če ne celo boljše kot to kar zdaj imamo, pa če primerjamo kako imajo to drugod urejeno... lahko sami vidimo, da smo še pred njimi! (tu začne naštevat države... noben kurac ne ve, kako imajo to urejeno v Litvi, v Pakistanu, na Norveškem... kdo bo šel tja preverjat, kaj pravi ta tepec na televiziji!).
Zakaj bi potem kaj spreminjali, si misli gledalec kot to gleda, to pa je tudi namen oddaje.
Veste, živimo v hudih časih. Kriza ni le pri nas, kriza je povsod (uau! Kako ste to pametno povedu, gospod precednik...!). S samostojnostjo je prišla odgovornost, tržno gospodarstvo, tekmovanje na trgu, časi so težki. K sreči ne živimo več v nekdanji diktaturi, saj ni da bi bilo tam vse slabo, a ne, v nekem oziru so stvari bile celo boljše, haha, a ne (!?), ne bi bilo slabo, ko bi zdaj imeli tisto, kar smo tedaj imeli... hahaha, no pa pustmo zdej to!
Usegliharstvo je način razmišljanja, ki pohodi samo sebe tačas, ko se rojeva. Posledica usegliharstva v glavah je usegliharska družba, ki pohodi samo sebe, tačas ko skuša rasti.
Če rečeš najstniku: pazi kaj delaš... preden gre zvečer ven, in če te ta posluša, je mona! To vsi vemo!
Konflikt je to, ko nasprotniku jebeš mater, ker je bil do tebe nesramen in krivičen in če te ta butne, ga butneš nazaj brez razmišljanja, modrica na očesu je pa modrica na očesu in boli, ker mora boleti. Ampak drugič se tvoje ženske ne bo več dotaknil in ona bo to vedela! In ker bo vedela, bo imela do tebe čustva, ki niso: Morda bova pa drug teden fukala, a veš, ampak še prej pa moram mamo vprašat, če ne pride na obisk in bo ostala ves teden, saj veš dragi, zdej odkar je oči umrl je takooooo sama in si želi moje bližine, potrebuje me, zato pa midva ne morva kar tako, ne da bi mislila malo na svoje starše....
V resnici pa si prava ženska reče: VSE je v mojih rokah! Ti si v mojih rokah, ker si MOJ desc, ker se znaš postavit zame in zase, bova danes fukala tako, da ti bodo oči izpadle in boš imel resetirane možgane do sodnega dne in boš lahko mislil le name in na nikogar več! Za to bom jaz poskrbela!
Niti ni treba, da to na glas pove, dovolj je, da to ona ve. Njen dragi ji pa v oči pogleda in v njenih očeh vidi vso svojo prihodnost v milisekundi, in nima nič proti, ker ve, da je z njo v devetih nebesih, ki jih bog še sploh ni videl in o katerih nič ne ve!
Carsko stari, super si to spesnil, kar se mene tiče, bi lahko finance naslednjič, ko jih bo zamikalo kaj od Črta printat, kar tale zapis vršt na pink podlago... :)
lpA
[Infowarrior]Ocitno zasledujes revolveraske ideje showmenov, ki se na Tubi kot polizobrazeni pubertetniki derejo "religion is bullshit!", in ki jih tu lepis kot the ultimate proof of... what? Meni se krscanstvo, ki je v samem jedru evropske kulture ne zdi bullshit, brez dvoma pa je mnogo manjsi bullshit, kot boj proti ACTA. To je seveda le moje mnenje, ampak mislim, da nekdo, ki gleda (in vidi) Sainte Chapelle, Michelangelovega Davida ali poslusa (in slisi) Palestrino ne more misliti dosti drugace.
> [oQI23IDCN0948R]
> > [Infowarrior]
> > > [oQI23IDCN0948R]
> > > > [Infowarrior]
> > > > > [lenninmccarthy]
> > > > > > [Infowarrior]
> > > > > > > [lenninmccarthy]
> > > > > > > amerika se mi zdi v mnogih pogledih zelo fašistična..
> > > > > >
> > > > > > če eden od ljudi, ki tekmuje za presidential elections, to večkrat poudari v svojih govorih....potem mu gre dejansko za verjeti...in to trdi še celo človek, ki bi rad ukinil vse ameriške vojaške baze po svetu in vso ameriško vojsko pripeljal nazaj domov....Ron Paul je edino upanje za američane....pa za ostalih 3/4 sveta tudi.....
