Strani: 1 2

anon-200324 sporočil: 2.726
[#1003154] 25.11.10 23:02
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: anon-200324 25.11.2010 23:08
a ste se novinarji financ s ketne strgali? toliko dobrih člankov v enem dnevu pa že dolgo ne.
anon-25464 sporočil: 2.725
[#1003160] 25.11.10 23:07
Odgovori   +    13
še en usegliharski idiotizem
anon-124452 sporočil: 6.934
[#1003182] 25.11.10 23:17
Odgovori   +    4
Velika učitelja in mojstra v rušenju države in njenih institucij sta Ivan Janez Janša in Zmago Jelinčič.

Brata po orožju in z bogato kartoteko.
anon-233684 sporočil: 1.710
[#1003203] 25.11.10 23:29 · odgovor na: anon-25464 (#1003160)
Odgovori   +    9
[EdiSce]
+1
[#1003210] 25.11.10 23:37
Odgovori   +    15
Prvak največje opozicijske stranke SDS, nekdanji premier in osamosvojitelj Janez Janša je obtožni predlog, ki ga je v zadevi Patria zoper njega spisala državna tožilka Branka Zobec Hrastar, pospremil z besedami, da gre za "gnusno zlorabo tožilske funkcije", postopek pa povezal s partijo, udbomafijo, dachavskimi procesi in stalinističnimi časi. Problem je v rušenju avtoritete tožilstva, pred čemer svari tudi generalna državna tožilka Barbara Brezigar: "Zavedam se, da v splošni klimi, ko smo z javnim blatenjem omajali zaupanje v pravni sistem, državni tožilci težko kaj dosežejo s strokovnimi argumenti."
Jao. Za kriminal, ki se je bojda zgodil neznano kje in neznano kdaj in zanj ne obstajajo nobeni dokazi proti osumljencu, se v pravnih državah ne vlaga obtožnic. Takšno totalitarno montirano obtožnico ima pravico in dolžnost popljuvati vsak demokratično izobražen državljan.
[#1003213] 25.11.10 23:40 · odgovor na: anon-25464 (#1003160)
Odgovori   +    10
[EdiSce]
Glas vpijočega v puščavi (blaznosti in brezumja). :(
anon-174423 sporočil: 256
[#1003220] 25.11.10 23:43
Odgovori   +    14
Ta clanek je totalen strel mimo. Vsak ima pravico izraziti kritiko do poljubnega drzavnega organa ... sicer so primeri iz vseh vetrov, z enimi se da strinjati, z enimi ne, ampak impliciten point clanka, da si oseba XY, ce predstavlja drzavno institucijo, zasluzi apriori spostovanje in klanjanje in je kritika avtomaticno nespostovanje, ergo prepovedana, je pa totalno mimo.

Sicer pa me ne cudi, da take nebuloze pisejo novinarji, saj so - kot skupnost - poleg sodnikov, tozilcev, zdravnikov, etc. ena od skupin, ki je v zadnjem casu prisla v javnost s stanco: "Spostuj nas, javnost, ker mi smo sposotvanja vredni, ne glede na to, kako opravljamo svoje bozansko poslanstvo! Or else!" Gimme a break.
[#1003231] 25.11.10 23:57 · odgovor na: anon-25464 (#1003160)
Odgovori   +    11
[EdiSce]
Naredimo eno špekulacijo:
- usegliharstvo, ki je voda na mlin neskončno trajajoči absolutni oblasti Udbomafije, je očitno postala uradna ideologija Financ
- uredniki se v odločilnih momentih odločajo za podporo Udbomafiji

Kako gre že tista: če laja kot pes in maha z repom kot pes, potem je najverjetneje...
anon-202104 sporočil: 4.404
[#1003234] 26.11.10 00:00 · odgovor na: anon-233684 (#1003231)
Odgovori   +    10
[s9t]
> [EdiSce]
> še en usegliharski idiotizem

- usegliharstvo, ki je voda na mlin neskončno trajajoči absolutni oblasti Udbomafije, je očitno postala uradna ideologija Financ

