Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Janša? Ne, hvala
Strani: 1 ... 9 10 11 12 13 14 15
sporočil: 4.362
[eheheh]
Hudič je v tem, da moramo igrat s kartami, ki smo jih dobili. Radi bi šli na valat, karte pa niso ne za berača, ne za klopa. Talon je pa prazen.
Tudi predniki so šli na valat, čeprav niti kart niso imeli.
Ker pa so imeli pištole in krampe, pa jim je valat vseeno ratal.
Torej je samoomejitev igralcev na take ali drugačne karte že velikanski napredek za to majhno deželico. Pohvalno!
Igri se pravi strankarski tarok :)
[gsavli]
Saj tudi sam vidim te zadeve enako kot ti, le zaključki so drugačni.
Malo naolji svoj škripajoči stttrrojčeek za logiko, pa bodo zaključki popolnoma enaki.
[gsavli]
Nihče pa ne napiše nič lepega in pozitivnega o Janši. Dajte se malo potrudit, njegovi feni, jaz se potrudim, da tudi utemeljim, zakaj imam tako mnenje o našem Janezu gotovini.
O Janši ni treba pisati nič lepega in pozitivnega, s svojimi dejanji je pokazal - tako kot hvalevredna peščica njegovih kolegov v tistem času - da si upa zoperstaviti sedmeroglavemu zmaju, ne glede na tveganje, ki se je veliki večini povprečnežev zdelo prehudo, nemogoče. Poznali so zmaja, kako je desetletja dolgo hrustal celo svoje otroke, in se ga bali!
Vsi tisti, ki jih sedmeroglavi zmaj danes z eno od svojih ostudnih glav zmerja z "osamosvojitelji" (vedno omalovaževalno, poniževalno, zaničevalno, v narekovajih) in nanje (na koga celo po smrti) bruha ogenj in žveplo, so narodu pokazali, da svoje žalostno stanje lahko spremenimo na bolje in se enakopravno pridružimo normalnim državam in narodom - brez običajnega obžalovanja vrednega masovnega prelivanja krvi in sekanja glav!
Tako se je tudi zgodilo - zmaj je zato udobno preživel, a tega nikoli ni cenil. Prehod v normalnost je neprestano oviral, pobudnike pa osiral in maltretiral, kjerkoli je mogel. Užaljenost je bila velika, pa se je bilo treba znašati.
To se dogaja še danes. Zmajevo "javno mnenje" zaukazuje, da nihče ne sme pisati o Janši in drugih osamosvojiteljih pozitivno - pohvalno pa je čim podlejše zmerjanje, lažnivo obtoževanje in osiranje, ki mu je treba še nenehno javno ploskati. Ker zmaj je menda bil in je menda tudi zdaj nekaj več od nas navadnih ljudi, tako je sam trdil, kajneda? Tako so mnogi, ki se hudo motijo, še danes prepričani, zato po otroško verjamejo zmajevim lažem in spletkam, bolj prefrigani pa ga žgečkajo po trebuhu, mu hinavsko gledajo v oči in šepetajo v uho: tvoji smo, saj veš...!
Vendar ni vse tako črno. Zmaj se je prenapil krvi in prenažrl denarja, ki smo mu ga zmetali v desetletjih in zdaj čakamo, da mu poči trebuh in da smrdljive glave druga za drugo odpadejo pa da končno zasluženo pogine in imamo mir pred njim. Postanemo normalni, enakopravni ljudje z vsak svojim človeškim dostojanstvom.
Kot razumem, se Janša, kolikor more in zna, trudi za to; verjamem, da se trudi tudi zase, za svoje dostojanstvo in za svoje otroke - a ni to normalno? Morali bi se tudi drugi, celo tisti, ki zmaja programirajo, usmerjajo in mu služijo - tudi njim bi konec koncev prišlo prav, da zmaja ne bi bilo, da bi se tudi sami pridružili spoštovanja vrednim navadnim ljudem in si vrnili človeško dostojanstvo, a so preveč zaverovani v svoje zmajske denarnice in zmajske privilegije, da bi sledili razumu in zapustili pohlep po absolutni oblasti nad ljudmi in njihovim imetjem.
Oblast nikoli ni večna, čeprav se včasih tako zdi. A pride ura resnice, ki jo je enkrat davno napovedal - kdo že?
Vsaka stvar en cajt trpi, pravi star pregovor. Ali: vsake pravljice je enkrat konec in takrat poči lonec.
sporočil: 2.195
Pismeni pravokator blebetaš.
janša je imel zasluge za osamosvojitev, o tem obstajajo dokumenti in pričevanja. janša je v tisti zmešnjavi tudi spizdil par mio EUR, o tem obstajajo dokumenti in pričevanja.
Kateri dokumenti?,..Frangežovi, Kunstljevi, ..? Denar iz Mb letališča je odnesel Silvo Komar,...Janšev?? Ne, Kučanov Silvo ! In še enkrat, tudi ta del se mi ne zdi sporen, ker so razne službe v tistem času in razmerah potrebovale keš za svoje "delo". Ti preprosto ne razumeš dogodkov. Zakaj je drni zaustavil zadevo? Problematiziraš par mio na levi in desni, ki so bili porabljeni v obveščevalno-varnostne namene. kako smo lahko razbijali "mafijoze iz tujine, če nisi imel za dve rundi šampanjca??. Niti na misel pa ti ne pride razbijati gospodarski kriminal pod taktirko F 21, kjer gredo številke v miljarde, kjer so zapravili dostojanstvo ljudi in ne nazadnje za posebaj pismene levake: Samo s tujim kurcem bi mahali po koprivah, ker ste navadni posranci brez jajc !!
janša je imel zasluge za osamosvojitev, o tem obstajajo dokumenti in pričevanja. janša je v tisti zmešnjavi tudi spizdil par mio EUR, o tem obstajajo dokumenti in pričevanja.
