Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Kretenu Mrkaiću razbijte ledvice!
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
sporočil: 218
0219K21 je napisal(a):me zanima, ali podpiraš potemtakem tudi ukinitev anonimnosti na splošno? torej, recimo da si hočeš ogledat nek film v kinu se moreš pač najprej identificirat in tvoji podatki se pač shranijo v neko bazo, tako da se pač ve, kdo in kdaj je kje bil in kaj je počel. ali pa greš v trgovino po mleko in kruh in se pač to nekje shrani kot podatek, ki je pač potem dostopen komurkoli že.
Naslov je grozen.
Podpiram pa ukinitev anonimnosti na Internetu.
sporočil: 32
Jaz pa mislim da se bolj pisatelji bojijo Micota.Upraviceno se
bojijo da se jim bojo pipce zaprle.
sporočil: 3
Gospodu Mrkaiću ni kaj čestitat. Človek, ki tako rad razglaša
svojo intelektualno in človeško superiornost, bi pravzaprav lahko
bil vzvišen nad tako nizkotnim in primitivnim dajanjem duška
neke bolne domišljije. In bi moral vedeti, preden se je takole do
konca napihnil, da, kdor seje veter, žanje vihar - sam pa
s svojimi nasprotniki ni nikoli prav nežen....
sporočil: 1.205
shaman je napisal(a):No vidiš Shaman, to je pa lepo od tebe, da si se mi opravičil. Ne razumem te pa, kdo je v tem sajberbufetu Pr Gustlnu v napol pijanem stanju,si to ti ali morda jaz ali misliš da sva malo v rožicah kar oba. Glavno pa je, da je oštir Gustln popolnoma trezen in lahko kakšno bolj vročo razpravo prekine in naju začasno vrže iz sajberbufeta na hladno.
No ja, enih par sem jih ostro nazaj nagazil retorično, potem mi je pa, vsaj za gospoda Xbiala recimo bilo žal, zlasti zato, ker sem se povrhu še zmotil in ga z nekom zamenjal, ker je teh kurčevih nickov, ki se začnejo na X toliko, da se mi meša. Evo Xbial tu koristim priliko, da se ti opravičim in ti obenem rečem - jebi se mona, prav ti je, če pa tako rad zavijaš v ta zakajeni sajberbufet Pr' Gustlni in me tako olajavaš, v napol pijanem stanju, ko tako greš mimo moje mize .
LP shaman
sporočil: 279
M-01069 je napisal(a):
Gospodu Mrkaiću ni kaj čestitat. Človek, ki tako rad razglaša svojo intelektualno in človeško superiornost, bi pravzaprav lahko bil vzvišen nad tako nizkotnim in primitivnim dajanjem duška neke bolne domišljije. In bi moral vedeti, preden se je takole do konca napihnil, da, kdor seje veter, žanje vihar - sam pa s svojimi nasprotniki ni nikoli prav nežen....
Oh, ste s to svojo ljudsko modrostjo prav nadlezni. In kaj naj bi ta vas kdor seje veter, zanje vihar dejansko lahko pomenil? Da je nekako normalno, sprejemljivo ali celo zazeleno, da se nekatera dejanja kaznujejo s strani "vesolja, Boga, karme, ljudi (po izbiri)" z nekajkratnim preseznikom storjenega? Res prav prekleto debilen rek. Ja, debilen. In valda, Mrkaic bi moral biti "nad" vsemi in ne vem se kaj. Zakaj ze? Saj ni noben polbog ali celo ze bozanstvo. Je navaden clovek, ki ima prav tako vcasih hudo retardirane in provocirajoce izjave in velikokrat ni na nivoju. Ampak zaboga, od kdaj je pa spet aktualen ta "nastavi se drugo lice" nacin razmisljanja? Smo res taki svetohlinci, da ne locimo med izpadi, povzrocenimi zaradi malce (stopnjuj malce po lastnem videnju) kolericnega karakterja in totalno bolnimi in ponizujocimi izjavami motenega osebka (vsaj glede na njegove "sanje")? Mislim, da je vsakdo ze komu rekel idot, kreten, opica...itd., ce ne drugega pa tisti bolj "moralni" vsaj pri sebi, toda zaboga - vsaj preberite kaksne bolne obscenosti je ta bloger pisal.
sporočil: 116
Naj se g. Mrkaić raje spravi na tiste, ki o ledvicah lepo govorijo
in z njimi nadvse skrbno ravnajo - na črnem trgu človekih organov.
