Izbrani forum: Servis
Izbrana tema: Novi layout finance.si
sporočil: 13.641
[menim]Res je, se že dela nov element, ki bo odpravil ta problem, ki je viden pri desnih dveh člankih - podjetniški zmagovalec in nasvet.
Nekatere fotografije, ki jih imate na svojih spletnih straneh, so tehnično slabe, ker imajo premalo pikslov.
Primer, fotka nad napisom: Kaj vas na borzah čaka do konca leta, ima le 4 KB (185 x 104 slikovnih pik).
Tam desno manjkajo še Kdo si upa, Reciklaža in Karikatura. Ni še prišlo na vrsto, sedaj pač pometamo za vsem, kar se je sesulo med telovadbo s sistemi.
Vseeno hvala za opozorilo. Se priporočamo.
sporočil: 830
Glasovanje v anketi ne deluje, če sem na forumih:
forum.finance.si/pol...ly&id=2704
Not Found
The requested URL /polls.php was not found on this server.
Not Found
sporočil: 48.253
[auchy]tako je, zato ker resolva anketo na forum.finance.si, namesto na finance.si, in ker na forum.finance.si ankete ni, pride do napake.
Glasovanje v anketi ne deluje, če sem na forumih:
Not Found
[auchy]hej, to diagnostiko sem napisal za financarje, ker je bil ta problem ze nekaj dni nazaj, pa je gustl svetoval brisanje piskotkov. kar je vsem pomagalo, ker potem si seveda sel na glavno stran financ na anketo klikat, ne na forum :)
Thanks, Captain Obvious ;)
iz foruma pa se vedno ne dela.
[crt]BTW, a tisti knofi "sporoci napako" so misljeni resno? In, cemu so sploh namenjeni? Sporocanju napak v clankih (fakticnih, pravopisnih), ali tehnicnih napak?
pripotovalo skozi dekodiranje, urejeno :)
Sajt je ze skoraj speglan, sedaj je treba spisati se uporabniski prirocnik :)
sporočil: 27.957
[rava]i ja tebi tvoju :)
sem nekje slišala, da je pisanje uporabniškega priročnika za softveraše bolš k rojstni dan.
[bc123a]---> gustl
BTW, a tisti knofi "sporoci napako" so misljeni resno? In, cemu so sploh namenjeni? Sporocanju napak v clankih (fakticnih, pravopisnih), ali tehnicnih napak?
[crt]A minus meni je potem od tebe? :)))
> [rava]
> sem nekje slišala, da je pisanje uporabniškega priročnika za softveraše bolš k rojstni dan.
i ja tebi tvoju :)
Zadnja sprememba: crt 14.11.2012 21:51
ne vem, od kod je minus, ne bom sel ekstra v bazo gledat :)za vsebinska vprasanja, kot je to z "javi napako", je najbolj primeren gustl. ce bi moral ugibat, gre sicer verjetno za napake v samem clanku, kakrsnekoli ze. pri cemer je lahko pojem "karksnekoli ze" ravno tako pisan kot recimo to, zakaj nekdo da clanku sut ali petko pri ocenjevanju. stvar tistih, ki bodo tako dobljene odzive pregledovali, je potem, kaj bo ratalo iz njih. med njimi hvalabogu mene ni.
lahko pa kliknes "prijavi napako" in napises "vsega so krivi pikcasti" in ce potem dobis nazaj "ti si vodenoglavi podkupljeni kreten, vsega so krivi progasti", potem ves, da je neko zivo bitje na drugi strani in da je verjetno iz slovenije.
[crt]A da bi te spet zaposlili v "kadrovski komisiji" financ, pa ne bi slo? :)
ki bodo tako dobljene odzive pregledovali, je potem, kaj bo ratalo iz njih. med njimi hvalabogu mene ni.
(se forumska muzicka - mogoce ze kdaj dana, pa potem odbita, ampak ker je zdaj ocitno dizajn dolgorocen - moznost odgovora na sporocilo v drug forum, ce se debata preseli v off-topic vode. you know, tako kot je to imel F1).
