Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Tito - prvi veliki poraz Zorana Jankovića
sporočil: 30.643
Zadnja sprememba: anon-35163 09.10.2011 20:50
Jaz govorim o posledicah, ti govoriš o krivdi.O posledicah se pogovarja z argumenti. O krivdi se pogovarja z buzdovani (ali čim močnejšim).
[sreckos]Pa ja. Odločitev je bile njena:
Partije ni nihče prisilil v zločine,
www.iwar.org.uk/psyo...zd-028.jpg
sporočil: 4.362
[mataj]Glej, glej, zanimivo! Kakšne pa bi bile te "naše izkušnje" z zavezniki leta 1945? Me prav zanima!
> [sreckos]
> Recimo: francoski odpor je bil strankarsko mavričen in ne partijsko ekskluzivističen kakor pri nas. In vendar je bil uspešen in je dal svoj doprinos k zavezniški zmagi. Na svoj odpor so tako ponosni vsi Francozi in ne le neka minorna partijska klika. Tako da "žal", gre, le biti je treba pošten!
Francoski odpor so vodili Angleži. Francozi so si lahko privoščili ta luksuz, ker so preveliki, da bi jih po vojni lahko kdo zjebal, tako kot nas po WWI. Mi, glede na naše zgodovinske izkušnje, Antanti nismo mogli zaupati.
> [sreckos]
> O Tigru ne veš nič, zato se ti zdijo partijske razlage, ki naj opravičijo zločin nad tigrovci, "logične".
Sem čisto jasno in glasno napisal, da ne opravičujem ničesar. Sprave ni, pizdi dalje.
Aja, one s PIF iz 26. ali 27. aprila 1941, ko je slovenska podružnica boljševikov pod praporom boljševiškega zavezništva z naciji razglasila upor proti "imperialistom", torej bodočim "zaveznikom"...
Danes se sprenevedajo, da je pri PIF šlo za Osvobodilno in ne Protiimperalistično fronto. Ampak takrat so odpor snovali vsi drugi, le boljševiki vsega sveta ne! Ga niso smeli, so morali poslušati Stalinov ukaz o strogi prepovedi vsakega delovanja proti nacijem! In ljudje so to vedeli, tudi v tedanji Sloveniji, zato partija ni mogla biti povabljena v odpor, ki so ga že nekako od srede aprila 1941 pripravljale druge tedanje legalne stranke.
Do preobrata v partijski "oceni" je po očetovskem pozivu iz Moskve prišlo šele po 22. juniju 1941, po za Stalina nepojmljivem napadu nacijev na Sovjetsko zvezo. Od takrat in nič prej so za vse boljševike sveta - in seveda tudi naše - postali naciji najhujše zlo na tem svetu! Prej so bili sem pa tja celo prijateljčki, katerim v čast so pri nas baje izobesili kakšno kljukasto zastavo ali skupaj praznovali 1. maj... Zato je bilo marsikomu malo čudno, da partija naenkrat, takorekoč čez noč, pada iz nacijevskega objema v zavezniški - mnogi so bili do iskrenosti partije in njenih pozivov v OF nezaupljivi. Upravičeno ali ne? Kmalu se je izkazalo, za kakšno iskrenost gre - začeli so se medvojni poboji Slovencev, ki partiji niso ustrezali. Itd., vse do danes.
Vendar še danes mnogo od tega ne smemo vedeti, a ne res, da ne? Vse, kar je dobro vedeti, so partijske parole.
Moramo pa strogo intuitivno sklepati, da smo imeli (po dobrih? izkušnjah z naciji) že kup negativnih izkušenj z zavezniki, katerim smo konec vojne že pobijali njihove pripadnike vojske, sicer primorske fante, ki so se v Afriki javili v zavezniško vojsko, in celo sestrelili zavezniško letalo, ki si je krajšalo pot v Celovec čez "naše" ozemlje. Jasno, od kdaj pa smejo naši zavezniki leteti čez "naše" ozemlje, majku jim kapitalističku i imperialističku...
Malo se pozanimaj.
sporočil: 30.643
Hmmm... ali si spregledal "WWI", ali pa je bilo to še preden je bil
tvoj svet ustvarjen.
[rename]
> [sreckos]
> > [amy2011]
> > > [denac]
> > > > [amy2011]
> > > >
> > >
> > >
> > > Pa še nekaj. Ko omenjaš zgodovinarje Pirjevca, Repeta in podcenjuješ Dežmana, Grando, Šturma, mi pade na um naslednja zgodovinska primerjava. Do leta 1975, ko je bila naša oblast strašno besna zaradi Kocbekovega intervjuja v tržaškem Zalivu o poboju domobrancev in je s tem ta masaker prišel v širšo javnost, je bilo govorjenje o pobojih kaznivo z obrazložitvijo, da ljudje širijo laži in zlonamerno škodujejo ugledu Jugoslavije in partije.