Tugo je resnično pretiraval, vendar je tudi g. Mrkaić poln besa.
Dvomim, da lahko pravno nasilje omili verbalno. Po moje ga e
poveča, le mediji se spremenijo.
sporočil: 9.333
Vsi smo prodajalci. Razlikujemo se v bistvu le v dvojem: a) kaj kdo
prodaja, b) kdo določa ceno. To je v glavnem držalo vse
dotlej, dokler ni postal osebni dobiček glavni in edini cilj
"tržnega" nastopanja. Odtlej gre pravzaprav za vojne razmere, tudi
izrazoslovje to kaže (n.pr.divizija, logistika...). Zato je
teoretično (osebno pa sem vse bolj prepričan da tudi
praktično...) povsem možno, da bi MRKO napadene
prispevke pisal ali jih pomagal pisati kar sam. Čimveč napadov (in
čimbolj "brezobzirno krutih", vendar v pravem slogu) višje
zrasteta: cena in obseg prodaje... Dokaz je tudi odzivnost na ta
njegov prispevek (do tega trenutka 240 !!!, morda rekord ?)
Glede nepodpisovanja pa menim, da so vsa e-dopisovanja sledljiva, najmanj po e-naslovu pošiljatelje. Ko bodo ponudniki prostovoljnega spletnega javljanja, uveljavili drugačna pravila in čas bi bil, da jih čimprej, se jim bomo pač prilagodili. A sedanji čas ni naklonjen viteškim vrlinam, zato dvomim, da jih bodo prav kmalu...
Glede nepodpisovanja pa menim, da so vsa e-dopisovanja sledljiva, najmanj po e-naslovu pošiljatelje. Ko bodo ponudniki prostovoljnega spletnega javljanja, uveljavili drugačna pravila in čas bi bil, da jih čimprej, se jim bomo pač prilagodili. A sedanji čas ni naklonjen viteškim vrlinam, zato dvomim, da jih bodo prav kmalu...
sporočil: 369
153 je napisal(a):V tem primeru pa ingorirajmo Mićota in ne bo več dolgo pri Financah zdrahe iskal!
Vsi smo prodajalci. Razlikujemo se v bistvu le v dvojem: a) kaj kdo prodaja, b) kdo določa ceno. To je v glavnem držalo vse dotlej, dokler ni postal osebni dobiček glavni in edini cilj "tržnega" nastopanja. Odtlej gre pravzaprav za vojne razmere, tudi izrazoslovje to kaže (n.pr.divizija, logistika...). Zato je teoretično (osebno pa sem vse bolj prepričan da tudi praktično...) povsem možno, da bi MRKO napadene prispevke pisal ali jih pomagal pisati kar sam. Čimveč napadov (in čimbolj "brezobzirno krutih", vendar v pravem slogu) višje zrasteta: cena in obseg prodaje... Dokaz je tudi odzivnost na ta njegov prispevek (do tega trenutka 240 !!!, morda rekord ?)
sporočil: 11.466
Kar je bilo zapisano na tem blogu je svinjarija in je vsega
obsojanja vredno. Toda to še ne pomeni, da je Mrkaić zaradi tega,
ker je tarča takšnega zapisa, njegovo nasprotje. Mrkaić je zgolj
bolj bolj mila oblika takšnega načina pisanja in razmišljanja ter
je zato prav tako vsega obsojanja vreden. Vedno znova opozarjam, da
je Mrkaić v svojih pisanjih skrajno nekorekten, žaljiv in
velikokrat manipulantski. Nato pa s prstom kaže na tiste, ki mu
malo bolj sočno in brez avtocenzure odgovorijo kaj si mislijo o
njem in njegovem pisanju.
sporočil: 356
Kdor ne prenese vročih gosliniških prerekanj, kjer frčijo po zdarku
tudi stoli in kak nož , kjer se sopadejo med seboj anonimni, ta naj
pač v gostilne ne zahaja.
Zadava pa ni alarmantna, kajti tole virualno "šankanje" je kot tisto pravo, omejeno na zaprt prostor.
