Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Sloveniji ušla še ena tuja naložba, tokrat ameriška
sporočil: 373
pri nas vsak kreten brez osnovne šole lahko odpre s.p. ali d.o.o?
zakaj, če mi lahko kdo razjasni:) ? ko sem jast opiral sem rabil
imeti šolo za obrt ,ki jo opravljam, ter opravljeno pripravništvo
ter nato še nekaj let zaposlitve ? v Nemčiji kamor se selim je to 8
let preden lahko odpreš ,kaj češ se sploh jebat tukaj ,ko pa te
država omejuje na vsakem koraku! če kdo želi s.p. ga lahko odpre
preko interneta v parih minutah ,kakšen idiotizem ,zato pa je obrt
v pizdi
sporočil: 874
Zgodba ima sigurno več plati. Kdo je to podjetje, zakaj subvencije,
zakaj bo šlo drugam in kam bo šlo, ter zakaj je posel propadel. Ko
bomo vedeli odgovore na vsa vprašanja bomo lahko vedeli ali smo si
storili škodo ali korist.
sporočil: 11.068
[lukav]Ne vem, če še to sto procentno drži. Vprašljiva je kakovost kitajske delovne sile, ki pač zamenja delodajalca za dolar plače na dan, ko se mu ne da več in se mu zdi, da je za to leto zaslužil dovolj, delavec na Kitajskem enostavno odmagli. Potem pa delodajalec opazi, da menja delovno silo skoraj vsak mesec. Zatem stroški vodstva in strokovnjakov, ki jih je treba plačati vsaj enkrat več kot v Sloveniji tudi niso zanemarljivi. Logistični stroški etc... Če ne prodajaš tudi na Kitajskem je lahko za investitorja firma na Kitajskem zelo boleča in draga izkušnja.
edina lokacija za tovrstno proizvodnjo je kitajska. vse ostalo je nategovanje.
zato bi morala razliko v ceni zaradi 500 (slabih) delovnih mest v SLO kriti država.
glede na bebavost predloga in potencial za deljenje tujega denarja sem sicer začuden, da ni bil sprejet.
sporočil: 53
Že smo imeli "naložb" pri katerih je država sofinancirala projekt
in so investitorji potem "spokali"; v tem primeru je (ponovno)
investitor zahteval XXL subvencijo brez ustreznih zagotovil in bi
naša država bila neresna, če bi to naredila. potem bi vaš novinar
lahko napisal, da je država lakomisleno vrgla denar
davkoplačevalcev.
Žal se moram strinjati z vašimi bralci, ki vaše članke vse bolj pogosto ocenjujejo z oceno "nezadostno".
Žal se moram strinjati z vašimi bralci, ki vaše članke vse bolj pogosto ocenjujejo z oceno "nezadostno".
sporočil: 188
bravo pahor je sspet pridobil nekaj volilnih glasov!!!! zato ker
zelo zaupa svoji ministrci za gospodarstvo katera je obvarovala
zavod za zaposlovanje da ne bi ostal brez 500
članov(brezposelnih)!!! MAFIJA!!!
sporočil: 1.018
[1fatamorgana]Zakaj že? Ciper je članica evropske unije. Zakaj bi imel podjetje v Sloveniji, če ga imaš lahko na Cipru?
In dejmo že enkrat povedat, da so ciprski nabiralniki legalni nabiralniki.
sporočil: 1.876
Predsednik Pahor , ministrica Radićeva in bivši policaj Kangler so
res pravi team, da pripeljejo pravi posel v Slovenijo. Kaj pa je
500 novih zaposlitev za nas....ki tonemo in tonemo...
sporočil: 615
SRBIJA bi dala
2.500.000 EUR SUbvencije za delavce
Grtais plac
10% davek na dobicek
20% Withold tax
Samo BUDALA vlaga v Slovenijo
Grtais plac
10% davek na dobicek
20% Withold tax
sporočil: 6.657
[Jackk]Zato ker ni Racmanu podelila nepovratnih sredstev, dela vse, da uniči slovensko gospodarstvo? Pa kaj ste že vsi prfuknjeni ali kaj?
Država resnično dela vse kar je v njeni moči, da uniči Slovensko gospodarstvo.
sporočil: 6.657
[0207Ra1]Ja Racman, potem pa ne vem, kje so ovire, da ne zaženeš proizvodnje kartonastih očal v Srbiji?
SRBIJA bi dala
Grtais plac
10% davek na dobicek
20% Withold tax
sporočil: 763
A hočejo proizvodnjo očal? Naj preko spleta odprejo še eno podjetje
Očala d.d. Potem Amiji kupijo 49% delnic takoj in 51% čez dve leti.