Kako gre že tista: če laja kot pes in maha z repom kot pes, potem je najverjetneje...
ključ razumevanja financ se verjetno skriva v lastništu..že že da je sedež na švedskem,ampak kdo ima delnice?
anon-159528 sporočil: 4.450
[#1003239] 26.11.10 00:07
Odgovori   +    12
Zadnja sprememba: anon-159528 26.11.2010 00:12
Pri vseh jalovih poskusih rušenja javnega tožilstva s strani pravosodnega ministra Zalarja, da o pretorianski gardi protikorupcijskega Roka niti ne govorim, ste za primer nespoštovanja tožilstva našli ravno Janšo.

Saj vem, da od članice 571-pizdekov kaj več ne morem pričakovati, ampak vsaj od Urbasa bi pričakoval kanček zdrave pameti.
Janša se je odzval kot obtoženec - kaj potem Čeferinovo razglašanje nezakonitih dokazov ruši avtoriteto policije in tožilstva, ali gre samo za obrambno taktiko?

BTW: se spominjate šlosarja Antona: "Ne Bog, ne ustavno sodišče me ne moreta prisiliti, da bi glasoval za tak zakon."
[#1003241] 26.11.10 00:10 · odgovor na: anon-233684 (#1003231)
Odgovori   +    6
Zadnja sprememba: anon-159528 26.11.2010 00:11
[s9t]
> [EdiSce]

Če se samo spomnim s kakšno lahkoto je Frankl govoril o "pritiskih" Senice enkat pri Vodušku - in se nato spomnim kolumniste Katarine, molka pri bullmastifih (mimogrede: Frankl molka nikoli ni pojasnil), odločitvi za "zdravo pamet" pri Hrvaški...

PS: a ne gre za raco: forum.finance.si/ind...640&single
ahafne sporočil: 2.363
[#1003243] 26.11.10 00:11
Odgovori   +    2
Tako dobrega članka pa že dolgo ne...bravo!
anon-19054 sporočil: 365
[#1003245] 26.11.10 00:14
Odgovori   +    7
Danes je Miha Mazzini predaval o negativni selekciji. Vredno poslušanja. En element predavanja te zavožene družbe, je tudi razsut pravni sistem te uboge nacije.Ki ga nikakor ne more vzeti "za svojega". Zgleda, da hlapec nikakor ne more postati gospodar.
[#1003252] 26.11.10 00:21 · odgovor na: anon-159528 (#1003241)
Odgovori   +    11
Original se bojda glas takole, si je za zapomnit, ker bo še aktualen: When I see a bird that walks like a duck and swims like a duck and quacks like a duck, I call that bird a duck.

Testu se reče Duck test
en.wikipedia.org/wik.../Duck_test
anon-235774 sporočil: 815
[#1003257] 26.11.10 00:29
Odgovori   +    17
Jahh, Ilinka, pomaziljena..

Saj se strinjava, da je pravosodni sistem v kurcu in da ga nihče ne spoštuje. Tu se globooooko strinjava.

Da pa enačiš raznorazne solatarske pridobitnike z, na nedoločenem kraju, ob nedoločenem času, obtoženimi prvaki opozicije, e viš, s tem se pa ne strinjam. In še več, menim, da poizkušaš s tem in takšnim pisanjem izenačiti žrtve in kriminalce.

Ilinka, zate velja, kar sem pred časom napisal Spomenki - odjebita in pišita za Delo, Dnevnik in Mladino. Tukaj vaju že težko prenašamo. Vsaj jaz.

Enkrat na leto, prosim, ko se bo, npr. po kakšnem prazniku, prilegel en tak koristen -

BRRRRRUUUUHHHHHAAAAAA

Več pa ne. Bi lepo prosil.
[#1003259] 26.11.10 00:32 · odgovor na: anon-159528 (#1003241)
Odgovori   +    5
[FIN-329573]
> [s9t]
> > [EdiSce]
> > še en usegliharski idiotizem
>
> Naredimo eno špekulacijo:
> - usegliharstvo, ki je voda na mlin neskončno trajajoči absolutni oblasti Udbomafije, je očitno postala uradna ideologija Financ
> - uredniki se v odločilnih momentih odločajo za podporo Udbomafiji
>
> Kako gre že tista: če laja kot pes in maha z repom kot pes, potem je najverjetneje...

