Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Türk: Potrebujemo prelom z zablodami naše tranzicije
Strani: 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12
sporočil: 2.753
[FINFUN]če mene vprašaš, je šlo le za "spontano" sporočilo s terena:
> [Lidbarsky]
> > [FINFUN]
> > > [Lidbarsky]
> > > > [FINFUN]
> >
> > > oprosti, ta razlaga ne pije vode.
> > >
> > > človek, ki mu partijska nomenklatura iz prvih vrst greni življenje in se tega zaveda, si ne krajša prostega časa z oblačenjem majic z njihovimi ideološkimi simboli in grlenim prepevanjem njihovih ideoloških pesmi.
> >
> > Učinek je na ta način še bolj potenciran. Je pa res, da so koreografijo tem puncam pripravili drugi, jaz sem bil pozoren na izraze na njihovih obrazih. Gre za moj subjektivni vtis. Vendar tudi ljudje niso tako neumni, da ne bi vedeli, kdo je odgovoren za sedanji položaj. Prav to podcenjevanje "običajnih ljudi" opažam pri mnenjskih voditeljih v tej državi.
> >
> > >
> > > tako kot ne boš videl žida, ki je preživel konclager, ki si bo na obletnico začetka ww2 oblekel majico s kljukastim križem in navdušeno prepeval koračnice wermachta v zboru s svojimi sotaboriščniki.
> >
> > Mislim, da je pred nekaj leti v Izraelu prišlo do podobne provokacije. Verjetno je bila tudi edina te vrste.
> >
> > >
> > > če bi kombinatke želele narediti diverzijo, bi npr. oblekle majice z napisom "fuck off of", se imenovale neoliberalistke, ploskajočim komunjaram pa v poduk prebrale par odstavkov iz vrhunskih knjig utemeljiteljev liberalizma.
> >
> > Sam sem pomislil, da bi lahko medse vzele Cviklovo Jerco, ali pa Katarino Kresal v najdražji obleki, in bi vsaka povedala svojo (sponzeraško) zgodbo. Kar zadeva dobro ime in človeško dostojanstvo, so punce morda še v boljšem položaju od njiju.
>
> whatever. kombinatke so ena od "spontanih civilnih društev" znotraj okvirjev pluralizma partije.
>
> kombinatke.si/?page_id=2
>
> če te njihov dobro zloščen "about" ne prepriča, si oglej izbor njihovih pesmi:
>
> kombinatke.si/?cat=9
>
> čaščenje stalina, tita, che guevare in podobnih komunističnih idolov, z nekaj mašil za slabo kamuflažo.
>
> komunjare so za proslavo dneva kolaboracije z okupatorjem že vedele, koga morajo najeti za krakanje.
Dobro, spontanih društev je ogromno, ustavno zagotovljena svoboda združevanja velja tudi za njih. Enako velja za njihov repertoar. Umetnost je dobra ali manj dobra, ideologija je samo njena spremljevalka.
Ampak, kaj hudiča je potem s tistimi deklamiranimi življenjskimi zgodbami ?
Morda je res šlo za fikcijo, ki pa bi že jutri lahko postala njihova realnost, ko se bo začelo odpuščati v javnem sektorju. Mislim, da je večina kombinatk od tam.
Mogoče niti Jovanovič ne ve, kaj je ustvaril.
- princ teme nas je skoraj postrahovladil, zato smo aprila 2008, ko je bila udbovska agitprop mašinerija v polnem zagonu, še me kombinatke ustanovile krakajoči krožek in izražale podporo zdravim silam
- z velikim upanjem smo volile tebe, borat, ker si obljubljal eksorcizo grosupeljskega hudiča, proletarsko plačo 1k€ in podobna marksistična vnebovzetja
- globoko si nas razočaral, ker princ teme ni eliminiran, zato ti sporočamo, da - kot je štab pravilno analiziral - odstopi mesto drugi, bolj popularni lutki, da bo naša draga udba še naprej vladala ter preprečevala princu teme in temnim silam neoliberalizma pohod na oblast tradicionalno solidaristične slovenije
ne vidim namreč razloga, da bi kokoši nesnice iz kombinata kaj drugače razmišljale od našega mainstream neanderproletariata, režiserjev naročnik pa je itak bila udba neposredno.
sporočil: 1.301
[Moneta]
Preberi kolikokrat so jo onemogočili, jo diskreditirali, ji nagajali...pa je danes zopet z vsem srcem "z njimi"!
