Izbrani forum: Nepremičnine
Izbrana tema: Moja napoved gibanja cen domačih nepremičnin
sporočil: 2.286
tycoon2 je napisal(a):
Enkrat sem že napisal, kaj si mislim o podobnih "napovedih"... očitno se je TadejK uštel tudi pri tej:
Tudi jaz mislim, da gredo cene zazidljivih zemljišč in nepremičnin z roko v roki... ravno zato ne pričakujem takšnega padca cen nepremičnin, kot ga napoveduje TadejK. Zemljišča (predvsem tista na dobrih lokacijah) so redka dobrina in tega se prodajalci očitno zavedajo...
Ti si nepopravljiva oseba....blebetaš neumnosti.
Lahko ti povem, da zelo dobro poznam kakšnega prodajalca zazidljivega zemljišča na t.i. dobri lokaciji, ki ti bo povedal da je letos izgubil kakšen miljonček ali pa še več, zato ker so cene šle tako dol. Evo to se zanesljive info, skoraj iz prve roke in ne neko blebetanje kaj se prodajalci zavvedajo.
Prodajalci se zavedajo, da je kriza in da je treba vse skupaj čim prej spraviti v prmoet, tisti ki se tega ne zavedajo, bodo verjetno bolj tepeni kot tisti ki se zavedajo.
sporočil: 1.350
matic1982 je napisal(a):Kje recimo?
Lahko ti povem, da zelo dobro poznam kakšnega prodajalca zazidljivega zemljišča na t.i. dobri lokaciji , ki ti bo povedal da je letos izgubil kakšen miljonček ali pa še več, zato ker so cene šle tako dol.
sporočil: 3.523
matic1982 je napisal(a):
Ti si nepopravljiva oseba....blebetaš neumnosti.
Lahko ti povem, da zelo dobro poznam kakšnega prodajalca zazidljivega zemljišča na t.i. dobri lokaciji, ki ti bo povedal da je letos izgubil kakšen miljonček ali pa še več, zato ker so cene šle tako dol. Evo to se zanesljive info, skoraj iz prve roke in ne neko blebetanje kaj se prodajalci zavvedajo.
Prodajalci se zavedajo, da je kriza in da je treba vse skupaj čim prej spraviti v prmoet, tisti ki se tega ne zavedajo, bodo verjetno bolj tepeni kot tisti ki se zavedajo.
Stari, nima se smisla kregat s Tycoonom. Nihče ne ve kje bodo povprečne cene SKLENJENIH POSLOV ( in ne tistih zabetoniranih v glavi!) čez 1/2/3 let. Trenutno je večja verjetnost za dol, nihče pa ne ve zagotovo. Tudi razne "zemlja je omejena dobrina" nimajo teže, ko denarja primanjkuje. Zato je pa bila Aljaska prodana za drobiž (ker je Car rabil keš!).
Zadnja sprememba: anon-192861 18.08.2009 12:51
blink je napisal(a):Pa Manhattan za 24$... malokdo pa ve, da je bila to preračunano na današnjo vrednost, kar zajetna vsota ;)
Zato je pa bila Aljaska prodana za drobiž
tycoon2 je napisal(a):
Kje recimo?
Zemljišča (predvsem tista na dobrih lokacijah) so redka dobrina in tega se prodajalci očitno zavedajo
Hja naj ostane pri tem, kar sem napisal, načeloma tudi ti nisi tvojih prodajalcev omenil poimensko in katera zemljišča prodajajo. Seveda se strinjam da je dobra lokacija dražja, ampak jebat ga cene pa niso več takšne kot so bile, ampak so nižje:)
Zadnja sprememba: anon-192861 18.08.2009 13:20
Jaz sem povedal, da se parcela v Kosezah prodaja za podobno
(visoko) ceno, kot pred krizo... celo prilimal sem link... zdaj pa
še ti povej na kateri dobri lokaciji je cena zemljišču padla
za milijonček (ali pa še več).
tycoon2 je napisal(a):
Jaz sem povedal, da se parcela v Kosezah prodaja za podobno (visoko) ceno, kot pred krizo... celo prilimal sem link... Kot si rekel, PARCELA SE PRODAJA.
Očitno nimaš stika z nikomur, ki prodaja večja zemljišča po sloveniji, ker drugače bi ti povedali kakšno je stanje.
Nisem rekel da se ne da prodati z dobičkom, seveda se da, je pa odvisno kdaj se je zemljišče kupilo, kakor je meni znano je dostim odpihnilo kar precej procentov in da pri velikih zemljiščih so hitro visoke številke.
matic1982 je napisal(a):Očitno nimam... dej mi ti povej ;)
Očitno nimaš stika z nikomur, ki prodaja večja zemljišča po sloveniji, ker drugače bi ti povedali kakšno je stanje
sporočil: 149
Zadnja sprememba: anon-177801 18.08.2009 13:49
Dejsto je, da se v Slovenije cene nepremičnin ne gibajo po
pričakovanjih. Poglejte samo koliko je izgubila npr. Krka, pa to
primerjajte z nekim solidnim stanovanjem. Dejstvo je tudi, da
imamo Slovenci radi svoj dom. Bodo primeri velikega padca cen
zgrešenih gradenj a morate vedeti, da boste tako nepremičnino tude
težko prodali.