Kateri dokumenti?,..Frangežovi, Kunstljevi, ..? Denar iz Mb letališča je odnesel Silvo Komar,...Janšev?? Ne, Kučanov Silvo ! In še enkrat, tudi ta del se mi ne zdi sporen, ker so razne službe v tistem času in razmerah potrebovale keš za svoje "delo". Ti preprosto ne razumeš dogodkov. Zakaj je drni zaustavil zadevo? Problematiziraš par mio na levi in desni, ki so bili porabljeni v obveščevalno-varnostne namene. kako smo lahko razbijali "mafijoze iz tujine, če nisi imel za dve rundi šampanjca??. Niti na misel pa ti ne pride razbijati gospodarski kriminal pod taktirko F 21, kjer gredo številke v miljarde, kjer so zapravili dostojanstvo ljudi in ne nazadnje za posebaj pismene levake: Samo s tujim kurcem bi mahali po koprivah, ker ste navadni posranci brez jajc !!
[rx170]
> [siap]
> Ker je to z "gotovino" plod malverzacij na katere nasedaš. Pazi zdaj !!
> Ogromno denarja SMO uporabili, da smo se prebili dovolj blizu !!!"Morda" je kdo imel lepljive prste, vendar je to kaplja v morje za vse benefite novonastale države. Pravgotovo to ni bil JJ. Bodi dosleden in zahtevaj ODPRTJE ARHIVOV, te bo kap, ko boš ugotovil s kom je posloval murgl, kar na enkrat vam bo jasno zakaj se je, oz. se ni smel zgoditi RK-SLORK ect.,...odprite LB oz. NLB, vse revolving akreditive za firme špicljev, ki so švercali cigarete iz hamburga,specijalci pa so dajali spremstvo-(sigurno ni šlo za državotvornost) ban. garancije, ki so šle direktno v eskontiranje po 20-40%, razliko danes plačujemo s terminskimi prevzemi NACIONALNIH INTERESOV !!!Poglobi se enkrat v zapise fin. eksperta ENFRICEa medvrstično, kje so Iraške zadolžnice (80 mio $)-veza Hidrogradnja Sarajevo,...
> Si mona se je poleg ostalih pač razgalila, v katero štalo spada, nda? Ne branim JJ, nasprotno danes napovedujem, če ne bo počistil s to kokainskopasjoodvetniško in udbosodniško t.i."elito", bom na volitvah 2016 agitiral proti njemu in ne nazadnje za pravo žlahtno liberalno stranko (stranka kapitala-desna)-g.SIRC bi in bom glasoval vedno, vendar je predpogoj očistiti hlev !!
G. Sirc je bil predsedniški kandidat LDSa.
G. Sirca je nategnila lastna stranka, LDS.
Je bil pač lahkoveren, kot je sam povedal, in so ga potem, ko je enkrat komaj ušel partijski obsodbi na smrt, ker je med vojno in po njej preveč resno vzel partijsko "demokracijo", partijci (oziroma njihova "liberalna demokracija" :))))) ) še enkrat na debelo prinesli okoli.
sporočil: 2.195
Natančno ve, prav tako kot čarli saj sta iz istega testa. Da pa ti
paglavci, se opravičujem ampak res je, poznajo samo denar kot
vrednoto me pa razpi..i. Ne da so sposobni za lastne benefite
prodati domovino še lastno mater bi cankarijansko zatajili !!
[gsavli]
Oboje je pa danes dokaj irelevantno, ker so kazniva dejnaja že zastarala, Slovenija pa potrebuje nekoga, ki zna potegniti voz iz blata, ne narodnoosvobodilnih herojev, ki so že pokazali, da tega ne znajo.
Treba je vedeti, kaj je tisto govno, v katerem je obtičal ta voz že pred mnogimi desetletji, če hočeš voz potegniti iz govna! Kdor "govna" ne pozna, nima šanse, pa če je desetkrat profesor in doktor - nikoli ga ne bo izvlekel, kot ga ne more Pahor s svojo "sanjsko ekipo", prihajajočo iz smetane slovenskih pravovernih in silno naprednih, predvsem pa "levih" strank, silno bogatih z genialnimi "kadri"!
Ti lahko imaš popolnoma drugačno mnenje, a v situaciji, v kakršni je Slovenija oziroma vlada bila takrat, je Janševa vlada bila pravi biser proti sedanji in tudi proti prejšnjim Drnovšek - Rop vladam!
