Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: Kam naj s 50 jurji za dobo 3-4 let
Strani: 1
sporočil: 185
Slučajno sem videl: rentno varčevanje za 5 let, Hranilnica Lon 3%
na leto. Sam 5 let potem nimaš denarja....pa hranilnica je
to?......
sporočil: 596
Zadnja sprememba: BOY008 07.05.2015 18:47
Pri donosnosti se mora upoševati tudi inflacija, inflacija ti itak
veliko pobere, to skoraj vsak pozabi. Jaz bi za ta denar kupil
zlato in srebro Tako boš vsaj ohranil varno premoženje in kupno
moč. Mogoče pa bi kupil tudi nepremičnino. Moje mnenje.Investiranje je varno, če je nadzor. Postavi si vprašanje, kje imaš večji nadzor nad delnicami ali nepremičninami. Nasvetov bo veliko, moraš pa sam izbrati med smetmi in pravimi nasveti.
sporočil: 10
čas vnosa: 08.05.15 14:56
Zakaj ne bi vlagal v ETF, ampak v sklade ? Kaj nimajo skladi nekaj
% provizijo, ETF pa praviloma pod 1 %.
sporočil: 6.899
Za dobo 3-4 let najbolj priporocam Kostariko ali Ekvador.
Ce bi zelel bolj celinsko, prostrano, suho in manj naseljeno, pa Mongolija ali Botswana.
Vse drzave imajo rast, zmerno demokracijo in nizke cene.
Kar se tice nalozbenih idej, ki morajo biti zanesljive: Ne delaj bedarij. Ce dobis 4%, bos po treh letih imel 56.000 namesto 50.000. Inflacija pa bo SVOJE POJEDLA V VSEH PRIMERIH. Pa ne boj se je... Japonci jo iscejo ze 25 let, nje pa od nikoder.
Za teh 6 tisocakov nima smisla riskirati glavnice.
V kolikor bos s svojimi prihodki in odhodki ostal v sloveniji, daj denar v evrih na nemsko ali avstrijsko banko in ne eksperimentiraj.
Ce bi zelel bolj celinsko, prostrano, suho in manj naseljeno, pa Mongolija ali Botswana.
Vse drzave imajo rast, zmerno demokracijo in nizke cene.
Kar se tice nalozbenih idej, ki morajo biti zanesljive: Ne delaj bedarij. Ce dobis 4%, bos po treh letih imel 56.000 namesto 50.000. Inflacija pa bo SVOJE POJEDLA V VSEH PRIMERIH. Pa ne boj se je... Japonci jo iscejo ze 25 let, nje pa od nikoder.
Za teh 6 tisocakov nima smisla riskirati glavnice.
V kolikor bos s svojimi prihodki in odhodki ostal v sloveniji, daj denar v evrih na nemsko ali avstrijsko banko in ne eksperimentiraj.
sporočil: 6.775
Keep all your eggs in one basket, but watch that basket
closely.
Warren Buffett
Tags: diversification
Warren Buffett
Tags: diversification
sporočil: 10
čas vnosa: 10.05.15 13:12
Brez zamere, napisal sem samo svojo mnenje.
Več kot polovica skladov po donosu ne dosegajo indeksov.
Važen je realen donos ob normalnem riziku, po vseh stroških in davkih.
Kakšna slaba stran narave delovanja ETF poznaš ?
Več kot polovica skladov po donosu ne dosegajo indeksov.
Važen je realen donos ob normalnem riziku, po vseh stroških in davkih.
Kakšna slaba stran narave delovanja ETF poznaš ?
sporočil: 48.253
[BOY008]A res? Kako se je ta strategija obnesla tistemu, ki je kupil zlato 1996?
Pri donosnosti se mora upoševati tudi inflacija, inflacija ti itak veliko pobere, to skoraj vsak pozabi. Jaz bi za ta denar kupil zlato in srebro Tako boš vsaj ohranil varno premoženje in kupno moč.
