4 ure
Slovenci bi kupovali nove avte, plačevali bi z gotovino 1
5 ur
Za volanom – kako je Scania pocenila in umirila novi petvaljni dizel v super 11
6 ur
Fed znižal obrestne mere za četrt točke in odprl vrata za nova nižanja 5
6 ur
Najbolj brani članki danes
6 ur
Kakšna je »mobilnost za vse« v tednu mobilnosti Sloveniji?
6 ur
Deutsche Bank podpira ustanovitev globalne banke za obrambne projekte 1
7 ur
Trgovci z obveznicami stavijo, da bo Fed vsaj enkrat letos obrestne mere znižal za 50 točk
7 ur
ECB vs. Fed: kakšne so obrestne mere na evrskem območju, kakšne v ZDA
8 ur
Vložila 1.500 evrov v delnico in dosegla 80 tisoč evrov dobička 1
9 ur
Kažejo se vse večje posledice kibernetskega napada na Jaguar Land Rover
10 ur
Osveženi megane in novomeški twingo bosta dobila baterije cenejše zasnove
10 ur
Kitajska tehonolškim podjetjem prepovedala uporabo čipov Nvidie
10 ur
Preiskovalno.si: obeta se kaos v letalskem prometu; kontrolorji bodo štrajkali zaradi toplic 2
11 ur
Menjava vodstva v ZF Friedrichshafnu
11 ur
Plastenka z digitalizacijo do kakovostnejše proizvodnje in manj reklamacij
11 ur
Kronovšek o obvezni božičnici: Ni pravično, da se za vsak bombonček molze gospodarstvo 10
11 ur
Kaj o obvezni božičnici meni Golobov Žiga Debeljak, šef državnih podjetij?
11 ur
Bo hrvaška nuklearka stala v Istri? 3
12 ur
Kdo je v igri za prevzem poslovanja Tiktoka v ZDA?
12 ur
Velika Britanija in ZDA sklenili tehnološki sporazum v vrednosti 42 milijard dolarjev

Izbrani forum: Odklop

Izbrana tema: Nasveti in pomoč pri izobraževanju na temo osebnih financ

Strani: 1

anon-416460 sporočil: 1
[#2623896] 01.11.16 22:12
Odgovori   +    0
čas vnosa: 01.11.16 20:17
Spoštovani bralci foruma,

to je moja prva objava in glede financ, sploh pa osebnih financ sem čisti laik, kmalu pa bom vstopil na trg dela in ker bom imel malo večje prilive me zanima če mi lahko podate kaj pametnih nasvetov glede na to da trenutno le varčujem denar. Prebral sem že kar dosti ''crash course-ov'' na temo osebnih financ, a mi to ni dovolj, predvsem zato, ker so preskopi. Predvsem nerazumljiva tema so mi investicije oz. plemenitenje denarja, vprašanja kot: kje, v kaj, koliko, kako investirati so še najmanj kar mi tere glavo, saj se zavedam, da najprej za to potrebujem dobro finančno osnovo. Zato me zanima, če obstajajo kakšni seminarji/predavanja/izobraževanja/delavnice v okolici Ljubljane na to temo (preiskal sem celoten google in nisem našel nič pametnega)? Seveda bi preferiral brezplačne dogodke, bi pa v nasprotnem primeru pričakoval nekoga, ki mi v zameno ne prodaja megle ali nekih njihovih poslovnih paketov, ampak bi iskreno nudil znanje na to temo.

Problem je ker izobraževalni sistem v mojem primeru ni obsegal kaj drugega kot 1 semester ekonomije, sam pa bi se rad bolje izobrazil na tem področju, saj mi je finančna stabilnost in neodvisnost prioriteta.

Hvaležen bom vsakega nasveta, priporočila, zgodbe, linka, ki ga premorete.

Strani: 1