Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek SURS zaznal petodstotno rast cen nepremičnin
sporočil: 32.303
... eh, kurc ... ne vem, kaj se čudite, da je SURS zaznal
petodstotno rast cen nepremičnin ...
... ja, pa saj so sami povedali, da "podatke o prodaji rabljenih in deloma tudi novih stanovanj zbira na podlagi evidence Geodetske uprave, podatke o novih nepremičninah pa zbira na podlagi vprašalnikov med investitorji." ...
... alzo, glede na izbrano metodo, bi mene začudilo, če bi majstri na SURS-u kaj drugega naračunali ...
P.S.: kaj niso do zdaj Financarji s poročanjem o dogajanju na nepremičninskem trgu zabavali svojo publiko že ob ponedeljkih, da je bilo potem dovolj smeha do petka, ha ? ... ja, očitno bodo po novem skrbeli, da bo dovolj smeha tudi čez vikend ...
... ja, pa saj so sami povedali, da "podatke o prodaji rabljenih in deloma tudi novih stanovanj zbira na podlagi evidence Geodetske uprave, podatke o novih nepremičninah pa zbira na podlagi vprašalnikov med investitorji." ...
... alzo, glede na izbrano metodo, bi mene začudilo, če bi majstri na SURS-u kaj drugega naračunali ...
P.S.: kaj niso do zdaj Financarji s poročanjem o dogajanju na nepremičninskem trgu zabavali svojo publiko že ob ponedeljkih, da je bilo potem dovolj smeha do petka, ha ? ... ja, očitno bodo po novem skrbeli, da bo dovolj smeha tudi čez vikend ...
sporočil: 5.495
[sappo]In tako močno čutiš to, da ti je vseeno, da moraš to kar takoj oznaniti celemu svetu?
ej, boli me k...c kolk stanejo nepremičnine...
M
sporočil: 48.253
[i lol'd!]Ampak objavljene cene pa ne bo znizal na 140.000? :)
Živim v najemniškem stanovanju, ki ga lastnih hkrati tudi prodaja.
Center LJ, huda lokacija, 2.5 sobno, 90m2, l.1895, obvnovljeno, v 5-stanovanjski hiši, balkon, parking, garaža,...
Objavljena cena: 190.000eur. Lastnik mi je rekel da bi za 140.000 takoj prodal. Prodaja že od junija 2010.
sporočil: 195
Pri tako nizkem prometu, je skrajni čas, da spremenite metodo za
svoje analize. Če pa druga metoda ni možna, pa raje ne opravljajte
več analiz. Samo v tem tednu sem videl 3 velike plakate za prodajo
stnovanj po 20% zmanjšani vrednosti - gre pa za stanoavanja, ki
čakajo že 2 letni na prodajo. Še nepremičninarji so spoznali, da
brez znižanja cen, ne bo šlo.
sporočil: 5.835
Zadnja sprememba: anon-187668 28.05.2011 09:53
[Belokranjc]Seveda so cene stanovanj za večino nedosegljive, saj v naši državi živi pod pragom revščine 1.450.000 Slovenk in Slovencev, kar je 72 odstotkov vsega prebivalstva.
cene stanovanj se v slovenistanu še kr naprej napihujejo in so nedosegljive za 90% prebivalstva.
Podatek je iz članka, ki ima naslov: Primerjava slovenskih in evropskih plač in je bil objavljen v časopisu Delo. Članek je možno prebrati na spletu in v njem piše, da so za primerjavo upoštevali avstrijski dohodek, kar je smiselno glede na približno enako raven cen potrošnih dobrin.
sporočil: 798
Najemnina, ki jo plačujem je 430eur. Pomemben podatek je leto
gradnje 1895. V stanovanje je potrebno vložiti vsaj 60k.
sporočil: 6.084
[rename]Piše "niso varčevali z denarjem".
> [8090]
> Še vedno smo v fazi zanikanja. Panika in kapitulacija še sledi...........
Povej to tem, ki hočejo za 230m2 veliko stanovanje 1.700.000
(+ dodadatno plačilo za pohištvo Versace):
www.nepremicnine.net...275941.jpg
Vem, da sem Kekec, pardon Dudek, zato si ne morem zamisliti, da imam takšno stanovanje in ga prodajam za podoben znesek, če ob tem nimam opravičila za vsak zaslužen in v stanovanje vložen EUR. Še bolj mogoče bi me skrbelo , če imam vse pošlihtano v primeru, da sem kupec :)