Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: PETG
Strani: 1
sporočil: 236
KD banka vrednoti delnico PETG na 294,4 €. Prosim, ali lahko dobimo
še tretjo in četrto decimalko. Tudi častnik finance bi imel lahko
malo zdrave pameti.
Lp,
Urban
P.S. Mi, ob dosedaj znanin javnih podatkih, Petg vrednotimo od 350 do 450 €. To ni priporočilo za nakup ali prodajo.
Lp,
Urban
P.S. Mi, ob dosedaj znanin javnih podatkih, Petg vrednotimo od 350 do 450 €. To ni priporočilo za nakup ali prodajo.
sporočil: 161
Kje pa piše 294,4 €?
Jaz sem v obeh člankih ( www.finance.si/287051 in www.finance.si/283709 ) zapisal 294,40 €.
Jaz sem v obeh člankih ( www.finance.si/287051 in www.finance.si/283709 ) zapisal 294,40 €.
sporočil: 324
[XDUSK]A lahko zvem, kdo ste to "mi"?
KD banka vrednoti delnico PETG na 294,4 €. Prosim, ali lahko dobimo še tretjo in četrto decimalko. Tudi častnik finance bi imel lahko malo zdrave pameti.
Lp,
Urban
lp m
sporočil: 236
Dobro, finance napišete to kar vam posredujejo analitiki. Kritika
se je nanašala na KD banko, ki posredujeje ciljno ceno delnice na
dve decimalki natančno. Tisti, ki se vsaj malo spozna na
vrednotenje ve, da je takšno natančno podajanje vrednosti čisto
brez veze. Je pa res, da celotna zadeva izpade v stilu, KD Banka že
ve koliko je vrednost, saj znajo na dve decimalki natančno zračunat
vrednost delnice.
Lp,
Urban
Lp,
Urban
sporočil: 324
Zadnja sprememba: anon-52466 18.08.2010 11:21
[XDUSK]:-) Ki ste zaposleni kje? Če bi bili Borut, Janez in Urška bi še malce ugibal tako pa:-)))
Polona, Primož in moja malenkost.
Pa da vseeno probam DZU Krona?
lp m
sporočil: 1.470
www.dustwave.net/zoo...erlock.jpg
Podajanje TPjev na dve decimalki je nesmiselno, a OK, model ti vrže ven to številko, smešno je, ker ne uporabi potem analitik diskrecije in zaokroži ali navzgor ali navzdol, če je že prepričan o pravilnosti modela. Meni npr. tvoje mnenje pove več, kot na eno decimalko TP od KD banke ali pa katerega koli svetovnega top analitika.
Podajanje TPjev na dve decimalki je nesmiselno, a OK, model ti vrže ven to številko, smešno je, ker ne uporabi potem analitik diskrecije in zaokroži ali navzgor ali navzdol, če je že prepričan o pravilnosti modela. Meni npr. tvoje mnenje pove več, kot na eno decimalko TP od KD banke ali pa katerega koli svetovnega top analitika.
sporočil: 6.161
[XDUSK]
Dobro, finance napišete to kar vam posredujejo analitiki. Kritika se je nanašala na KD banko, ki posredujeje ciljno ceno delnice na dve decimalki natančno. Tisti, ki se vsaj malo spozna na vrednotenje ve, da je takšno natančno podajanje vrednosti čisto brez veze. Je pa res, da celotna zadeva izpade v stilu, KD Banka že ve koliko je vrednost, saj znajo na dve decimalki natančno zračunat vrednost delnice.
Lp,
Urban
Če si borzno posredniška družba v Sloveniji lahko nadene ime banka, potem bi človek pričakoval tudi malo več razumevanja, če ima targete ocenjene malo bolj natančno he, he.
In ni vsaka banka pri nas BPH, večina je hranilnic.
sporočil: 1.048
Ah, Kd bank...kdo jih pa resno vzame, če me spomiin ne vara so prav
oni ( skupina ) to isto delnico nekoč kupili po cca 1.000 EUR kar
ti da misliti kadj kupuj in kdaj prodajajj :)
Strani: 1