> > > > > >
> > > > > > torej si zaključil z bedarijami tipa anonimci=fašisti?
> > > > >
> > > > >
> > > > > in dobr veš da ron nima šans...
> > > > >
> > > > >
> > > > >
> > > > > nikakor..pr vsem pokradenem bogatstvu se spravljajo na rkc...men je to fuknjen.,sori..
> > > >
> > > > hmmmm nekako ne najdem pravih besed za tale video www.youtube.com/watc...eSSwKffj9o
> > >
> > > Trpis za isto boleznijo, kot mataj, ki prav tako svoje trditve rad utemeljueje z revolveraskimi votlostmi. Vojscak pac - nije tvoje da mislis nego da slusas i izvrsavas naredjenje, jasno?!
> >
> > jasno, kot beli dan, da boš moral dvigniti nivo tvojega argumentiranja :)
> >
> > klele ti je ušlo v hlače
> > >nije tvoje da mislis nego da slusas i izvrsavas naredjenje, jasno?!
>
> Moj nivo je napram tvojemu zelo visok, tako da ti ni treba skrbeti zanj. Kakor vem, si ti vpeljal "argumentacijo" s pomocjo puhlih revolveraskih videov. Korelacija med tvojim nickom in tvojim razmisljanjem vojscaka se mi je pac zazdela zabavna: kot vojscak se ne mores vojskovati s pametjo, ki je v posesti generalov, lahko se vojskujes le s pomocjo municije (informacij), ki ti jo dajo generali.
če je vse, v kar se lahko še spotakneš, moj nick na tem forumu, potem me res zanima, kaj bi rad povedal? :) mi lahko zaupaš od kje ti toliko informacij o tem koga poslušamo? kakšne ideje zasledujemo? kdo so voditelji? na osnovi česa oblikuješ svoje argumente? ...... če iz tvojega prvega stavka odstranimo "Moj=ego" ostaneta samo še "nivo" "zelo visok" in "ni treba skrbeti" :)
pa še tole :)
>kot vojscak se ne mores vojskovati s pametjo, ki je v posesti generalov, lahko se vojskujes le s pomocjo municije (informacij), ki ti jo dajo generali.
ti dam popolnoma prtav, zato pa sem proti ACTA sporazumu :)
[oQI23IDCN0948R]stari ti popolnoma ustrezaš opisu verskega fanatika :D pol te pa sedaj javno izzivam na forumu financ, dokaži mi da je Jezus Kristus zgodovinska osebnost ter mi obenem še dokaži, da bog obstaja....če ti to uspe, bom vzel nazaj besede da si verski fanatik
> [Infowarrior]
> > [oQI23IDCN0948R]
> > > [Infowarrior]
> > > > [oQI23IDCN0948R]
> > > > > [Infowarrior]
> > > > > > [lenninmccarthy]
> > > > > > > [Infowarrior]
> > > > > > > > [lenninmccarthy]
> > > > > > > > amerika se mi zdi v mnogih pogledih zelo fašistična..
> > > > > > >
> > > > > > > če eden od ljudi, ki tekmuje za presidential elections, to večkrat poudari v svojih govorih....potem mu gre dejansko za verjeti...in to trdi še celo človek, ki bi rad ukinil vse ameriške vojaške baze po svetu in vso ameriško vojsko pripeljal nazaj domov....Ron Paul je edino upanje za američane....pa za ostalih 3/4 sveta tudi.....
> > > > > > >
> > > > > > > torej si zaključil z bedarijami tipa anonimci=fašisti?
> > > > > >
> > > > > >
> > > > > > in dobr veš da ron nima šans...
> > > > > >
> > > > > >
> > > > > >
> > > > > > nikakor..pr vsem pokradenem bogatstvu se spravljajo na rkc...men je to fuknjen.,sori..
> > > > >
> > > > > hmmmm nekako ne najdem pravih besed za tale video www.youtube.com/watc...eSSwKffj9o
> > > >
> > > > Trpis za isto boleznijo, kot mataj, ki prav tako svoje trditve rad utemeljueje z revolveraskimi votlostmi. Vojscak pac - nije tvoje da mislis nego da slusas i izvrsavas naredjenje, jasno?!
