Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: ITBG
sporočil: 10.178
TadejK je napisal(a):
Res je, pa še na
H12: Enfrice = Benedikt XVI
sva pozabila. Ta tudi verjetno ima 1 mio EUR. In tudi pri H12 je enako irelevantno kot pri H11, da se ta thread imenuje ITBG, pa da je tista Enfricejeva izjava bila odgovor na trditev, da bo nekdo zdaj kupil ITBG in zaslužil milijone z ITBG.
naš benedikt je pred par dnevi na forumu spraševal, kje se mu najbolj splača odpreti trgovalni on-line račun. če že zbiramo stave, bi jaz stavil, da nikoli ni imel nobene delnice itbg.
sporočil: 963
Kastracija Enfrice sledi. Zdaj se lahko skrije za Onana ali v
organ, ki ga pogosto izpostavlja, v katerega pa očitno več nima
vstopa :):).
sporočil: 2.154
zadržan??
očitno zna borza poskrbeti za naše ovčice, da se ne bi opekle. Zakaj enostavo ne določijo tečaja po katerem naj se trguje in to za vse papirje....tako, da bomo bolj mirno spali ;)
očitno zna borza poskrbeti za naše ovčice, da se ne bi opekle. Zakaj enostavo ne določijo tečaja po katerem naj se trguje in to za vse papirje....tako, da bomo bolj mirno spali ;)
sporočil: 28.324
0703Boski je napisal(a):pac nek premor je med tem, ko objavijo, da bo sproscena omejitev in tem, ko se to tudi dejansko zgodi.
zadržan??
Uprava Ljubljanske borze, d. d., Ljubljana je na podlagi 151. člena Pravil Ljubljanske borze dne 10. 10. 2007 sprejela sklep, da se v sredo, dne 10. 10. 2007 zaradi tržnega neravnovesja začasno odpravi 10-odstotna omejitev tečaja delnic z oznako ITBG, izdajatelja Istrabenz, d. d. Koper, ki so uvrščene v borzno kotacijo.
Upravljanje z naročili bo omogočeno med 10:05 in 10:20 uro. Odpiranje trga se bo izvedlo ob 10:20.
Odprava 10-odstotne omejitve tečaja navedenih delnic bo trajala do vzpostavitve njihovega novega uradnega enotnega tečaja, ki se praviloma oblikuje ob koncu trgovalnega dne, v kolikor je bil na ta dan sklenjen vsaj en tržni posel.
sporočil: 2.154
aha, ok. hvala. Sem gledal na seonetu, a ni bilo ničesar
objavljenega. Nas sistem mi je nekako tuj ;)
tuj je tudi meni, ampak nekoliko poznam ga vseeno :)
http://seonet.ljse.si/view.asp?document_id=28456
ponavadi gre tako:
- zaustavitev na trgu
- cez nekaj casa (pocasi tipkajo :) objava na seonetu, pri kateri izpisani cas objave ni nujno nek relevanten podatek
- objava vsebuje tudi cas nadaljevanja trgovanja z odpravljeno omejitvijo
http://seonet.ljse.si/view.asp?document_id=28456
ponavadi gre tako:
- zaustavitev na trgu
- cez nekaj casa (pocasi tipkajo :) objava na seonetu, pri kateri izpisani cas objave ni nujno nek relevanten podatek
- objava vsebuje tudi cas nadaljevanja trgovanja z odpravljeno omejitvijo
sporočil: 5.777
XBILA1 je napisal(a):Skupno onani in res dobremu fuku je kontrola pri fnalu. To vedo le pravi profesionalci, ki znajo kontrolirati izlive. Vizualizacija realne slike pa pomaga pri obeh.
Kastracija Enfrice sledi. Zdaj se lahko skrije za Onana ali v organ, ki ga pogosto izpostavlja, v katerega pa očitno več nima vstopa :):).
sporočil: 254
Drzava bo po današnjem trgovanju zelo težko sprejela petrolovo
ponudbo. Razen, če pričnejo prodajat na trgu in tečaj nekako
skušajo spravit pod 110. Težaven zalogaj za JJ pred volitvami...
