Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: LKPG
[jezdec666]erjavec je v sloveniji z velikim naskokom najbolj sposoben politik -- torej dalec najboljsa naprava za bozanje volivcev + ohranjanje svojega polozaja. kar je cisto obrtnisko gledano lep dosezek. ceprav je konkurenca resno v kurcu.
Morda so/bodo zrušili vlado :) Ni že to dovolj? Pa da ravno zdaj Erjavec ponudi odstop - win - win situacija zanj, Cerar pa karkoli naredi se bo osmešil... Res ima Erjavec več sreče kot pameti, verjetno bo kmalu spet se slikal v Luki z žerjavisti in podobnimi kerlci:)
POSR se je dokapitalizirala za 50 milijonov EUR in je še vedno tukaj, tako da nič bat. Dokapitalizacija ne grize.
sami si kopljejo jamo, iz katere bo težko izplezat, če se nebojo hitr streznl !!
Luki Koper se še naprej obeta hitra rast. Trenutno je Luka po mojem mnenju najbolj podcenjena delnica v prvi kotaciji.
Najbolj podcenjena delnica v prvi kotaciji:)
Na politicno tveganje se pozvizgam:)
Navalite, do prvega strajka!
Hkrati so solidne napovedi rasti BDP-ja po Evropi, letošnji štrajk je dokaz, da je delnica precej imuna na takšne "šoke". Lahko grem tudi citirati mnenje @tilenrexi-ja, ki je pisal da Q2 bo še šel, Q3 bo pa "štala".
Cena je po mojem trenutno tako nizko predvsem zaradi tega, ker nad Luko "visi možnost" še kakšnega štrajka in negotovosti glede drugega tira. Torej je ta opcija najbrž že všteta v ceno. Ampak tudi če bo delnica še nekaj časa na tem nivoju, sploh ni panike. Bomo pač pobirali lepe dividende in čakali na rast.
Na koncu je seveda možno tudi, da se motim. A mislim da se ne. :)
Dividenda je solidna, a to ne pomeni veliko. Predvsem, ker ni konstantna. Konstantnost se ugotavlja v desetletjih in ne v dveh ali treh letih. In so dobre firme v svetu, ki nudijo 4-5 odstotne dividende ze desetletja in jih ob tem se dvigujejo. Pa ni nujno da so prevrednotena. In slovenska drzava nima glavne besede na skupscini. Ima pa jo v Polzeli in LKPG. In ti si navduseno zraven. Prosim razumi, da nas je veliko skeptikov, pa tudi ce smo delnicarji ZVTG, TLSG, LKPG.
Srecno!
Primerjat Polzelo in Luko Koper je pa lahko samo napoznavanje ali zavajanje. Luka po primerljivih kazalnikih posluje boljše od Trsta in Reke, medtem ko je Polzela vsakih nekaj let zrela za stečaj.
Državno lastništvo gor ali dol, trenutno vodstvo Luke očitno dela nekaj pravilno.
Najprej ta bedarija:
"Dolgoročne projekcije količinske rasti tovornega prometa na velike razdalje, ki jih navajajo zagovorniki drugega tira, so v osnovi nezdružljive z idejo krožnega gospodarstva, na kateri se je namenila svoj razvoj utemeljiti EU. Halo, vlada, to menda razumete ?"
Aha, ker v krožnem gospodarstvu naenkrat nimamo več tovora. Razen če s krožnim gospodarstvom mislijo ultra protekcionizem.
"Torej bo bitka za stagnirajočo količino tovora na tej relaciji..."
Stagnirajoča količina tovora? Od česa potem Luka Koper raste? Resnica je ravno obratna, skozi Jadransko morje gre vedno več tovora.
Me pa veseli, da bodo zraven Madžari (če). Še en razlog več, da bo Luka vedno bolj pomembna za prevoz tovora v centralno Evropo.
Še dobro da sem pripasan!
BTW, glede na vsesplošno veselico na slovenski borzi v tem tednu, a ima kdo kakšno razlago zakaj? Za LKGP sem menil, da je samo vprašanje časa, za rastjo GRVG je lahko rast rublja, kaj pa je s Telekomom?
Popravek: "Luka Poker"
Kratkoročni (2017): - objava napovedi poslovanja za 2017
Glavni razlogi (dolgoročni):
- haircut nevzdržne dividende za 50%
- refinanciranje 300 milijonske obveznice
- sklenitev pakta s sindikati o odpuščanju
- bistveno so zmanjšali število tožb, ker so se pogodili ali zmagali na sodišču
- zajezili upad prihodkov in uspešno vpeljali nove storitve izven osnovne dejavnosti
Splošna zelenica je posledica tega, da so mediji in analitiki za 2017 skomunicirali stanje v Sloveniji kot stabilno in v pričakovanju rasti na praktično vseh področjih.