> > >
> > > jasno, kot beli dan, da boš moral dvigniti nivo tvojega argumentiranja :)
> > >
> > > klele ti je ušlo v hlače
> > > >nije tvoje da mislis nego da slusas i izvrsavas naredjenje, jasno?!
> >
> > Moj nivo je napram tvojemu zelo visok, tako da ti ni treba skrbeti zanj. Kakor vem, si ti vpeljal "argumentacijo" s pomocjo puhlih revolveraskih videov. Korelacija med tvojim nickom in tvojim razmisljanjem vojscaka se mi je pac zazdela zabavna: kot vojscak se ne mores vojskovati s pametjo, ki je v posesti generalov, lahko se vojskujes le s pomocjo municije (informacij), ki ti jo dajo generali.
>
> če je vse, v kar se lahko še spotakneš, moj nick na tem forumu, potem me res zanima, kaj bi rad povedal? :) mi lahko zaupaš od kje ti toliko informacij o tem koga poslušamo? kakšne ideje zasledujemo? kdo so voditelji? na osnovi česa oblikuješ svoje argumente? ...... če iz tvojega prvega stavka odstranimo "Moj=ego" ostaneta samo še "nivo" "zelo visok" in "ni treba skrbeti" :)
>
> pa še tole :)
> >kot vojscak se ne mores vojskovati s pametjo, ki je v posesti generalov, lahko se vojskujes le s pomocjo municije (informacij), ki ti jo dajo generali.
>
> ti dam popolnoma prtav, zato pa sem proti ACTA sporazumu :)
Ocitno zasledujes revolveraske ideje showmenov, ki se na Tubi kot polizobrazeni pubertetniki derejo "religion is bullshit!", in ki jih tu lepis kot the ultimate proof of... what? Meni se krscanstvo, ki je v samem jedru evropske kulture ne zdi bullshit, brez dvoma pa je mnogo manjsi bullshit, kot boj proti ACTA. To je seveda le moje mnenje, ampak mislim, da nekdo, ki gleda (in vidi) Sainte Chapelle, Michelangelovega Davida ali poslusa (in slisi) Palestrino ne more misliti dosti drugace.
[Infowarrior]Po drugi strani pa bom jaz zelo tezko, ce sploh kdaj, nazaj vzel besede, da si dobro informiran, a povsem plitko razmisljujoc in nerelevanten oslicek, ki z obrobja Evrope riga nekam v prazno. Napram temu se mi zdi "verski fanatik" kompliment, hvala zanj. Have fun!
> [oQI23IDCN0948R]
> > [Infowarrior]
> > > [oQI23IDCN0948R]
> > > > [Infowarrior]
> > > > > [oQI23IDCN0948R]
> > > > > > [Infowarrior]
> > > > > > > [lenninmccarthy]
> > > > > > > > [Infowarrior]
> > > > > > > > > [lenninmccarthy]
> > > > > > > > > amerika se mi zdi v mnogih pogledih zelo fašistična..
> > > > > > > >
> > > > > > > > če eden od ljudi, ki tekmuje za presidential elections, to večkrat poudari v svojih govorih....potem mu gre dejansko za verjeti...in to trdi še celo človek, ki bi rad ukinil vse ameriške vojaške baze po svetu in vso ameriško vojsko pripeljal nazaj domov....Ron Paul je edino upanje za američane....pa za ostalih 3/4 sveta tudi.....
> > > > > > > >
> > > > > > > > torej si zaključil z bedarijami tipa anonimci=fašisti?
> > > > > > >
> > > > > > >
> > > > > > > in dobr veš da ron nima šans...
> > > > > > >
> > > > > > >
> > > > > > >
> > > > > > > nikakor..pr vsem pokradenem bogatstvu se spravljajo na rkc...men je to fuknjen.,sori..
> > > > > >
> > > > > > hmmmm nekako ne najdem pravih besed za tale video www.youtube.com/watc...eSSwKffj9o
> > > > >
> > > > > Trpis za isto boleznijo, kot mataj, ki prav tako svoje trditve rad utemeljueje z revolveraskimi votlostmi. Vojscak pac - nije tvoje da mislis nego da slusas i izvrsavas naredjenje, jasno?!
> > > >
> > > > jasno, kot beli dan, da boš moral dvigniti nivo tvojega argumentiranja :)
> > > >
> > > > klele ti je ušlo v hlače
> > > > >nije tvoje da mislis nego da slusas i izvrsavas naredjenje, jasno?!