Pa še tole, Slovenci smo en fouš narod. Nobena stanovanja niso
dovolj luksuzna, vredna svojega denarja, ne Šuni, ne tista pri
pravni fakulteti, nobena parcela ni krasna, ne v Rožni dolini, ne v
Kosezah... Dajte vi meni povedat, kaj je za vas nadstandardna
nepremičnina. Zdi se mi, da vse preveč gledate čez svoje oči in
pozabljate, da nekateri srečneži porabijo samo za amortizacijo
svojih premičnin nekaj 100.000eur na leto in za njih v Sloveniji ni
dragih nepremičnin.
sporočil: 9.214
: na leto in za njih v Sloveniji ni dragih nepremičnin
Zakaj ti milijonarski srecnezi ne kupujejo nepremicnin v Sloveniji?
sporočil: 48.253
miko20 je napisal(a):
Pa še tole, Slovenci smo en fouš narod. Nobena stanovanja niso dovolj luksuzna, vredna svojega denarja, ne Šuni, ne tista pri pravni fakulteti, nobena parcela ni krasna, ne v Rožni dolini, ne v Kosezah... Dajte vi meni povedat, kaj je za vas nadstandardna nepremičnina. Zdi se mi, da vse preveč gledate čez svoje oči in pozabljate, da nekateri srečneži porabijo samo za amortizacijo svojih premičnin nekaj 100.000eur na leto in za njih v Sloveniji ni dragih nepremičnin.
To nam nabijajo nepremicninarji ze ves cas. A dejstva so drugacna: taksnih ljudi je zelo zelo malo. In nepremicnino so dali zgraditi po svojih zeljah.
In ne, taksni ne bodo kupovali "luksuznih" golobnjakov po 4000 EUR/m2.
dalex je napisal(a):
: na leto in za njih v Sloveniji ni dragih nepremičnin
1) zato ker jih ni toliko kot nepremicninarji ze ves cas trobijo da jih je.
2) ker tak clovek ne kupi nepremicnine od vegrada, ampak si izbere parcelo, arhitekta in si zgradi hiso po svoji zelji.
Nepremicninarji so najvecji ujetniki iluzije bogastva - z jajci investiranimi v predpostavko, da je v sloveniji na stotine, ma kaj, tisoce, miljonarjev.
Nevem od kod ti to sklepanje?
Povej mi en razlog zakaj nekdo, težak npr. 2 miljona, nebi odštel 0,5 miljona za lepo parcelo v Kosezah. Ljudje enkrat se živi.
Povej mi en razlog zakaj nekdo, težak npr. 2 miljona, nebi odštel 0,5 miljona za lepo parcelo v Kosezah. Ljudje enkrat se živi.
Pa smo spet pri golobnjakih. Poglejte koliko lepih parcel se
prodaja na nepremičnine.net, na lokacijah kot so Rožna dolina in
Koseze, vam povem zelo malo.
sporočil: 9.214
Ja, koliko je taksnih v Sloveniji, da kupujejo (s strani
nepremicninarjev oglasevane) nadstandardne nepremicnine in da bi
bil pripravljen sploh kupiti nepremicnino v Sloveniji, da bi jo
letno amortiziral za nekaj 100k€? Seveda, enkrat se zivi, zato pa
je potrebno bolj preudarno, a ne :)) No, ce pa si prav ti podedoval
nekaj milijonov (ker samo enkrat zivis), pa vso sreco ;) Ce bi jih
zasluzil, se ne bi tako pogovarjal ;)
OK, over and out, oprosti, da sem kaj napisal, ne da se mi diskutirat o taksnih zadevah.
OK, over and out, oprosti, da sem kaj napisal, ne da se mi diskutirat o taksnih zadevah.
sporočil: 972
tycoon2 je napisal(a):
Pa Manhattan za 24$... malokdo pa ve, da je bila to preračunano na današnjo vrednost, kar zajetna vsota ;)
kar pa sicer dvomim, da bi ti znal izračunati, glede na tvoje znanje srednješolske matematike in izjav na forumu :)
sporočil: 1.666
miko20 je napisal(a):Zato, ker če si težak 2 mio, in daš 25% premoženja v parcelo si res bedak. Večina ljudi, ki ima premoženje 2mio + ni ravno bedakov.
Nepremičninarji, ki imajo parcelo ali dve na zalogi in flet ali dva ...si mislijo da je njihovo premoženje vredno par mio... realnost kaže da temu ni tako.
