Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Janša zaradi današnje objave ne bo polnil Stožic
sporočil: 13.178
[EdiSce]
Imaš prav, nisi eksplicitno napisal. Iz argumenta zlorabe dominmantnega položaja, kar je ravnanje gospodarskega subjekta, si naredil sadno solato. (Drži pa, da so razne agencije praviiloma vir konkurenčnih motenj).Khm, nisem napisal niti implicitno. Ti meni polagaš, da sem napisal, da je telekom agencija;) Tko, da pač priznaj da si slabo prebral.
Znano, ampak ... Ta dilema okoli prevzemov, se praviloma nanaša na trge, kjer so vhodne bariere nanj zaradi narave proizvoda (relativno) nizke.S tehnologijo postanejo vstopni stroški povsod manjši. In to se naredi nahitreje tako da se ne vmešava država. Ker če se vmešava država nastanejo lobiji, s tem pa postanejo stroški višji;)
Še vedno pa ne moreš mimo argumenta, da obstajajo zlorabe dominantnega položajo tudi ob odsotnosti regulacije ravno zaradi odsotnosti države tam, kjer bi morala bit. Neplačevanje podizvajalcev in dobaviteljev s strani Agrokorja, Merkurja in nenazadnje SCT in Vegrada je zloraba dominantnega položaja.Ti ne ločiš ene bistvene stvari. Odsotnost regulacije ni to da nekdo drugemu ne plačuje. Imaš lahko miljon regulacij pa še vedno se jih ne bo upoštevalo. Važno je kaj piše na pogodbi. In te pogodbe urejajo razmerja. Če se nekdo ne drži pogodbe ga lahko oškodovanec toži. In to se rešuje na sodišču. Vidiš zato pravim, da je regulacija brezveze, ker ne rešuje ničesar;)
Trgovanje z ženskami oz. trgovina z belim blagom je za razliko od prostovoljne prostitucije, prisilna in suženjska. Do zdaj še nisem srečal "liberlca", ki bi zagovarjal "legalizacijo" trgovine z belim blagom alias neprostovoljne prostitucije.Khm, kdo pa je govoril o legalizaciji z belim blagom? A ti sploh razumeš kaj je liberalizem? Namreč tvoja svoboda je do tam dokler ne posegaš v drugo svobodo. In trgovanje z ljudmi že krši to svobodo. Trgovina z belim blagom lahko obstaja edino, če se s tem strinja "žrtev";) Enako kot sužjelastništvo. Če si tam prostovoljno je to tvoja pravica. Če te nekdo drži v takem odnosu brez da ti to dovoliš pa je že poseganje v svobodo drugega. A zdaj razumeš?
Mimogrede mene legalizacija drog kot taka ne boli. Ker so pri nas že zdaj visoko tolerirane. Žal tudi v šolah pri populaciji po 14 let.Ja seveda. To pa se dogaja zato ker zadeva ni legalizirana. Najstnik sedaj lažje kupi drogo kot pa alkohol ali pa cigarete;)
[rename]
Meni se zdi bolj logično, da se kritizira pozicijo in podpira Liberalce.Meni je pa najbolj logično, da se kritizira tiste, ki so pokvarjeni in imajo rabote za sabo;) How about that?:)
Točno. In s pljuvanjem po Janši se dela usluga samo vladajoči koaliciji.Glej zgoraj;)Sploh pa kako veš, da delam uslugo koaliciji? A zato, ker folk potem ne bo več volil jj ampak Liberalce?:)
Točno. Zato je primarna naloga, da KGB ne dobi še enega mandata.Ja samo očitno jj dela na tem, da bi udbomafija še naprej harala;) No pa saj ko bo on na oblasti, se itak ne bo kaj dosti spremenilo. Sem že večkrat povedal, da mu je socializem pri srcu in celo misli, da je to prava pot:)
[rename]Khm, jaz nisem bil pri teh rabotah da bom kazal kakršne koli dokumente. Priporočam pa da nekako prepričaš jj, da naj toži Kunstlja. Pa mogoče pol pridemo do kakšnih dokumentov;) Pa naj toži še tistega avstrijskega preiskovalnega novinarja. Pa frangeža in praznika naj tudi toži...
> [čarli]
> > [rename]
>
> > Meni se zdi bolj logično, da se kritizira pozicijo in podpira Liberalce.
>
> Meni je pa najbolj logično, da se kritizira tiste, ki so pokvarjeni in imajo rabote za sabo;) How about that?:)
>
Dokumenti, dokumenti.
Vse ostalo je stvar subjektivne presoje.
Ja in kaj potem, če se to zgodi? Liberalci dajo na mizo svoje zahteve po liberalizaciji gospodarstva...
> > Točno. In s pljuvanjem po Janši se dela usluga samo vladajoči koaliciji.
>
> Glej zgoraj;)Sploh pa kako veš, da delam uslugo koaliciji? A zato, ker folk potem ne bo več volil jj ampak Liberalce?:)
>
Liberalcev še ni na volilnem meniju.
