Zasebnost

Izbrani forum: Nepremičnine

Izbrana tema: Kaj čaka nepremičninski trg Slovenije

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

anon-204390 sporočil: 13.528
[Nepremičnine] Tema: Kaj čaka nepremičninski trg Slovenije
[#2939838] 11.07.21 12:12 · odgovor na: (#2939320)
Odgovori   +    0
[abohte]
> [vickibedi]
> Folk najema agencijo predvsem zaradi varnosti nakupa, torej da ne kupuje mačka v žaklju (npr. plombirano nepremičnino, dvakrat prodano ipd.).

Pa zaradi tega, da folk najde nekoga, ki mu investira 100.000€, nekoga ki pozna trg. Saj mnogi dajo teh 100.000€ v upravljanje upravljalcem finančnega premoženja, npr. vzajemnim skladom, ampak tam je 3% provizija kar ok, kajne? Ni nobenega pritoževanja po forumih in ob šankih.

Bi rekel, da lahko marsikateri agent v 80% doseže boljšo ceno, kot poljuben prodajalec/kupec. Ker ima pač izkušnje.

Saj tudi avtomobile eni kupujejo, drugi jih pa preprodajajo. Pa verjetno jih preprodajalci ne preprodajajo zaradi 2% razlike v ceni.

> Tehnično je namreč nemogoče, da bi dve fizični stranki lahko 100% varno izpeljala posel (problem transakcije ko ena roka da drugi roki :) Drugače pa seveda ne vidim nobene potrebe da nekomu plačujem 2%, pač stvar zaupanja.

Tehnično je to povsem mogoče. Za nekoga, ki je delal 10-krat kompleksnejše posle, bi pričakoval, da je že slišal za escrow.
Poznam pojem, sicer v malo drugačni konotaciji, ampak frdamani pravniki, vsaj prvi zadtetek na guglu bi lahko prebrali )

a bond, deed, or other document kept in the custody of a third party and taking effect only when a specified condition has been fulfilled.