Izbrani forum: Servis
Izbrana tema: Ocenjevanje
Strani: 1
sporočil: 17.846
Gustl, eno vprašanje na temo ocen.
Kako zaokrožate ocene? Eni osebi sem dal oceno 4. Pred tem je imela oceno 3 (in le eden jo je ocenil pred mano). Skratka, po šolsko naj bi bilo (3+4)/2=3,5 kar naj se bi zaokrožilo navzgor na 4. Tudi denar se zaokroža od 0,00 do 0,49 na 0, od 0,50 do 0,99 na 1. Skratka, bodisi napišite oceno na eno ali na dve decimalki ali pa zaokrožajte korektno.
LP
Darko
Kako zaokrožate ocene? Eni osebi sem dal oceno 4. Pred tem je imela oceno 3 (in le eden jo je ocenil pred mano). Skratka, po šolsko naj bi bilo (3+4)/2=3,5 kar naj se bi zaokrožilo navzgor na 4. Tudi denar se zaokroža od 0,00 do 0,49 na 0, od 0,50 do 0,99 na 1. Skratka, bodisi napišite oceno na eno ali na dve decimalki ali pa zaokrožajte korektno.
LP
Darko
sporočil: 287
Zadnja sprememba: anon-16398 27.11.2006 08:56
Ja to je bla moja glupost, ker sem sicer ponesreci dal intval kar
seveda samo postize decimalke namesto da bi zaokrozeval. Woopsy.
sporočil: 14.712
To ocenjevanje je popolna neumnost, ker spodbuja pisce k všečnemu
pisanju namesto, da bi ljudi spodbujali k pisanju čimbolj
raznolikih tudi kritičnih mnenj.
Ker rad napišem kakšno čez bogataše bom očitno za vedno ocenjen s cvekom, ker je pač 90% ljudi na teh straneh "bogatih" bodo seveda z veseljem prisodili cvek nekomu, ki bo napisal kakšno o znižanem davku za revne in zvišanem za bogate,...
Lp
Ker rad napišem kakšno čez bogataše bom očitno za vedno ocenjen s cvekom, ker je pač 90% ljudi na teh straneh "bogatih" bodo seveda z veseljem prisodili cvek nekomu, ki bo napisal kakšno o znižanem davku za revne in zvišanem za bogate,...
Lp
sporočil: 13.641
O ti cmera:) Dva šuta dobiš pa je že jok.
Ti bi težko preživel gimnazijska leta v moji koži :)
sporočil: 2.820
Gustl je napisal(a):
O ti cmera:) Dva šuta dobiš pa je že jok.
:))) A ti si bil tudi v "eliti", obkrožen s šolskimi lepoticami?
Zanimivo, ko so v igri zvezdice, se pa v zrelih descih avtomatično spet predrami tekmovalnost "tapridnih učencev." :))
Otac
sporočil: 17.846
Vincenc je napisal(a):
Ja to je bla moja glupost, ker sem sicer ponesreci dal intval kar seveda samo postize decimalke namesto da bi zaokrozeval. Woopsy.
Vinc, kako pa je z ocenjevanjem in ignoriranjem hkrati? Se ocena upošteva (zakaj, če že ignorira)?
LP
D.
Vse ocene se upostavejo, da. Lahko naredim, da se ocene tistih, ki
ocenjenega ignorirajo ne upostevajo, a mi mora prvo Gustl reci, da
je tko tudi njemu ok.
lpv
lpv
sporočil: 27.825
Zadnja sprememba: crt 08.01.2007 10:02
ce nekoga ignoriras, ga verjetno ravno zato, ker njegove nastope
ocenjujes kot generalno kruljave. pa se ti morda niti ni dalo jebat
se ekstra z ocenjevanjem, ampak si imel pac dost in si lepo
uporabil ignore.tako ce ze izrecno posegas v to dvoje, potem je bolj logis, da ignore pomeni avtomaticni sut :) ker sicer (s predlogom, na kakrsnega kot kaze odgovarjas) si pa res naredil hud bias navzgor - odrezal ven ravno tiste, ki imajo dolocenega se zlasti poln kufer.
sporočil: 13.641
Vincenc je napisal(a):
Vse ocene se upostavejo, da. Lahko naredim, da se ocene tistih, ki ocenjenega ignorirajo ne upostevajo, a mi mora prvo Gustl reci, da je tko tudi njemu ok.
lpv
Sam se odloči, se pa strinjam s črtom. Kvečjemu bi naredil, da če nekdo koga ignor, je to avtomatično šut :)
Me pa fascinira, kolk ene debate okol enih zvezdic. Virtual life rulz:)
Zadnja sprememba: anon-16398 08.01.2007 10:09
U bistvu sem napisal ravno nasprotno kot sem mislil. Ocene, ki so
jih dali ljudje, ki jih imas TI kot ocenjeni na ignore listi se naj
ne bi upostevale. Itak nihce ne ve kdo ga je ocenil. Sicer pa zakaj
bi ignore in ocenjevanje sploh bila povezana? Zakaj ti jaz nebi
mogel dati petke in te se vedno ignorirati?
sporočil: 27.825
Zadnja sprememba: crt 08.01.2007 10:32
seveda to nikakor ni apriori nemogoce (ce izrecno poskusis tako
naredit, ti bo ratalo), se pa verjetno strinjas, da se zdaj ze
pogovarjava o tem, da v teoriji ni razlike med teorijo in prakso, v
praksi pa je.sicer se zlasti strinjam z gustlom glede tega, kako blazno ene okupira ocenjevanje. anyways. naredi valjda kot ces, opomba je bila cisto metodoloska. pa ko si ze pri tem, daj vrni ignore thread in ignore replies-to-ignored. ce bi tole drugo bilo aktivno, potem jaz sploh ne bi videl tegale zdajle ;)
sporočil: 10.178
dodajmo tvojemu predlogu še javno ocenjevanje, pa bo potrebno
nekoga samo parkrat v p.m. poslat, pa se ti bo dvignila
ocena.:)
sporočil: 8.543
Vincenc je napisal(a):ker bi to pomenilo:"iz belega kruha se norca delati..."
U bistvu sem napisal ravno nasprotno kot sem mislil. Ocene, ki so jih dali ljudje, ki jih imas TI kot ocenjeni na ignore listi se naj ne bi upostevale. Itak nihce ne ve kdo ga je ocenil. Sicer pa zakaj bi ignore in ocenjevanje sploh bila povezana? Zakaj ti jaz nebi mogel dati petke in te se vedno ignorirati?
:) Ze ze... se strinjam, da bi tako pocetje bilo sila nenavadno, a
vseeno cemu bi to bilo v kodi prepovedano?
Strani: 1