Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Cerar: Skrbi me sprenevedanje in junačenje novinarjev
sporočil: 6.444
Mene pa bolj skrbi brezpravje, korupcija in klientelizem v tej
državi, ki je dovoljeno za posvečene.
sporočil: 7.025
Mene pa skrbi, da profesor zagovarja ignoranco mafiske elite in
oblasti. No ja; jabolko ne pade daleč od drevesa.
sporočil: 3.248
Miro, kot vedno odlično. Poleg BMZja eden redkih, ki jim lahko
rečemo pravnik. In to brez narekovajev.
sporočil: 2.063
""Zato me (ponovno) skrbi sprenevedanje in junačenje novinarjev ter
drugih komentatorjev, ki so sposobni pozornost javnosti kadarkoli
kritično usmeriti v kogarkoli (pogosto tudi po diktatu politike ali
neposredno nadrejenih urednikov), pri čemer spregledajo bruno v
lastnem očesu, predvsem pa tudi dejstvo, da spoštovanje državnih
institucij ni samoumevna danost, pač pa je nekaj, kar (si) morajo
nosilci oblasti znati prislužiti in obdržati," še zapiše Cerar.
"
ee eni jim pravijo četrta veja oblasti in zadnje čase (ravno pred dnevi sem na tv spremljal primer domnevno zlorabljene deklice) samo oni še kaj premaknejo :P
ee eni jim pravijo četrta veja oblasti in zadnje čase (ravno pred dnevi sem na tv spremljal primer domnevno zlorabljene deklice) samo oni še kaj premaknejo :P
sporočil: 994
Ne mešajmo vzroka s posledico. Kaj je bilo prej - (neprimerne)
poteze predstavnikov države ali (neprimeren) odziv
državljanov/elite do istih? Kdo je ustvaril koga: elita državo ali
država elito?
sporočil: 2.114
''Vse skupaj izpade, kot da se nekdo, ki je še do včeraj užival
slasti in privilegije oblasti ter seveda še vedno pripada istemu
zgornjemu sloju družbe, požvižga na državo ter nesankcionirano
ignorira njene preiskovalne institucije,"
Izpade? Meni se zdi, da to tako je in nič ne izpade.
''K temu žal bistveno pripomorejo tudi senzacij željni mediji, ki se očitno že kar vsi približujejo nivoju t.i. rumenega tiska."
To je problem pri nas. Do sedaj nihče ni nikoli pisal o teh stvareh in zame to pač ni rumeni tisk. Rajo pa to zanima in če bi finance imele naklado Slovenskih novic, bi anketna podpora vladi bila na 5% in manj.
Cerar se ni zbudil, on še vedno spi, zbudil se je zgolj sanjah, tako ko v filmu Inception. Še par levelov bo trajalo, da se bo resnično do streznitve. Če želi s takim člankom ohraniti sveti sijaj odvetniškega poklica, naj bo drugič raje kar direkten.
Izpade? Meni se zdi, da to tako je in nič ne izpade.
''K temu žal bistveno pripomorejo tudi senzacij željni mediji, ki se očitno že kar vsi približujejo nivoju t.i. rumenega tiska."
To je problem pri nas. Do sedaj nihče ni nikoli pisal o teh stvareh in zame to pač ni rumeni tisk. Rajo pa to zanima in če bi finance imele naklado Slovenskih novic, bi anketna podpora vladi bila na 5% in manj.
Cerar se ni zbudil, on še vedno spi, zbudil se je zgolj sanjah, tako ko v filmu Inception. Še par levelov bo trajalo, da se bo resnično do streznitve. Če želi s takim člankom ohraniti sveti sijaj odvetniškega poklica, naj bo drugič raje kar direkten.
sporočil: 1.253
Problem je, da smo vsi posvojili miselnost, da je država orodje za
lastno bogatenje, ker to itak vsi počnejo in, če si dovolj visoko,
za to ne boš odgovarjal.
V samostojni Sloveniji še ne poznam visokega oblastnika, ki bi imel visoke moralno-etične standarde in bi dejansko pripomogel k napredku družbe in države na tem področju. Sicer pa je to kot snežni plaz-začne se z majhno kepo...
