Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: CENA ZLATA JE ŠELE ZAČELA RASTI-FT-DELNIČAR 30.JUL
Strani: 1
sporočil: 12
Zadnja sprememba: anon-130730 25.08.2007 13:04
Meni zadnje čase zelo zanimiva tema.Pred kratkim je eden najbogatejših Zemljanov Roman Abramovič v ruski provinci
Chukotka kupil že drugo nahajališče zlata DVOINOYE.Marsikdo je ob tej novici morda
začel razmišljati o temda takšen uspešen "akumulator bogastva" verjetno že ve, kaj dela,
in da morda tudi v našem portfelju nekaj podobnega manjka.Naše finanačne zmožnosti
"verjetno" ne segajo do nakupa rudnika zlata oziroma drugega podjetja v sektorju.Čeprav
je pa možnosti za naložbeni izlet v ta sektor,tudi za tiste s tanjšo denarnico od Abramovičeve
,zelo veliko.
Slovenski vlagatelj lahko kupi zlato v obliki palic in zlatnikov,lahko vlaga na certifikate,v vzajemne
sklade,ki vlagajo v delnice podjetij,vezanih na zlato/iskalci zlatih nahajališč,rudarska in druga
podjetja,ki so vezana na proizvodnjo,predelavo ali poslovanje z zlatom) ali v sklade ETF ,ki so
vezani na zlato.V družbe iz te panoge lahko vlagamo tudi neposredno,z nakupom njihovih
delnic,nekoliko posredneje pa tudi znakupom zlatega nakita.Čeprav se lahko zgodi da bo
unovčenje te "naložbe"ekonomsko dokaj neučinkovito.
Kot pravi Matek Tomažin,član uprave družbe za upravljanje Alfa INVEST so plemenite kovine
/na primer zlato,srebro,platina in paladij/ pomembne kot dodatna možnost za razpršite portfelja,
s tem pa seveda tudi zmanjšanje celotnega tveganja naših naložb.
Za slovenskega vlagatelj so precej bolj vsakdanja pot do zlata in tudi sicer plemenitih kovin,vzajemni
skladi.Pri na simamo na voljo tri tovrstne (delniške) sklade:PIA GOLD STOCK,SGAM FUND-EQUITIES
GOLD MINES A IN MP-GOLD.SI.
Štiri in petletni donosi prvih dveh de gibljejo kar med 80 in 100 odstotki,zadnji pa je mlajši.Kot je
pojasnil g.Bojan Pravica,lastnik družbe Elementum,je bil donos zlata v zadnjih petih letih 128 %
srebra pa celo 190 %.Seveda pa nikakor ne smemo pozabiti,da moramo na tovrstno naložbo
gledati še nekoliko bolj dolgoročno,kar je tudi razlog,da so v tabeli prikazane vrednosti zlata
za zadnjih 15 let.
JUTRI UREDIM DO KONCA.............................
sporočil: 30
SEM NOVI TU NA FORUMU,ALBERT AL KAJ SI ŽE,ZADEVA JE ZELO
ZANIMIVA .
DOKONČAJ TO ZGODBO PA DA VIDIMO ZAKAJ SE GRE.ARGUMENTI ZA TO DA
BODO ŠLE CENE SUROVIN IN PLEMENIIH KOVIN GOR SO IN NISO.
KDO LAHKO TRDI TO,KAR SO ZATE ŽE DEJSTVA?
JE PA NEKAJ RES,PORABA SUROVIN JE OGROMNA IN VERJETNO BODO ŠLE
BODO ŠLE STVARI GOR.
VSO SREČO TI ŽELIM PRI PRODAJI ZLATA IN SREBRA.
DOKONČAJ TO ZGODBO PA DA VIDIMO ZAKAJ SE GRE.ARGUMENTI ZA TO DA
BODO ŠLE CENE SUROVIN IN PLEMENIIH KOVIN GOR SO IN NISO.
KDO LAHKO TRDI TO,KAR SO ZATE ŽE DEJSTVA?
JE PA NEKAJ RES,PORABA SUROVIN JE OGROMNA IN VERJETNO BODO ŠLE
BODO ŠLE STVARI GOR.
VSO SREČO TI ŽELIM PRI PRODAJI ZLATA IN SREBRA.
sporočil: 13.675
Če želiš oglaševati Elementum, piši na
spletnioglasi@finance.si
Vsa naslednja sporočila, ki bodo vsebovala ime te firme, bom brisal.
Vsa naslednja sporočila, ki bodo vsebovala ime te firme, bom brisal.
sporočil: 401
valda pr nas itak sam 2 tržta zlato( tangible varianto): elementum
pa moro(moro je itak en k***) tko da je elementum edina
izbira .....ne vem zakaj je to reklama ..itaq ga že vsi poznamo:-)
cashlover je napisal(a):
WHAT IS PROBLEM ,ČE JE ALBERT OMENIL TO FIRMO ??????????????