Zadnja sprememba: crt 14.11.2012 21:56
[bc123a]paaa, jaz sem naceloma na voljo za inkvizicijo, kot smo temu rekli, je pa veliko vprasanje, kolko bi potem skoz prislo. ze za pahorja so eni rekli, da bi bila cista bruka, ce se ga najprej napove, potem pa zarad mene ne more zacet :P
A da bi te spet zaposlili v "kadrovski komisiji" financ, pa ne bi slo? :)
(se forumska muzicka - mogoce ze kdaj dana, pa potem odbita, ampak ker je zdaj ocitno dizajn dolgorocen - moznost odgovora na sporocilo v drug forum, ce se debata preseli v off-topic vode. you know, tako kot je to imel F1).trenutno so dalec bolj pomembne stvari v cakalnici kot fine-tuning foruma. in po moje bo se dolgo tako, preden se poleze ves prah od tranzicije amo-tamo in dokler se not prinese dolgo obdobje mirovanja razvoja v cakanju na to zdaj hvalabogu zakljuceno zalostno epizodo.
kar prepricas gustla, da naj se naredi, to bom jaz naredil. good luck :)
sporočil: 5.835
[crt]Je iz baze razvidno, koliko je bilo doslej od vseh forumašev na forumu podeljenih plusov in minusov?
ne vem, od kod je minus, ne bom sel ekstra v bazo gledat :)
[bc123a]Tu moramo še nazaj vklopit star sistem za obveščanje (sedaj se pošlje en mail) ali pa celo vse skupaj stran zabrisat.
> [crt]
> pripotovalo skozi dekodiranje, urejeno :)
BTW, a tisti knofi "sporoci napako" so misljeni resno? In, cemu so sploh namenjeni? Sporocanju napak v clankih (fakticnih, pravopisnih), ali tehnicnih napak?
Ja, mišljeno je, da se javlja napake v člankih. Tega je zelo malo, vsaj uporabnega. Več kot opozoril na napake je ideoloških modrovanj in prepričevanje, da smo res kreteni.
Večina tistih, ki najdejo napako in bi to radi delili, to naredi prek foruma, saj tako dobijo še kratkoročno zadovoljitev, ko prvi pokažejo na neko napako. Poleg morda še napišejo: kreteni nepismeni, preberite za sabo, kje je lektor, FDV golazen itd...
Kar je vseeno kul, popestri odziv, ego je pobožan, svet je lepši, mi smo vseeno opozorjeni na napako (je pa res, da lažje spregledamo tako opozorilo).
[crt]Tako ja, good luck :)
> [bc123a]
> A da bi te spet zaposlili v "kadrovski komisiji" financ, pa ne bi slo? :)
paaa, jaz sem naceloma na voljo za inkvizicijo, kot smo temu rekli, je pa veliko vprasanje, kolko bi potem skoz prislo. ze za pahorja so eni rekli, da bi bila cista bruka, ce se ga najprej napove, potem pa zarad mene ne more zacet :P
> (se forumska muzicka - mogoce ze kdaj dana, pa potem odbita, ampak ker je zdaj ocitno dizajn dolgorocen - moznost odgovora na sporocilo v drug forum, ce se debata preseli v off-topic vode. you know, tako kot je to imel F1).
trenutno so dalec bolj pomembne stvari v cakalnici kot fine-tuning foruma. in po moje bo se dolgo tako, preden se poleze ves prah od tranzicije amo-tamo in dokler se not prinese dolgo obdobje mirovanja razvoja v cakanju na to zdaj hvalabogu zakljuceno zalostno epizodo.
kar prepricas gustla, da naj se naredi, to bom jaz naredil. good luck :)
Na desni strani foruma POD borznimi indeksi imam ene 5x box
"najbogatejsi slovenci" in v vsaki kopiji isti trije clanki.
sklepam da je pravi box tisti nad indeksi, pod indeksi je pa odvec?
[rename]ocitno je to nacin lupljenja strank, od katerega si veliko obetajo, dobili pa po moje ne bodo kaj dosti.
> [bc123a]
> Na desni strani foruma POD borznimi indeksi imam ene 5x box "najbogatejsi slovenci" in v vsaki kopiji isti trije clanki.
>
> sklepam da je pravi box tisti nad indeksi, pod indeksi je pa odvec?
Mene pa zanima, kaj je to biznisplus in ali je za to potrebna dodatna naročnina, ker naročnina na Finance očitno ne zadošča?
(tole pravim kot narocnik finance digital)
sporočil: 54
Pozdravljeni.
Na Biznis plusu na enem mestu ponujamo vse potrebne informacije, analize in komentarje strokovnjakov, ki so pomembni za vaše življenje in poslovanje v regiji. Vse to je skupno delo uredništev medijev, ki imajo pomembno vlogo v svojih državah (BiH, Črna gora, Hrvaška, Makedonija, Slovenija in Srbija), pri čemer je pomemben tudi lokalni pristop. Svežo izdajo Biznis plusa vsak delavnik zjutraj dostavljamo na vaš e-poštni naslov oziroma jo lahko prebirate na naši spletni strani.