Kot bi se hotela na vsake toliko časa odkupiti za nekaj, Nič ji ni nerodno, da prejema zelo visoko pokojnino. 90% zneska najvišje pokojnine za polno pokojninsko dobo od 1. 10. 1999. Prispevki, doba... ah, pustimo to za drugič in k drugi temi.
sporočil: 7.339
A ne bi temu tipu nekdo zrihtal eno službo v OZN? Meni je
neprebavljiv tako če ga gledam, kot če ga poslušam.
sporočil: 8.998
Zadnja sprememba: anon-17378 27.04.2011 22:43
[rename]
> [komunike]
> > [rename]
> > > [komunike]
> > > > [rename]
> > > > > [JadrankaKosor]
> > > > > baje so danes ob 12h pred parlamentom napovedane demonstracije.....zakaj finance nič ne poročate o tem? :)
> > > >
> > > > No, kako je bilo z današnjimi demonstracijami?
> > > > Komunike?
> > > > Anyone?
> > >
> > >
> > > Manj ljudi od pričakovanega. Ali pa več, kakor se vzame.
> >
> > 10, 100, 1000?
>
>
> Cca 50. Problem si pravilno identificiral v pm.
Hvala za pojasnilo.
Poglej posnetek, od 34. minute dalje.
Kar sem povedal, za tem stojim.
Govoril sem v imenu dveh civilnih skupin, FB skupine (BOJEVNIKI-proti,org,kriminalu,policije,tožilstva ,sodstva) in skupine ANSA (www.osvobodimo.se).
Nisem poslušal, kaj sta govorila oba pred menoj, saj poznam njuno stališče. Strinjamo se za takojšnjo lustracijo in razpis svobodnih volitev. ANSA bo imela v naslednjih dneh na spletni strani objavljen osnutek programa, pripombe in predlogi bodo zaželeni.
(Del ljudi se je skrival še pred pred kamerami pred Maxijem (kavarno), na posnetku niso vidni.)
www.youtube.com/watc...ok6_BRxYT4
sporočil: 883
Mogoče je bilo tako zamišljeno pri naročniku.
Ampak subjektivni vtis, ki ga je performans naredil pri posameznem gledalcu, je lahko čisto drugačen. Name je vplivalo tudi to, da se je kamerman proti koncu zavestno izogibal posnetkom publike.
Vsaj pri Cviklu zadrega ni bila zaigrana, pa tudi ostala publika bi se na kakšnih Dražgošah počutila bolje.
S tem, ko je mali mož ustanovil F21, je celotnemu lopovičluku posodil obraz. Neke vrste "character merchandising". Sklicevanje na Janšo ali neoliberalizem tu ni mogoče. Z Janšo bi lahko povezali samo ponesrečeno Virantovo plačno reformo. Ampak proti njej kombinatke res ne bodo nastopale.
Bom pa v prihodnjih dneh malo spremljal odmeve. Kar na forumu glede Jovanoviča navaja Moneta, daje misliti. Lahko pa je Jovanovič nevede vzredil bulmastifa. Avtorsko delo včasih preseže izvorni namen avtorja.
Ampak subjektivni vtis, ki ga je performans naredil pri posameznem gledalcu, je lahko čisto drugačen. Name je vplivalo tudi to, da se je kamerman proti koncu zavestno izogibal posnetkom publike.
Vsaj pri Cviklu zadrega ni bila zaigrana, pa tudi ostala publika bi se na kakšnih Dražgošah počutila bolje.
S tem, ko je mali mož ustanovil F21, je celotnemu lopovičluku posodil obraz. Neke vrste "character merchandising". Sklicevanje na Janšo ali neoliberalizem tu ni mogoče. Z Janšo bi lahko povezali samo ponesrečeno Virantovo plačno reformo. Ampak proti njej kombinatke res ne bodo nastopale.