To je sicer malo težko uvideti, ker se o zaslugah in dobrih delih Janševe vlade nikoli ni poročalo, kot se poroča o Pahorjevi za vsak prdec. Janša in njegovi ministri so bili na TV lahko le tri sekunde, da ne bi mogli dokončati stavka in normalno kaj povedati ljudem. Treba je bilo širiti sovraštvo do vlade, minimizirati njene uspehe, poniževati državo in vlado s kompromitiranjem v tujini - samo da bi spet priplezali na tako zaželeno oblast! Kakšna oblastiželjnost! Težko verjeti, da je bil kdorkoli v dolgi zgodovini tega naroda tako pohlepen na oblast in podel, kot se je v preteklih nekaj letih izkazala "leva" druščina. Kako žalostno je vse to!
In kaj zdaj, ko so tako zaželeno oblast dobili in delajo povsem kar hočejo in kakor hočejo? Pokazalo se je, da so popolni loleki, nesposobni do amena, a tudi požrešni do amena, cinični do amena, oholi do amena - ki so tik pred tem, da zapravijo državo, kot so eno že njihovi očetje in dedki. Kriv je seveda Janša, kdo drug - če verjameš :))))) - in lop po njem ob vsaki priliki!
Ali res ne moremo vzpostaviti normalnega odnosa do življenja, dela, denarja, oblasti in vsega drugega, kar nas teh nekaj let obkroža v življenju? Je treba res biti in za vekomaj ostati človek človeku volk? Kaj je potem vredno življenje?
sporočil: 2.725
[gsavli]Janša je vrhunski car, ker ima cel kup oboževalcev (povzeto po tvojih besedah), pa kljub vsemu noben nima kaj pozitivnega napisati o njem.
> [siap]
> Motijo te ločila. Vsebina seveda ni pomembna, že doživeto !!
A da je bila tudi vsebina tam noter?
Si imel pa enega redkih postov, kjer kdo brani Janšo in napiše kaj lepega o njem. Tvoj "janšategasigurnoninaredu!!!!!!" je bil daleč nad siceršnjim povprečjem lepih misli o Janši s strani njegovih fanatičnih oboževalcev.
Še Čak Noris ne zmore tako očitnega oksimorona.
p.s. Za enkrat živimo še v toliko svobodni državi, da smo lahko sami sebi najhujši sovražniki.
pp.s. Zaradi takih kot si ti, menim da je najboljša volilna izbira najhujši trinog, kar je v tistem trenutku v polnudbi. Če je še primerno zapakiran v prijetnozveneča dobrikanja in obljube, je še toliko boljši.
[gsavli]Prav ima rename, podlo namiguješ in podtikaš. Na žalost ti je sovraštvo do določene osebe preplavilo glavo in zameglilo razum. Če si res mlad te do neke mere še razumem. Očitno boš moral še veliko razmišljati.
> [rename]
> > [gsavli]
> > > [rename]
> > >
> > >
> > > Ne pa, da napadaš Janšo.
> >
> > shame on me.
> >
> > mogoče se bo pa janša, če popuši na volitvah zaposlil v kaki službi državne varnosti, kaj praviš? diskreditacija mu gre dobro od rok, tudi prirejanje podatkov - vse obvlada, bo že zmogel tudi likvidacijo. in vse te izkušnje iz brskanja po arhivih, kaj se je zgodilo npr. l. 79 - neprecenljivo za službo državne varnosti.
>
> Sramotno podtikaš in namiguješ, v stilu Mataja.
Kaj točno namigujem in podtikam? Da brska Janša po arhivih? Da poskuša z informacijami iz arhivov na vsak način očrniti nekega drugega politika, ki mu sploh ni konkurenca? Da so to metode, ki jih je mdr. uporabljhala tudi UDBA?
"Neki drugi politik" pa se je žal zelo nerazsodno očrnil sam. Janši ne bi bilo treba brskati po arhivih, saj vsak pameten človek, ki ima malo logike in pozna prejšnjo oblast, še kako dobro ve, kaj so tiči tam zgoraj morali in kaj niso smeli vedeti - brez vsakih arhivov.
Če pa se človek na tako visoki funkciji vsem v brk še dela neumnega, da ne rečem da se gladko zlaže (in arhiv to še potrdi) - ej, ali tak človek sploh spada na takšno funkcijo?, se mora vprašati vsak državljan, ne samo Janša.
Pa je tega "nekemu drugemu politiku" bilo treba? Sploh ne, tiho bi bil, pa bi devetim odgovarjal in pametno izpadel. Tako pa... naj ga zdaj reveži še ščitimo in zagovarjamo, če se ne zna sam?
[siap]Če je res mlad, mu ne moreš zameriti. Je pač žrtev, kot so bili tisti, ki so jih izbrali za likvidatorje - uboge, komaj dorasle fante, ki niso vedeli o ničemer nič! Uničili so jim življenje in ga zagrenili še prav tako nič krivim potomcem.
Natančno ve, prav tako kot čarli saj sta iz istega testa. Da pa ti paglavci, se opravičujem ampak res je, poznajo samo denar kot vrednoto me pa razpi..i. Ne da so sposobni za lastne benefite prodati domovino še lastno mater bi cankarijansko zatajili !!
To "funkcijo" bi ubožec zdaj rad podtaknil nekomu, ki mu je očitno simbol najhujšega sovražnika - ampak tako že skoraj tri desetletja sugerirajo mediji. Tudi za to je nekdo odgovoren.
Čez leta bo prišel k sebi in ga bo sram za lastne besede in zmaličeno pamet.
Kdo je naš Gadafi?
Na iTV so prejle povedali naravnost: To je Janez Janša!