Zaenkrat zlivaš gnojnico po Janši in s tem delaš uslugo koaliciji KGB.
Pomisli še na to, da Liberalci pridejo v parlament in jih Janša povabi v vladno koalicijo in vam ponudi gospodarske resorje.
Kako boš potem sedel za mizo z nekom, ki ga v naprej obkladaš s pokvarjencem in podobno?Ja vidiš, ne rečejo da je politika kurba;)
Meni se zdi to ihtavo, otročje, nedoraslo.Aja, a zato ker folku dopoveš, da je jj isti kot drugi komunisti?
Ne spomnim se, da bi Štih kdaj obsojal brez tehtnih argumentov.Kdo kaj obsoja? Jaz pokažem na jj rabote. O udbomafiji vemo že več ali manj vse. Ampak jj naj bi bil drugačen a ne;)
Hja nekaj takega. Pod jj dvomim oz sem prepričan, da se ne bo kaj bistveno premaknilo. Tko, da dokler ni prave alternative levim in desnim komunistom bo socializem haral. Ampak stvari se lahko hitro spremenijo...
> > Točno. Zato je primarna naloga, da KGB ne dobi še enega mandata.
>
> Ja samo očitno jj dela na tem, da bi udbomafija še naprej harala;) No pa saj ko bo on na oblasti, se itak ne bo kaj dosti spremenilo. Sem že večkrat povedal, da mu je socializem pri srcu in celo misli, da je to prava pot:)
Potemtakem je itak Slovenija obsojena na socializem.
Liberalna stranka ne more dobiti večine v prvo, če boste hoteli usmerjati krmilo v pravo smer, boste morali v koalicijo. Po tvojih izbruhih tule sodim, da bi šli raje v koalicijo s KGB kot pa z Janšo ;-)Aja, iz kje pa to sklepaš, da bi šli v koalicijo z kgb? A zato, ker pišem samo o jj rabotah. A me boš spet obtožil kozlarje, da podpiram kgb, ker sem proti jj. A to je tisto, če sem proti jj sem za kgb. No te igre se lahko greste brez mene;) In pa kgb je pokvarjen in to res nima smisla o tem govorit. Ampak fora je, da je jj kao boljši...
Tudi na takšna vprašanja bo moral Štih odgovarjati, če ga ne boste agresivneži prevpili ;-)A sedaj smo pa že agresivneži?:) A česa me boš še obtožil. No če bi poznal liberalizem, bi vedel da bistvo liberalizma je neagresija. Se pravi si kar precej brcnil v temo. Aja, pa o agresiji v jj stranki raje ne bi pisal;)
[s69t]Khm, bravo razkrinkal si me:)
> [čarli]
> > [rename]
>
> > Meni se zdi bolj logično, da se kritizira pozicijo in podpira Liberalce.
>
> Meni je pa najbolj logično, da se kritizira tiste, ki so pokvarjeni in imajo rabote za sabo;) How about that?:)
>
> > Točno. In s pljuvanjem po Janši se dela usluga samo vladajoči koaliciji.
>
> Glej zgoraj;)Sploh pa kako veš, da delam uslugo koaliciji? A zato, ker folk potem ne bo več volil jj ampak Liberalce?:)
>
> > Točno. Zato je primarna naloga, da KGB ne dobi še enega mandata.
>
> Ja samo očitno jj dela na tem, da bi udbomafija še naprej harala;) No pa saj ko bo on na oblasti, se itak ne bo kaj dosti spremenilo. Sem že večkrat povedal, da mu je socializem pri srcu in celo misli, da je to prava pot:)
gospod Markeš, ste to vi?
PS: A misliš, da se markešu sanja kaj o ekonomiji? Mislim, da sta oba z jj na isti ravni;)
[s69t]Čuj, ne bi vedu, ker imam tok fanov, da se ne spomnim vseh:)
gospod Markeš, mar se ne spomnite več, kako sva si dopisovala po mailih in ste briljirali v teoriji liberalizma?
sporočil: 2.641
[s69t]"Janez Markeš pravzaprav nima nobenega novinarskega opusa. Dajmo, premislimo skupaj, se sploh spomnimo kakšnega njegovega članka. Jaz, takole na prvo žogo, bežno memoriram nek njegov bizarni tekst v tedniku Mag, kjer je opisoval, kako se je komaj zadržal, da ni v državnem zboru pretepel politika Jožefa Školča, ker naj bi mu Školč preprečil, da ni postal član programskega sveta RTV. Odkar je prestopil med leve novinarske talibane in našel dva nova gospodarja, predsednika države Danila Türka in liderja stranke Zares Gregorja Golobiča, pa Markeš itak ne dela drugega, kot citira Golobiča, Vlada Miheljaka in Slavoja Žižka, v zahvalo pa maha kot nekakšen pudelj z repom, čakajoč vsakega petega v mesecu, ko dobi svoj Pedigree Pal." By Požar
gospod Markeš, mar se ne spomnite več, kako sva si dopisovala po mailih in ste briljirali v teoriji liberalizma?
sporočil: 6.934
Kepa se veča, bolj in bolj je debela in hitreje se kotali!!!!