Če se samo spomnim s kakšno lahkoto je Frankl govoril o "pritiskih" Senice enkat pri Vodušku - in se nato spomnim kolumniste Katarine, molka pri bullmastifih (mimogrede: Frankl molka nikoli ni pojasnil), odločitvi za "zdravo pamet" pri Hrvaški...

PS: a ne gre za raco: forum.finance.si/ind...640&single
Jahh, seveda takoj:

***** + *****
[#1003262] 26.11.10 00:35 · odgovor na: anon-159528 (#1003239)
Odgovori   +    3
Zadnja sprememba: anon-235774 26.11.2010 00:38
[FIN-329573]
Pri vseh jalovih poskusih rušenja javnega tožilstva s strani pravosodnega ministra Zalarja, da o pretorianski gardi protikorupcijskega Roka niti ne govorim, ste za primer nespoštovanja tožilstva našli ravno Janšo.

Saj vem, da od članice 571-pizdekov kaj več ne morem pričakovati, ampak vsaj od Urbasa bi pričakoval kanček zdrave pameti.
Janša se je odzval kot obtoženec - kaj potem Čeferinovo razglašanje nezakonitih dokazov ruši avtoriteto policije in tožilstva, ali gre samo za obrambno taktiko?

BTW: se spominjate šlosarja Antona: "Ne Bog, ne ustavno sodišče me ne moreta prisiliti, da bi glasoval za tak zakon."
Seveda in absolutno ***** + *****

EDIT: aja, saj sem že :)))
[#1003266] 26.11.10 00:43 · odgovor na: anon-233684 (#1003231)
Odgovori   +    8
[s9t]
> [EdiSce]

BULLMASTIF ! ! !

(evo, napišem jaz, kar si večina misli)
[#1003267] 26.11.10 00:47 · odgovor na: anon-233684 (#1003231)
Odgovori   +    11
[s9t]
> [EdiSce]

zanimivo bo gledat pasje repke pri naslednjem referendumu..natikal jim bojo nagobčnike,pa se mi vseeno zdi da bodo veselo mahal z repki..
anon-25464 sporočil: 2.725
[#1003331] 26.11.10 07:11 · odgovor na: anon-233684 (#1003210)
Odgovori   +    15
Zadnja sprememba: anon-25464 26.11.2010 07:16
[s9t]
> Prvak največje opozicijske stranke SDS, nekdanji premier in osamosvojitelj Janez Janša je obtožni predlog, ki ga je v zadevi Patria zoper njega spisala državna tožilka Branka Zobec Hrastar, pospremil z besedami, da gre za "gnusno zlorabo tožilske funkcije", postopek pa povezal s partijo, udbomafijo, dachavskimi procesi in stalinističnimi časi. Problem je v rušenju avtoritete tožilstva, pred čemer svari tudi generalna državna tožilka Barbara Brezigar: "Zavedam se, da v splošni klimi, ko smo z javnim blatenjem omajali zaupanje v pravni sistem, državni tožilci težko kaj dosežejo s strokovnimi argumenti."

Jao. Za kriminal, ki se je bojda zgodil neznano kje in neznano kdaj in zanj ne obstajajo nobeni dokazi proti osumljencu, se v pravnih državah ne vlaga obtožnic. Takšno totalitarno montirano obtožnico ima pravico in dolžnost popljuvati vsak demokratično izobražen državljan.
V vsakem sodnem procesu imata nasprotnika pravico minirati navedbe drugega. To je osnova vsakega sodnega postopka. To je eden od postulatov pravne države oz. pravice do obrambe.

Ti novinarski kreteni, pa to označijo za nespoštovanje državne institucije.