Problem je v nedovršniku pri glagolu omeniti.
sporočil: 28.739
matjaz15 je napisal(a):e?
(moro je itak en k***) tko da je elementum edina izbira
ps. gustl, kaj ko bi lepo v solato tole vse skup...
sporočil: 1.408
Haha, kako prozorno tale dva vzajemno pumpata. Cashlower za vsak
slučaj da bi izgledal večji amater vse napiše v capital letters, za
vsaj slučaj pa še mal boldne, kao res sem prvič na forumih. Bravo
fanta, dokler se vama ne izstavi račun sta zmagala.
0121ST1 je napisal(a):
Haha, kako prozorno tale dva vzajemno pumpata. Cashlower za vsak slučaj da bi izgledal večji amater vse napiše v capital letters, za vsaj slučaj pa še mal boldne, kao res sem prvič na forumih. Bravo fanta, dokler se vama ne izstavi račun sta zmagala.
se pridruzujem diagnozi.
ej ej....ne mene v pumpanje tlačt....jst sam povem svoje
mnenje......sploh pa če smo že pri tem jst nikomur ne priporočam
vlaganja v zlato!!!!!....čer torej ti delaš reklamo vsem
bankam??????...ker naprej govoriš o krizah na delniških
trgih????...yea right:)...pred obsojanjem raj prej mal pomislte!!!!
po moje sta misljena originalni avtor in cashlower.
(pred protestiranjem malo pomisli)
(pred protestiranjem malo pomisli)
crt je napisal(a):
e?
ps. gustl, kaj ko bi lepo v solato tole vse skup...
Hm, sem bil prepričan, da sem to že v soboto naredil...sem zdaj...
Štekam,brez problema.Pa folk,pa kaj tolk nakladate? Pa tu bi
stvarno vsi radi pamet
prodajali po teh forumih,a zgleda pa tak kot da nimate za burek in jogurt.
Napiši mi vsaj to koliko denarja obračaš in koliko časa,pa brez nakladanja.
Pa napiš že enkrat kaj pametnega pizda no!!!!!!!!!!!!!!
prodajali po teh forumih,a zgleda pa tak kot da nimate za burek in jogurt.
Napiši mi vsaj to koliko denarja obračaš in koliko časa,pa brez nakladanja.
Pa napiš že enkrat kaj pametnega pizda no!!!!!!!!!!!!!!
Napačen odgovor oziroma velika pomota.Tip pa vseeno po mojem nekaj
malega obvlada,
oziroma trend v surovinah res počasi narašča in vlaganja v plemenite kovine po mojem
niso slaba naložba,ampak verjetno na daljši rok/10-15 let/.Poglej si samo cene surovin
pred petimi leti ali pa sedaj,zadeve res rastejo,pa še oprijemljive so.
oziroma trend v surovinah res počasi narašča in vlaganja v plemenite kovine po mojem
niso slaba naložba,ampak verjetno na daljši rok/10-15 let/.Poglej si samo cene surovin
sporočil: 48.253
cashlover je napisal(a):Zakaj pred petimi. Ce je 10-15 let tisti rok na katerega svetujes vlaganje, zakaj ne bi pogledali kako jim je slo skozi malo daljse obdobje?
Napačen odgovor oziroma velika pomota.Tip pa vseeno po mojem nekaj malega obvlada,
niso slaba naložba,ampak verjetno na daljši rok/ 10-15 let/.Poglej si samo cene surovin
Hm. Aja. Ze vidim. Ker je od 80tih naprej bila tale zgodovina zelo bedna. Do cca 5 let nazaj. How conveniently, a ne?
goldprice.org/30-yea...story.html
sporočil: 15
Mene pa zanima kje v tujini kupiti srebro, paladij, platino itd,
brez slovenskega nadležnega 20% DDVja. Po možnosti nekje v EU, pa
da tam to ni obdavčeno, ker čez mejo se mi res ne da švercat.
matjaz15 je napisal(a):
valda pr nas itak sam 2 tržta zlato( tangible varianto): elementum pa moro(moro je itak en k***) tko da je elementum edina izbira .....ne vem zakaj je to reklama ..itaq ga že vsi poznamo:-)
Zakaj je pa moro slab, kako je elementum boljši ? Kakor sem videl te tipi niti na internetu nimajo cen in nič, pa še z osebno dostavo težijo, res komaj čakam da vlomilci dobijo moj naslov, pa čeprav je rumena kovina v (menda) varnem sefu v banki..