A sem prav slišal, saj ne morem verjeti, da nekdo v medijih izjavi kaj takšnega?
Če pa sem prav slišal, zgleda, da nekateri izgubljajo pamet in se grejo nevarne igre.
Tlakujemo pot novemu Iveku? Ali jo tlakujemo še bolj "na široko"?
A sem prav slišal, saj ne morem verjeti, da nekdo v medijih izjavi kaj takšnega?
Če pa sem prav slišal, zgleda, da nekateri izgubljajo pamet in se grejo nevarne igre.
sporočil: 2.725
[s69t]Hkrati pa je odličen primer/dokaz, zakaj so Pahorjevi socialdemokrati tolikokrat začutili potrebo po spremembi imena. Pa zakaj element pojoče travice ZARES deluje.
> [EdiSce]
>
> pp.s. Zaradi takih kot si ti, menim da je najboljša volilna izbira najhujši trinog, kar je v tistem trenutku v polnudbi. Če je še primerno zapakiran v prijetnozveneča dobrikanja in obljube, je še toliko boljši.
gsavli se kot za stavo trudi potrditi spodaj citirano misel
> Mimogrede, usegliharstvo ni intelektualna kategorija (glupost ali neglupost) ampak čustvena-empatična.
Pa zakaj žene alkoholikov vedno pridejo po še .... in zakaj moški kontrapunkti žena alkoholikov zmeraj poročijo jambrajočo, neiznajdljivo in neživljenjsko siroto jerico.
[gsavli]Potrudi se pa dokaži, da si res človek podatkov.
Ti, EdiSce, pa poskušaj pisat z repom in glavo, da bo mogoče berljivo, ne teh lebdečih pravljic. Vsaj meni, jaz sem človek podatkov in mi to fantaziranje ne sede, ga tudi ne berem več.
Zaenkrat izpadeš bolj kot nekritični bralec/poslušalec pravljic. Prešaltaj.
sporočil: 13.178
[siap]A da nam je denar edina vrednosta? ja veš ne bi vedel. Vprašaj jj kaj o tem;)
Natančno ve, prav tako kot čarli saj sta iz istega testa. Da pa ti paglavci, se opravičujem ampak res je, poznajo samo denar kot vrednoto me pa razpi..i. Ne da so sposobni za lastne benefite prodati domovino še lastno mater bi cankarijansko zatajili !!
[dorki22]Očitno depresivni postaja pravi liberalec:) Samo nekako se mi tudi zdi, da bi privatizacijo državnih kritiziral, če bi to naredili levi komunisti, medtem ko bi jj pa vzdigoval v nebo:)
> [čarli]
> > [siap]
> > Natančno ve, prav tako kot čarli saj sta iz istega testa. Da pa ti paglavci, se opravičujem ampak res je, poznajo samo denar kot vrednoto me pa razpi..i. Ne da so sposobni za lastne benefite prodati domovino še lastno mater bi cankarijansko zatajili !!
>
> A da nam je denar edina vrednosta? ja veš ne bi vedel. Vprašaj jj kaj o tem;)
Depersin je napisal: Še en, ki misli, da mu mora "mama" država vse zrihtati.
forum.finance.si/?m=...343&single
Hmmmm :-))
Lp
sporočil: 2.753
[gsavli]mene tudi lahko ob priliki osebno diskreditiraš, če ne bo kaj pametnega za odgovoriti:
> [s69t]
> > [EdiSce]
> >
> > pp.s. Zaradi takih kot si ti, menim da je najboljša volilna izbira najhujši trinog, kar je v tistem trenutku v polnudbi. Če je še primerno zapakiran v prijetnozveneča dobrikanja in obljube, je še toliko boljši.
>
> gsavli se kot za stavo trudi potrditi spodaj citirano misel
>
> > Mimogrede, usegliharstvo ni intelektualna kategorija (glupost ali neglupost) ampak čustvena-empatična.
Meni je sicer všeč, da sem v centru vaše pozornosti, pa FQ mi zraste v zadnjem času po 2 piki na dan, ampak, a se ne bi raje ukvarjali s čim drugim? Recimo, pozitivnimi platmi Janše in vladavine SDS. Tu moram pohvaliti macona, ki se je potrudil dejansko nekaj napisati v tej smeri.
Ali pa, ti s8t, a nimaš aviona danes za v Kanado? da ga ne zamudiš.
Ti, EdiSce, pa poskušaj pisat z repom in glavo, da bo mogoče berljivo, ne teh lebdečih pravljic. Vsaj meni, jaz sem človek podatkov in mi to fantaziranje ne sede, ga tudi ne berem več.
- smrdijo mi nogice
- imam mikroskopskega oneta
- sem plah in sramežljiv fantič
- rozasto kožo imam posejano z milijon ogrci
- ne prdkam po vijolicah, temveč po bivši ihanski farmi
- nos imam grši od jazbinška
- imam šest prstkov na rokicah
- škilim
- ne upam si emigrirati kot podpalubni potnik, ker me je strah visokih valov
- posedujem repertoar jedkih besed o komunsitih, čeprav si srčno želim biti eden njih
- grizem si nohte
- sesljam in žužnjam huje kot žižek
- grgram gershwina
- pogosto se kloftam po desnem licu in ubijam navidezne muhe na levi
- ko pijem italijančka, imam iztegnjen mezinec
- jem nosne miške
- moj fetiš so litoželezni škrlatni radiatorji
- ko lulam, mislim na venero ali merkur
- v denarnici imam skenirano fotko ivana janše z avtogramom darka bulata
- in še in še...
sporočil: 2.753
[gsavli]no vidiš. če bi vedel to, kar zdaj veš, bi lahko zamerico zaradi nespodobnih besed o nebeških zdravnikih manifestiral dosti bolj akutno, kot s preprosto in ruralno šitlisto.