Kreteni idiotski usegliharski, neizobraženi (licemarski in trdoroki?!), ki nam sugerirajo, da se izgradnja pravne države začne v točki spoštovanja do državnih institucij. Izgradnja pravne države se začne s postavitvijo racionalnega referenčnega okvirja utemeljenega na doktrinah, ki so doma na zahodu. Tole usegliharsko sprenevedanje pa je pot v totalitarizem, kjer ima država (mafija na oblasti) monopol nad resnico.
anon-218207 sporočil: 265
[#1003332] 26.11.10 07:13
Odgovori   +    8
Ga. novinarka, je pa velika razlika med naštetimi v članku. JJ, se je npr.udeležil vseh zaslišanj in na vprašanja kulturno odgovarjal, čeprav je bila obtožnica bedasta: na nedoločenem kraju, ob nedločenem času...med tem ko je bilo v drugih primerih ravno obratno.
anon-197402 sporočil: 1.139
[#1003367] 26.11.10 07:46
Odgovori   +    1
levo-desni, kaj vam vse skupaj pomaga - če zadeve ne funkcionirajo smo vsi v gabuli, če je gospodarstvo v podnu,nas vse tepe, če gre gorivo gor ..... men se zdi, da smo vsi v istem .....! samo priznati je treba. druga zadeva je ali imamao kakšnega junaka, da nas reši iz te godlje (na vseh področjih).
anon-190292 sporočil: 2.667
[#1003437] 26.11.10 08:25
Odgovori   +    6
Strinjam se z večino zapisanega , toda ugled in avtoriteto si institucije države pridobijo ali izgubijo s svojim delom in ne s kritičnimi pripombami posameznikov . Pravosodje je svojo avtoriteto in svoj ugled izgubilo zaradi slabega dela , uklanjanju zasebnim in političnim interesom in boju za plače in napredovanja pri čemer se ne ustrašilo ničesar. In pri vsem naštetem nimajo nobene mere, ker jih varuje trajni mandat in so zaradi "kartelne" zaščite pripravljeni na marsikaj . Sodniki so funkcionarji , ki so štrajkali !!?? Lahko še kakšen komentar ali dejanje bolj omaje njihov ugled ?
anon-35163 sporočil: 30.643
[#1003596] 26.11.10 09:34 · odgovor na: anon-25464 (#1003160)
Odgovori   +    2
Pa ja, quod licet Iovi, non licet bovi, to bi novinarji Financ že lahko vedeli.
romy89 sporočil: 502
[#1003726] 26.11.10 10:31 · odgovor na: anon-25464 (#1003160)
Odgovori   +    23
[EdiSce]

Meni je tale luštna: "Problem je, če iz političnih vzgibov rušiš avtoriteto institucije predsednika republike."

Sure. Türk je institut predsednika države zrušil kar sam in to zelo uspešno. Ne vidim problema, da opozicija sedi, ko se predsedniška sramota na dveh nogah pojavi v parlamentu, moti me edino to, da ga niso izžvižgali. Sede, ali stoje, meni je vseeno.

Erjavec. Karl je sicer predsednik upokojenske stranke, je pa v najboljših letih, kar pomeni, da še ni senilen. In ko malo obuja spomine na podvige prejšnjih ministrov za obrambo, ki so uspeli sp**kati stotine milijonov za pilatuse, havbice, role in oklepnike, ki nikoli niso funkcionirali, si otožen prikliče v spomin tudi to, kako so bili njegovi predhodniki kaznovani za svoje podvige. Pa poglejmo, si misli Karl. Kacin: petsekundni predsednik naj liberalcev v državi, sedaj evropski poslanec. Grizold: dekan FDV. Demšar: direktor Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije. Turnšek uživa penzijo in piše spomine. Erjavec pač pi*di, ker mu ni čisto jasno, zakaj se mora zagovarjati na sodišču za nevestno delo, ko bi po vsej logiki in dosedanji praksi moral biti najmanj veleposlanik v Belgiji. Pi*dakanje je pač edino, kar mu preostane. Ali je pri tem spoštljiv ali ne, mu po moje do Kosova dol visi.

Janša. A se hoč'te veseljaki za pet minut v Janševo kožo postaviti, če vam ni prehudo?