V samostojni Sloveniji še ne poznam visokega oblastnika, ki bi imel visoke moralno-etične standarde in bi dejansko pripomogel k napredku družbe in države na tem področju. Sicer pa je to kot snežni plaz-začne se z majhno kepo...
sporočil: 8.635
"Dimičeva ima pravico, da sama izbere način ravnanja"
"Gospa Dimic ima v pravnem pogledu vso pravico, da znotraj dopustnih okvirov sama izbira način svojega ravnanja, tudi v odnosu do države," zapiše Cerar.
...................... ja tudi jaz imam to pravico ko stopim pred sodnika ampak .............. in ta ampak pomeni da bom jaz na... kot žuti če se bom pametnega delal - po drugi strani pa se posvečenim kanaljam ki se pred sodišči(državo) pametne delajo zagotovo ne bo nič zgodilo pa naj so še tako težki kalibri
"Gospa Dimic ima v pravnem pogledu vso pravico, da znotraj dopustnih okvirov sama izbira način svojega ravnanja, tudi v odnosu do države," zapiše Cerar.
...................... ja tudi jaz imam to pravico ko stopim pred sodnika ampak .............. in ta ampak pomeni da bom jaz na... kot žuti če se bom pametnega delal - po drugi strani pa se posvečenim kanaljam ki se pred sodišči(državo) pametne delajo zagotovo ne bo nič zgodilo pa naj so še tako težki kalibri
sporočil: 1.618
Zadnja sprememba: anon-219167 30.11.2010 16:07
Mirče tebi ni jasno da mi navadni smrtniki nimamo niti za sendvič
kaj šele za pravno zaščito. Ona pa ima nasesanega denarja za hišo,
jahto, neverjetno uspešno podjetje, Čeferina in sistemske napake.
Novinarji vedo, da ljudem malo manjka do eksplozije zato tudi tebi
priporočam, da malo pobaraš med navadnimi ljudmi kako oni vidijo
tvojo pravno državo, ki jo mimogrede tudi ti "kao" zagotavljaš.
sporočil: 167
Ena trezna misel v samih gonjah je pa že res "pasala". Samo škoda
da je goniči ne bodo hoteli videti.
sporočil: 295
Po dolgem času se strinjam s člankom, ki je objavljen v Financah.
Mediji dejansko več drugega ne delajo kot iščejo senzacije in
dramatizirajo.
sporočil: 3.129
Glede novinarjev je Cerar usekal mimo. Novinarji bodo pisali v
skladu z lastno etiko, situacijo v družbi, profesionalnim položajem
in sposobnostjo. Mene sploh ne skrbijo novinarji, ki kritizirajo.
Hočem reči, da me ne skrbijo članki novinarja Kovača itd, skrbijo
me reakcije politika Golobiča itd. Seveda se novinarji, posebej še,
ko so v funkciji politike (politika!) vedno gibljejo na robu
sprejemljivega, vendar ni to nič narobe, če imamo svobodno
novinarstvo, profesionalno zavest in priznanje, da tudi novinarji
pripadajo različnim političnim opcijam (saj nimajo v glavi
kompjuterja). Prav je, da tudi novinar (cum grano salis)odgovarja,
ko hote krši osebno dostojanstvo, ko laže ali (neupravičeno!!!)
zmerja, vendar naj se mu to dokaže. V primerjavi z vlogo sodstva,
katerega del je Cerar mislim, da je novinarstvo tu na boljšem.
sporočil: 8.635
Cerar: Skrbi me sprenevedanje in junačenje novinarjev
................. le zakaj - a mogoče zato ker sedaj niso več pod nadzorom komunajzarjev in dokaj hitro razkrinkajo skoraj vse svinjarije ki jih zdajšna oblastna elita dela in to takoj objavijo oz. sporočijo tudi ljudstvu - tako da lahko vsak dan bolj spoznavamo kakšne grdavse imamo na oblasti
................. le zakaj - a mogoče zato ker sedaj niso več pod nadzorom komunajzarjev in dokaj hitro razkrinkajo skoraj vse svinjarije ki jih zdajšna oblastna elita dela in to takoj objavijo oz. sporočijo tudi ljudstvu - tako da lahko vsak dan bolj spoznavamo kakšne grdavse imamo na oblasti
sporočil: 2.144
Kakopak, saj je stalni zunanji svetovalec pravne pisarne, ki rešuje
takšne tičke in tičice. Anticipira, kako bo zagovarjal naslednji
tak primer. Res, kam smo prišli. Raja naj bo pa tiho. Profesor, le
zbudite se!