> > >
> > > Moj nivo je napram tvojemu zelo visok, tako da ti ni treba skrbeti zanj. Kakor vem, si ti vpeljal "argumentacijo" s pomocjo puhlih revolveraskih videov. Korelacija med tvojim nickom in tvojim razmisljanjem vojscaka se mi je pac zazdela zabavna: kot vojscak se ne mores vojskovati s pametjo, ki je v posesti generalov, lahko se vojskujes le s pomocjo municije (informacij), ki ti jo dajo generali.
> >
> > če je vse, v kar se lahko še spotakneš, moj nick na tem forumu, potem me res zanima, kaj bi rad povedal? :) mi lahko zaupaš od kje ti toliko informacij o tem koga poslušamo? kakšne ideje zasledujemo? kdo so voditelji? na osnovi česa oblikuješ svoje argumente? ...... če iz tvojega prvega stavka odstranimo "Moj=ego" ostaneta samo še "nivo" "zelo visok" in "ni treba skrbeti" :)
> >
> > pa še tole :)
> > >kot vojscak se ne mores vojskovati s pametjo, ki je v posesti generalov, lahko se vojskujes le s pomocjo municije (informacij), ki ti jo dajo generali.
> >
> > ti dam popolnoma prtav, zato pa sem proti ACTA sporazumu :)
>
> Ocitno zasledujes revolveraske ideje showmenov, ki se na Tubi kot polizobrazeni pubertetniki derejo "religion is bullshit!", in ki jih tu lepis kot the ultimate proof of... what? Meni se krscanstvo, ki je v samem jedru evropske kulture ne zdi bullshit, brez dvoma pa je mnogo manjsi bullshit, kot boj proti ACTA. To je seveda le moje mnenje, ampak mislim, da nekdo, ki gleda (in vidi) Sainte Chapelle, Michelangelovega Davida ali poslusa (in slisi) Palestrino ne more misliti dosti drugace.
stari ti popolnoma ustrezaš opisu verskega fanatika :D pol te pa sedaj javno izzivam na forumu financ, dokaži mi da je Jezus Kristus zgodovinska osebnost ter mi obenem še dokaži, da bog obstaja....če ti to uspe, bom vzel nazaj besede da si verski fanatik
Zadnja sprememba: anon-202474 22.02.2012 18:19
[oQI23IDCN0948R]a boš še kaj razsvetljujočega povedal? poleg tega da frustracije kar sekajo iz tebe? deluješ kot en tak sinček bogatunov/tajkunov, ki ni sposoben prenesti nobene kritike, kaj šele, da se mu kdo nebi priklanjal do tal....pa še vedno čakam, da mi dokažeš, da je Jezus Kristus zgodovinska osebnost in da bog obstaja....o osličkih in riganju bi lahko tudi kaj povedali še :)....a ti je drgač kej bad, k žališ po tekočem traku?
> [Infowarrior]
> > [oQI23IDCN0948R]
> > > [Infowarrior]
> > > > [oQI23IDCN0948R]
> > > > > [Infowarrior]
> > > > > > [oQI23IDCN0948R]
> > > > > > > [Infowarrior]
> > > > > > > > [lenninmccarthy]
> > > > > > > > > [Infowarrior]
> > > > > > > > > > [lenninmccarthy]
> > > > > > > > > > amerika se mi zdi v mnogih pogledih zelo fašistična..
> > > > > > > > >
> > > > > > > > > če eden od ljudi, ki tekmuje za presidential elections, to večkrat poudari v svojih govorih....potem mu gre dejansko za verjeti...in to trdi še celo človek, ki bi rad ukinil vse ameriške vojaške baze po svetu in vso ameriško vojsko pripeljal nazaj domov....Ron Paul je edino upanje za američane....pa za ostalih 3/4 sveta tudi.....
> > > > > > > > >
> > > > > > > > > torej si zaključil z bedarijami tipa anonimci=fašisti?
> > > > > > > >
> > > > > > > >
> > > > > > > > in dobr veš da ron nima šans...
> > > > > > > >
> > > > > > > >
> > > > > > > >
> > > > > > > > nikakor..pr vsem pokradenem bogatstvu se spravljajo na rkc...men je to fuknjen.,sori..