Zadava pa ni alarmantna, kajti tole virualno "šankanje" je kot tisto pravo, omejeno na zaprt prostor.
sporočil: 7
Ob vseh svojih sovražnih člankih je nenavadno, da se Mrkaić čudi
sovražnosti, ki prihaja do njega nazaj...
sporočil: 5
Je pa nekaj res:
Danes se je tukaj toliko ljudi predstavilo vsaj z imenom, če ne že z imenom in priimkom, kot se redkokje vidi po forumih.
Mićo je namen dosegel hehehehehehehehe
PS: anonimnost je pravica
Danes se je tukaj toliko ljudi predstavilo vsaj z imenom, če ne že z imenom in priimkom, kot se redkokje vidi po forumih.
Mićo je namen dosegel hehehehehehehehe
PS: anonimnost je pravica
sporočil: 17.846
mladenv je napisal(a):
Je pa nekaj res: Danes se je tukaj toliko ljudi predstavilo vsaj z imenom, če ne že z imenom in priimkom, kot se redkokje vidi po forumih. Mićo je namen dosegel hehehehehehehehe PS: anonimnost je pravica
Pri anonimnosti ne gre (zgolj) za to, da bi naj kakšna fizična oseba imela pravico ne-izpostavljati svoje ime in priimek, temveč predvsem za pravico osebe, ki je prizadeta s strani anonimnega pisca, da ima pravico vedeti kdo je tisti, ki ga je oškodoval.
Tudi na avtu moraš imeti registracijo in je namen registracije ta, da se vendarle na določeni stopnji ve KDO je tisti, ki potencialno lahko poškoduje druge udeležence v prometu.
Tudi osebno ime in priimek imamo (tudi) zato, da se nanj vežejo druge pravice, lastninska pravica, različne osebnostne pravice, zato, da ga uporabljamo v pravnem prometu (razen, če nam je ime Ivan Janša, v katerem primeru lahko nekaznovano uporabljamo psevdonim oz. umetniško ime Janez TUDI v pravnem prometu), itn.
Preseneča me na kako nizki ravni ze zavest o potrebi spoštovanja pravnih norm.
sporočil: 18.121
Kot sem zgoraj zapisal, pa je ostalo nekje vmes v množici, lahko še
enkrat ponovim, zakaj jaz podpiram anonimnost na internetu.
Je razlika, če želi biti recimo Shaman anonimen, ko kritizira vladno politiko, saj gre za njegovo osebno mnenje.
Povsem logično pa je, da v razmerah, v kakršnih živimo, Shamanova firma nima šans dobiti nobenega posla, kjer imajo kritizirani takšne in drugačne vzvode za odločanje.
Slog pisanja "a la Peklenska pomaranča" je seveda stvar okusa in vzdržljivega želodca.
V nekaterih teorijah avtorji na tak način izražajo svoje skrite želje; vprašanje tudi, v katero stran se je bloger vživel in zaželel postaviti samega sebe. O tem naj psihiatri razpravljajo.
Vsekakor pa podpiram dr.Mrkaića, da ukrepa na edini civilizirani način - po pravni poti.
Ni pa tak blog tako nedolžna stvar, kot jo nekateri želite prikazati. Spomnim se, da so grozili že tudi Hribarju, da naj neha oponašati JJ, ker ga bodo drugače preXukali... vsekakor pa je žaljitev (bumbar butasti) manj problematična, kot grožnje (preXula te bomo tko k se zagre...).
Je razlika, če želi biti recimo Shaman anonimen, ko kritizira vladno politiko, saj gre za njegovo osebno mnenje.
Povsem logično pa je, da v razmerah, v kakršnih živimo, Shamanova firma nima šans dobiti nobenega posla, kjer imajo kritizirani takšne in drugačne vzvode za odločanje.
Slog pisanja "a la Peklenska pomaranča" je seveda stvar okusa in vzdržljivega želodca.
V nekaterih teorijah avtorji na tak način izražajo svoje skrite želje; vprašanje tudi, v katero stran se je bloger vživel in zaželel postaviti samega sebe. O tem naj psihiatri razpravljajo.
Vsekakor pa podpiram dr.Mrkaića, da ukrepa na edini civilizirani način - po pravni poti.