> [Lidbarsky]
>
>
> mene tudi lahko ob priliki osebno diskreditiraš, če ne bo kaj pametnega za odgovoriti:
> - smrdijo mi nogice
> - imam mikroskopskega oneta
> - sem plah in sramežljiv fantič
> - rozasto kožo imam posejano z milijon ogrci
> - ne prdkam po vijolicah, temveč po bivši ihanski farmi
> - nos imam grši od jazbinška
> - imam šest prstkov na rokicah
> - škilim
> - ne upam si emigrirati kot podpalubni potnik, ker me je strah visokih valov
> - posedujem repertoar jedkih besed o komunsitih, čeprav si srčno želim biti eden njih
> - grizem si nohte
> - sesljam in žužnjam huje kot žižek
> - grgram gershwina
> - pogosto se kloftam po desnem licu in ubijam navidezne muhe na levi
> - ko pijem italijančka, imam iztegnjen mezinec
> - jem nosne miške
> - moj fetiš so litoželezni škrlatni radiatorji
> - ko lulam, mislim na venero ali merkur
> - v denarnici imam skenirano fotko ivana janše z avtogramom darka bulata
> - in še in še...
OK, če ti praviš. :)
Zate sicer sploh ne vem, nikoli te nisem bral, spomnim se, da sva se enkrat neki spičila, ne spomnim se zakaj, pa sem te takrat preventivno ruknil na šitlisto, ki sem jo imel ob tem janševljenju odklenjeno - nenazadnje so skoraj vsi odgovori padali direkt iz šitliste in pol bi se moral tam s sabo menit, kar bi blo bedno.
V glavnem, ti si lahko pomirjen, ker ne vem, če sem prebral še kdaj tvoje poste, razen takrat, ko sva se spičila (pa še za tisto se ne spomnim več, kaj je blo) in zdej ob janši ene 2.
naj gre v zapisnik, da s ponosom zrem v svetleješo prihodnost, odrešen ignorance forumskega prijatelja gsavlija.
sporočil: 6.934
Zadnja sprememba: anon-124452 28.02.2011 14:35
[sreckos]www.youtube.com/watc...eJW4hGFMmE
Kdo je naš Gadafi?
Ha, ha, ha....dobro zmontirano....
Še malo spomina na plagiatorske sposobnosti Ivana
www.youtube.com/watc...8JUEliKI5E
sporočil: 3
Bravo Simona, pravilno razmišljanje in super članek. Nova opcija
političnih ateistov pa še naprej nezadržno krepi svojo ne-moč in
Slovenija še bolj tone v brezno zahvaljujoč našim vrtičkarskim
politikom, ki delajo le za svojo rit.
sporočil: 972
Zadnja sprememba: anon-34928 01.03.2011 21:05
[EdiSce]Kakšen teden ne uspem pogledati, pa legenda Gsavli lepo na plano privabi totalitariste, ki sebe vidijo kot izpovedane demokrate, in mi je žal, da sem zamudil zabavo pretekli teden:)
p.s. Še nekaj sem opazil pri naših usegliharjih. Večinoma prihajajo iz t.i. reguliranih poklicev oz. so nanj eksistenčno vezani preko partnerjev. Trenutni sistem jim daje status elit, po drugi strani pa čutijo, da jih zacementerana hierarhija drži nižje kot bi v sistemu lahko zlezli. Zid nad sabo želijo podreti, zidu na katerem stojijo in z njim druge tlačijo dol pa ne.
Usegliharstvo je apologija zatečenemu stanju. Če so slovenski politiki usiglih, potem naj ostane na oblasti KGB. Če so usiglih, potem bi vsak uporabil VIP za urgentni zdravniški poseg ...
So kot ločene odcvetele babe, ki modrujejo, da se moški usiglih gonijo, pijejo, zajebavajo, zanemarjajo otroke, ne plačujejo preživnin...
Nihče od zgoraj naštetih pravzaprav ne vidi, da problem ni v drugih ...
Če me spodaj navedeno uvršča med vsegliharje in nas tako sedaj pejorativno imenujete, pa so be it, ampak to ne izbriše dejstev, zaradi katerih sem mnenja, da IJ ne presega aktualne oblasti in je žalostno, da v Sloveniji druge alternative tej četici nesposobnežev ni.
V mislih pa sem imel predvsem sledeče:
- ko je Solidarnost na Poljskem naznanjala spremembe, se je junak naše pripovedke odločil za študij obramboslovja na marksistični fakulteti, bil član KP, se podil po poteh spomeničarjev in zaslugarjev in imel na ustih krilatico "da će odbraniti tekovine revolucije, za bilo koju cijenu!"
- Konvertitstvo je v zibelki SDSa. Iz članov KP v antikomuniste in socialdemokrate pod idejnim patronatom Cankarja in poskusa vstopa v internacionalo, metamorfoza v slovenske demokrate, ni kaj, ko se uzrejo nazaj, je za njimi dolga prehojena pot in danes jim nehvaležno ljudstvo odreka zasluge.
