Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Vlada: Janković glavni generator inflacije
sporočil: 347
Končno se je vlada zbudila. Vo-Ka naj denar ne razmetava in ga raje
nameni za prepotrebne cistilne naprave. Za vse to pa niso potrebne
podrazitve. Samo farbajo nas kaj vse delajo za nase dobro.
sporočil: 48.253
Jebala vas kosarica dobrin!
Ce je to res, potem naj odstopi direktor statisticnega urada, ki izracunava inflacijo, ker ce ena podrazitev vode (ki predstavlja koliko, 1-5% stroskov gospodinjstva?) tako nabije inflacijo, potem je gotovo nekaj narobe v ponderjih.
Govorimo o tem da je inflacija na letni stopnji skoraj 4%, ce se ne motim, in za to je kriva podrazitev vode v MOL? Dajte ga no srat.
Ce je to res, potem naj odstopi direktor statisticnega urada, ki izracunava inflacijo, ker ce ena podrazitev vode (ki predstavlja koliko, 1-5% stroskov gospodinjstva?) tako nabije inflacijo, potem je gotovo nekaj narobe v ponderjih.
Govorimo o tem da je inflacija na letni stopnji skoraj 4%, ce se ne motim, in za to je kriva podrazitev vode v MOL? Dajte ga no srat.
sporočil: 17.846
bc123a je napisal(a):
Jebala vas kosarica dobrin! Ce je to res, potem naj odstopi direktor statisticnega urada, ki izracunava inflacijo, ker ce ena podrazitev vode (ki predstavlja koliko, 1-5% stroskov gospodinjstva?) tako nabije inflacijo, potem je gotovo nekaj narobe v ponderjih. Govorimo o tem da je inflacija na letni stopnji skoraj 4%, ce se ne motim, in za to je kriva podrazitev vode v MOL? Dajte ga no srat.
"Halo! Ma ti samo reči, da je za inflacijo kriv Janković, za ostalo ne skrbi.. Ja, tako, ja..."
sporočil: 13
"Vlada: Janković glavni generator inflacije"
Morda pa je vlada pozabila, da Janković ni več na čelu Mercatorja...
Morda pa je vlada pozabila, da Janković ni več na čelu Mercatorja...
sporočil: 17.846
RTM je napisal(a):
beboti s pedigrejem južno od slovenske šengenske mejo že vedó !
No, očitno dobro zasledujejo beboti s pedigrejem izpod kamna.
sporočil: 3.984
bvukel je napisal(a):
"Vlada: Janković glavni generator inflacije" Morda pa je vlada pozabila, da Janković ni več na čelu Mercatorja...
....podjetja, ki je vrsto let ukvarjalo pretežno z oskrbo Ljubljane s pitno vodo??????
sporočil: 48.253
tekavec je napisal(a):
....podjetja, ki je vrsto let ukvarjalo pretežno z oskrbo Ljubljane s pitno vodo??????
Mislim da smo ze trije, ki smo sklepali na podlagi naslova, in to narobe.
Pazi, po vladino je jankovic kriv za inflacijo v funkciji zupana MOL :)
In tudi sicer, podjetje in vodstvo NE more biti krivo za inflacijo. Normalno je, da podjetja dvigujejo cene in ustvarjajo monopole, ce jim to drzava dovoli. Ce ima podjetje to moznost, in vodstvo ne naredi korakov ki bi povecali profit, si zasluzi brco.
In tudi sicer je vse to bizarno v luci nacionalnega interesa ki je bil bog i batina zadnjih 15 let... sedaj pa kar naenkrat slovenci jokajo ker da tega niso hoteli.
sporočil: 10
Potem je pa kriva napačna interpretacija. :)
Predlagam da uveljavijo "Pravico do popravka" v vseh medijih.
primeren tekst bi morda bil.
Inflacija v večini države le 1,5%, kar je daleč pod evropskim povprečjem. Za "malenkost" 1,5% odstopa le Ljubljana z okolico zaradi podražitve pitne vode, ki jo je zakrivila bivša garnitura.
;)
Predlagam da uveljavijo "Pravico do popravka" v vseh medijih.
primeren tekst bi morda bil.
Inflacija v večini države le 1,5%, kar je daleč pod evropskim povprečjem. Za "malenkost" 1,5% odstopa le Ljubljana z okolico zaradi podražitve pitne vode, ki jo je zakrivila bivša garnitura.