Bom pa v prihodnjih dneh malo spremljal odmeve. Kar na forumu glede Jovanoviča navaja Moneta, daje misliti. Lahko pa je Jovanovič nevede vzredil bulmastifa. Avtorsko delo včasih preseže izvorni namen avtorja.
[FINFUN]ej, verjemi, iz prve roke - "iz terena" takorekoč, ti lahko povem, da je preprosta raja nasedla agitpropu "za tajkune je odgovoren janša, ker so eskalirali za časa njegove vlade". povprašaj ob priliki ljudi, pa ne iz kroga manjšine, ki stvari razume, temveč iz kroga večine, ki so v pralnem stroju kps.
Mogoče je bilo tako zamišljeno pri naročniku.
S tem, ko je mali mož ustanovil F21, je celotnemu lopovičluku posodil obraz. Neke vrste "character merchandising". Sklicevanje na Janšo ali neoliberalizem tu ni mogoče.
glede kamere je tudi meni nenavadno, a se mi vendarle zdi izjemno malo verjetno, da bi udbovci prepustili kaj naključju, razen tega, da niso vsej "eliti" utegnili pravočasno razložiti, kaj je njihova agenda v ozadju takšne performanse.
sporočil: 4.633
[oQI23IDCN0948R]Tudi ne bo ker to je Slovenistan kjer vladajo talibani in režimske milice.
> [Ovid]
> Slike za tiste z dobrim želodcem !
> www.pozareport.si/?I...komentarji
>
Ej, kdo je pa provokatorski pajac s kljukastim krizem na T-shirtu... sori, s srpom in kladivom?! Kaj ti zlocinski simboli niso prepovedani?! Pa kaj je s tem genocidno navdahnjenim folkom, hocejo kramp v glavo, ali kaj?! Tega je treba nemudoma prijeti, pizda mu materina stalinisticna, DOVOLJ BO!!!!
FAKING DOVOLJ!
V razburjenju nisem videl, Dusan Jovanovic? Se ni prijet????
sporočil: 8.543
[s69t]pol pa preveri!
> [Moneta]
> > [s69t]
> > > [Moneta]
> > > > [x1x2x3]
> > > > Nisem mogel verjeti, ko so nekatere Kombinatke pripovedovale svoje osebne življenjske izkušnje in okoliščine,
> > >
> > > One so pripovedovale besedilo po scenariju...
> >
> > Odkod ti ta informacija?
>
> Filing. Doma sem na tem področju. Ni bilo povedano naravno. Vsebina je bila izrazito "Jovanovičevska".
jaz bi preveril pri njih, naravno seveda ni moglo biti povedano, ce stojis na odru in te gledajo vse Butale ;)
sporočil: 883
Ideja je premagala materijo v Madridu.
Glede starega pa,... omenjanje evangelistov me že malce spominja na tisto tovarišico. Frontno črto danes držijo Božo Repe, družina Repovž, ipd. Če tukaj pride do preboja, pardon, preloma, me praporji sploh več ne motijo. Folklora pač.
Če mu uspe prodaja Dela nemško-švedskemu dvojcu, bi bil lahko naslednjič na kovancu komandant Zorko.
Glede starega pa,... omenjanje evangelistov me že malce spominja na tisto tovarišico. Frontno črto danes držijo Božo Repe, družina Repovž, ipd. Če tukaj pride do preboja, pardon, preloma, me praporji sploh več ne motijo. Folklora pač.
Če mu uspe prodaja Dela nemško-švedskemu dvojcu, bi bil lahko naslednjič na kovancu komandant Zorko.
sporočil: 1.085
Kot pove že ime, je bila Protiimperialistična fronta na strani
Hitlerja in naperjena proti Veliki Britaniji in drugim
"imperialistom". Stran je zamenjala ob Hitlerjevem napadu na
Sovjetsko zvezo. Pozneje, ob nevarnosti zahodne invazije v Istro,
je partizanstvo še enkrat zamenjalo stran in se skušalo s Hitlerjem
(oz. von Horstenauom) pogajati o skupnem nastopu z nacisti proti
zahodnim zaveznikom. To so zgodovinska dejstva.
sporočil: 8.998
[FINFUN]
> [komunike]
> > [FINFUN]
>
> Kar misli si, gre za Stalinovo doktrino, po kateri ni pomembno, kako plebs glasuje, ampak kdo glasove šteje. Že od začetka.
