Zasebnost

Izbrani forum: Borza

Izbrana tema: Borza/Delnice (začetnik)

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

anon-333107 sporočil: 8.271
[Borza] Tema: Borza/Delnice (začetnik)
[#2624100] 03.11.16 08:46 · odgovor na: anon-409224 (#2624029)
Odgovori   +    0
[Trompeta01]
Pozdravljeni

Tudi jaz sem začetnica. Potrebujem odgovore na veliko vprašanj. Morda za začetek poskusim izvedeti naslednje: odprla sem trgovalni račun, nanj nakazala denar, poklicala brokerja in naročila nakup delnic. Broker me je v toku dneva 2x prijazno poklical in predlagal spremembo moje ponujene cene (kar sem sprejela) in na koncu, ko sem poklicala, ali so delnice kupljene, izvedela, da ne, ker je bila moja ponudba prenizka ( avkcijski nakup, 1x dnevno, me je podučil). In nato sem po 3 dnevih dobila denar nazaj na moj bančni račun. Sedaj me zanima, kaj jaz pri tej akciji plačam? Vsako naročilo? Če v dnevu 3x spremenim ceno, sta to 3 naročila? Zakaj sem dobila denar nazaj na bančni račun brez zahteve zanj (saj sem želela kmalu ponoviti poskus nakupa). Vem, da bi na vsa ta vprašanja najverjetneje moral odgovoriti broker oz. Da bi morala iskati odgovore tam, kjer sem odprla račun. Morda mi pa kdo od prekajenih mačkov lahko ponudi kak nasvet? Glede na to, da se prijave za nakup zbirajo celo jutro do malo pred 11to uro, ali ni smiselno oddati naročilo "tik pred zdajci"? Mi lahko kdo svetuje kakšno literaturo "za telebane", da ne bom utrujala z "vsem jasnimi vprašanji?
Hvala za morebiten odgovor.
Kakor so ti že razložili, samega naročila oz. oddaje naročila ne plačaš, plačaš samo določeno provizijo (banki) pri opravljenem poslu, v tvojem primeru nakupu, in seveda kasneje t.i ležarino, to je tam cca 25€ na leto za vodenje računa oz. ležanje delnic na računu.
Ker do nakupa ni prišlo, so ti denar vrnili.

Že broker ti je namignil, da imaš prenisko ceno, oziroma si slabo ocenila vrednost nakupa - delnice. Morda so bile denice v vzponu (njihova cena je rasla). Zadeva - cena se spreminja.

Če te zanima določena delnica za nakup, potem lahko vprašaš brovkerja, koliko je tisti trenutek vredna in za koliko jo lahko kupi. Drugače lahko spremljaš gibanje in spremembo tečaja na strani npr. ljubljanska borza, vsakodnevno in skoraj v živo.

Lahko pa oddaš tudi večdnevno ponudbo, za nekoliko nižji tečaj delnice, npr, da hočeš kupiti delnice zav. Triglav za 22€, vendar če delnica ne pade na to ceno, ti naročila ne realizirajo, se pravi ne morejo opraviti nakupa in ti denar vrnejo....

.....

www.ljse.si/

Neposredni odgovori na sporočilo št. 2624100

Strani: 1

Roman sporočil: 30
[Borza] Tema: Borza/Delnice (začetnik)
[#2629050] 25.11.16 09:09 · odgovor na: anon-333107 (#2624100)
Odgovori   +    1
Danes je Black Friday. Bodo kakšne delnice še posebej poceni? :-)

Strani: 1