Ni pa tak blog tako nedolžna stvar, kot jo nekateri želite prikazati. Spomnim se, da so grozili že tudi Hribarju, da naj neha oponašati JJ, ker ga bodo drugače preXukali... vsekakor pa je žaljitev (bumbar butasti) manj problematična, kot grožnje (preXula te bomo tko k se zagre...).
sporočil: 17.846
Jaz pravim, da je postopanje po forumih tako kot postopanje po
pločnikih, kjer so tudi drugi ljudje.
Dokler drugemu ne stopiš na nogo se zate nihče ne bo zmenil ali si Miki Miška ali Julij Cezar. Toda, če komu stopiš na žulj ali celo mahneš na gobec postane to prekleto pomembno.
Dokler drugemu ne stopiš na nogo se zate nihče ne bo zmenil ali si Miki Miška ali Julij Cezar. Toda, če komu stopiš na žulj ali celo mahneš na gobec postane to prekleto pomembno.
Kot sem prej zapisal, se mi zdi nagovarjanje k nasilju
kaznivo dejanje, verjetno si prebral samo tole o anonimnosti, ali
ti je pa samo ta stavek opadel v oči. Za take zadeve
baje skrbi neka državna ustanova, ki tudi pridobi potrebna
dovoljenja, da lahko od ponudnika storitve (bloga) zahteva, da
mu pove kdo je tisti grdavš, ki poziva k nasilju nad nekom drugim.
Mislim, da je v pravnih državah to urejeno, tako je tudi pri nas,
zakaj se pa določene zadeve ne izvajajo, je pa drugo vprašanje.
Toliko o tablicah in anonimnosti.
Nek forumaš (naj mi odpusti, ker se ne spomnim imena) je prej zapisal, da na tem svetu ni take zadeve, ki bi jo poimenovali "anonimnost na internetu". Sicer nekateri (zelo redki) osebki na svetu to znajo, vendar se ti ne ukvarjajo z drugimi osebami po blogih, ampak predvsem s tehnologijami.
Dejstvo je, da se ljudje pri nas še vedno bojijo izražati stališča s svojim imenom in priimkom. Po moje to ne izkazuje kulture ali samozavesti posameznika, temveč bojazni pred posledicami. Pa dejmo bit realni, vsi, ki izražajo mnenje anonimno niso seratorji in skrajneži, ki bi pozivali k ne vem kakim skrajnim dejanjem
Nek forumaš (naj mi odpusti, ker se ne spomnim imena) je prej zapisal, da na tem svetu ni take zadeve, ki bi jo poimenovali "anonimnost na internetu". Sicer nekateri (zelo redki) osebki na svetu to znajo, vendar se ti ne ukvarjajo z drugimi osebami po blogih, ampak predvsem s tehnologijami.
Dejstvo je, da se ljudje pri nas še vedno bojijo izražati stališča s svojim imenom in priimkom. Po moje to ne izkazuje kulture ali samozavesti posameznika, temveč bojazni pred posledicami. Pa dejmo bit realni, vsi, ki izražajo mnenje anonimno niso seratorji in skrajneži, ki bi pozivali k ne vem kakim skrajnim dejanjem
sporočil: 2
Kraval, ki ga je Mićo Mrkaić (pred njim pa malo manjšega tudi Ana
jud) povzročil zaradi mojega bloga, bi mi moral biti pravzaprav v
čast, ker konec koncev, so že naši predniki vedeli, da »se za
dobrim konjem dviga prah«. Toda... Toda: ničkaj taktno, včasih
bolj, drugič manj nesramno, mogoče kdaj (nehote) res tudi žaljivo,
sem doslej pisal že o marsikom; med drugim o Marku Crnkoviču, pa o
prenekaterem slovenskem politiku, na čelu s premierom Janezom
Janšo, vendar nihče ni odreagiral na tako nezrel način kot Mrkaić.