;)
sporočil: 75
Bomo videli kako bodo opravičili septembrski skok inflacije...me
prav zanima kdo bo grešni kozel, morda celjski župan (ali pa kakšen
njegov sorodnik)? Zanima me pa tudi kaj bomo lahko naredili čez par
let, ko bomo imeli uničeno in zastarelo komunalno infrastrukturo na
račun prikrivanja inflacije. Verjetno bo krivda zopet padla na
posamezne župane?
sporočil: 1
Ja kaj pa naj človek spoloh napiše na te bedarije. Mal se zbudte in
poglejte te svoj aparate po državnih ustanovah pa boste videl od
kje je podražitev. Je pa res da bo Janko vedno kriv za vse še potem
ko bo v pokuju mu bodo očitali a ima preveliko penzijo al pa kej
podebenga a ja sej te garniture ne bo več na oblasti.
sporočil: 207
naš naj finančni minister je prikrival dejansko inflacijo pred
prevzemom evra, sedaj pa imamo kar je. ker je prej dve leti cene
nasilno držal dol so sedaj usekale. kaj pa prispevek inflacije
zaradi elektrite? zanimivo da so za inflcijo vedno krivi drugi samo
vlada dela vse pravilno? imamo pač takšno kot si jo zaslužimo!
sporočil: 120
Meni je čisto vseeno ali se spremeni način obračuna, če mi je
končni račun za enako količino porabljene vode večji, kot je bil
prejšni mesec. Torej je podražitev ali je ni če je račun
večji!!!!!!!!!!!!!!!!
sporočil: 1.370
timbuktu je napisal(a):
Po moje je Jankovič kriv tudi za podražitev nafte na svetovnih trgih.
Ja, imaš prav. Zadnjič sem šel čez Prešerca, pa sem ravno slišal Jankovića, ki je rekel po mobitelu: "Ja, kar podražite jo!" Potem me je pa prepoznal in rekel samo še: "Ja, tako, tako," in odložil.
sporočil: 6.114
Mojster2 je napisal(a):
Ja, imaš prav. Zadnjič sem šel čez Prešerca, pa sem ravno slišal Jankovića, ki je rekel po mobitelu: "Ja, kar podražite jo!" Potem me je pa prepoznal in rekel samo še: "Ja, tako, tako," in odložil.
:))))))
sporočil: 555
Mojster2 je napisal(a):
Vsekakor po navodilih Kučana
sporočil: 1.682
Ljubljana ni cela Slovenija. Skrajni čas je že, da postanejo glavno
mesto Makole! Potem vsaj ne bomo slišali teh vladnih neumnosti!
sporočil: 2.154
Ubogi Janez, da se spušča na tako nizek nivo. Očitno bodo zadnji
rezultati priljubljenosti vlade še močno padli.....
Pa kaj tej ljudje sploh vidijo kaj dlje od zarosene šipe njihovih pisarn, ko njihove debele riti grejejo stole za 2200 €??
Pa kaj tej ljudje sploh vidijo kaj dlje od zarosene šipe njihovih pisarn, ko njihove debele riti grejejo stole za 2200 €??
sporočil: 451
0703Boski je napisal(a):
Ubogi Janez , da se spušča na tako nizek nivo. Očitno bodo zadnji rezultati priljubljenosti vlade še močno padli..... Pa kaj tej ljudje sploh vidijo kaj dlje od zarosene šipe njihovih pisarn, ko njihove debele riti grejejo stole za 2200 €??
Misliš na Ivana?
sporočil: 339
0219K21 je napisal(a):
"Halo! Ma ti samo reči, da je za inflacijo kriv Janković, za ostalo ne skrbi.. Ja, tako, ja..."
Ha ha, dobra ta. Samo novinarji Mladine so manjkali zraven :-))
sporočil: 442
Pa tudi če jo je zakrivil Jankovič, dejstvo je, da se mora voda
podražiti, prav tako kot elektrika in odvoz smeti. In kruh in vsa
hrana, ki jo prodajajo trije ponudniki, proizvajajo pa tudi dva ali
trije (Istrabenz, Laško, Panvita, še kdo?) V zadnjih desetih letih
smo prikrili toliko inflacije, da bo lahko še deset let 3,5
%.