Sezona lova na njegov skalp se je začela že v prejšnjem stoletju in še do danes ni bila preklicana. Od zapora na Metelkovi, Doba, Depale vasi, neverending story trgovine z orožjem, nelegalnih varnostnikov na poroki, citiranja punčke Kreslove, Ropovih blodenj, do Patrie, je pač pot, ki jo sicer prehodiš, ampak zraven kolneš ko mađar. Kaj ni jasno?

Primer. Janša v ponedeljek citira Kresalko, punca v torek znervirana izrazi protest, v petek je JJ vabljen na zaslišanje pri vodji skupine za organiziran kriminal (skupina, ki se ukvarja s preiskavo mamil, orožja, razkrivanjem kriminalnega podzemlja, trgovine z belim blagom). WT*?? Ne sledi ovadba, jasno, ker se pač Katkin dick squad malo izživlja, zastrašuje in daje vzgled, kaj se ti lahko zgodi, če stopiš princeski na čeveljček. Če Janša ne bi pobruhal tega izpada, bi bil moron.

Patria: dve leti nazaj je bilo rečeno, 20 mio podkupnin, od tega 5 mio za Janšo, od tega naj bil polovico že dobil. Danes smo pa pri poskusu prejemanja daril na neznanem kraju, bla, bla, bla. Skratka, tresla se je gora, rodil se je mišji lulček. Janša popljuva Hrastarjevo - ni lepo, je nespoštljivo, niti ne pritiče politiku, ampak je pa čisto človeško. Tudi princi teme so samo ljudje. Imagine that...

p.s.

ne mi pisati welcome back, ker sem samo u prolazu. Hvala.
[#1003755] 26.11.10 10:44 · odgovor na: romy89 (#1003726)
Odgovori   +    9
Ne bom ti pisal welcome back, vesel pa bi bil, če bi zvišala frekvenco prolazov. Hvala.
[#1003802] 26.11.10 11:00 · odgovor na: romy89 (#1003726)
Odgovori   +    1
[romy89]

p.s.

Potem pa nič, no :(
romy89 sporočil: 502
[#1003885] 26.11.10 11:41 · odgovor na: anon-233684 (#1003755)
Odgovori   +    7
[s9t]
Ne bom ti pisal welcome back, vesel pa bi bil, če bi zvišala frekvenco prolazov. Hvala.

Truth?

ne da se mi
ne vidim smisla

Edini komentar, ki mi še ostaja: Slovenija - Psychoville. I rest my case.

Lep podrav, Romy
[#1003913] 26.11.10 11:54 · odgovor na: romy89 (#1003726)
Odgovori   +    6
[romy89]
> [EdiSce]

Meni je tale luštna: "Problem je, če iz političnih vzgibov rušiš avtoriteto institucije predsednika republike."

Sure. Türk je institut predsednika države zrušil kar sam in to zelo uspešno. Ne vidim problema, da opozicija sedi, ko se predsedniška sramota na dveh nogah pojavi v parlamentu, moti me edino to, da ga niso izžvižgali. Sede, ali stoje, meni je vseeno.

Erjavec. Karl je sicer predsednik upokojenske stranke, je pa v najboljših letih, kar pomeni, da še ni senilen. In ko malo obuja spomine na podvige prejšnjih ministrov za obrambo, ki so uspeli sp**kati stotine milijonov za pilatuse, havbice, role in oklepnike, ki nikoli niso funkcionirali, si otožen prikliče v spomin tudi to, kako so bili njegovi predhodniki kaznovani za svoje podvige. Pa poglejmo, si misli Karl. Kacin: petsekundni predsednik naj liberalcev v državi, sedaj evropski poslanec. Grizold: dekan FDV. Demšar: direktor Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije. Turnšek uživa penzijo in piše spomine. Erjavec pač pi*di, ker mu ni čisto jasno, zakaj se mora zagovarjati na sodišču za nevestno delo, ko bi po vsej logiki in dosedanji praksi moral biti najmanj veleposlanik v Belgiji. Pi*dakanje je pač edino, kar mu preostane. Ali je pri tem spoštljiv ali ne, mu po moje do Kosova dol visi.