Oboje je pomembno.
Drži. Vendar pa je le bolj pomembno, da se glasove korektno prešteje.
sporočil: 195
Človek kar ne more verjet kaj vse uporabljajo, da jim ne bi šlo
tako slabo pri volivcih. Nesposobna vlada je zafurala državo, zdaj
pa so za vse krivi: orožarska afera, kritična opozicija ker vladi
ne prikimuje, pa še 70 let oddaljene dogodke malo navržejo, da bi
se le še kakšna nerazmišljajoča ovca ujela na zanko. Kako nizko smo
padli, Slovenija je s takimi voditelji za dolgo izgubljena. Kakšna
žalost...
sporočil: 1.149
[FINFUN]Tudi jaz sem imel jugo zastavo z zvezdo in plakat Tita v Jalla jalli na Metelkovi za prisrčno folkloro, relikt zgodovine, dokler mi nedavno rdeči fašist za šankom ni hotel postreč piva, z roko dvignjeno v "heil Hitler!" proti sliki Tita, češ tu strežemo samo našim. Jebiga, od tega, da ti zaradi ideologije ne postrežejo piva in šusa v glavo je samo en korak. Tko, da zame ta "folklora" ni nič več nedolžna.
Ideja je premagala materijo v Madridu.
sporočil: 970
[XPOTE]Saj si že v vprašanju podal odgovor
> [mataj]
> > [Lidbarsky]
> > udba ima sodišča kvalitetno pod kontrolo,
>
> Kje si pa to zvedel? So ti gospod župnik povedali? Ali si si to logično izračunal?
Recimo, zakaj, udbovka Hilda Tovšak še ni v priporu?
sporočil: 3.637
[janezpizdek]Psihopat. Žališ vse Slovence, ki so imeli sorodnike v junaških silah NOB. Imej svojo malo privatno SS Prinz Eugen proslavo.
Apr Naj se tovariš Brkać-Drkać dere v ušesa peščice svojih rdečih vernikov, ki so se privatne rdeče pasje procesije udeležili, ne pa da mi na moj račun žali temeljni zdravi razum in moje otroke upa vabiti pod svoj krvavi satanski prapor, pod katerim so klali štiriletnike.
In kaj delajo uradniki in predstavniki moje države na shodu komunističnih agitatorjev, ki poveličujejo morilce, ki so zagrešili masovne pomore svojih sonarodnjakov, pri čemer se niso ustavili niti ko so morili štiriletnike. Koji kurac?! Kako se ta zločinska falanga upa kurčiti nad reko krvi, ki so jo ustvarili njihovi idoli in komandanti, ki jih oni še danes 70 let kasneje poveličujejo, odlikujejo, malikujejo in jim kovance z likom tiskajo, jebenti?! Kako se upajo in ali jih ni strah niti pred nacijo če že ne pred bogom?!
LP shaman
sporočil: 32.531
Zadnja sprememba: najobj 28.04.2011 19:38
[vuksan]
> [janezpizdek]
> Apr Naj se tovariš Brkać-Drkać dere v ušesa peščice svojih rdečih vernikov, ki so se privatne rdeče pasje procesije udeležili, ne pa da mi na moj račun žali temeljni zdravi razum in moje otroke upa vabiti pod svoj krvavi satanski prapor, pod katerim so klali štiriletnike.
>
> In kaj delajo uradniki in predstavniki moje države na shodu komunističnih agitatorjev, ki poveličujejo morilce, ki so zagrešili masovne pomore svojih sonarodnjakov, pri čemer se niso ustavili niti ko so morili štiriletnike. Koji kurac?! Kako se ta zločinska falanga upa kurčiti nad reko krvi, ki so jo ustvarili njihovi idoli in komandanti, ki jih oni še danes 70 let kasneje poveličujejo, odlikujejo, malikujejo in jim kovance z likom tiskajo, jebenti?! Kako se upajo in ali jih ni strah niti pred nacijo če že ne pred bogom?!