- Zvezda na nebu z osamosvojitvijo in nesposobnost odpraviti, tisto, kar nas je recimo v prejšnjem sistemu motilo - zaslugarji se nimajo kaj oglašati, tako pa smo imeli gostilniške rambote z izkaznicami pooblaščenih oseb in orožjem in so popolnoma nedolžno v mirnodobnem času posegli v civilno sfero, na kateri režim že to spominja?
- Neizmeren čut za notranjo demokracijo v stranki je dokazana s slavnostmi in častmi pospremile Ivo Hvalico. Največjemu slovenskemu demokratu Pučniku je bila hvaležnost tolikšna, da je gospod naš svet zapustil zagrenjen, ko se je uzrl na prehojeno pot SDSS in mali puč, ki ga je bil doživel.
- In nastopil je čas razsvetljenja, možnost, da prižgejo dan.. In rezultat tega?
- Prodaja MELR in vse kar je to dobrega prineslo - Danilo in Jančičev Peter sta na Delo prišla kot vrhunska medijska in publicistična strokovnjaka, kolektiv Šurle in Kršinarja premore podobno kot Boštjan M. Turk zvrhano mero avtorefleksije in znajo pograjati tudi kakšno napako svoje provinience..
- Apolitični možine in vasleti, ki sedijo v prvih vrstah apolitičnega Zbora za republike, potem so tu še operativci Vodušek, Hlebš, Peskova Rozi, ki se je v zgodovino vpisala septembra 2008 v odmevih, ko je ob pamfletu o patrijah (sem omenil, da je bil v komisiji o izboru patrij brigadir Pograjc, tisti Pograjc, čigar žena je junaku naše pripovedi predstavila gdč. Bačovnik? No, to seveda kaže na sposobnost vzpostavljanja pristnih odnosov, in ne, IJ ne potrebuje posrednikov) "presvitlega" vprašala: "Vam je sedaj že kaj bolj jasno, kako ste se znašli v tej zgodbi?". Takšne servilnosti so bili deležni razni dolanci in ljubičići v 20. Stoletju, ne pa v 21. stoletju demokratične države. V kateri EU članici si je predsednik vlade dovolil v času predsedovanja EU v hotelske sobe novinarjev dostavljati "mojo resnico" glede medijske svobode? V kateri demokratični državi, daje prvak opozicije zavetje pisunom, ki na predvečer zmage svoje opcije, novinarje v osrednjem časniku opozarja naj se ne spuščajo v boj z zmagovito opcijo? Leta 2011 pa prvak opozicije novinarje opozarja, da bodo režimski novinarji prvi dobili po njuški, ko se bodo ambruški Marini Krpani zbrali na slovenskih trgih in ulicah, wtf, kje to živim? In to je alternativa aktualni oblasti? In podobno množico je ta prvak pred parlamentom z megafonom nagovarjal kot domoljube, ki branijo stoletna ognjišča pred grdimi cigani.
- Ta prvak je Lahovnika za ušesa, da daje subvencijo Revozu za nov model avta, nato se pa prvi vozi v tem novem modelu na testni vožnji z nasmeškom za fotografe, svaka čast. Ta predsednik vlade je v času svetovne konjukture pridelal rekordni strukturni deficit!! z minimalnim javnofinančnim suficitom in danes se nam on predstavlja kot reševalec, krizni manager?
- Ob pamfletu o patrijah se je zganilo državno tožilstvo in se zavzelo za ohranitev ugleda institucije predsednika vlade, se bo ob malomarnosti velikovških dokumentov tudi za ohranitev ugleda institucije predsednika države po uradni dolžnosti?
- Kadrovanje gospodarskih težkokategornikov: Časar, Dremelj, Petrolov Markec, šentviški sošolec Baraga pa seveda Andrijana in Vizjak, ne pozabimo na bivšega šefa VOMOa, ki je v pisarni slovenskega bluechipa, imel na steni smehljajočo sliko predsednika vladde, pa kje smo živeli? FLRJ repriza, Staljin na levi, Titej na desni? Ali je bilo obratno?
- Seveda ni manjkalo ikonografije, npr kot je bil predlog vojaške parade, v kateri državi EU se še paradira in se vali vojaška mainerija izven vojašnic? V Franciji na obletnico francoske revolucije in Tuđmanovi Croatii.
- Sicer pa kako naj se intimno počuti človek, ki je v osnovni šoli prebral več knjig, kot pa kandidati z liste SDS, ki naj ga zastopajo v parlamentu: boksar Kelemina, oče Pukšič, ki kakšno vzgojno primaže odrasli hčeri (danes SLS), študent Marinič, Rupar, Grims, Jerovšek in kompanija? Kako se intimno počutiti, ko veš, da moraš za spremembo teh pajacev na oblasti obkrožiti opcijo, za katero stojijo ambruški domoljubi? Si predstavljaš, da bi ta množica dala svoj glas Virantu, Turku, Pezdirju, Šušteršiču, Mastenu, Zakrajšku, Mrkaiću? Bi jim dovolili prepustiti volan, ker gledajo naprej in ne kot IJ, s pogledom stalno v vzratno ogledalo?
sporočil: 7.339
Ko mi bo nekdo dal na voljo boljšega od JJ, na volitvah ne bom več
obkrožil JJ. Zaenkrat ta pogoj ni izpolnjen, v enem letu se nihče,
ki ni zgolj podtaknjeno kompartijsko kukavičje jajce, ne more v
medijih uveljaviti dovolj dobro, da bi dobil volitve.