> > > > > > >
> > > > > > > hmmmm nekako ne najdem pravih besed za tale video www.youtube.com/watc...eSSwKffj9o
> > > > > >
> > > > > > Trpis za isto boleznijo, kot mataj, ki prav tako svoje trditve rad utemeljueje z revolveraskimi votlostmi. Vojscak pac - nije tvoje da mislis nego da slusas i izvrsavas naredjenje, jasno?!
> > > > >
> > > > > jasno, kot beli dan, da boš moral dvigniti nivo tvojega argumentiranja :)
> > > > >
> > > > > klele ti je ušlo v hlače
> > > > > >nije tvoje da mislis nego da slusas i izvrsavas naredjenje, jasno?!
> > > >
> > > > Moj nivo je napram tvojemu zelo visok, tako da ti ni treba skrbeti zanj. Kakor vem, si ti vpeljal "argumentacijo" s pomocjo puhlih revolveraskih videov. Korelacija med tvojim nickom in tvojim razmisljanjem vojscaka se mi je pac zazdela zabavna: kot vojscak se ne mores vojskovati s pametjo, ki je v posesti generalov, lahko se vojskujes le s pomocjo municije (informacij), ki ti jo dajo generali.
> > >
> > > če je vse, v kar se lahko še spotakneš, moj nick na tem forumu, potem me res zanima, kaj bi rad povedal? :) mi lahko zaupaš od kje ti toliko informacij o tem koga poslušamo? kakšne ideje zasledujemo? kdo so voditelji? na osnovi česa oblikuješ svoje argumente? ...... če iz tvojega prvega stavka odstranimo "Moj=ego" ostaneta samo še "nivo" "zelo visok" in "ni treba skrbeti" :)
> > >
> > > pa še tole :)
> > > >kot vojscak se ne mores vojskovati s pametjo, ki je v posesti generalov, lahko se vojskujes le s pomocjo municije (informacij), ki ti jo dajo generali.
> > >
> > > ti dam popolnoma prtav, zato pa sem proti ACTA sporazumu :)
> >
> > Ocitno zasledujes revolveraske ideje showmenov, ki se na Tubi kot polizobrazeni pubertetniki derejo "religion is bullshit!", in ki jih tu lepis kot the ultimate proof of... what? Meni se krscanstvo, ki je v samem jedru evropske kulture ne zdi bullshit, brez dvoma pa je mnogo manjsi bullshit, kot boj proti ACTA. To je seveda le moje mnenje, ampak mislim, da nekdo, ki gleda (in vidi) Sainte Chapelle, Michelangelovega Davida ali poslusa (in slisi) Palestrino ne more misliti dosti drugace.
>
> stari ti popolnoma ustrezaš opisu verskega fanatika :D pol te pa sedaj javno izzivam na forumu financ, dokaži mi da je Jezus Kristus zgodovinska osebnost ter mi obenem še dokaži, da bog obstaja....če ti to uspe, bom vzel nazaj besede da si verski fanatik
Po drugi strani pa bom jaz zelo tezko, ce sploh kdaj, nazaj vzel besede, da si dobro informiran, a povsem plitko razmisljujoc in nerelevanten oslicek, ki z obrobja Evrope riga nekam v prazno. Napram temu se mi zdi "verski fanatik" kompliment, hvala zanj. Have fun!
Zadnja sprememba: anon-119197 22.02.2012 18:27
Torej, definicija je tako nekako...Vernik pomeni, da nekaj verjame (kar je res ali pa ne), ne more nečesa vedeti, kar je dokazal, ker potem ne bi bil vernik, ampak vedež. Opaziš razliko?
Ti pa v resnici nisi ateist, ampak menda agnostik, ker ne verjameš, dokler ne vidiš (pa še to je tako-tako dandanes). Ateist pa zavestno zanika vsakršno višje razvito bitje (napram človeku), ki bi ga lahko opazno prekašalo v sposobnostih (in bi se že manifestiralo v zgodovini, recimo), kar bi pač pojmoval kot boga glede na svoje danosti.
Zdaj, saj vem, da sem se osmešil, ampak pri meni ste na to že navajeni, tako da, ni posebne škode.