A se spomnite pametnih liberalcev, najprej mi pride na misel Potočnica, ki so vročično bledli o tem, koliko nakupovalnih centrov naj bi bilo dovolj za Ljubljano? Ves čas se pri nas omejuje konkurenca in to na sto načinov. Pa najsi gre za bencinske črpalke (izgon Shella!), mobilno telefonijo (WW oz. Vega), koncesionirane dejavnosti (ministrstva določajo število koncesionarjev), komunalne službe, trgovino (Spar v Dravljah, nove trgovske cone), trg delovne sile, bančništvo, ....
Kakšen rezultat pa lahko ponudi klinčeva monopolna Slovenija d.d. (NS: Gantar, Valant, Horvat in podobni, Uprava: Šrot, Bavčar, Bohorič, Zagožen, ...)
kot povišano inflacijo? Še zelo nizka je, glede na okoliščine.
A se spomnite pametnih liberalcev, najprej mi pride na misel Potočnica, ki so vročično bledli o tem, koliko nakupovalnih centrov naj bi bilo dovolj za Ljubljano? Ves čas se pri nas omejuje konkurenca in to na sto načinov. Pa najsi gre za bencinske črpalke (izgon Shella!), mobilno telefonijo (WW oz. Vega), koncesionirane dejavnosti (ministrstva določajo število koncesionarjev), komunalne službe, trgovino (Spar v Dravljah, nove trgovske cone), trg delovne sile, bančništvo, ....
Kakšen rezultat pa lahko ponudi klinčeva monopolna Slovenija d.d. (NS: Gantar, Valant, Horvat in podobni, Uprava: Šrot, Bavčar, Bohorič, Zagožen, ...)
kot povišano inflacijo? Še zelo nizka je, glede na okoliščine.
sporočil: 280
Računi za vodo so meni enigma že par let! 5 EUR plačam samo za
priključnino če nič ne porabim!! V avgustu so mi zaračunali 4m3
porabe in dobil sem račun za 9 EUR!! V juliju pa je bil račun za
7m3 15 EUR!!
Vse skupaj je to po moje preveč cca 2 EUR po m3!!
Da pa podražitev v ljubljani ki ima 300.000 prebivalcev povzroči dvig inflacije na nivoju slovenije z 2.000.000 prebivalci za 0.14% je pa tudi malo za lase privlečena ker ljubljanske cene imajo lahko samo ponder 0.15 (15% prebivalcev) v celotni sloveniji pa še pri tem bi morala voda imeti ogromen ponder v košarici da bi lahko prineslo 0.14% inflacije. če daš za vodo 15 EUR v povprčju na gospodinjstvo, elektrika 25EUR ogrevanje 80EUR za bencin najmanj 60EUR, hrano min 300 EUR obleko 100 EUR mislim da je smešno govoriti o vplivu vode na inflacijo.
V zadnjem času opažam da imajo ekonomisti velike blodnje od "liberalnih" ekonomistov do "vladnih" in tistih iz EF Lj, Verjetno jih je zmedlo gibanje borznih tečajev ki je odvisno od vremena in jim uničilo vse dosedanje ekonomske logike starih nobelovskih ekonomistov--> ko pada dež padjo tečaji ko sije sonce rastej bolj pripeka bolj rastejo obratno je pa z cenami hrane manj pada dež bolj rastejo cene hrane!
Vse skupaj je to po moje preveč cca 2 EUR po m3!!
Da pa podražitev v ljubljani ki ima 300.000 prebivalcev povzroči dvig inflacije na nivoju slovenije z 2.000.000 prebivalci za 0.14% je pa tudi malo za lase privlečena ker ljubljanske cene imajo lahko samo ponder 0.15 (15% prebivalcev) v celotni sloveniji pa še pri tem bi morala voda imeti ogromen ponder v košarici da bi lahko prineslo 0.14% inflacije. če daš za vodo 15 EUR v povprčju na gospodinjstvo, elektrika 25EUR ogrevanje 80EUR za bencin najmanj 60EUR, hrano min 300 EUR obleko 100 EUR mislim da je smešno govoriti o vplivu vode na inflacijo.
V zadnjem času opažam da imajo ekonomisti velike blodnje od "liberalnih" ekonomistov do "vladnih" in tistih iz EF Lj, Verjetno jih je zmedlo gibanje borznih tečajev ki je odvisno od vremena in jim uničilo vse dosedanje ekonomske logike starih nobelovskih ekonomistov--> ko pada dež padjo tečaji ko sije sonce rastej bolj pripeka bolj rastejo obratno je pa z cenami hrane manj pada dež bolj rastejo cene hrane!