Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Kje so priložnosti za zaposlitev
Strani: 1 2
sporočil: 3.746
No če kdo rabi inženirja naj me kontaktira plača minimalna 1300€
netto, znanje, delavnost ni problem, edino stricov nimam na visokih
položajih.
Pa da vidimo koliko bo ponudb ko tako zaposlujete inženirje.
Mislim da zaposlitev vidim samo še v tujini.
Pa da vidimo koliko bo ponudb ko tako zaposlujete inženirje.
Mislim da zaposlitev vidim samo še v tujini.
sporočil: 5.518
Belokrajnc se poplnoma strinjam s tabo. Če kdo rabi
univ.dipl.inž.str. naj me poišče. 10 let delovnih izkušenj,
opravljen strokovni izpit..... Res pa je da nimam VIP....sicer pa
glede na to da rabijo inženirje ne bo problem :)
sporočil: 724
Priložnosti na Štajerskem in Prekmurju ? Hahahahahaha.
Novinarji iz žabarlanda ki ne vedo da je Slovensko ozemlje tut čez ljubljanski AC obroč nam spet pripovedujejo pravljice za lahko noč.
Novinarji iz žabarlanda ki ne vedo da je Slovensko ozemlje tut čez ljubljanski AC obroč nam spet pripovedujejo pravljice za lahko noč.
sporočil: 724
P.s. Trenutno se išče *kader* pripravljen delati za 400-500e na
mesec. Druzga se ne rabi.
sporočil: 5.640
[valvoline1]Svetla perspektiva našega naroda pod vodstvom marsovcev iz socializma , ki je pred nami bo do leta 2015 odprla še dodatnih 100.000 delovnih mest za 400 € netto na mesec ! Postali bomo zakladnica evrope z a takšna delovna mesta ! Takoj z a nami pa so ostali Zelenortski otoki iz Afrike , kjer je to srečno povprečje 350 € netto
P.s. Trenutno se išče *kader* pripravljen delati za 400-500e na mesec. Druzga se ne rabi.
sporočil: 227
5 let sem delal v firmi in poleg svojega rednega dela razvijal še
drug sektor. Bil sem prepričan, da ko bo prišlo do razširitve
poslovanja bom postal vodja tega sektorja. Zaposlili so sosedo
našega lastnika. hahah
sporočil: 4.257
Avtorica pravi da so priložnosti za strojne inženirje?
Halo! Katera slovenska firma pa še potrebuje strojne inženirje. Vsak trden zaprejo kakšno tovarno in na cesti se znajde veliko inženirjev.
Halo! Katera slovenska firma pa še potrebuje strojne inženirje. Vsak trden zaprejo kakšno tovarno in na cesti se znajde veliko inženirjev.
sporočil: 39
Žal se hudo motiš. Hčerka ima diplomo, poslala je že preko 300
prošenj z izrecno navedbo, da je pripravljena delati tudi za
polovično plačo, le da dela in si nabira izkušnje. Javlja se tudi
na vse razpise za sredneješolsko izobrazbo, prodajalke, zastopnike,
tajnice...,pa je še vedno doma....
sporočil: 5.933
[acimam50]Hja, dandanes se na vsak zaposlitveni oglas prijavi 100 in več kandidatov. Zmeraj je med njimi nekaj takšnih, ki pridejo bolj do izraza. Ali zaradi nekih specifičnih znanj in delovnih izkušenj ali pa zaradi drugih kvalitet, ki so pogosto jasne samo kadrovikom in drugim ljudem, ki sodelujejo v procesu zaposlovanja.
Žal se hudo motiš. Hčerka ima diplomo, poslala je že preko 300 prošenj z izrecno navedbo, da je pripravljena delati tudi za polovično plačo, le da dela in si nabira izkušnje. Javlja se tudi na vse razpise za sredneješolsko izobrazbo, prodajalke, zastopnike, tajnice...,pa je še vedno doma....
Hčerki pa povej, da naj predvsem neha pisati v prošnje, da je pripravljena delati tudi za polovično plačo, ker to daje napačen signal. Bolj samozavestno in bolj ciljno naj pošilja prošnje.