Ali pa sploh niso imeli namena prodat.
sporočil: 485
No pri tej ceni, vsekakor pričakujem še kakšno konkurenčno ponudbo!
Tko, da po moje se igra šele začenja.
... vsekakor pa priznam, da nekoliko pušim ;) ... o izgubi pa bomo govorili ko prodamo
... vsekakor pa priznam, da nekoliko pušim ;) ... o izgubi pa bomo govorili ko prodamo
sporočil: 254
zdej mormo it do novega leta ene 50% dol, da bo slo v 2008 spet
100% gor :)
in ljudje bodo brali kak fajn je nasa borza, raste itak vse nad 100%, pade pa samo za 50...
in ljudje bodo brali kak fajn je nasa borza, raste itak vse nad 100%, pade pa samo za 50...
1030KikeL je napisal(a):mogoce so v gozdu, mogoce so v gozdu...
No pri tej ceni, vsekakor pričakujem še kakšno konkurenčno ponudbo! Tko, da po moje se igra šele začenja.
sporočil: 10.695
beebler je napisal(a):
Drzava bo po današnjem trgovanju zelo težko sprejela petrolovo ponudbo. Razen, če pričnejo prodajat na trgu in tečaj nekako skušajo spravit pod 110. Težaven zalogaj za JJ pred volitvami... Ali pa sploh niso imeli namena prodat.
A ni po mojih skromnih vedenjih Petrolova ponudba 100 evrov dosti višja od prejšnjih (Srbi, Pivovarna in ...Tuš?)? Kaj pa je zdaj tako čudnega. Država bo najbrž prodala, če bo cena dovolj ugodna. Zakaj bi pa kar prodali Petrolu po 100??? Zdaj normalen lastnik čaka na boj. Če tega ne bo, je pa manjša kriza.
kzupanc je napisal(a):
A ni po mojih skromnih vedenjih Petrolova ponudba 100 evrov dosti višja od prejšnjih (Srbi, Pivovarna in ...Tuš?)? Kaj pa je zdaj tako čudnega. Država bo najbrž prodala, če bo cena dovolj ugodna. Zakaj bi pa kar prodali Petrolu po 100??? Zdaj normalen lastnik čaka na boj. Če tega ne bo, je pa manjša kriza.
dva problema, država ni normalen lastnik, bavčar ni navaden predsednik uprave.
sporočil: 485
Na žalost če teh govoric ne bi bilo bi delnice ITBG že
prodal, saj je bila ta naložba zame čista špekulacija.
Ker pa so bili viri precej zanesljivi sem jih obdržal in tako
namesto vnovčit lep dobiček sem zdaj nekoliko v minusu.
... ;) to je pač borza
... ;) to je pač borza
sporočil: 8.014
1030KikeL je napisal(a):Danes je zame res naporen dan. Najprej izvem, da sem apatičen. Potem izvem, da sem tudi šibak. Zdaj pa spoznavam še, da sem edini na tem forumu (in širše), ki nisem z vseh strani obdan z zanesljivimi viri...
Na žalost če teh govoric ne bi bilo bi delnice ITBG že prodal, saj je bila ta naložba zame čista špekulacija. Ker pa so bili viri precej zanesljivi sem jih obdržal in tako namesto vnovčit lep dobiček sem zdaj nekoliko v minusu.
... ;) to je pač borza
TadejK je napisal(a):
Danes je zame res naporen dan. Najprej izvem, da sem apatičen. Potem izvem, da sem tudi šibak. Zdaj pa spoznavam še, da sem edini na tem forumu (in širše), ki nisem z vseh strani obdan z zanesljivimi viri...
saj ti vedno ostane čad. kjer lahko se lahko potolažiš in se vsaj začasno obdaš z zanesljivimi viri.:)
lep dan vsem še naprej
sporočil: 10.695
Bob je napisal(a):
dva problema, država ni normalen lastnik, bavčar ni navaden predsednik uprave.