> > > Slovenski emigrantski tisk po vsem svetu je o teh pobojih svobodno pisal in obtoževal partijo. Maloštevilni odgovori naših oblasti so bili v smeri laži in natolcevanja.
> > > Danes je splošno znano in to priznavajo tudi bivši oblastniki, da so poboji bili. Torej!!!
> >
> > Torej so imeli prav oni zunaj, tu sedaj ni dileme.
> >
> > > Kdo je kredibilnejši in resnicoljuben??? Emigrantski tisk, ali naš tisk in naša (bivša) oblast???
> >
> > .....
> >
> > > Naši sedajšnji levi oblastniki in sive eminence bivšega režima še vedno marsikaj skrivajo. Kljub prošnjam, nočejo povedati! In tu se skriva tudi manipulacija Pirjevca, Repeta. Zame nista kredibilna. Zame je dovolj dejstvo, da je bila v primeru pobojev emigracija kredibilnejša od naših oblastnikov. Pirjevcem ne verjamem, ker v navidez frapantnih zadevah, ki so jih razkrili, skrivajo in hočejo ublažiti še strahotnejše zadeve.
> > > Dežman, Granda, Griesserjeva razkrivajo tajnosti, ki bi jih naši rdeči najraje zamolčali, Pirjevci pa hočejo s prefinjenim zamegljevanjem in manipuliranjem spraviti ljudi stran od resnice.
> >
> > ....., še vedno skrivajo.... mislim, da imamo vsi državljani več kot pravico končno in dokončno že enkrat zvedeti, kaj se je zares zgodilo. Le tako bo možno dokončno ovrednotit zgodovino in na zdravi podlagi iti skupaj naprej v prihodnost (tisti neobremenjeni to na srečo že itak prakticirajo). Če te ,,tajnosti, ki jih še vedno skrivajo,, res obstajajo, potem je seveda dobro, da Dežman & druščina delajo na tem, da se bo to čimprej predstavilo javnosti. Upam le, da ne bo šlo za kake ideološke manipulacije. Dokler pa novih ,,verodostojnih razkritij,, ne bo, bom zaenkrat ostal kar pri Pirjevcu in Repetu, vendar z posluhom še za kaj drugega.
>
>
> Bravo, amy! Zaradi zadnjega odstavka si zaslužiš + in *****!
> Srečno!
Ah, si mu nasedel.
Zadnji odstavek veliko obeta, priznam.
A vendar, ga zadnji stavek sesuje, oziroma negira in se postavi spet na svoje pozicije.
Jaz sem mu predlagal, da si prebere Bermanov dosje, pa kakšno Leljakovo knjigo, ki osvetljuje tudi drugo plat medalje - pa si preberi s kakšnim gnojem in žveplom me je zasul nazaj (in mi vztrajno minuse lepi na vse moje komentarje).
Amy2011 niti slučajno neće da skrene sa puta Titovog ni za 1% :-)))
Te razumem! A nič hudega, bo pač v podalpju ostal še en trdoglavec več. Hotel sem samo pohvaliti tisto pri njem, kar se mi je zdelo prav. Če ni bilo iskreno, toliko slabše.
Kritizirajo RKC in njen knjižni Index, sami pa se strogo držijo selekcije partijskega čtiva.
In taki navadno na koncu najbolj nadrsajo - seveda od tistih, katere - ne da bi prav vedeli zakaj - tako vneto in brez omejitev podpirajo. Lahko pa da ima kakšen osebni interes pri tem.
[mataj]
Hmmm... ali si spregledal "WWI", ali pa je bilo to še preden je bil tvoj svet ustvarjen.
To bo, ja, čestitam...
sporočil: 839
In o čem boš odločal? Kakor se sliši o tem ali obstoja Paloma v
Sladkem vrhu od leta 1991 ali pa je bila že prej?
sporočil: 8.998
[34519]
In o čem boš odločal? Kakor se sliši o tem ali obstoja Paloma v Sladkem vrhu od leta 1991 ali pa je bila že prej?
To je vse, kar zmoreš? Ojej.
sporočil: 839
Več boš zvedel ob rezultatih volitev. Tedaj boš ugotovil svojo
zaslepljenost s sovraštvom do tistih, ki razmišljajo s svojo glavo.
sporočil: 8.998
[34519]
Več boš zvedel ob rezultatih volitev. Tedaj boš ugotovil svojo zaslepljenost s sovraštvom do tistih, ki razmišljajo s svojo glavo.
Ti pa v nekaj dneh po temu, ko boste javno predstavili vaš ponaredek volilnih rezultatov. Takrat boš lahko ugotovil, da tudi medijska blokada ne more trajno reševati goljufov in prevarantov.