sporočil: 456
....Tako ima politično svoje bistvo v pravičnosti, kar nazorno
ilustrira zelo znan odlomek "De civitate dei", kjer nek gusar
govori Aleksandru Velikemu, da je razlika med razbojniško tolpo in
kraljestvom zgolj v velikosti - razbojniška tolpa je kraljestvo v
malem, saj ima svojega vodjo, svoja pravila igre, po katerih se
deli plen, itd.; če takšna tolpa naraste ter se polasti mest in
ozemlja, preprosto postane kraljestvo (CD 4,4)........
sporočil: 12.753
Zadnja sprememba: foore 30.11.2010 16:20
Junačijo se pravniki s svojim obnašanjem....Cerar prvo išči krivce
pri svojih kolegih........potem obsojaj druge,,,, vendar se v
celoti vseeno strinjam s tabo...razen glede mnenja nekaterih
novinarjev...
sporočil: 382
Nase parlamentarne preiskovalne komisije so ena od neposrecenih
kopij ameriskh senatnih in kongresnih komisij. V ZDA nikomur, ki je
poklican pred komisijo ne pride na misel, da bi se ne odzval vabilu
za zaslisanje z laznim opravicilom (koncal bi v zporu), prav tako
pa so svetovalci in advokati zaslisancev tiho, na vprasanja
odgovarja izkljucno le zaslisanec (eventuelne konsultacije so s
sepetnjem). Pri nas pa se advokati spuscajo v diskusije s clani
komisije, odgovarjajo namesto zaslisancev in so s svojimi
pripombami cesto zaljivi do komisije. Izgleda kot da imamo te
komisije le za fasado, ki naj bi pricarala ljudem sliko pravne
drzave kjer smo vsi enaki pred zakonom.
sporočil: 2.026
Ko bi se oglasil kdaj prej, bi bil bolj verodostojen. Očitno se
nekateri uplivni pravniki čutijo dovolj močni, da jih ne skrbi za
lastno kredibilnost, pa jih motijo skrbi novinarjev, o stanju
morale in etike javnih osebnosti in njihov odnos do pravnih in
ostalih institucij države.
Da se navadni smrtniki nad njimi zmrdujejo, pa jih že dolgo ne moti več!
Da se navadni smrtniki nad njimi zmrdujejo, pa jih že dolgo ne moti več!
sporočil: 3.465
Zadnja sprememba: anon-49383 30.11.2010 16:33
Ne morem si zamislit, da bi Roubini, Stiglitz ali kateri drugi
komentator ameriškega in svetovnega dogajanaja norčeval iz anti
trust urada, tako kot se je Jože Mencinger. Po mojem ga ne bi imeli
za prištevnega.