Oh saj vem. ampak problem komentatorjev pa je, da so se tako spustili v to matrico razmišljanja, da se jim zdi čudno, če vse ne deluje po njihovi predstavi, kakšen točno lastnik je država in kakšen točno predsednik uprave je Bavčar. Ampak res ne vem, zakaj je glede same cene čudno, če je Petrol ponudil na sredini med prejšnjo ponudbo in ceno na borzi. Država si po taki ceni po moje ne bo upala prodati, kupec bo moral ponuditi bistveno več. Koliko (ne) transparentna pa bo zadeva, pa nimam pojma.
sporočil: 94
Zakaj pa bistveno več? Že 120€ je 50% več od prvih ponudb na
80. Ali pa 20% več od Petrola. Torej zelo fer ponudba,
zapakirano v celofan. Roko na srce, lani nihče ni mogel sanjati o
teh nivojih.
Res pa so nekateri kupovali bistveno višje...Dvomim, da jim je to Bavčar svetoval.
Res pa so nekateri kupovali bistveno višje...Dvomim, da jim je to Bavčar svetoval.
sporočil: 5.146
XBILA1 je napisal(a):
Kastracija Enfrice sledi. Zdaj se lahko skrije za Onana ali v organ, ki ga pogosto izpostavlja, v katerega pa očitno več nima vstopa :):).
Enfricejeve trditve še vedno v celoti držijo. Danes večji lastniki, tisti, ki imajo v ITBG vsaj 10k €, sploh niso prodajali. Morda je kdo kaj malega kupoval. 40% normalne tržne kapitalizacije ITBG v tem trenutku predstavlja samo sedanji delež ITBG v PETG. Potem je tu še vložek ITBG v MELR in vse ostalo premoženje, k iga ima. In to na jbi bilo vredno samo € 518 kk. Se ti ne zdi, da je cena ITBG brez skritih adutov bistveno, bistveno prenizka. Ta zadeva danes s Petrolom je bila pravzaprav neke vrste finančna burleska s kučanovskimi provincialnimi 'investitorji', kolikor jih pač je zasajenih pri Istrabenzu. Sicer pa je danes ITBG na kakih 40 - 50 procentih letošnjega cenovnega dometa. TA je pač rabila prostor.
Enfrice.
rozle je napisal(a):
itak. po moje tudi v sloveniji ni ravno veliko mojstrov, ki bi znali vedno zadeti pravi tajming.
Če bi zanli pogledati, kje ITBG v tem trenutku je, bi bilo veliko lažje.Enfrice.
sporočil: 200
Tako je ponudba je visja od vseh dotedanjih. Potencialni kupci ITBG
deleza kazejo interes. Ponudbe povisujejo. Pravi boj za ITBG se
sele zacenja..
Zaradi danasnjega padca se ne obremenjujem.. Tudi ce bo nekaj casa stopical na mestu ne.. Pri ITBG smo in bomo delnicarji zagotovo profitirali..
LP
Zaradi danasnjega padca se ne obremenjujem.. Tudi ce bo nekaj casa stopical na mestu ne.. Pri ITBG smo in bomo delnicarji zagotovo profitirali..
LP
sporočil: 34
enfrice je napisal(a):
Enfricejeve trditve še vedno v celoti držijo. Danes večji lastniki, tisti, ki imajo v ITBG vsaj 10k €, sploh niso prodajali. Morda je kdo kaj malega kupoval. 40% normalne tržne kapitalizacije ITBG v tem trenutku predstavlja samo sedanji delež ITBG v PETG. Potem je tu še vložek ITBG v MELR in vse ostalo premoženje, k iga ima. In to na jbi bilo vredno samo € 518 kk. Se ti ne zdi, da je cena ITBG brez skritih adutov bistveno, bistveno prenizka.
Enfrice.
Nekako bi se strinjal z Enfricejem, bo pa malo potrajalo. Veliko bo odvisno od tega, koliko bodo paničarji sedaj prodajali, kajti veliki igralci kupujejo in bodo kupovali, gotovo obstaja nek dogovor. Ocitno je meja nekje 120-125 eur, sicer bi bil danes padec tudi vecji. Pa free float je samo cirka 10%. Če ostane tečaj tu nekje, tudi KAD in SOD ne bosta prodajala po 100 Eur. Bi bila to potem že dogovorjena piz.....ja.
