Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: odprtje trgovalnega računa
Strani: 1
sporočil: 85
punca je danes odprla trgovalni račun pri nkbm - tam je bila
45min...prvo so jo 15min vsi tam prepričevali da ne rabi odpreti
trgovalnega računa (še varnostnik)...da ga noben ne odpira in da je
brezveze, da to ga naj nakdnadno ko bo delnice prodala - kao nkbm,
ne razmišljujoč ali še misli kakšne druge delnice kupit..po
dobesednem že neprijetnem vztrajanju so ˝privolili˝...nato je bil
problem ker ni komitent nkbm..in ta uslužbenka ni vedela če je to
ok..klicala 3 druge, potem se je spet nekaj zalomilo...dali so ji
neke papire na koncu pa adijo..pa vpraša kdaj treba plačat za
vodenje računa...AJA točno reče bankirka
brez komentarja skratka
zdaj pa vidim to ˝pogodbo o borznem posredovanju in vodenju računov nematerializiranih vrednostnih papirjev˝ ko je domov prinesla pa gor nič kaj ne piše...kaj ta trgovalni račun bi moral imeti kakšno številko (predpostavljam), ker na tej pogodbi ni nobene številke trgovalnega računa...torej če grem jaz na neko borzno posredniško hišo pa naročim delnice jim moram dati svoj trgovalni račun..ki pa je v tem primeru kje????
čudni so ti na nkbm..nič ji niso znali povedati...
lp
brez komentarja skratkazdaj pa vidim to ˝pogodbo o borznem posredovanju in vodenju računov nematerializiranih vrednostnih papirjev˝ ko je domov prinesla pa gor nič kaj ne piše...kaj ta trgovalni račun bi moral imeti kakšno številko (predpostavljam), ker na tej pogodbi ni nobene številke trgovalnega računa...torej če grem jaz na neko borzno posredniško hišo pa naročim delnice jim moram dati svoj trgovalni račun..ki pa je v tem primeru kje????
lp
sporočil: 193
Ne moreš iti kar na neko borzno posredniško hišo, lahko greš samo
na NKBM!
Iz tvojega komentara pa se res vidi kako "SUPER" naložba je NKBM!
Iz tvojega komentara pa se res vidi kako "SUPER" naložba je NKBM!
sporočil: 28.841
opt je napisal(a):
Ne moreš iti kar na neko borzno posredniško hišo, lahko greš samo na NKBM!
? ... seveda lahko trgovalni racun odpres pri katerikoli borzni hisi / banki clanici lj borze.
crt je napisal(a):
? ... seveda lahko trgovalni racun odpres pri katerikoli borzni hisi / banki clanici lj borze.
On je rekel, da je odprl trgovalni račun pri NKBM, kar pomeni da ne more potem kar nekam iti! NISEM REKEL DA NE MOREŠ ODPRETI KJER KOLI!
opt je napisal(a):
On je rekel, da je odprl trgovalni račun pri NKBM, kar pomeni da ne more potem kar nekam iti! NISEM REKEL DA NE MOREŠ ODPRETI KJER KOLI!
sorry, sploh mi ni jasno, kaj bi rad povedal. ok, morda bo pa prvemu piscu jasno.
Zadnja sprememba: anon-118875 23.11.2007 08:54
crt je napisal(a):
sorry, sploh mi ni jasno, kaj bi rad povedal. ok, morda bo pa prvemu piscu jasno.
Mogoče bi potem moral prebrati to kar je prvi pisec napisal:
"...zdaj pa vidim to ˝pogodbo o borznem posredovanju in vodenju računov nematerializiranih vrednostnih papirjev˝ ko je domov prinesla pa gor nič kaj ne piše...kaj ta trgovalni račun bi moral imeti kakšno številko (predpostavljam), ker na tej pogodbi ni nobene številke trgovalnega računa...torej če grem jaz na neko borzno posredniško hišo pa naročim delnice jim moram dati svoj trgovalni račun..ki pa je v tem primeru kje????"
Torej, moj odgovor je bil, da če je odprl trgovalni račun pri NKBM potem ne more it na neko BPH ampak mora it na BPH od NKBM!
sporočil: 323
opt je napisal(a):možnosti sta dve:
Mogoče bi potem moral prebrati to kar je prvi pisec napisal:
"...zdaj pa vidim to ˝pogodbo o borznem posredovanju in vodenju računov nematerializiranih vrednostnih papirjev˝ ko je domov prinesla pa gor nič kaj ne piše...kaj ta trgovalni račun bi moral imeti kakšno številko (predpostavljam), ker na tej pogodbi ni nobene številke trgovalnega računa...torej če grem jaz na neko borzno posredniško hišo pa naročim delnice jim moram dati svoj trgovalni račun..ki pa je v tem primeru kje????"
Torej, moj odgovor je bil, da če je odprl trgovalni račun pri NKBM potem ne more it na neko BPH ampak mora it na BPH od NKBM!
