Izbrani forum: Avto
Izbrana tema: članek Sodobna lada niva v novih oblačilih
Strani: 1
sporočil: 3.586
Hmmmm, ko sem prebral naslov sem res mislil, da bo kaj okrog kakšne
Lade
Nive.
Vso spoštovanje do Suzukija.
Ampak vsi ti šminkerski avtomobili so daleč od pravega terenca, kot je bila Lada Niva.
Pred več kot 30 leti sem spoznal vse čare in zmogljivosti Lade Nive.
Res je bil ful špartanski in niti malo podoben današnjim igračkam.
Ni pa bilo terena, ki ga ne bi premagal.
Vozili smo se tudi čez manjše reke in ko smo res obstali v enem gozdu v blatu je pa vitlo pomagalo, da smo se spet peljali dalje.
Nekaj let pozneje sem imel tudi dobre izkušnje s terencem NISAN PATROL, ki so bili uvoženi ob osamosvajanju.
Nive.
Vso spoštovanje do Suzukija.
Ampak vsi ti šminkerski avtomobili so daleč od pravega terenca, kot je bila Lada Niva.
Pred več kot 30 leti sem spoznal vse čare in zmogljivosti Lade Nive.
Res je bil ful špartanski in niti malo podoben današnjim igračkam.
Ni pa bilo terena, ki ga ne bi premagal.
Vozili smo se tudi čez manjše reke in ko smo res obstali v enem gozdu v blatu je pa vitlo pomagalo, da smo se spet peljali dalje.
Nekaj let pozneje sem imel tudi dobre izkušnje s terencem NISAN PATROL, ki so bili uvoženi ob osamosvajanju.
sporočil: 2.033
Drži, tudi v gore, ko so obstali tudi vojaški terenci, je Niva
pognala še naprej. Pozimi smo iz snega z njeno pomočjo izvlekli
obtičali tovornjak. Za to pa je popila ogromne količine bencina, a
nikoli ni pomišljala crkniti niti v najhujšem mrazu. Tole v članku
je v primerjavi z uporabno vsebino originalne Nive le bolj šminka.
sporočil: 3.087
[Froc]No, se je pa zato relativno hitro razpadla od rje.
Drži, tudi v gore, ko so obstali tudi vojaški terenci, je Niva pognala še naprej. Pozimi smo iz snega z njeno pomočjo izvlekli obtičali tovornjak. Za to pa je popila ogromne količine bencina, a nikoli ni pomišljala crkniti niti v najhujšem mrazu. Tole v članku je v primerjavi z uporabno vsebino originalne Nive le bolj šminka.
sporočil: 10.844
[ogo]Lada niva ima obliko XL Bolhce....
> [Froc]
> Drži, tudi v gore, ko so obstali tudi vojaški terenci, je Niva pognala še naprej. Pozimi smo iz snega z njeno pomočjo izvlekli obtičali tovornjak. Za to pa je popila ogromne količine bencina, a nikoli ni pomišljala crkniti niti v najhujšem mrazu. Tole v članku je v primerjavi z uporabno vsebino originalne Nive le bolj šminka.
No, se je pa zato relativno hitro razpadla od rje.
sporočil: 72
Tale S cross ni sodobna Lada Niva, ampak sodobni Subaru za pol
cene. Praktičen, zelo terenski, robusten in NEUNIČLJIV - samo, da a
pol cene. To velja sploh za večino vozil suzuki, ki so verjetno
zadnji cenovno obvladljivi (tekom lastništva) avtomobili. En del
recepta je vrhunska kvaliteta in natančnost, drugi del je
elementarna preprostost, in tretji relativno majhna teža, ki
poskrbi za tisti del zmanjšane porabe, ki ga drugi dosežejo s super
kompliciranimi sistemi, ki bodo lastniku v prihodnjost
predstavljaji "nothing, but pain", v startu pa predstavljajo
cenovni zalogaj.
Suizuki je dokaz za reklo LESS is MORE.