Nikakršnih utvar si ne delam, da bi bilo moje pisanje všečno več
kot zgolj peščici bralcev, saj gre za namenoma izpostavljeno
drugačnost, ta pa je v deželici že po defaultu prezirana,
marginalizirana, obsojana in osovražena. Takisto si ne delam
nikakršnih utvar o intelektualnem nivoju mojega pisanja, vsaj v
kontekstu intelekualizma, kot se ga na splošno interpretira v naši
domači, zaplankani in zahojeni vukojebini. Se pač ne stregujem tja,
kamor ne dosežem. Svoje sposobnosti izražanja dovolj dobro poznam,
pa tudi intuicija mi ni tuja, tako da me napuh ne zanima. V
nasprotju z nekaterimi, ki so prepričani, da vedo vse o vsem, in da
imajo zgolj oni pravico do presoje, kaj je relevantno in
sprejemljivo za bralce. Prav zaradi takšnih se je svet tudi znašel
na točki, kjer se razblinjajo še zadnje redke vrednote. Med te
kujone pa podpisani seveda uvrščam tudi Mrkaića. Mičo Mrkaić je
zmeden. Vsled slabe vesti, (ki mu jo povzroča pljuvanje po vsem in
vsakomur, ki ni po njegovem okusu) pa bržčas tudi vsaj rahlo
paranoičen. Priporočam mu obisk kakšnega psihoterapevta, ki bi ga
stabiliziral, saj si predstavljam, da mu s takšno psihično sliko ni
ravno vzpodbudno zjutraj stopiti pred ogledalo. Seveda je odveč
poudarjati, da tovrstna bremena brez vsakega dvoma vplivajo tudi na
človekovo siceršnje počutje, na kreativnost, ustvarjalnost,
nenazadnje pa celo na razsodnost. Kar pa utegne pri intelektualcu
Mrkaićevega kova predstavljati hudo oviro v vsakdanjem življenju.
Predstavlja pa takšno zmedeno in paranoično bitje nevarnost tudi za
okolico. Zamislite si modela v takšnem stanju za volanom!?
Marsikatero nesrečo s prav katastrofalnimi posledicami povzročijo
prav osebki, ki jih nenehno nekaj bega in se niso sposobni
skoncentrirati na dogajanje na cesti. Takšnim bi morali vsaj
začasno, dokler se ne uravnovesijo, vzeti vozniško dovoljenje. Če
ne kar opravilno sposobnost. Saj se mi smili, a usmiljenje ne sme
biti razlog za toleriranje tolikšne nevarnosti. Snovalci novega
zakona o duševnem zdravju bi morali temu posvetiti več pozornosti,
saj Mrkaić še zdaleč ni edina tovrstna nevarnost, ki se giblje po
deželici. No, o urednikih, ki so pripravljeni objavljati nemalokrat
nesramne, abotne, pogosto pa tudi žaljive pisarije avtorjev,
kakršen je Mićo Mrkaić, imam svoje mnenje, a ker ne sodijo v
kontekst pričujočega zapisa, bom to mnenje zaenkrat obdržal zase.
Je pa hudo podobno mnenju o lastnikih medijev, ki so pripravljeni
dajati denar za honoriranje debilnih člankov in kolumn. Naj se še
tako trudim, naj iz najglobljih globin svoje senzibilne duše vlečem
najbolj človekoljubne impulze, nikakor se ne morem ogniti sklepu,
da je za moje pojme debil, kdor lahkoverno sklepa, da je nekdo, ki
je v življenju napisal tri knjige, član svetovne pisateljske
organizacije, da je tak človek kulturnik, od katerega bi se morala
svetovna pisateljska organizacija ograditi. A bolj kot to, me v
Mrkaićev debilizem prepričuje dejstvo, da človek pri vsem silnem
znanju, ki ga je napaberkoval iz brezštevilnih knjig, ne loči
fikcije od realnosti, parodije od resnega pisanja, ironije od
namere, sanj od budnosti. Bržčas je to njegov največji problem.
Očitno so mu v glavo natrpali preveč tujega znanja, tako da mu je
za najbolj preprosto razumevanje enostavno zmanjkalo prostora.