Kaj več pa ne bom pametoval, ker vem, da je na trgu dela precej bedna situacija. Pri sebi vidim, da sem pred dvema ali tremi leti lahko izbiral med službami, zdaj pa imam občutek, da jo lahko dobim še samo preko vez in poznanstev.
sporočil: 19
Tupi glupi novinarji se zmeraj, ko gre za deficitarne poklice
spomnijo na strojnike (ja ja strojnike skos rabijo), na faksih tudi
tulijo da se rabi strojnike, če ne bi komu katedro ukinil(kakšna
škoda), navsezadnje pa tudi firme tulijo, da je premalo strojnikov
ker drugače se jih ne bi 10 prijavilo za najbolj gnilo mesto in bi
morali plačati pošteno plačo. Zadnjič so mi sredi Ljubljane
ponujali 1100€ bruto, s tem da imam 5 let izkušenj. V eni prošnji
prej za isto delovno mesto, sem napisal, da nisem iz Ljubljane me
pa še na razgovor niso poklical.
Pod ta blog se podpišem, pa takrat še ni bilo nobene krize.
slepocrevo.wordpress...ev-my-ass/
sporočil: 30.643
[xx1xx]Podpišem in dodajam še en vzrok nabijanja o pomanjkanju ustrezno izobraženega kadra: Recesija. Firma zabrede v težave, poslovni rezultati so slabi in direktor jih mora nekako upravičiti. Najboljši izgovor je tole: "Dogovorjenih imam na stotine odličnih poslov, a si ne upam podpisati pogodb, ker ne morem najti ustrezno usposobljenega kadra, ki bi lahko speljal te projekte. Nisem kriv jaz, kriva je država in današnja mladina, ki noče študirati tega, kar bi mi potrebovali". Če je neka panoga v težavah ali v zatonu, začnejo te klamfe srat vsi direktorji, to potem pride to medijev in politike in mit o pomanjkanju kadrov je ustvarjen. Tisti, ki padejo na to finto in študirajo za tkzv "deficitarne poklice", zagarantirano mečejo svoj čas in trud stran. Največ, na kar lahko upajo, je zanič služba pa še to bodo po parih letih izgubili.
Tupi glupi novinarji se zmeraj, ko gre za deficitarne poklice spomnijo na strojnike (ja ja strojnike skos rabijo), na faksih tudi tulijo da se rabi strojnike, če ne bi komu katedro ukinil(kakšna škoda), navsezadnje pa tudi firme tulijo, da je premalo strojnikov ker drugače se jih ne bi 10 prijavilo za najbolj gnilo mesto in bi morali plačati pošteno plačo. Zadnjič so mi sredi Ljubljane ponujali 1100€ bruto, s tem da imam 5 let izkušenj. V eni prošnji prej za isto delovno mesto, sem napisal, da nisem iz Ljubljane me pa še na razgovor niso poklical.
sporočil: 4.257
Opažam, da vse vsake toliko pojavi kakšen novinar ki podprt z
"strokovnjakinjo" iz kadrovske agencije piše o deficitarnosti
tehniških poklicev. Take članke bi morali ignorirat.
So dobro plačane službe za katere je veliko zanimanje in so slabo plačane službe, za katere ni zanimanja. In naravoslovno tehnični poklici so slabo plačani!
Bolj preprosto ne bi moglo biti.
So dobro plačane službe za katere je veliko zanimanje in so slabo plačane službe, za katere ni zanimanja. In naravoslovno tehnični poklici so slabo plačani!
Bolj preprosto ne bi moglo biti.
sporočil: 970
Zadnje pol leta sem malo spremljal oglase in se ne spomnim, da bi
videl prav veliko oglasov za strojnika. Lahko pa da imam tudi zelo
kratek spomin
sporočil: 631
[JBi]He he ga je že dobr vlekla sosedu.
5 let sem delal v firmi in poleg svojega rednega dela razvijal še drug sektor. Bil sem prepričan, da ko bo prišlo do razširitve poslovanja bom postal vodja tega sektorja. Zaposlili so sosedo našega lastnika. hahah
sporočil: 800
[Maj]Mater si gnoj.
> [acimam50]
> Žal se hudo motiš. Hčerka ima diplomo, poslala je že preko 300 prošenj z izrecno navedbo, da je pripravljena delati tudi za polovično plačo, le da dela in si nabira izkušnje. Javlja se tudi na vse razpise za sredneješolsko izobrazbo, prodajalke, zastopnike, tajnice...,pa je še vedno doma....
Pošlji mi njeno sliko(po možnosti golo), če res dobro zgleda jo za polovično plačo zaposlim jaz ;)
sporočil: 48.253
[Vinci]Ampak je zalostno, da tole daje napacen signal.