sporočil: 2.252
jaz pa Cerarja tokrat sploh ne razumem, padel je v logično zanko -
če zelo poenostavim:
prvič, motita ga Dimičeva in Janković na ravni etičnosti in morale, nespoštovanja institucij, ne pa tudi na ravni "ugrabitve države", ki je zunaj nespoštovanja institucij sploh ne omenja;
drugič, še bolj ga motijo novinarji, ki pišejo o ugrabitvah države in o nespoštovanju elit do institucij, torej o tistem, kar v bistvu moti Cerarja
mene namreč ne motijo ne novinarji, ne pojavi jankovićev, ne simon, ne ničesar - moti me, da slovenija v 20 letih ni uspela zagotoviti pravnega sistema, ki bi v resnici, ne pa le na papirju in napisani hiperzakonodaji, zagotavljal enakopravnost pred zakonom in državo (ne samo pred sodišči, tudi v državnih postopkih), učinkovito in hitro odkrivanje ter kaznovanje nezakonitosti in zaupanje v državo -- to pa malo težko naprtiš novinarjem (seveda sem pristranska) - tudi cerar pravi, da imajo odgovornost funkcionarji, politiki, bla, bla -- samo v prvi vrsti ni odgovornost, da spoštujejo državne institucije in državo, v prvi vrsti je odgovornost, da ne kradejo
saj če ne bi obstajal utemeljen sum, da so "ukradli", zlorabili, goljufali ne bi bilo problema, ne bi novinarji pisali o tem, ne bi jih komisije vabile, ne bi jim bilo treba molčat itd
prvič, motita ga Dimičeva in Janković na ravni etičnosti in morale, nespoštovanja institucij, ne pa tudi na ravni "ugrabitve države", ki je zunaj nespoštovanja institucij sploh ne omenja;
drugič, še bolj ga motijo novinarji, ki pišejo o ugrabitvah države in o nespoštovanju elit do institucij, torej o tistem, kar v bistvu moti Cerarja
mene namreč ne motijo ne novinarji, ne pojavi jankovićev, ne simon, ne ničesar - moti me, da slovenija v 20 letih ni uspela zagotoviti pravnega sistema, ki bi v resnici, ne pa le na papirju in napisani hiperzakonodaji, zagotavljal enakopravnost pred zakonom in državo (ne samo pred sodišči, tudi v državnih postopkih), učinkovito in hitro odkrivanje ter kaznovanje nezakonitosti in zaupanje v državo -- to pa malo težko naprtiš novinarjem (seveda sem pristranska) - tudi cerar pravi, da imajo odgovornost funkcionarji, politiki, bla, bla -- samo v prvi vrsti ni odgovornost, da spoštujejo državne institucije in državo, v prvi vrsti je odgovornost, da ne kradejo
saj če ne bi obstajal utemeljen sum, da so "ukradli", zlorabili, goljufali ne bi bilo problema, ne bi novinarji pisali o tem, ne bi jih komisije vabile, ne bi jim bilo treba molčat itd
sporočil: 1.513
Kako nenadna in neverjetna skrb novinarjev za državne institucije?
O čem to piše eminentni pravnik?Novinarje, predvsem tiste iz n=571,
pa ja ves čas skrbi za državo in njene institucije!! Imamo pa ja že
primere iz preteklosti, ko so, da bi obdržali integriteto države in
civilne družbe, napisali in podpisali eno res hudo pismo in ga
poslali v belo EU. Takrat je princ teme želel podjarmiti vse, res
prav vse in oni so pogumno nastavili svoja junaška prsa. A je
pozabil?
sporočil: 1.958
[XRESP]Kakšen butelj si! Najprej poveš da so Kovačevi članki v redu, skrbi te pa politik Golobič ki ga toži. Potem pa praviš citiram
Glede novinarjev je Cerar usekal mimo. Novinarji bodo pisali v skladu z lastno etiko, situacijo v družbi, profesionalnim položajem in sposobnostjo. Mene sploh ne skrbijo novinarji, ki kritizirajo. Hočem reči, da me ne skrbijo članki novinarja Kovača itd, skrbijo me reakcije politika Golobiča itd. Seveda se novinarji, posebej še, ko so v funkciji politike (politika!) vedno gibljejo na robu sprejemljivega, vendar ni to nič narobe, če imamo svobodno novinarstvo, profesionalno zavest in priznanje, da tudi novinarji pripadajo različnim političnim opcijam (saj nimajo v glavi kompjuterja). V primerjavi z vlogo sodstva, katerega del je Cerar mislim, da je novinarstvo tu na boljšem.
"Prav je, da tudi novinar (cum grano salis)odgovarja, ko hote krši osebno dostojanstvo, ko laže ali (neupravičeno!!!) zmerja, vendar naj se mu to dokaže."
Domnevam da tebi ni treba kaj dokazovati, ker v bistvu daješ Golobiču popolnoma prav ko se je obrnil na sodišče.
Edino kar bi dodal je to da Kovač ni poklicn novinar, ki bi bil zavezan kakčnim etičnm vrednotam, ampak je agit-propagandist desne opcije, ki mu Finance dajejo prostor verjetno po pogodbi za prepletanje njegovih "bravuroz". Meni je dosti da pogledm naslov pa vem kaj bo pisalo.