Kakor koli že, ker nimam koncesije in ne znanja, pa tudi volje ne,
da bi se ukvarjal s kreteni, je tole moj zadnji zapis o Mrkaiću, če
bo slednji seveda premogel toliko modrosti, da mi ne bo stopal po
žuljih s svojimi trapanji. Dobrohotno mu svetujem, naj si kdaj
prebere kakšno lepo pesmico iz moje doslej edine pesniške zbirke
»NISEM ZA«, ki je (čeprav napisana in izdana že daljnjega leta
1984) nastala kot reakcija na prav takšne napihnjene žabe, o
kakršnih je danes tekla beseda. Ps.: če mi Mrkaić sporoči
svoj naslov, mu bom z veseljem poslal fotokopijo moje knjige
»Who the fuck is Marko Crnkovič, če ga še moj diler ne pozna«, ker
je izrazil željo, da bi jo prebral. Konec koncev gre za doslej
edinega mojega deklariranega fena in zato mu knjigo z veseljem
podarim. Pravzaprav pa sem se ravnokar odločil, da mu bom knjigo
poslal kar na uredništvo Financ. A-men
Tugo Zaletel
Tugo Zaletel
sporočil: 6.680
francimedbusanci je napisal(a):
Kraval, ki ga je Mićo Mrkaić (pred njim pa malo manjšega tudi Ana jud) povzročil zaradi mojega bloga, bi mi moral biti pravzaprav v čast, ker konec koncev, so že naši predniki vedeli, da »se za dobrim konjem dviga prah«. Toda... Toda: ničkaj taktno, včasih bolj, drugič manj nesramno, mogoče kdaj (nehote) res tudi žaljivo, sem doslej pisal že o marsikom; med drugim o Marku Crnkoviču, pa o prenekaterem slovenskem politiku, na čelu s premierom Janezom Janšo, vendar nihče ni odreagiral na tako nezrel način kot Mrkaić. Nikakršnih utvar si ne delam, da bi bilo moje pisanje všečno več kot zgolj peščici bralcev, saj gre za namenoma izpostavljeno drugačnost, ta pa je v deželici že po defaultu prezirana, marginalizirana, obsojana in osovražena. Takisto si ne delam nikakršnih utvar o intelektualnem nivoju mojega pisanja, vsaj v kontekstu intelekualizma, kot se ga na splošno interpretira v naši domači, zaplankani in zahojeni vukojebini. Se pač ne stregujem tja, kamor ne dosežem. Svoje sposobnosti izražanja dovolj dobro poznam, pa tudi intuicija mi ni tuja, tako da me napuh ne zanima. V nasprotju z nekaterimi, ki so prepričani, da vedo vse o vsem, in da imajo zgolj oni pravico do presoje, kaj je relevantno in sprejemljivo za bralce. Prav zaradi takšnih se je svet tudi znašel na točki, kjer se razblinjajo še zadnje redke vrednote. Med te kujone pa podpisani seveda uvrščam tudi Mrkaića. Mičo Mrkaić je zmeden. Vsled slabe vesti, (ki mu jo povzroča pljuvanje po vsem in vsakomur, ki ni po njegovem okusu) pa bržčas tudi vsaj rahlo paranoičen. Priporočam mu obisk kakšnega psihoterapevta, ki bi ga stabiliziral, saj si predstavljam, da mu s takšno psihično sliko ni ravno vzpodbudno zjutraj stopiti pred ogledalo. Seveda je odveč poudarjati, da tovrstna bremena brez vsakega dvoma vplivajo tudi na človekovo siceršnje počutje, na kreativnost, ustvarjalnost, nenazadnje pa celo na razsodnost. Kar pa utegne pri intelektualcu Mrkaićevega kova predstavljati hudo oviro v vsakdanjem življenju. Predstavlja pa takšno zmedeno in paranoično bitje nevarnost tudi za okolico. Zamislite si modela v takšnem stanju za volanom!? Marsikatero nesrečo s prav katastrofalnimi posledicami povzročijo prav osebki, ki jih nenehno nekaj bega in se niso sposobni skoncentrirati na dogajanje na cesti. Takšnim bi morali vsaj začasno, dokler se ne uravnovesijo, vzeti vozniško dovoljenje. Če ne kar opravilno sposobnost. Saj se mi smili, a usmiljenje ne sme biti razlog za toleriranje tolikšne nevarnosti. Snovalci novega zakona o duševnem zdravju bi morali temu posvetiti več pozornosti, saj Mrkaić še zdaleč ni edina tovrstna nevarnost, ki se giblje po deželici. No, o urednikih, ki so pripravljeni objavljati nemalokrat nesramne, abotne, pogosto pa