Da se ne boste novinarji Financ javno tolkli po glavi kot v primeru Jankovića, ki ste ga na prvih volitvah tako veselo podprli...
Da se ne boste novinarji Financ javno tolkli po glavi kot v primeru Jankovića, ki ste ga na prvih volitvah tako veselo podprli...
[bricktop]Kaj pa, če pridejo Liberalci z Pezdirjem na čelu?;)
Ko mi bo nekdo dal na voljo boljšega od JJ, na volitvah ne bom več obkrožil JJ. Zaenkrat ta pogoj ni izpolnjen, v enem letu se nihče, ki ni zgolj podtaknjeno kompartijsko kukavičje jajce, ne more v medijih uveljaviti dovolj dobro, da bi dobil volitve.
[čarli]Če se oni resno spustijo v tekmo (vključno s Pezdirjem), potem imajo moj glas. Takoj.
> [bricktop]
> Ko mi bo nekdo dal na voljo boljšega od JJ, na volitvah ne bom več obkrožil JJ. Zaenkrat ta pogoj ni izpolnjen, v enem letu se nihče, ki ni zgolj podtaknjeno kompartijsko kukavičje jajce, ne more v medijih uveljaviti dovolj dobro, da bi dobil volitve.
Kaj pa, če pridejo Liberalci z Pezdirjem na čelu?;)
sporočil: 2.478
[čarli]Hipotetično bi z lahkoto sestavil vlado,imel bi tudi moj glas,pa določene jebivetrske stranke bi odjebale za večno.
> [bricktop]
> Ko mi bo nekdo dal na voljo boljšega od JJ, na volitvah ne bom več obkrožil JJ. Zaenkrat ta pogoj ni izpolnjen, v enem letu se nihče, ki ni zgolj podtaknjeno kompartijsko kukavičje jajce, ne more v medijih uveljaviti dovolj dobro, da bi dobil volitve.
Kaj pa, če pridejo Liberalci z Pezdirjem na čelu?;)
sporočil: 12.861
[bricktop]Pezdir ni javni nastopač. Rabili bi nekoga s karizmo in "balls of steel", ki bi bil sposoben z nasmeškom prenašati podlosti komusodrge. Pravega borca. Za uveljavitev liberalcev v deželi, ki je tako okužena s komunajzarstvom, rabiš intelektualnega in energijskega nadpovprečneža. Tukajšnji parlamentarni desničarji so v resnici nekaki zmerni levičarji.
> [čarli]
> > [bricktop]
> > Ko mi bo nekdo dal na voljo boljšega od JJ, na volitvah ne bom več obkrožil JJ. Zaenkrat ta pogoj ni izpolnjen, v enem letu se nihče, ki ni zgolj podtaknjeno kompartijsko kukavičje jajce, ne more v medijih uveljaviti dovolj dobro, da bi dobil volitve.
>
> Kaj pa, če pridejo Liberalci z Pezdirjem na čelu?;)
Če se oni resno spustijo v tekmo (vključno s Pezdirjem), potem imajo moj glas. Takoj.
Zame ne bo dovolj, da se liberalci registrirajo, hočem vrhunski verbalni masaker v prime timih na televizijah. Besedne zveze kot socialna država, socialna uravnoteženost in pravičnost, levičarske vrednote hočem slišati obravnavane v ciničnih opazkah. Hočem jasno predstavitev programa z minimalno državo, znižanjem obdavčitve dela, preganjanjem kartelov in lopovov, radikalnim rezom v sodstvu.
Hočem tipa, ki bo Jankoviću, Hildi in Zidarju naštel zakone in člene zakonov, ki so jih pohodili in jim napovedal, kaj jih po zakonu čaka. Boj in nič drugega, ne pa preračunljivost in taktiziranje v želji po osebnem pridobivanju in pretiran strah, da ne bi koga užalil in se preveč zameril. Kdor bo javno nastopal z liberalnih pozicij in jih zagovarjal, se bo še in še zameril, če bo dosleden. Nekoga, ki ne bo vrtičkar za svojo politično prihodnost in za udoben stolček.
Hočem ekonomskega desničarja (za nacionalistične in religiozne nimam posluha). Nekaj novega za zaostali butalistan.
[0219Ju1]Yep, dobro bi bilo da bi v naslednjem mandatu odpadle sls, sns, lds in zares. To bi bil že kar nekaj za začetek. Seveda bi namesto njih prišli Liberalci:)
> [čarli]
> > [bricktop]
> > Ko mi bo nekdo dal na voljo boljšega od JJ, na volitvah ne bom več obkrožil JJ. Zaenkrat ta pogoj ni izpolnjen, v enem letu se nihče, ki ni zgolj podtaknjeno kompartijsko kukavičje jajce, ne more v medijih uveljaviti dovolj dobro, da bi dobil volitve.
>
> Kaj pa, če pridejo Liberalci z Pezdirjem na čelu?;)
Hipotetično bi z lahkoto sestavil vlado,imel bi tudi moj glas,pa določene jebivetrske stranke bi odjebale za večno.
