Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Zabavne vsebine RTV Slovenija tudi na dan žalovanja
Strani: 1
sporočil: 13.675
Pogrešam:
Daljše zadrževanje v Bangladešu čez cesto ni zaželjeno, razen za zaposlene, od katerih se pričakuje večja kreativnost.
Daljše zadrževanje v Bangladešu čez cesto ni zaželjeno, razen za zaposlene, od katerih se pričakuje večja kreativnost.
sporočil: 5.199
Sem pristaš bolj abstraktnih in predvsem bolj strukturiranih
kodeksov; tole je ad-hoc mikro-menedžment; po drugi strani pa ne
želim presojati brez da bi poznal okoliščine v RTVS.
Vsak dokument namreč cilja na neko javnost. Mikro-menedžment v kodeksu bi bil lahko tudi posledica ocene pisca o zrelosti in poslovni izobraženosti zaposlenih v RTVS; morda potrebujejo kodeks v obliki navodil za predšolske otroke z rumenimi rutkami in vrvico.
Moje izkušnje s programskim svetom in nekaterimi zaposlenimi so, da tam nihče ne odgovorja na noben mail.
V kodeksu je kar nekaj sofizmov, nekaj prekompliciranih definicij in nekaj pozabljenih zadev, most notably nadlegovanje na delovnem mestu, drhaljenje (mobbing) v ožjem in širšem pomenu besede, spoštovanje delovnega časa, ipd.
Vsak dokument namreč cilja na neko javnost. Mikro-menedžment v kodeksu bi bil lahko tudi posledica ocene pisca o zrelosti in poslovni izobraženosti zaposlenih v RTVS; morda potrebujejo kodeks v obliki navodil za predšolske otroke z rumenimi rutkami in vrvico.
Moje izkušnje s programskim svetom in nekaterimi zaposlenimi so, da tam nihče ne odgovorja na noben mail.
V kodeksu je kar nekaj sofizmov, nekaj prekompliciranih definicij in nekaj pozabljenih zadev, most notably nadlegovanje na delovnem mestu, drhaljenje (mobbing) v ožjem in širšem pomenu besede, spoštovanje delovnega časa, ipd.
tstih je napisal(a):Druga povsem logična razlaga pa je, da ga ni pisala pravna, ampak HR. ;)
Vsak dokument namreč cilja na neko javnost. Mikro-menedžment v kodeksu bi bil lahko tudi posledica ocene pisca o zrelosti in poslovni izobraženosti zaposlenih v RTVS; morda potrebujejo kodeks v obliki navodil za predšolske otroke z rumenimi rutkami in vrvico. Moje izkušnje s programskim svetom in nekaterimi zaposlenimi so, da tam nihče ne odgovorja na noben mail.
Tomaž
sporočil: 2.903
tstih je napisal(a):Odličen prevod! A je tvoj? Čeprav ne bo čisto ok. drhal se nanaša na množino. mobbing pa ponavadi izvaja en "drhalež" nad enim ali večimi zaposlenimi.
drhaljenje (mobbing) v ožjem in širšem pomenu besede
drhál -i [au̯] ž (ȃ) slabš. 1. neurejena množica ljudi: drhal je od trenutka do trenutka naraščala / za tujcem se je podila drhal otrok // skupina nasilnih ljudi: tam se klatijo roparske drhali / fašistične drhali / dan za dnem popiva s svojo drhaljo druščino, družbo 2. ed. neosveščeni, nekulturni ljudje: zanj so bili ti ljudje drhal; spopadel se je z nazori malomeščanske drhali; poulična drhal / kot psovka poznam vas, drhal
: spoštovanje delovnega časa, ipd.
a si pozabil da se kodeks nanaša na RTV SLO? Spoštovanje delovnega časa je v kodeksu lahko le v notaciji "med delovnim časom uslužbenci lahko opravljajo privatne zadeve, v primeru da pa jim časovno to ne znese, pa lahko pišejo nadure".
sporočil: 39
Tale pisarija je zgolj ZLONAMEREN NASLOV in nikakor ne zabaven
članček, sestavljen iz navedkov in bore malo avtorskega dela. Tuga,
ki povsem ustreza dnevu žalovanja ...
sporočil: 18
Ni fer, da se komentira samo nacionalno TV, ker tudi na Kanalu A je
bil večerni film ob 20 uri "HERBIE" opisan v sporedu kot komedija
in kasneje še oddaja o "življenju Paris Hilton" gre tudi v rubriko
zabavnega programa!
jeanmark je napisal(a):Ne, ni. O tem me je poučila neka zelo sposobna mlada pravnica.
Odličen prevod! A je tvoj? Čeprav ne bo čisto ok. drhal se nanaša na množino. mobbing pa ponavadi izvaja en "drhalež" nad enim ali večimi zaposlenimi.
drhál -i [au̯] ž (ȃ) slabš. 1. neurejena množica ljudi: drhal je od trenutka do trenutka naraščala / za tujcem se je podila drhal otrok // skupina nasilnih ljudi: tam se klatijo roparske drhali / fašistične drhali / dan za dnem popiva s svojo drhaljo druščino, družbo 2. ed. neosveščeni, nekulturni ljudje: zanj so bili ti ljudje drhal; spopadel se je z nazori malomeščanske drhali; poulična drhal / kot psovka poznam vas, drhal
Tomaž
jeanmark je napisal(a):Na tole me je danes opozoril kolega, ki je bil nekoč tam honorarec in dodal, da bi v kodeksu lahko napisali tudi kakšno o alkoholizmu med službo. Tako da...dobro je za koga je.
: spoštovanje delovnega časa, ipd.
a si pozabil da se kodeks nanaša na RTV SLO? Spoštovanje delovnega časa je v kodeksu lahko le v notaciji "med delovnim časom uslužbenci lahko opravljajo privatne zadeve, v primeru da pa jim časovno to ne znese, pa lahko pišejo nadure".
Strani: 1