Zasebnost

Izbrani forum: Borza

Izbrana tema: CICG

Prikaz samo enega sporočila - znotraj teme...

Micare sporočil: 1.582
[Borza] Tema: CICG
[#2550262] 20.09.15 17:53 · odgovor na: anon-112926 (#2549272)
Odgovori   +    0
V kolikor bodo tisti predpisi, ki jih je treba prevest - menda evropska direktiva- in sprejet v državnem zboru, kmalu, bo privatizacija tudi kmalu. Drugače tudi spomladi 2016 ne bo nič in bo preteklo še veliko vode po Saviji in Voglajni pred privatizacijo.

Mislim, da bo vrednost delnic jeseni narasla. Dogajanje okoli delnic Cinkarne kaže na to, da smo s svojo kapitalsko majhno borzo in ne učikovitostjo prodaje podjetij zelo eksotična naložbena destinacija. Verjetno se sploh ne splača zgubljat časa. Če se pa že zagreješ pa ugotoviš, da se vse vleče kot jara kača in si samo zgubljal čas in dohodek iz rezerviranih sredstev za nakup slovenskega podjetja. Kdo se odloči za sodelovanje in pod kakšnimi pogoji?

1. Tsti, ki poznajo zadeve in vedo kako se to pri nas počne (verjetno moraš imeti
vplivnega strica v vladi svoje države).

2. Samo v primeru, da se obeta ali vidijo možnost za super dobičkonosno
udejstvovanje (svetovalci med domorodci - proti manjšemu plačilu narede karkoli si
zaželiš, prodali bi tudi svojo...).

Cinkarna je po vseh kazalcih varna naložba. Podjetje uspešno posluje in ustvarja visok % dobička (pa še investira ...). Dolgoročno gledano, je pričakovati, da se bo nakup po sedanjih vrednostih povrnil v obliki dividend, maksimalno, v desetih letih. Tržna vrednost delnice je mizerna. Tujci, ki so izkazali interes za nakup so obupali nad komplikacijami. Tudi domači imetniki kapitala v obliki denarja se najpogosteje iz vsakega privatizacijskega postopka naučijo - stran od domačih specialitet. Nezdravo.

Pri Cinkarni je avcijski način trgovanja, zakaj? Verjetno zato, da lahko ne moreš kupit samo par teh potencialno +300 % delnic. Vložiš pač denar, ki ga lahko dje časa pogrešaš in čakaš mali čudež.

O prodaji Cinkarne se govori že toliko let, da se bo to kmalu preštevalo tudi s pomočjo prstov na nogah. Glede na to, da je tišina, se verjetno kaj kuha. Če se ne beremo več: "Vse naj, naj, v Novem Letu 2016!"