Naj najamejo dvorane, jih je v Mariboru veliko za najem, naj
pripeljejo in montirajo stroje. Naj zaposlijo delavce in začnejo
delati. Da je za te štiri operacije potrebna kakršna koli
intervencija države še nisem slišal. MG je vpleteno samo v primeru,
da hoče podjetje, ki investira, za vsako delovno mesto subvencijo.
Potem je tuja investicija brez veze, saj za subvencijo lahko
naredim firmo jaz, proizvodnja bo tekla, prodajo pa naj bi imeli
tako ali tako že zagotovljeno. To je isti kurac kot Evropsko
prvenstvo v košarki. Vsi bi "omastili brk" z državnim denarjem.
sporočil: 26
Mislim, da bi se odgovor za 'državno zavlačevanje' lahko skrival
tule: "Državo bi to seveda tudi nekaj stalo, saj so v X6D želeli
sofinanciranje. Koliko, na ministrstvu včeraj niso povedali"
Je mogoče še malo za počakat, preden lahko fer sodimo.
Je mogoče še malo za počakat, preden lahko fer sodimo.
sporočil: 284
sledi še prava resnica o poslih v Libiji. važno je, da smo na vlaku
s Francijo in Nemčijo in da je boratu vse smešno od predoziranja.
zakaj mu ne pomagate?????
sporočil: 5.625
[vrac]OK, morda ne 100%, drži v 99,9% primerov.
> [lukav]
> edina lokacija za tovrstno proizvodnjo je kitajska. vse ostalo je nategovanje.
>
> zato bi morala razliko v ceni zaradi 500 (slabih) delovnih mest v SLO kriti država.
>
> glede na bebavost predloga in potencial za deljenje tujega denarja sem sicer začuden, da ni bil sprejet.
Ne vem, če še to sto procentno drži. Vprašljiva je kakovost kitajske delovne sile, ki pač zamenja delodajalca za dolar plače na dan, ko se mu ne da več in se mu zdi, da je za to leto zaslužil dovolj, delavec na Kitajskem enostavno odmagli. Potem pa delodajalec opazi, da menja delovno silo skoraj vsak mesec. Zatem stroški vodstva in strokovnjakov, ki jih je treba plačati vsaj enkrat več kot v Sloveniji tudi niso zanemarljivi. Logistični stroški etc... Če ne prodajaš tudi na Kitajskem je lahko za investitorja firma na Kitajskem zelo boleča in draga izkušnja.
Vsekakor drži za neke nizkotehnološke 3D špegle, ki v dovolj veliki seriji verjetno stanejo par centov na kos.
Naša firma kupuje plastične tube na Kitajskem, pa se nam to čisto splača in zelo dobro obnese - saj ni treba zgraditi svoje tovarne za vsak produkt, za tube vsekakor ne, za špegle pa tudi močno dvomim.
[lukav]Evo, cena pri prvem, ki sem ga pogledal, je astronomskih $0.02-$0.06 (2-6 centov) za kos, ob minimalnem naročilu 5000 kosov. Res perspektivna proizvodnja, škoda, da tega ni v Mariboru.
> [vrac]
> > [lukav]
> > edina lokacija za tovrstno proizvodnjo je kitajska. vse ostalo je nategovanje.
> >
> > zato bi morala razliko v ceni zaradi 500 (slabih) delovnih mest v SLO kriti država.
> >
> > glede na bebavost predloga in potencial za deljenje tujega denarja sem sicer začuden, da ni bil sprejet.
>
> Ne vem, če še to sto procentno drži. Vprašljiva je kakovost kitajske delovne sile, ki pač zamenja delodajalca za dolar plače na dan, ko se mu ne da več in se mu zdi, da je za to leto zaslužil dovolj, delavec na Kitajskem enostavno odmagli. Potem pa delodajalec opazi, da menja delovno silo skoraj vsak mesec. Zatem stroški vodstva in strokovnjakov, ki jih je treba plačati vsaj enkrat več kot v Sloveniji tudi niso zanemarljivi. Logistični stroški etc... Če ne prodajaš tudi na Kitajskem je lahko za investitorja firma na Kitajskem zelo boleča in draga izkušnja.
OK, morda ne 100%, drži v 99,9% primerov.
Vsekakor drži za neke nizkotehnološke 3D špegle, ki v dovolj veliki seriji verjetno stanejo par centov na kos.