tudi žaljive pisarije avtorjev, kakršen je Mićo Mrkaić, imam svoje mnenje, a ker ne sodijo v kontekst pričujočega zapisa, bom to mnenje zaenkrat obdržal zase. Je pa hudo podobno mnenju o lastnikih medijev, ki so pripravljeni dajati denar za honoriranje debilnih člankov in kolumn. Naj se še tako trudim, naj iz najglobljih globin svoje senzibilne duše vlečem najbolj človekoljubne impulze, nikakor se ne morem ogniti sklepu, da je za moje pojme debil, kdor lahkoverno sklepa, da je nekdo, ki je v življenju napisal tri knjige, član svetovne pisateljske organizacije, da je tak človek kulturnik, od katerega bi se morala svetovna pisateljska organizacija ograditi. A bolj kot to, me v Mrkaićev debilizem prepričuje dejstvo, da človek pri vsem silnem znanju, ki ga je napaberkoval iz brezštevilnih knjig, ne loči fikcije od realnosti, parodije od resnega pisanja, ironije od namere, sanj od budnosti. Bržčas je to njegov največji problem. Očitno so mu v glavo natrpali preveč tujega znanja, tako da mu je za najbolj preprosto razumevanje enostavno zmanjkalo prostora. Kakor koli že, ker nimam koncesije in ne znanja, pa tudi volje ne, da bi se ukvarjal s kreteni, je tole moj zadnji zapis o Mrkaiću, če bo slednji seveda premogel toliko modrosti, da mi ne bo stopal po žuljih s svojimi trapanji. Dobrohotno mu svetujem, naj si kdaj prebere kakšno lepo pesmico iz moje doslej edine pesniške zbirke »NISEM ZA«, ki je (čeprav napisana in izdana že daljnjega leta 1984) nastala kot reakcija na prav takšne napihnjene žabe, o kakršnih je danes tekla beseda. Ps.: če mi Mrkaić sporoči svoj naslov, mu bom z veseljem poslal fotokopijo moje knjige »Who the fuck is Marko Crnkovič, če ga še moj diler ne pozna«, ker je izrazil željo, da bi jo prebral. Konec koncev gre za doslej edinega mojega deklariranega fena in zato mu knjigo z veseljem podarim. Pravzaprav pa sem se ravnokar odločil, da mu bom knjigo poslal kar na uredništvo Financ. A-men
Tugo Zaletel
a mislis, da tale egotrip koga zanima.
sporočil: 30.643
0902ISXdX je napisal(a):Mi se lahko tule prelomimo na dvoje, pa mu še vedno ne bomo naredili take reklame kot Mrkaić.
S citiranjem mu samo še dodatno reklamo delaš.
mene tole vse bolj spominja na Springerja, ona dva se žalita med
seboj mi pa gledamo in komentiramo.
Sicer pa mislim, da se je danes tukaj izpostavilo dosti bolj pomembno vprašanje in to je anonimnost na internetu.
Sicer pa mislim, da se je danes tukaj izpostavilo dosti bolj pomembno vprašanje in to je anonimnost na internetu.
sporočil: 7.025
Ne glede,kaj o Vas gospod dr. Mrkaič pišejo in kaj si mislijo,Vas
popolnoma in absolutno podpiram.( če hočemo priti do izvira,moramo
plavati proti toku.)
&n bsp; &nbs p; &n bsp; &nbs p; &n bsp; &nbs p; &n bsp; koren miro
&n bsp; &nbs p; &n bsp; &nbs p; &n bsp; &nbs p; &n bsp; koren miro
sporočil: 6.680
0902ISXdX je napisal(a):
S citiranjem mu samo še dodatno reklamo delaš.
pac imam rad ljudi. mozakar dozivlja svoji 5 minut slave ("mrkaic me je tozil"), dajmo mu privosciti :)
sporočil: 14
Odgovor g. Zaletela g. Mrkaiću (kljub nivou, ki se
ga jaz ne bi posluževal) je bil potreben, ker to
kar pisari in vzvišeno deli nauke g.Mrkaić,
zahteva reagiranje. V tem smislu g. Zaletela gre podpreti pa
še koga, ki bi napisal g. M., kar mu gre. Obžalujem tudi,
da si je g. A. Jud za svojega uvodničarja
izbrala (za sicer zanimivo knjigo) prav g. Mrkaića,
kar
knjigi ne daje pozitivnega predznaka, prej negativnega.
knjigi ne daje pozitivnega predznaka, prej negativnega.
sporočil: 6.114
gregor666 je napisal(a):mnogo hrupa za nič:
pac imam rad ljudi. mozakar dozivlja svoji 5 minut slave ("mrkaic me je tozil"), dajmo mu privosciti :)
www.pozareport.si/?I...icaID=4288