>
> LP shaman
Psihopat. Žališ vse Slovence, ki so imeli sorodnike v junaških silah NOB. Imej svojo malo privatno SS Prinz Eugen proslavo.... čuj, psihopat ne more žaliti nikogar ... khmm, tako da se jaz na tvojem mestu ne bi preveč nerviral ...
sporočil: 6.246
[vuksan]
> [janezpizdek]
> Apr Naj se tovariš Brkać-Drkać dere v ušesa peščice svojih rdečih vernikov, ki so se privatne rdeče pasje procesije udeležili, ne pa da mi na moj račun žali temeljni zdravi razum in moje otroke upa vabiti pod svoj krvavi satanski prapor, pod katerim so klali štiriletnike.
>
> In kaj delajo uradniki in predstavniki moje države na shodu komunističnih agitatorjev, ki poveličujejo morilce, ki so zagrešili masovne pomore svojih sonarodnjakov, pri čemer se niso ustavili niti ko so morili štiriletnike. Koji kurac?! Kako se ta zločinska falanga upa kurčiti nad reko krvi, ki so jo ustvarili njihovi idoli in komandanti, ki jih oni še danes 70 let kasneje poveličujejo, odlikujejo, malikujejo in jim kovance z likom tiskajo, jebenti?! Kako se upajo in ali jih ni strah niti pred nacijo če že ne pred bogom?!
>
> LP shaman
Psihopat. Žališ vse Slovence, ki so imeli sorodnike v junaških silah NOB.
Motiš se Vuksan. Izraz psihopat je rezerviran za žaljenje svojcev izginulih.
Ma, sej si zmeraj rečem, da se v te razprave na forumih več ne bom
spuščal, ker so popolna izguba časa. Potem pa zmeraj vidim nekaj
kar me razpizdi...
[mimoidoci]Pošteno. Ampak a so svojci izginulih dejansko razžaljeni že samo s proslavo 27. aprila?
> [
sporočil: 32.531
Zadnja sprememba: najobj 28.04.2011 20:06
[mimoidoci]
> [vuksan]
> > [janezpizdek]
> > Apr Naj se tovariš Brkać-Drkać dere v ušesa peščice svojih rdečih vernikov, ki so se privatne rdeče pasje procesije udeležili, ne pa da mi na moj račun žali temeljni zdravi razum in moje otroke upa vabiti pod svoj krvavi satanski prapor, pod katerim so klali štiriletnike.
> >
> > In kaj delajo uradniki in predstavniki moje države na shodu komunističnih agitatorjev, ki poveličujejo morilce, ki so zagrešili masovne pomore svojih sonarodnjakov, pri čemer se niso ustavili niti ko so morili štiriletnike. Koji kurac?! Kako se ta zločinska falanga upa kurčiti nad reko krvi, ki so jo ustvarili njihovi idoli in komandanti, ki jih oni še danes 70 let kasneje poveličujejo, odlikujejo, malikujejo in jim kovance z likom tiskajo, jebenti?! Kako se upajo in ali jih ni strah niti pred nacijo če že ne pred bogom?!
> >
> > LP shaman
>
> Psihopat. Žališ vse Slovence, ki so imeli sorodnike v junaških silah NOB.
... ja, še dobro, da so izginuli samo eni ... khmm, oni drugi pa so verjetno samo zmanjkali in se njihovih svojcev to pravzaprav sploh ne tiče, a ne ? ...
sporočil: 6.246
[vuksan]
> [mimoidoci]
> > [
>
>
> Motiš se Vuksan. Izraz psihopat je rezerviran za žaljenje svojcev izginulih.
Pošteno. Ampak a so svojci izginulih dejansko razžaljeni že samo s proslavo 27. aprila?
Taka proslava je žalitev za vsak zdrav um.
[janezpizdek]
>
Družinam domoljubov, ki so v hosto h zverinskim komunistom ali s komunisti ali kako drugače šli, ker so morali ali čutili da je tako prav, da bi poterali okupatorje pa sporočam: Kapo dol za antiokupatorski gard, ma usrali ste palico, kajti - s komer si - takšen si! S komunistom si, lopov si, morilec si! Dokazi so stotine tisočev trupel morilca obsojenega pa nobenega. Amen!