Kar se tiče sodobne lade Nive, pa je to prej model Jimny.
Suizuki je dokaz za reklo LESS is MORE.
Kar se tiče sodobne lade Nive, pa je to prej model Jimny.
sporočil: 72
[0513ANITO]Aaah Bolhca - še en legendarno preprost in učinkovit avtomobilček. Avto, ki si ga kupil novega za 5.000 deutch mark, kar je danes - jebiga - 5 ali 7K €. In si se lahko vozil npr. v službo, kar se danes dela z 20+ k avtomobili.
> [ogo]
> > [Froc]
> > Drži, tudi v gore, ko so obstali tudi vojaški terenci, je Niva pognala še naprej. Pozimi smo iz snega z njeno pomočjo izvlekli obtičali tovornjak. Za to pa je popila ogromne količine bencina, a nikoli ni pomišljala crkniti niti v najhujšem mrazu. Tole v članku je v primerjavi z uporabno vsebino originalne Nive le bolj šminka.
>
> No, se je pa zato relativno hitro razpadla od rje.
Lada niva ima obliko XL Bolhce....
sporočil: 1.642
[FIN-475492]Bil je avtoraio, čigar knofi so se ti zabili v kolena :)
Bil(a) pa tudi smrtno nevaren. Pred voznikom ni bilo _nič_.
sporočil: 6
Malo pozno, a ne prepozno!
Kupil sem staro Lado od jagra tako, da sem v njej našel še en cel šrot patron.
Zaščitititi votle dele in dno sem dal poznanemu mojstru iz Mengša nato pa še prebarvati. Rja po mnogih letih na zunaj ni bila vidna!
Potreboval sem jo za Pokljuko kjer sem se lepo vozil po strmi drči navzdol in navzgor - po navadi sam, ker so se sopotniki peljali samo enkrat in nato raje hodili peš, ker jih je bilo preveč strah.
Enkrat pa sem preslabo zategnil ročico za vklop reduktorja in na strmem ovinku nisem več obvladal vozila. Lada se je zvrnila na bok in po parih obratih pristala s kolesi prislonjena na smreko. Ugasnil sem motor in pri prednji šipi, ki je izpadla med prevračanjem zlezel iz vozila. Naslednji den sem Lado s "flašenzugom" zvlekel na kolesa, vžal motor in skozi gozd odslalomiral na spodnjo gozdno cesto. Streha je bila potlačena do naslonov sedeža, prtlažnik sem odprl s krampom - meni pa ni bilo nič. S tem vozilom se novi lastnik prevaža po pohorskih gozdovih. Rezervni deli za Lado so zastonj!!!
Zaščitititi votle dele in dno sem dal poznanemu mojstru iz Mengša nato pa še prebarvati. Rja po mnogih letih na zunaj ni bila vidna!
Potreboval sem jo za Pokljuko kjer sem se lepo vozil po strmi drči navzdol in navzgor - po navadi sam, ker so se sopotniki peljali samo enkrat in nato raje hodili peš, ker jih je bilo preveč strah.
Enkrat pa sem preslabo zategnil ročico za vklop reduktorja in na strmem ovinku nisem več obvladal vozila. Lada se je zvrnila na bok in po parih obratih pristala s kolesi prislonjena na smreko. Ugasnil sem motor in pri prednji šipi, ki je izpadla med prevračanjem zlezel iz vozila. Naslednji den sem Lado s "flašenzugom" zvlekel na kolesa, vžal motor in skozi gozd odslalomiral na spodnjo gozdno cesto. Streha je bila potlačena do naslonov sedeža, prtlažnik sem odprl s krampom - meni pa ni bilo nič. S tem vozilom se novi lastnik prevaža po pohorskih gozdovih. Rezervni deli za Lado so zastonj!!!
sporočil: 1.642
[]Beseda je tekla o poljskem Fiatu 125 tki. bolhi :)
Malo pozno, a ne prepozno!
Strani: 1