[macon]Se strinjam. Nekaj podobnega sem sam mislil s tistim da se "resno spustijo v tekmo". Pred časom se mi je zdel Mrkaić pravi karakter, skupaj s Pezdirjem in Damjanom bi bili leta 2004 pravi tim, se mi pa zdi da sta se Mrkaić in Damjan medtem malo utrudila, Pezdir pa je do zdaj še zmeraj izjavljal, da ga v politiki ne bomo videli.
> [bricktop]
> > [čarli]
> > > [bricktop]
> > > Ko mi bo nekdo dal na voljo boljšega od JJ, na volitvah ne bom več obkrožil JJ. Zaenkrat ta pogoj ni izpolnjen, v enem letu se nihče, ki ni zgolj podtaknjeno kompartijsko kukavičje jajce, ne more v medijih uveljaviti dovolj dobro, da bi dobil volitve.
> >
> > Kaj pa, če pridejo Liberalci z Pezdirjem na čelu?;)
>
> Če se oni resno spustijo v tekmo (vključno s Pezdirjem), potem imajo moj glas. Takoj.
Pezdir ni javni nastopač. Rabili bi nekoga s karizmo in "balls of steel", ki bi bil sposoben z nasmeškom prenašati podlosti komusodrge. Pravega borca. Za uveljavitev liberalcev v deželi, ki je tako okužena s komunajzarstvom, rabiš intelektualnega in energijskega nadpovprečneža. Tukajšnji parlamentarni desničarji so v resnici nekaki zmerni levičarji.
Zame ne bo dovolj, da se liberalci registrirajo, hočem vrhunski verbalni masaker v prime timih na televizijah. Besedne zveze kot socialna država, socialna uravnoteženost in pravičnost, levičarske vrednote hočem slišati obravnavane v ciničnih opazkah. Hočem jasno predstavitev programa z minimalno državo, znižanjem obdavčitve dela, preganjanjem kartelov in lopovov, radikalnim rezom v sodstvu.
Hočem tipa, ki bo Jankoviću, Hildi in Zidarju naštel zakone in člene zakonov, ki so jih pohodili in jim napovedal, kaj jih po zakonu čaka. Boj in nič drugega, ne pa preračunljivost in taktiziranje v želji po osebnem pridobivanju in pretiran strah, da ne bi koga užalil in se preveč zameril. Kdor bo javno nastopal z liberalnih pozicij in jih zagovarjal, se bo še in še zameril, če bo dosleden. Nekoga, ki ne bo vrtičkar za svojo politično prihodnost in za udoben stolček.
Hočem ekonomskega desničarja (za nacionalistične in religiozne nimam posluha). Nekaj novega za zaostali butalistan.
[gsavli]Ja sns res zgleda zacementirana v parlamentu:) Njih lahko samo to zjebe, da jelinčiča kakšn fršlok faše. Celo dvomim, da bi stranki škodilo to, da bi še plementiti kdaj v zapor za kakšne rabote:)
> [čarli]
>
>
> Yep, dobro bi bilo da bi v naslednjem mandatu odpadle sls, sns, lds in zares. To bi bil že kar nekaj za začetek. Seveda bi namesto njih prišli Liberalci:)
To je doable. Razen SNS, ti bodo v kriznih časih pridobivali število, ker so kao čefurji raus, čefurji so pa krivi za krizo, ker odžirajo delovna mesta, pa to. Jelinčiču se bo še fajn smejalo. :)
Zares, LDS in SLS pa dihajo na škrge, kar se tiče pragu. Pa Liberalci imajo tokrat res izjemno šanso. Tako siti kot so ljudje KGBja danes... Kak LDS bi po Kresalovi, Senici, kužkih... po moje volili samo še kaki njihovi zvesti psi (pun intended), taki, ki jim vržeš kako kost v smislu stolčka v krajevni skupnosti ali mestnem svetu al kej tazga.
sporočil: 2.730
[zois1]Vidim, da obvladaš kadrovanje. Kdo bi torej po tvoje moral priti na površje kot Deus ex Machina? In kako?
-legenda Gsavli
-Danilo in Jančičev Peter sta na Delo prišla kot vrhunska medijska in publicistična strokovnjaka, kolektiv Šurle in Kršinarja premore podobno kot Boštjan M. Turk zvrhano mero
-Apolitični možine in vasleti, ki sedijo v prvih vrstah apolitičnega Zbora za republike, potem so tu še operativci Vodušek, Hlebš, Peskova Rozi, ki se je v zgodovino vpisala septembra 2008 v odmevih, ko je ob pamfletu o patrijah (sem omenil, da je bil v komisiji o izboru patrij brigadir Pograjc, tisti Pograjc, čigar žena je junaku naše pripovedi predstavila gdč. Bačovnik?
-Kadrovanje gospodarskih težkokategornikov: Časar, Dremelj, Petrolov Markec, šentviški sošolec Baraga pa seveda Andrijana in Vizjak, ne pozabimo na bivšega šefa VOMOa
-boksar Kelemina, oče Pukšič, ki kakšno vzgojno primaže odrasli hčeri (danes SLS), študent Marinič, Rupar, Grims, Jerovšek in kompanija? ambruški domoljubi? množica dala svoj glas Virantu, Turku, Pezdirju, Šušteršiču, Mastenu, Zakrajšku, Mrkaiću?