Samo en copypaste:
Sirijus
25. februar 2011 ob 14:58:19
Resnica, ali obveščevalna igra???
www.youtube.com/watc...9IuBaA3h6Y
TV Republike Srbske je pred nekaj časa objavila novico, da so Božidarja Spasiča, bivšega operativca SDV YU, aretirali pri poskusu prenosa tajnih dokumentov SDV iz države, s ciljem diskreditacije Janeza Janše in grupe slovenskih politikov. Poseben interes za tajne dokumente in njegovo zgodbo o Janezu Janše kot dvojnem agentu SDV in nemške tajne službe, je pokazal list Mladina, kateremu je dal interviu. Nekemu članu slovenskega parlamenta pa je obljubil, da bo priskrbel Janšev dosije iz SDV. Ko je bil aretiran je pri sebi imel Janšev lažni potni list, na tuje ime in dokaze, da je Janša prejemal provizijo od trgovine z orožjem.
Srbska javnost se je vznemirila ko je Spasić javno spregovoril medijem o svojih odkritjih po 4 dneh pripora, ko je bil pripeljan pred sodnika pod obtožbo, da je izdal državno tajno. Sodnik se je samo nasmejal.
Do sojenja ni nikoli prišlo.
Samo en copypaste:
Sirijus
25. februar 2011 ob 14:58:19
Resnica, ali obveščevalna igra???
www.youtube.com/watc...9IuBaA3h6Y
TV Republike Srbske je pred nekaj časa objavila novico, da so Božidarja Spasiča, bivšega operativca SDV YU, aretirali pri poskusu prenosa tajnih dokumentov SDV iz države, s ciljem diskreditacije Janeza Janše in grupe slovenskih politikov. Poseben interes za tajne dokumente in njegovo zgodbo o Janezu Janše kot dvojnem agentu SDV in nemške tajne službe, je pokazal list Mladina, kateremu je dal interviu. Nekemu članu slovenskega parlamenta pa je obljubil, da bo priskrbel Janšev dosije iz SDV. Ko je bil aretiran je pri sebi imel Janšev lažni potni list, na tuje ime in dokaze, da je Janša prejemal provizijo od trgovine z orožjem.
Srbska javnost se je vznemirila ko je Spasić javno spregovoril medijem o svojih odkritjih po 4 dneh pripora, ko je bil pripeljan pred sodnika pod obtožbo, da je izdal državno tajno. Sodnik se je samo nasmejal.
Do sojenja ni nikoli prišlo.
Zadnja sprememba: anon-124452 02.03.2011 01:43
SiOL.net|Slovenija|Novice 153Matjaž Frangež: Janez Janša je trgoval s smrtjo
Čeprav je Janša pred dnevi sam predlagal soočenje v Stožicah, je polemiko s Frangežem zavrnil, dokler se ne objavi poročilo, "saj so v Frangeževih navedbah objavljeni le izseki poročila, kar pušča veliko prostora za manipulacijo," je zapisal na spletni strani SDS.
Ta zgodba se mora razčistiti, je prepričan Frangež. "V letu 2011 se sredi Evropske unije vrhunske politike ne more iti človek, za katerega je jasno, da se je šel orožarske posle. Ni prodajal nafte, ni prodajal nepremičnin, prodajal je orožje. Šel se je trgovino s smrtjo."
www.siol.net/sloveni...ovori.aspx
Premeteni trgovec s smrtjo!
Zadnja sprememba: anon-124452 02.03.2011 01:40
[dob]Koliko si rekel, samo 10 mio???????
Danes je Matjaž Frangeš objavil dokument, ki kaže, da naj bi Janša "skril" od orožarskih poslov 10 milijonov evrov.
Jebemti. Saj to je toliko, kot če bi se Türk 4 mesece vsak dan z avionom peljal v Bosno in nazaj.
DROBIŽ.
Preberi tole:
"Šel se je trgovino s smrtjo"
"Ko se je od septembra 1994 na ministrstvu za obrambo izvajala preiskava, so zaslišali več kot 30 delavcev Voma, ki so povedali, da so šteli gotovino. V še zaupnih dokumentih tako beremo o 136 milijonih DEM gotovine," navaja Frangež.
Natančnih ocen nima nihče, sta pa tako Frangež kot Praznik, ki je napisal knjigo Branilci domovine: Trgovci s smrtjo, prišla do ocene, da je promet z orožjem v Sloveniji obsegal okoli milijardo mark.
Ta zgodba se mora razčistiti, je prepričan Frangež. "V letu 2011 se sredi Evropske unije vrhunske politike ne more iti človek, za katerega je jasno, da se je šel orožarske posle. Ni prodajal nafte, ni prodajal nepremičnin, prodajal je orožje. Šel se je trgovino s smrtjo."
www.siol.net/sloveni...ovori.aspx