Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: LKPG
Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 12
seonet.ljse.si/?doc=...c_id=62195
live.finance.si/3344...ntejnerjev
Moje mnenje: vsekakor, Luka je še vedno "strong buy".
Luka je v lanskem letu zabeležila rast pretovora za 6%, čiste prihodke od prodaje pa so povečali za 9%, rast čistega dobička pa je bila kar 34%. Pri današnji ceni delnice to pomeni dividendo v tekočem letu 5,5%. Za letos je napovedana rast prihodkov 8%, čistega dobička pa za 9%. Ob tem je potrebno poudariti, da je Luka znana po znatnem izboljševanju svojih napovedi.
Recimo v lanskem letu so ob rasti pretovora za 6% dosegli povečanje prihodkov od prodaje za 9%, letos pa so v januarju na letni ravni rast pretovora povečali za 15%. Težko je sicer karkoli govoriti po enem mesecu, ampak vse kaže da bo Luka tudi v 2017 presegla načrte.
Torej, menim da ima Luka Koper še vedno velik potencial za rast. Dividendna donosnost je nadpovprečna, napovedi prihodnjega poslovanja pa obetavne.
In kaj so potencialne nevarnosti za Luko?
- Nevarnost kakih stavk v podjetju, čeprav na vladi pomojem ne bodo drezali v uspešno upravo,
- nevarnost da bi se države po vzoru ZDA v današnji protekcionistični "modi" začele zapirati, kar bi negativno vplivalo na trgovanje.
Na koncu ti lahko napišem še, da je na tem forumu veliko kritikov Luke, ki mojega mnenja ne delijo. :)
Že pred dvema letoma sem rekel, da na tak način ne bo mogoče zgraditi drugega tira prej kot leta 2025 ali celo 2030, je danes na novinarski konferenci v Luki povedal predsednik uprave Matič. Vse poteka prepočasi, že zdavnaj bi morali biti objavljeni mednarodni razpisi in že zdavnaj bi morala biti znana prava cena. Cena 1,4 milijarde se jim zdi nesprejemljivo previsoka.
Sicer pa itak slovenske železnice lahko delajo karkoli želijo. Konkurence nimajo.
[tilenrexi]"te informacije pa naj bi že dosegle tudi družbo Daimler AG."
> Zamude tudi zato, »ker še ni drugega tira«
Smeškoti.
Zdaj naj pa še odpovejo svoj posel z Intereuropo pa bo res veselo...
seonet.ljse.si/?doc=...c_id=62346
Na letni ravni:
Ladijski pretovor: +6%
Prihodki: +9%
EBIT: +16%
Čisti dobiček +37%
ROE +27%
Razlogi za:
+ Alta je dvignila napoved,
+ gospodarstvo raste,
+ Luka še nekaj let ne bo dosegla limita, da bi neobstoj II. tira postal ozko grlo,
+ glede na večjanje dobička pričakujem, da jim bo država dala mir in kakih štrajkov ne pričakujem,
+ še naprej pričakujem povečevanje pretovora in dobička,
+ vrednotenje je še vedno nizko.
Ocenjujem da ima LKPG letos še potencial za 20% rast (od tega trenutka naprej).
[tilenrexi]Sej pravim, da nimam dostopa do članka in meni se ne zdi negativna, naslov: ".. ali lahko zamaje delnico?" pa vsekakor ni pozitivno naravnan ... vsaj jst še nism slišu izraza zamajati navzgor =)
Zakaj bi bila novica negativna? Tako poceni bi lahko prišli do drugega tira samo še v sanjah.
no, če bo jutri res kej ornk zamajalo, bom jst mal dokupu ...
Želijo II. tir čimprej, ob tem pa bi čim manj plačali. Iz tega zornega kota seveda nikoli ne smejo biti zadovoljni s predlogom plačila, ker bi bilo to bolj slabo pogajanje.