Hčerki pa povej, da naj predvsem neha pisati v prošnje, da je pripravljena delati tudi za polovično plačo, ker to daje napačen signal.
O cifrah bi se v sloveniji MORALO vec govoriti, ne pa da je nekaj nezaslisanega (tudi v dobrih cajtih), ce kandidat vprasa za placo.
In precej rajsi bi videl, da firma da oglas, "iscemo inzenirja z izkusnjami, placa 1000 EUR bruto, take it or leave it", kot pa pet odstavkov flancanja o krasni perspektivni firmi in inovativnem okolju za osebno rast... o placi pa niti besede.
[xx1xx]Tale crnijev tekst je legendaren, ja. In to je bilo v casu konjukture:
Seveda od vecjega stevila diplomantov profitirajo tudi delodajalci. Najlazje je jamrati, kako da je malo inzenirjev, ob tem pa jim izplacevati bagatelne place. Slisim, da je zacetna placa univ. dipl. inz. strojnistva 130 jurjev in da se ne veca ravno strmo. Zadnjic sem slisal za primer diplomantke naravoslovne fakultete, ki je poslala 60 prosenj za sluzbo (mater, se dobra je, da je nasla toliko firm) in dobila odgovor od ene. Ponudili so ji 70 jurjev neto pa se nek strokovni izpit na Gospodarski Zbornici bi si morala sama placati. Izpit stane 300 jurjev. Pa to ni vec smesno, pizda.
Ni to tako mišljeno, bc. Napačen signal daje zato, ker gre za
obupam poskus. Človek se takoj vpraša, zakaj bi pa ta delal za pol
manj kot ostali? In takoj opaziš vsako manjkajočo vejico, slovnično
napako, opisane izkušnje iz življenjepisa kar na enkrat več ne
zgledajo tako fajn ... in se ti odgovor na vprašanje kar ponudi. To
ne pomeni, da je slabo govoriti o plači, temveč o tem, da je slabo
pavšalno pisati v prošnje, da bi delal za pol manj kot drugi,
preden sploh vidiš podjetje in vsaj približno spoznaš, kaj od tebe
zahtevajo.
[Vinci]In kaj je s tem narobe? Nekdo bi pac rad za vsako ceno imel sluzbo in vsaj nekaj place.
Ni to tako mišljeno, bc. Napačen signal daje zato, ker gre za obupam poskus.
Najvecja jeba slovenskega trga delovne sile, ki ocitno ni samo v zakonodaji, ampak tudi v glavah, je ta prekleta rigidnost.
Kolikor vem (ce se motim me popravi) je v ZDA prav ocitno, da se v casu recesije recimo zelo povecajo raziskave v podjetjih, ker lahko podjetja dobijo kvalificiran kader za precej manj denarja kot casu konjukture, in to takrat dodobra izkoristijo.
Mogoce bi pa si kdo privoscil tajnico za minimalca, ker se utaplja v papirjih, pa ni nikoli razmisljal o tem, ker so bile predrage? itd.
Seveda, ce si mislil to v povezavi s tem, da pa isces, kaj je s clovekom narobe (da se ne bi zajebal in podpisal enoletno pogodbo recimo z zensko ki bi naslednji dan sla na bolnisko zaradi depresije in tam ostala 12 mesecev) te razumem. Ampak to je pa spet problem rigidnosti zakonodaje, da moras kod delodajalec premisliti vse katastroficne scenarije, preden nekoga zaposlis, namesto da bi razmisljal o potencialno dobrih lastnostih in imel zaupanje, da ga lahko, ce se pa clovek izkaze za popoln strel mimo, pac brez vecjih problemov odpustis.
sporočil: 1.009
[xx1xx]Hvala, pa cimvec srece :)
Tupi glupi novinarji se zmeraj, ko gre za deficitarne poklice spomnijo na strojnike (ja ja strojnike skos rabijo), na faksih tudi tulijo da se rabi strojnike, če ne bi komu katedro ukinil(kakšna škoda), navsezadnje pa tudi firme tulijo, da je premalo strojnikov ker drugače se jih ne bi 10 prijavilo za najbolj gnilo mesto in bi morali plačati pošteno plačo. Zadnjič so mi sredi Ljubljane ponujali 1100€ bruto, s tem da imam 5 let izkušenj. V eni prošnji prej za isto delovno mesto, sem napisal, da nisem iz Ljubljane me pa še na razgovor niso poklical.