Janša. A se hoč'te veseljaki za pet minut v Janševo kožo postaviti, če vam ni prehudo?

Sezona lova na njegov skalp se je začela že v prejšnjem stoletju in še do danes ni bila preklicana. Od zapora na Metelkovi, Doba, Depale vasi, neverending story trgovine z orožjem, nelegalnih varnostnikov na poroki, citiranja punčke Kreslove, Ropovih blodenj, do Patrie, je pač pot, ki jo sicer prehodiš, ampak zraven kolneš ko mađar. Kaj ni jasno?

Primer. Janša v ponedeljek citira Kresalko, punca v torek znervirana izrazi protest, v petek je JJ vabljen na zaslišanje pri vodji skupine za organiziran kriminal (skupina, ki se ukvarja s preiskavo mamil, orožja, razkrivanjem kriminalnega podzemlja, trgovine z belim blagom). WT*?? Ne sledi ovadba, jasno, ker se pač Katkin dick squad malo izživlja, zastrašuje in daje vzgled, kaj se ti lahko zgodi, če stopiš princeski na čeveljček. Če Janša ne bi pobruhal tega izpada, bi bil moron.

Patria: dve leti nazaj je bilo rečeno, 20 mio podkupnin, od tega 5 mio za Janšo, od tega naj bil polovico že dobil. Danes smo pa pri poskusu prejemanja daril na neznanem kraju, bla, bla, bla. Skratka, tresla se je gora, rodil se je mišji lulček. Janša popljuva Hrastarjevo - ni lepo, je nespoštljivo, niti ne pritiče politiku, ampak je pa čisto človeško. Tudi princi teme so samo ljudje. Imagine that...

p.s.

romy,quatro punti!

ja,janša je na tapeti od mariboerskega orožja..tisto malenkost mu niso nikoli odpustili

jeseni 93 sem poslušal:janšo preiskujejo k norca,a čist nč ne najdejo,a veš ka je to..čist nč!!
in potem je bilo nekega dne marca 94 pol rdeče lublane zmačkano ker so janšo odstopili

nisem mogel verjet svojim očem in ušesom!
[#1003917] 26.11.10 11:55 · odgovor na: romy89 (#1003885)
Odgovori   +    8
[romy89]
> [s9t]
> Ne bom ti pisal welcome back, vesel pa bi bil, če bi zvišala frekvenco prolazov. Hvala.

Truth?

ne da se mi
ne vidim smisla

Edini komentar, ki mi še ostaja: Slovenija - Psychoville. I rest my case.

Lep podrav, Romy

Čeprav se zelo nagibam na tvojo stran in čakam zadnje papirje z ene ambasade, se po drugi vedno spomnim, da v življenju ne sme veljati, da pametnejši odneha, ker je to tisti prelomni trenutek, ko zmaga zlo. Za zgled sta mi Ron Paul in Peter Schiff, ki se jima vedno čudim, odkod jima energija za boj z mlini na veter. Dovolj sem star, da vem, da je v večini primerov odločilna za uspeh ravno brezmejna vztrajnost.

"Our inspiration was less Rab Butler's Industrial Charter than books like Colm Brogan's anti-socialist satire, Our New Masters . . and Hayek's powerful Road to Serfdom, dedicated to 'the socialists of all parties'. Such books not only provided crisp, clear analytical arguments against socialism, demonstrating how its economic theories were connected to the then depressing shortages of our daily lives; but by their wonderful mockery of socialist follies, they also gave us the feeling that the other side simply could not win in the end. That is a vital feeling in politics; it eradicates past defeats and builds future victories. It left a permanent mark on my own political character, making me a long-term optimist for free enterprise and liberty" (Margaret Thatcher, The Downing Street Years, New York: Harper Collins, 1993, pp. 12-13.)

Zdaj že tudi vemo, da mora te bitke ponavljati vsaka generacija.

Strani: 1 2

192.168.0.8