Meni osebno je poslovanje preko gsm bedibedno in klicat za vsako ceno tja povsem odveč..
pa sej to niti ni tako bistveno...sem mel eno slabo izkušnjo takrat
z MORO pa sm bil mogoče mal preveč ekstremen pri
komentarju....drugače pa kdo v današnjem času ko je na voljo toliko
instrumentov sploh še kupuje zlato v obliki palic:-)
sporočil: 5.625
matjaz15 je napisal(a):
pa sej to niti ni tako bistveno...sem mel eno slabo izkušnjo takrat z MORO pa sm bil mogoče mal preveč ekstremen pri komentarju....drugače pa kdo v današnjem času ko je na voljo toliko instrumentov sploh še kupuje zlato v obliki palic:-)
ja točno tko, res ne vem zakaj bi se zajebaval s tem, razen če si paranoik in misliš da bo konec sveta in boš potem hrano kupoval samo še z zlatom
No če bi kdo vedel kje se dobi omenjene kovine brez davkov, se
priporočam za info.
Meni osebno pač papir ni preveč všeč.
sporočil: 17.846
Furbos je napisal(a):
No če bi kdo vedel kje se dobi omenjene kovine brez davkov, se priporočam za info.
Predlagam ti, da se za podrobnosti obdavčenja ali neobdavčenja (DDV) zlata in zlatnikov obrneš neposredno na DURS.
Kar zadeva VAT in zlato na splošno imaš tukaj en zanimiv link:
http://www.goldsovereigns.co.uk/taxfree.html
Lahko poguglaš tudi sicer s "VAT gold".
Furbos je napisal(a):
No če bi kdo vedel kje se dobi omenjene kovine brez davkov, se priporočam za info.
UBS Basel +41 61 288 66 77
ZLATO JE ITAK BREZ DDV IN BREZ DAVKA NA KAPITALSKI DOBIČEK.ČE HOČEŠ
KAKŠNE INFORMACIJE
V ZVEZI Z TEM TI LAHKO JAZ POMAGAM.
ŠE TO:TRGOVANJE Z ZLATOM SPADA V TRG IZVEDENIH FINANČNIH INSTRUMENTOV IN NI OBDAVČEN.
SREBRO IMA 20% DDV,PRI VEČJIH KOLIČINAH SE PA DA NAREDITI MARSIKAJ!
ŠE TO:TRGOVANJE Z ZLATOM SPADA V TRG IZVEDENIH FINANČNIH INSTRUMENTOV IN NI OBDAVČEN.
cashlover je napisal(a):kolk stane ena kila?
ZLATO JE ITAK BREZ DDV IN BREZ DAVKA NA KAPITALSKI DOBIČEK.ČE HOČEŠ KAKŠNE INFORMACIJE
Furbos je napisal(a):
Mene pa zanima kje v tujini kupiti srebro, paladij, platino itd, brez slovenskega nadležnega 20% DDVja. Po možnosti nekje v EU, pa da tam to ni obdavčeno, ker čez mejo se mi res ne da švercat.
Fantje lepo sem napisal da me zanima neobdavčeno srebro, paladij, patina itd, pa kar nabijate o zlatu. Za zlato mi je že vse jasno, hvala.
Torej če bi kdo vedel kje se dobi to brez nadležnih davkov, bi bilo zelo fino. Predvsem me zanima srebro.
cashlover je napisal(a):
ZLATO JE ITAK BREZ DDV IN BREZ DAVKA NA KAPITALSKI DOBIČEK.ČE HOČEŠ KAKŠNE INFORMACIJE
trgovanje z zlatom seveda NE spada pod izvedene financne instrumente, razen ce z zlatom trgujes prek izvedenih instrumentov.
Zadnja sprememba: crt 19.09.2007 08:50
Furbos je napisal(a):ce ni treba, da je fizicno, potem si lahko naceloma pomagas z nalozbenimi certifikati. dobicki pri njih naj bi po crki zakona po dveh lastnostih (so dolzniski in hkrati izvedeni instrumenti) bili neobdavceni. pravim "po crki" zato, ker je pac zgodovinska izkusnja, da ima durs doloceno sirino interpretacije.
Fantje lepo sem napisal da me zanima neobdavčeno srebro, paladij, patina itd, pa kar nabijate o zlatu. Za zlato mi je že vse jasno, hvala.
Torej če bi kdo vedel kje se dobi to brez nadležnih davkov, bi bilo zelo fino. Predvsem me zanima srebro.
(ali s cfd, ce dobis primerne, ali s terminskimi pogodbami...)
glej recimo www.zertifikateweb.de (ali kup drugih strani) in se razglej po primernih kljucnih besedah.
v kolikor ne ves, kaj so nalozbeni certifikati, si pomagaj na certifikati.blogspot.com ali www.financna-tocka.si/cert.php
Strani: 1