Vse vaše domoljubje in dobri nameni so se pretvorili v fumis vaginalis, ker ste bili v revolucionarni morilski vojski kompartije, ki je potolkla na desetine tisočev Slovencev od katerih je veliko več kot polovica potolčena nelegitimno zverinstva pa bila povsem nepotrebna in z ničemer sprovocirana. Čisti umori. Čisti zločini komunističnih psihopatov!
In bog mi je priča, da si kot vsaka duša silno želim da bi med mojimi živimi rojaki bil tu pa tam kakšen povsem neomadeževan spoštovanja vreden ded - borec za svobodo, ded, ki ga lahko v nulo spoštujem. A ga žal med onimi iz 2. sv. vojne ne najdem. Razen od komunistične zverinske roke potolčenih štiriletnikov in podobnih seveda, žrtev od drugih, a po vsebini zelo podobnih fašistov potolčenih. In na komunajzer gulage obsojenih. Tudi obsojenih nekdanjih komunistov, hehe.
I
LP shaman
Bistvo tvojega divjega posta je prav to: ker so nekateri od vas po vojni klali, ste vsi omadeževani, čeprav se je kakšen od vas v NOB "vpisal" iz nekih patriotskih, čistih nagibov...
Tega pač ne sprejemam. Po tej logiki so vsi borci vseh držav v vseh vojnah zločinci, ker so pač vsaj nekateri vojaki vsake vojske vedno delali zločine.
Kaj je neki ameriški G.I. kriv za Hirošimo, za smrt enega milijona izstradanih nemških vojnih ujetnikov takoj po vojni? Kaj je neki ruski domoljub, kateremu so hoteli iztrebiti narod, kriv za vsa posilstva ruske vojske v Nemčiji? Kaj je pošteni britanski Tommy kriv za bombardiranje Dresdna? Kaj je nenazadnje, vojak Wehrmachta, ki se je častno obnašal, kriv za pokol v varšavskem getu, storjen po enotah Waffen SS?
Kaj je kriv npr. primorski rodoljub, borec Gradnikove brigade proti Italijanom, ki ni prenesel, da ga želijo potujčiti, za smrt štiriletnika, ki ga je (kot ti praviš?) ubil nek partizan iz druge enote, na drugem koncu Slovenije??
Pa še ena tehnikalija, ki se morda ne bi spodobila. Pa vseeno. Kaj to govoriš o nekih desettisoč mrtvih v SLO? Ko boš enkrat od vseh trupel pokopanih na tleh Slovenije, utemeljil koliko so jih dejansko pobili slovenski partizani, koliko pa srbski in hrvaški (po moje več kot 90 %, saj je šlo za ustaše in četnike), se bova lahko pogovarjala.
[dob]Evo Dob, hvala in enako tebi: ti so domobranski zahojenec, kakršnih želim v življenju srečevati čimmanj.
> [vuksan]
> Evo, zame je tudi to ekstremistično stališče.
Ti si isti kot tisti pedofil, ki se je na sodišču zagovarjal, da ga je 4 letna punčka izzivala. Ti vuksan si komunajzarsko pezde, razmišljaš kot pezde in tudi reagiraš kot pezde.
Vsa ta sodrga banditska s Kučanom, Türkom in Stanovnikov na čelu, ki smo jo te dni videli rjoveti na televiziji, se na svojih proslavah postavlja češ: mi smo takšni kot smo, kaj moremo zato, se boste pač vi morali nam prilagajati in ne mi vam!
Takšno je njihovo in tvoje sporočilo. In takšno sporočilo širi še nekaj matajev na forumu.
[vuksan]ne pozabi na osnovno izhodišče in suhoparno zgodovino - provokativna proslava je bila prirejena v čast protiimperialistični fronti, ki so jo komunisti ustanovili 26. aprila 1941 in ki je kolaborirala z nacisti, za sovražnika pa opredelila angleže.
Bistvo tvojega divjega posta je prav to: ker so nekateri od vas po vojni klali, ste vsi omadeževani, čeprav se je kakšen od vas v NOB "vpisal" iz nekih patriotskih, čistih nagibov...
Tega pač ne sprejemam. Po tej logiki so vsi borci vseh držav v vseh vojnah zločinci, ker so pač vsaj nekateri vojaki vsake vojske vedno delali zločine.