Zadnja sprememba: anon-202474 22.02.2012 18:43
[dalex]hmmmm zanimiv point....wikipedia pravi: "Agnosticízem (iz grščine a- - ne- + gnosis - védenje oziroma αγνωτικος) je filozofsko stališče, da je resničnost nekaterih trditev, posebej teoloških trditev o obstoju boga, bogov ali božanstev, bodisi neznana bodisi je sploh ni mogoče poznati. V enaki meri je agnosticizem zadržan do ateizma in trditev o neobstoju boga. Na splošno pa za agnosticizem velja, da ne pristaja na absolutne resnice in trenutno znanstveno nedokazljive trditve, kar pa ne pomeni, da ne dopušča možnosti, da se te trditve v prihodnosti izkažejo za pravilne.
Torej, definicija je tako nekako...
Vernik pomeni, da nekaj verjame (kar je res ali pa ne), ne more nečesa vedeti, kar je dokazal, ker potem ne bi bil vernik, ampak vedež. Opaziš razliko?
Ti pa v resnici nisi ateist, ampak menda agnostik, ker ne verjameš, dokler ne vidiš (pa še to je tako-tako dandanes). Ateist pa zavestno zanika vsakršno višje razvito bitje (napram človeku), ki bi ga lahko opazno prekašalo v sposobnostih (in bi se že manifestiralo v zgodovini, recimo), kar bi pač pojmoval kot boga glede na svoje danosti.
Zdaj, saj vem, da sem se osmešil, ampak pri meni ste na to že navajeni, tako da, ni posebne škode.
Agnosticizem ni diametralno nasprotje doktrini gnosticizma – slednji je bolj versko gibanje. Toda agnosticizem je nasproten dogmatičnemu prepričanju o obstoju boga in je po drugi strani tudi nasprotje materialistični tezi o zanesljivih spoznanjih o materialnem svetu.
Izraz »agnosticizem« in soroden izraz »agnostik« je leta 1869 skoval angleški biolog, Darwinov prijatelj in njegov goreči zagovornik ter popularizator znanosti Thomas Henry Huxley; v širšem pomenu se uporablja za tiste, ki so neprepričani ali nezavezani glede verskih resnic, denimo o obstoju božanskega."
tko da tvoja trditev dalex....se kar strinjam, ker pri vseh Einsteinih no :) lahko še pojasnim od kje ta agnosticizem vsaj pri meni.....prvič verska doktrina pravi še 400 let nazaj....zemlja je ploščata.....pride kolumb kot agnostik, pojebe zadevo do fundamenta.....potem spet religija trdi zemlja je središče vesolja....pride nek agnostik galileo pa spet vse postavi na glavo......potem v 19 stoletju religija trdi da je bog nad oblaki, pa pride agnostik Wright in poleti z avionom...nekaj desetletij kasneje je na vrsti let v vesolje in nad oblaki ne odkrijejo noč posebnega.....no vmes pa se definirajo še štirje fizikalni zakoni, ki držijo vesolje skupaj....torej težnost, magnetizem in šibka&močna jedrska sila....no ampak potem so govorili, bog je vsepovsod okoli nas in v nas....pa so ga ponovno v kamen....in nekako mi ne gre skupaj, da bi pravljice, ki se nahajajo v verskih doktrinah lahko sprejemal kot kakršnokoli resnico, ker bi bil prisiljen potem spoštovati neresnico....tega pa že načelno nočem...in zato pravim, da naj ovčke alpa osličke pač hranijo tisti, ki tem pravljicam tudi verjamejo....tisti, ki pa te pravljice prodajajo, naj bodo pa popolnoma enakovredni državljani in naj lepo plačujejo davke od svoje komercialne dejavnosti......ker vem, da je jedro vsaj vatikan bazirajoče religije v tem, da v tebi sproži dvom in samoomejevanje z neko idejo greha.....ker recimo če pogledaš budizem, ki sploh ni religija ampak filozofski nauki, je veliko veliko bližje 21 stoletju, kot pa neka dotrajana bog na križu, brezmadežno spočetje in greh/odpustek pravljica za lahko noč
[dalex]realno gledano, če v 16 stoletju nebi cerkev počasi izgubljala vpliva....bi ga dandanes moral nositi....no ampak skromnost je tudi lepa čednost, sam to je vse relativno.....skromnost za Rockefellerja pomeni, da gre na večerjo, ki stane samo 1000usd namesto 10.000.......skromnost za povprečnega slovenca pa pomeni, da je zadovoljen s plačo 800eur/mesec namesto z 1400eur/mesec
Jaz sem bolj skromen, zame bo že zadosti, da ne bom morebiti večno premoga nosil.