Za poskusno enomesečno brezplačno prebiranje novic je potrebna registracija, za naročnike na edicije Časnika Finance pa je naročnina ugodnejša. Več informacij dobite na 080 15 80 oziroma na narocnine@finance.si.
Lep pozdrav, Mladen Miković
Na Biznis plusu na enem mestu ponujamo vse potrebne informacije, analize in komentarje strokovnjakov, ki so pomembni za vaše življenje in poslovanje v regiji. Vse to je skupno delo uredništev medijev, ki imajo pomembno vlogo v svojih državah (BiH, Črna gora, Hrvaška, Makedonija, Slovenija in Srbija), pri čemer je pomemben tudi lokalni pristop. Svežo izdajo Biznis plusa vsak delavnik zjutraj dostavljamo na vaš e-poštni naslov oziroma jo lahko prebirate na naši spletni strani.
Za poskusno enomesečno brezplačno prebiranje novic je potrebna registracija, za naročnike na edicije Časnika Finance pa je naročnina ugodnejša. Več informacij dobite na 080 15 80 oziroma na narocnine@finance.si.
Lep pozdrav, Mladen Miković
[mmikovic]Zakaj pa ta zadeva ni omenjena tule:
www.finance.si/narocam
(in a se da dobiti se seznam preostalih delov sajta finance.si, ki ni vkljucen v narocnino Finance Digital)?
A se to ne steje pod "neomejeni spletni dostop do posebnih vsebin samo na www.finance.si"?
[bc123a]Je ze mimo?
Na desni strani foruma POD borznimi indeksi imam ene 5x box "najbogatejsi slovenci" in v vsaki kopiji isti trije clanki.
[janezpizdek]Hm? Jaz ne vidim tega pa imam potem malo tezav s tem. Bomo pogledali...
> [Gustl]
> > [bc123a]
> > Na desni strani foruma POD borznimi indeksi imam ene 5x box "najbogatejsi slovenci" in v vsaki kopiji isti trije clanki.
> >
> > sklepam da je pravi box tisti nad indeksi, pod indeksi je pa odvec?
>
> Je ze mimo?
ni
[Gustl]ne. se slikica "kviz katermu slovenskemu bogatasu ste najbolj podobni" se je dodala pod vsako kopijo, tako da je sedaj v petplikatu se slika :)
> [bc123a]
> Na desni strani foruma POD borznimi indeksi imam ene 5x box "najbogatejsi slovenci" in v vsaki kopiji isti trije clanki.
>
> sklepam da je pravi box tisti nad indeksi, pod indeksi je pa odvec?
Je ze mimo?
[bc123a]Svasta, daj mi pls posnetek zaslona poslji. Tnx
> [Gustl]
> > [bc123a]
> > Na desni strani foruma POD borznimi indeksi imam ene 5x box "najbogatejsi slovenci" in v vsaki kopiji isti trije clanki.
> >
> > sklepam da je pravi box tisti nad indeksi, pod indeksi je pa odvec?
>
> Je ze mimo?
ne. se slikica "kviz katermu slovenskemu bogatasu ste najbolj podobni" se je dodala pod vsako kopijo, tako da je sedaj v petplikatu se slika :)
sporočil: 606
Vsake tolko - na dan ali dva - me stran avtomatsko odjavi.
Predvčerajšnjim se je zdelo, da je skrivnostni sprožilec odjave
obisk ene od satelitnih (pod)strani. Kaj je bilo danes, ne vem.
Zadnja sprememba: crt 20.11.2012 08:08
[spassvogel]to je lahko res, tudi meni se je dogajalo. pri prehodu v skandinavijo so nekaj casa sateliti dajali svoje piskotke, ki po vrnitvi domov zmedejo ucinek tistega, ki naj bi veljal za vse znotraj finance.si.
Vsake tolko - na dan ali dva - me stran avtomatsko odjavi. Predvčerajšnjim se je zdelo, da je skrivnostni sprožilec odjave obisk ene od satelitnih (pod)strani. Kaj je bilo danes, ne vem.
klasicna prva linija obrambe je "pobrisite piskotke".
ce se znajdes bolj podrobno, pa lahko pogledas, katere vse cookije dobis s finance.si, kar se imenuje dergan ali userId, vendar ni za celotno osnovno domeno .finance.si, temvec za neko poddomeno.finance.si - in zbrises samo te.
sporočil: 830
Na www.finance.si/zetoni link
"preberete tu" kaže na www.finance.si/naročam ki
pa ne obstaja.