Da ne nepremicninah niti ne govorim, zlato lahko vsaj das v sef in pozabis nanj, nepremicnina pa rabi upravljanje, investicije, vzdrzevanje...
sporočil: 6.570
Prvo vprašanje bi se tako glasilo:
- ali nameravaš v naložbo vložiti tudi nekaj truda
- ali morajo pohane piške kar same leteti iz neba
- ali nameravaš v naložbo vložiti tudi nekaj truda
- ali morajo pohane piške kar same leteti iz neba
[porkamizerija]Kaj ko bi malo pogledal gibanje zlata v vmesnem casu, eh?
> [bc123a]
> > [BOY008]
> > Pri donosnosti se mora upoševati tudi inflacija, inflacija ti itak veliko pobere, to skoraj vsak pozabi. Jaz bi za ta denar kupil zlato in srebro Tako boš vsaj ohranil varno premoženje in kupno moč.
>
> A res? Kako se je ta strategija obnesla tistemu, ki je kupil zlato 1996?
>
1996 387.81
2015Gold $1,189.20
+206,66%
Tole je v USD, v EUR je večji donos.
Jaz ne kupujem zlato ali srebro zato da bi z njim trgoval. Če kdo
to dela je zame špekulant. Jaz imam zlato in srebro zato da me
ščiti pred inflacijo in da mi ohranja kupno moč. Če bi imel denar
leta 1996, bi itak z veseljem kupil veliko zlata in srebra, potem
pa upal da ga nebi nikoli več porabil.
Sej to mi všeč pri nepremičninah, da jih je treba upravljat. Ker če dobro upravljaš, bo vedno zasedena, pa še najemniki bodo zadovoljni. Itak pa vedno lahko najameš podjetje, ki bo namesto tebe upravljalo, vendar to spet stane.
Vsaka stvar ima nihanja, oz sledi določenim ciklom.
Najboljša naložba je v svoje znanje, ker ti tega noben ne more vzet.
Sej to mi všeč pri nepremičninah, da jih je treba upravljat. Ker če dobro upravljaš, bo vedno zasedena, pa še najemniki bodo zadovoljni. Itak pa vedno lahko najameš podjetje, ki bo namesto tebe upravljalo, vendar to spet stane.
sporočil: 13.528
[BOY008]James Altucher meni, da je najbolje vlagati v kakovost svojega življenja, sicer pa prilagam njegov članek na temo investiranja:
Jaz ne kupujem zlato ali srebro zato da bi z njim trgoval. Če kdo to dela je zame špekulant. Jaz imam zlato in srebro zato da me ščiti pred inflacijo in da mi ohranja kupno moč. Če bi imel denar leta 1996, bi itak z veseljem kupil veliko zlata in srebra, potem pa upal da ga nebi nikoli več porabil.
www.linkedin.com/pul...eader-card
Osebno sem v tem pogledu bolj pristaš stare židovske modrosti geld-grund-gold. Zlata sicer nimam, ker njegova vrednost preveč niha, je pa zanimiva naložba v smislu "zlate rezerve" ...
[BOY008]See nkrat. Clovek je spraseval za dobo 3-4 let. Ce bi 1996 kupil zlato za dobo 3-4 let bi zelo nasrkal.
Jaz ne kupujem zlato ali srebro zato da bi z njim trgoval. Če kdo to dela je zame špekulant. Jaz imam zlato in srebro zato da me ščiti pred inflacijo in da mi ohranja kupno moč.
Kaj sele, ce bi ga kupil 1980!
Če bi imel denar leta 1996, bi itak z veseljem kupil veliko zlata in srebra, potem pa upal da ga nebi nikoli več porabil.In ce bi ga rabil?
Sej to mi všeč pri nepremičninah, da jih je treba upravljat. Ker če dobro upravljaš, bo vedno zasedena, pa še najemniki bodo zadovoljni.Kaj pa ce najemnikov ni in delas negativni donos?
Ja vem da je spraševal za 3-4 leta. Čeprav je to kar kratka doba,
vsaj kar se tiče obdavčitve.