Naša firma kupuje plastične tube na Kitajskem, pa se nam to čisto splača in zelo dobro obnese - saj ni treba zgraditi svoje tovarne za vsak produkt, za tube vsekakor ne, za špegle pa tudi močno dvomim.
cb3dglasses.en.aliba...asses.html
Prepričan sem, da je bilo vse skupaj namenjeno pridobitvi subvencij, ki bi končale na Cipru.
sporočil: 725
[helsinki79]Tudi 500€ (mimogrede, ali niso minimalne plače nekoliko višje?) je bolje kot biti brezposeln, sicer pa najbrž nikogar ne bi zaposlili s prisilo. Brezposelnih pa ni ravno malo.
500 delovnih mest s 500eur plače, ehhhh
sporočil: 48.253
[lukav]Ej, pa to niso taksna ocala, to kar si ti dal so navadna rdece/(zelena/modra) 3D ocala.
cb3dglasses.en.aliba...asses.html
Prepričan sem, da je bilo vse skupaj namenjeno pridobitvi subvencij, ki bi končale na Cipru.
Zadeva, ki jo uporablja XPanD je precej bolj zajebana - gre za aktivno elektroniko, ki odpira/zapira pogled posameznega ocesa glede na signal, ki ga sprejema od dvorane:
en.wikipedia.org/wik...er_glasses
Pri cemer (!!!)
a) se strinjam, da je slo za cuzanje subvencij
b) mi ni jasno, kako bi delali taksna ocala z NKV delovno silo, razen ce gre za to, da (na kitajskem narejen) kos elektronike porines v (na kitajskem narejeno) plasticno ohisje in naredi "klik", pri cemer je dodana vrednost 0.0001 EUR na kos...
sporočil: 8.998
Zadnja sprememba: anon-17378 24.11.2010 18:42
[290350]
Z to delitantsko in neizobrazeno vlado, Sloveniji ni pomoci. Ne vem kako je Pahorju uspelo zbrati toliko nestrokovnih ljudi, ki nas danes vodijo.
Slovenci sram nas je lahko, da nas taki ljudje vodijo in tudi predstavljajo v tujini.
Lahko ugibam? Morda je bil vmes (rdeči) USB ključek?
sporočil: 825
SRAMOTA.
Najprej Janša in Harras, sedaj Pahor in XpanD.
Se pri nas res ne more nič spremeniti?
Najprej Janša in Harras, sedaj Pahor in XpanD.
Se pri nas res ne more nič spremeniti?
[bc123a]OK, se opravičujem, vidim, da so ta očala precej dražja, recimo okrog $50-$80 za kos, ampak prinicp ostaja isti, saj verjetno tudi ta očala niso nek rocket science, glede na število proizvajalcev.
> [lukav]
> cb3dglasses.en.aliba...asses.html
> Prepričan sem, da je bilo vse skupaj namenjeno pridobitvi subvencij, ki bi končale na Cipru.
Ej, pa to niso taksna ocala, to kar si ti dal so navadna rdece/(zelena/modra) 3D ocala.
Zadeva, ki jo uporablja XPanD je precej bolj zajebana - gre za aktivno elektroniko, ki odpira/zapira pogled posameznega ocesa glede na signal, ki ga sprejema od dvorane:
en.wikipedia.org/wik...er_glasses
Pri cemer (!!!)
a) se strinjam, da je slo za cuzanje subvencij
b) mi ni jasno, kako bi delali taksna ocala z NKV delovno silo, razen ce gre za to, da (na kitajskem narejen) kos elektronike porines v (na kitajskem narejeno) plasticno ohisje in naredi "klik", pri cemer je dodana vrednost 0.0001 EUR na kos...
Poleg tega ne dvomim, da bo cena v letu ali dveh bistveno nižja, npr. par dolarjev.
Jaz sem proti subvencijam, pa če jih dobiva Revoz, Pipistrel, ali 3D očala d.o.o. - ne vidim razloga, da bi kapital davkoplačevalcev alocirali polpismeni uradniki z ministrstva za gospodarstvo. Naj raje znižajo davke.
sporočil: 2.665
[lukav]--sveta resnica, ki pa je žal polpismena nacija ne razume oz. raje naseda floskulam politikov o tem, da so visoki davki nujno potrebni za zascito socialne drzave, ki jo pac prebivalci zelijo oz. floskulam raznih salonskih sindikalistov v puloverjih o nujnosti prerazporejanja ustvarjanega.
Jaz sem proti subvencijam, pa če jih dobiva Revoz, Pipistrel, ali 3D očala d.o.o. - ne vidim razloga, da bi kapital davkoplačevalcev alocirali polpismeni uradniki z ministrstva za gospodarstvo. Naj raje znižajo davke.