Mora pa Petrol dobiti KADov in SODov delež + čimveč od free float, sicer ne bo naredil nič. Bodo pa free float kupovali tudi veliki, ki so naklonjeni ITBG.
Pozicija : imam in drzim.
sporočil: 456
enfrice je napisal(a):važno, vsaj izgleda da je tako, da ti nisi prodajal..:))
Enfricejeve trditve še vedno v celoti držijo. Danes večji lastniki, tisti, ki imajo v ITBG vsaj 10k €, sploh niso prodajali. Morda je kdo kaj malega kupoval. 40% normalne tržne kapitalizacije ITBG v tem trenutku predstavlja samo sedanji delež ITBG v PETG. Potem je tu še vložek ITBG v MELR in vse ostalo premoženje, k iga ima. In to na jbi bilo vredno samo € 518 kk. Se ti ne zdi, da je cena ITBG brez skritih adutov bistveno, bistveno prenizka. Ta zadeva danes s Petrolom je bila pravzaprav neke vrste finančna burleska s kučanovskimi provincialnimi 'investitorji', kolikor jih pač je zasajenih pri Istrabenzu. Sicer pa je danes ITBG na kakih 40 - 50 procentih letošnjega cenovnega dometa. TA je pač rabila prostor.
Enfrice.
lp
VILMA11 je napisal(a):
važno, vsaj izgleda da je tako, da ti nisi prodajal..:))
lp
težko prodaš kar nimaš.:)
VILMA11 je napisal(a):
važno, vsaj izgleda da je tako, da ti nisi prodajal..:))
lp
Glede na obseg medijske kolobocije je bil obseg prodaje smešen.
Enfrice.
1bravof je napisal(a):
Nekako bi se strinjal z Enfricejem, bo pa malo potrajalo. Veliko bo odvisno od tega, koliko bodo paničarji sedaj prodajali, kajti veliki igralci kupujejo in bodo kupovali, gotovo obstaja nek dogovor. Ocitno je meja nekje 120-125 eur, sicer bi bil danes padec tudi vecji. Pa free float je samo cirka 10%. Če ostane tečaj tu nekje, tudi KAD in SOD ne bosta prodajala po 100 Eur. Bi bila to potem že dogovorjena piz.....ja.
Mora pa Petrol dobiti KADov in SODov delež + čimveč od free float, sicer ne bo naredil nič. Bodo pa free float kupovali tudi veliki, ki so naklonjeni ITBG.
Pozicija : imam in drzim.
škoda, da ne enfrice ne ti, ne vidita teh tektonskih sprememb v delniški knjigi.:)
ker sem dobre volje vaju bom razsvetlil. v zadnjem tednu(upoštevajta kdaj so spremembe v delniško vpisane) je edina sprememba med top50, prodaja 150 delnic nekega guida. ker so karte že lepo razdeljene to ne bi smelo biti prehudo presenečenje.
sedaj pa kar veselo nadaljujta debato o nakupih velikih.
Bob je napisal(a):človek hoče samo pomagati, pa mu takoj zbijete zvezdice.:)
škoda, da ne enfrice ne ti, ne vidita teh tektonskih sprememb v delniški knjigi.:)
ker sem dobre volje vaju bom razsvetlil. v zadnjem tednu(upoštevajta kdaj so spremembe v delniško vpisane) je edina sprememba med top50, prodaja 150 delnic nekega guida. ker so karte že lepo razdeljene to ne bi smelo biti prehudo presenečenje.
sedaj pa kar veselo nadaljujta debato o nakupih velikih.
p.s. brez skrbi, enfrice se samo dela, da pojma nima in moram priznati, da je res prepričljiv. oscar za enfrica. seveda je to samo igra zato je slovenskim delnicam svetla prihodnost zagotovljena.