Pri cenah PK je treba vedeti, da so s ceno manipulirale centralne banke, predvsem FED. Trg vedno niha.
Če pa bi ga rabil, bi prodal kakšno malo količino.
Kar se tiče najemnikov, prej moraš narediti domačo nalogo, da do tega ne pride in da imaš pozitivni denarni tok.
Pri cenah PK je treba vedeti, da so s ceno manipulirale centralne banke, predvsem FED. Trg vedno niha.
Če pa bi ga rabil, bi prodal kakšno malo količino.
Kar se tiče najemnikov, prej moraš narediti domačo nalogo, da do tega ne pride in da imaš pozitivni denarni tok.
[porkamizerija]Kaj naj konkretnega predlagam, ce clovek pravi da ne bi imel na banki, pa ne bi imel prevelikega rizika? Taksne nalozbe trenutno ni, absolutno pa to ni zlato, ki lahko skanta 30% v nekaj letih in tam ostane nadaljnjih 10 let.
> [bc123a]
> > [porkamizerija]
> > > [bc123a]
> > > > [BOY008]
> > > > Pri donosnosti se mora upoševati tudi inflacija, inflacija ti itak veliko pobere, to skoraj vsak pozabi. Jaz bi za ta denar kupil zlato in srebro Tako boš vsaj ohranil varno premoženje in kupno moč.
> > >
> > > A res? Kako se je ta strategija obnesla tistemu, ki je kupil zlato 1996?
> > >
> >
> > 1996 387.81
> > 2015Gold $1,189.20
> >
> > +206,66%
>
> Kaj ko bi malo pogledal gibanje zlata v vmesnem casu, eh?
eh, kaj če bi ti kaj konkretnega predlagal namesto da samo pametuješ?
Pa mimogrede, sam imam del premozenja v zlatu, ampak vem bolje, kot tako nekriticno dajati predloge nekomu ki isce cudezno nalozbo.
Ne morem verjeti kako zlahka padajo predlogi o zlatu, nepremicninah, itd... pa dobro, a ni clovek rekel da hoce netvegano nalozbo za 4-5 let??!
[BOY008]Tistemu, kar se je zgodilo 1980 reces ti "nihanje"? Trajalo je 30 let, da je zlato prislo nazaj na tiste nivoje.
Ja vem da je spraševal za 3-4 leta. Čeprav je to kar kratka doba, vsaj kar se tiče obdavčitve.
sporočil: 6.570
[bc123a]Velika amplituda in majhna frekvenca pač. Dokler enkrat pride nazaj, se lahko kliče nihanje.
Tistemu, kar se je zgodilo 1980 reces ti "nihanje"? Trajalo je 30 let, da je zlato prislo nazaj na tiste nivoje.
Pa seveda je vprašanje, ali je nihalo zlato ali ostalo okoli njega :-)
Vidim da sva kr padla v razpravo, oz se je razvila zanimiva
debata.
Bom podal konkretni predlog, kaj naj naredi s tem denarjem. Nič, naj ga ima doma. Ker če to sprašuje, potem premalo ve o vlaganju. Bo vsaka zadeva zanj tvegana. Več kot veš, manj tvegano je. Marsikej se lahk svetuje, vendar se vsak sam odloči kaj bo naredil.
Najprej naj denar naloži v znanje oz v finančno izobraževanje, da se pouči o vlaganju. Priznam da jaz ne vem vsega o vlaganju, vendar se veliko izobražujem.
Bom podal konkretni predlog, kaj naj naredi s tem denarjem. Nič, naj ga ima doma. Ker če to sprašuje, potem premalo ve o vlaganju. Bo vsaka zadeva zanj tvegana. Več kot veš, manj tvegano je. Marsikej se lahk svetuje, vendar se vsak sam odloči kaj bo naredil.
Najprej naj denar naloži v znanje oz v finančno izobraževanje, da se pouči o vlaganju. Priznam da jaz ne vem vsega o vlaganju, vendar se veliko izobražujem.
Strani: 1