Zadnja sprememba: Vinci 09.03.2011 16:37
Spet si se osredotočil samo na en stavek in ga iztrgal iz
konteksta, da bi dokazal svoj prav.Pač daje slab signal, če napišeš v prošnjo, da bi delal za pol manj, pri čemer še niti nobenega iz tiste firme videl nisi, ne poznaš podjetja, delovnega okolja, ne veš nič o delovnem mestu, o osnovni plači za delovno mesto, nalogah, odgovornostih, delovnem času itn. Nič ne veš, pa kar napišeš, da bi delal za pol manj. Pol manj od česa?
EDIT: Je pa realnost še ta, da je pol manj od 75% plač v Sloveniji manj od zakonosko določene minimalne plače.
[Vinci]ej, saj sploh nocem dokazati svojega prav, gre za moje mnenje, no...
Spet si se osredotočil samo na en stavek in ga iztrgal iz konteksta, da bi dokazal svoj prav.
Pač daje slab signal, če napišeš v prošnjo, da bi delal za pol manj, pri čemer še niti nobenega iz tiste firme videl nisi, ne poznaš podjetja, delovnega okolja, ne veš nič o delovnem mestu, o osnovni plači za delovno mesto, nalogah, odgovornostih, delovnem času itn. Nič ne veš, pa kar napišeš, da bi delal za pol manj. Pol manj od česa?od tistega, kar se je zate "zmenil" sindikat, recimo?
[Vinci]mogoce bi pa uradno delala za polovicni delovni cas?
EDIT: Je pa realnost še ta, da je pol manj od 75% plač v Sloveniji manj od zakonosko določene minimalne plače.
Zadnja sprememba: Vinci 09.03.2011 16:47
Pol manj od najnižje osnovne plače določene s kolektivno pogodbo je
v glavnem manj od zakonsko določene minimalne plače. Če pa dela za
polni delovni čas, plačana je pa za polovični delovni čas, pa
delodajalec krši ZDR in ga lahko pač delavec kadarkoli toži za
neizplačan del plače z zamudnimi obrestmi ter izsili še pogodbo za
nedoločen čas, s polnim delovnim časom, če je sklenjena pogodba
drugačna.EDIT: Kakorkoli, gre za zelo nepremišljeno, nezrelo in neracionalno dejanje, ko napišeš kar tako na pamet, da bi delal za pol manj.
sporočil: 1.009
[gsavli]
> [Crni]
>
> >
> > slepocrevo.wordpress...ev-my-ass/
>
Haha, nisem vedel za to.
Ta del mi je pa najbolj všeč: "shut the fuck up and show us the money."
Tako... ...neslovensko in neskromno, da sem se orenk narežal. Thumbs up, pa to...
Sluzim narodu :)
sporočil: 14.712
[borut0207]Mater eni ne zastopte prav nobene šale.
> [Maj]
> > [acimam50]
> > Žal se hudo motiš. Hčerka ima diplomo, poslala je že preko 300 prošenj z izrecno navedbo, da je pripravljena delati tudi za polovično plačo, le da dela in si nabira izkušnje. Javlja se tudi na vse razpise za sredneješolsko izobrazbo, prodajalke, zastopnike, tajnice...,pa je še vedno doma....
>
> Pošlji mi njeno sliko(po možnosti golo), če res dobro zgleda jo za polovično plačo zaposlim jaz ;)
Mater si gnoj.
sporočil: 9.214
Ne, ti se ne znas saliti, to sta oce in hci, ki ji verjetno zeli
vse najboljse, ne pa to, da tvoje umotvore poslusa na obiskih.
sporočil: 6.274
[Crni]
> [gsavli]
> > [Crni]
> >
> > >
> > > slepocrevo.wordpress...ev-my-ass/
> >
>
> Haha, nisem vedel za to.
>
> Ta del mi je pa najbolj všeč: "shut the fuck up and show us the money."
>
> Tako... ...neslovensko in neskromno, da sem se orenk narežal. Thumbs up, pa to...
Sluzim narodu :)
Evo, tut jest sem bil do dons neveden. Čitam...
sporočil: 57
se strinjam 1300 € neto plača je nedosegljiva za nekoga s
tehničnega področja bolj realna cifra ki ti jo ponudijo je nekje
800-900 € neto ....pol se pa j.... s takim dohodkom
Strani: 1 2