Nočem branit nepremičninarje, res je veliko stanovanj, ki si ne
zaslužijo tega imena. Vendar ne smemo zdaj posploševat. Sprehodite
so okoli Koseškega bajerja in poglejte par individualnih hiš ki se
tam gradi. Vse so zelo na nivoju, osebno poznam lastnika ene in vem
koliko bo vložil v samo gradnjo in opremo. Težko je potem
pričakovati da je za parcelo odštel drobiž.
Lep dan vsem,
Lep dan vsem,
sporočil: 3.738
Ja pa bajte na smetišču, ki se nato posedajo in lomijo ane? Ne ga
lomit no, če ti poznaš enga cepca, ki je drago plačal parcelo to še
nič ne pomeni. Zame je car tisti, ki je za vse dal precej manj, kot
izgleda.
miko20 je napisal(a):Lahko povem vsaj en razlog, zakaj bi... Ker za cca 200k€ na njej zgradiš hišo, ki je vredna vsaj 700k€... Če pa na 100 ali 200k€ vredni parceli v vukojebini zgradiš hišo za 200k€, pa ni vredna pol kurca... vsaj za večino kupcev.
Zadnja sprememba: anon-177801 18.08.2009 14:24
Dthor je napisal(a):Potem je pa zate veliko ljudi bedakov, koliko ljudi mlajših od 40 let ali pa starejših od 70let, ki ima manj kot 50% premoženja v nepremičninah poznaš?
Zato, ker če si težak 2 mio, in daš 25% premoženja v parcelo si res bedak. Večina ljudi, ki ima premoženje 2mio + ni ravno bedakov.
Nepremičninarji, ki imajo parcelo ali dve na zalogi in flet ali dva ...si mislijo da je njihovo premoženje vredno par mio... realnost kaže da temu ni tako.
sporočil: 1.666
miko20 je napisal(a):Točno tako. Ti spadaš zraven.
Potem je pa zate veliko ljudi bedakov , koliko ljudi mlajših od 40 let, ki ima manj kot 50% premoženja v nepremičninah poznaš?
Hvala, zaj pa za hec seštej vrednost vseh nepremičnin ki si jih
lasti tvoja družina, babice.. pa boš mogoče našel še kakšne bedake.
Zadnja sprememba: bc123a 18.08.2009 14:27
miko20 je napisal(a):
Koliko taksnih, tezkih 2 miljona v likvidnem denarju (ali kreditni kapaciteti) pa poznas?
PS. In zakaj mislis, da bi raje odstel 0.5 miljona za parcelo v kosezah, kot pa vsako leto recimo 20.000 EUR za luksuzne pocitnice in 100K za parcelo malo ven iz ljubljane?
miko20 je napisal(a):
osebno poznam lastnika ene in vem koliko bo vložil v samo gradnjo in opremo.
gradnja je pač gradnja:)
Kaj pa je lahko tako posebnega pri sami gradnji?
Ok če je hiša zelo zelo posebna potem že..
Z opremo je pa tako, lahko greš v tujino in nabaviš omare za par mio. in imaš drago opremo:)
miko20 je napisal(a):
Pa smo spet pri golobnjakih. Poglejte koliko lepih parcel se prodaja na nepremičnine.net, na lokacijah kot so Rožna dolina in Koseze, vam povem zelo malo.
Pa se ne prodajo. Kaj to pomeni? Ljudje nocejo dati toliko denarja za parcelo, kot ti trdis, da bi bilo normalno, ali pa ni tako bogatih ljudi, kot si ti predstavljas.
Nočeš vedet kakšna izbira je na trgu, če pa greš še v sosednjo
Italijo pa sploh, toliko glede notranje opreme. Je pa podobno kot
pri avtomobilih, BMW ni 3x boljši od Kije, pa jih vseeno veliko
vidiš na cesti ne?
Glede koliko tako premožnih ljudi poznam pa vam povem, da ne veliko, ampak to sploh ni bistvo, bitvo je če imaš top parcelo, jo boš prodajal top kupcem po top ceni.
Glede koliko tako premožnih ljudi poznam pa vam povem, da ne veliko, ampak to sploh ni bistvo, bitvo je če imaš top parcelo, jo boš prodajal top kupcem po top ceni.
miko20 je napisal(a):
Hvala, zaj pa za hec seštej vrednost vseh nepremičnin ki si jih lasti tvoja družina, babice.. pa boš mogoče našel še kakšne bedake.
In oni so za njih placali 0.5 mio?
miko20 je napisal(a):Seveda jih ne poznas veliko, ker jih veliko tudi ni.
Glede koliko tako premožnih ljudi poznam pa vam povem, da ne veliko
Nepremicninarjem so se stalno prikazovali neki fatamorganski bogatasi, ki bodo za parcele dajali 0.5 mio in za bajte 2 mio. Dejstvo je pa, da je taksnih ljudi zelo zelo malo.