1.možno je,da je to mala poslovalnica ,da vsi papirji morajo najprej preko centrale v podpis,tako bo stranka dobila naknadno številko trgovalnega računa
2.Uslužbenka pač ne oblada te operacije in je kaj pozabila.V tem primeru pokliči na poslovalnico in pridobi dodatne informacije.
1. račun se je odprl na nkbm
2. sem klical in prva uslužbenka ni znala nič povedati, me je vezala...ta druga tudi ni imela pojma, je rekla da se ne ukvarjajo s tem - pa sem reko kako to?da to oglašujejo..pa je rekla da ve...
torej bi moral dobiti številko trgovalnega računa?ali ne..in lahko sklepam ˝posle˝ le na nkbm in torej ne potrebujem št. trgovalnega?
2. sem klical in prva uslužbenka ni znala nič povedati, me je vezala...ta druga tudi ni imela pojma, je rekla da se ne ukvarjajo s tem - pa sem reko kako to?da to oglašujejo..pa je rekla da ve...
torej bi moral dobiti številko trgovalnega računa?ali ne..in lahko sklepam ˝posle˝ le na nkbm in torej ne potrebujem št. trgovalnega?
deki22 je napisal(a):
Številko trgovalnega računa v vsakem primeru potrebuješ! Trguješ pa lahko samo preko NKBM ker si tam trgovalni račun odprl.
Zadnja sprememba: crt 23.11.2007 09:51
deki22 je napisal(a):- trgovalni racun pomeni tvoj racun za delnice pri neki konkretni borzni hisi / banki
- za vpis ne rabis trgovalnega racuna, lahko gre namesto tega na registrski, kar pomeni tvoj racun za delnice pri sami kdd, tja jih lahko dobis, ne bos pa jih mogel od tam prodati
- ko te bo enkrat prijelo prodati delnice, jih bo treba prenesti z registrskega na trgovalnega
- ce pa si, kot pravis, ze odprl trgovalnega, potem njega uporabis tudi pri vpisu in se s tem izognes kasnejsemu strosku prenosa z registrskega na trgovalni
- stevilko tvojega trgovalnega racuna ti morajo biti sposobni povedati tam, kjer si ga odprl
- se enkrat, trgovalni racun je vezan na konkretno posamezno borzno hiso / banko in kjer je bil odprt, pri tisti hisi / banki bos dajal narocilo za prodajo, ko te bo prijelo
- lahko pa seveda kasneje odpres trgovalni racun se pri kaksni drugi in preknjizis tja in od tam kasneje prodajas
ok?
(ali sem zadel vsaj to, kaj sprasujes)
sporočil: 3.523
crt je napisal(a):
- trgovalni racun pomeni tvoj racun za delnice pri neki konkretni borzni hisi / banki
- za vpis ne rabis trgovalnega racuna, lahko gre namesto tega na registrski, kar pomeni tvoj racun za delnice pri sami kdd, tja jih lahko dobis, ne bos pa jih mogel od tam prodati
- ko te bo enkrat prijelo prodati delnice, jih bo treba prenesti z registrskega na trgovalnega
- ce pa si, kot pravis, ze odprl trgovalnega, potem njega uporabis tudi pri vpisu in se s tem izognes kasnejsemu strosku prenosa z registrskega na trgovalni
- stevilko tvojega trgovalnega racuna ti morajo biti sposobni povedati tam, kjer si ga odprl
- se enkrat, trgovalni racun je vezan na konkretno posamezno borzno hiso / banko in kjer je bil odprt, pri tisti hisi / banki bos dajal narocilo za prodajo, ko te bo prijelo
- lahko pa seveda kasneje odpres trgovalni racun se pri kaksni drugi in preknjizis tja in od tam kasneje prodajas
ok?
A kdo ve iz glave koliko stane preknjižba na trgovalni?
ena od his (gbd):
Prenos vrednostnih papirjev (VP) z računa imetnika pri KDD na račun istega imetnika pri članu KDD na podlagi naloga imetnika (po vrsti VP) 2,20 EUR
Prenos vrednostnih papirjev (VP) z računa imetnika pri KDD na račun istega imetnika pri članu KDD na podlagi naloga imetnika (po vrsti VP) 2,20 EUR
crt je napisal(a):
- trgovalni racun pomeni tvoj racun za delnice pri neki konkretni borzni hisi / banki
ok?
si zadel...zanimalo me je samo ali bi moral dobiti številko trgovalnega, kar pa očitno na nkbm niso sposobni povedati...
deki22 je napisal(a):ko sklenes pogodbo, na podlagi katere ti ga odprejo, ti ga morda ne bodo cisto isti trenutek tekli odpret in prek tega izvedeli stevilke. sploh v verjetnem sedanjem navalu. ampak verjetno nisi prisel v forum vprasat 10 minut po dogodku, tako da mogoce pa zdaj, po nekem casu, vseeno se enkrat pri njih povprasaj, ce so ze kaj prebavili in kaj ti lahko povejo.
si zadel...zanimalo me je samo ali bi moral dobiti številko trgovalnega, kar pa očitno na nkbm niso sposobni povedati...
naj povem kako se je zadeva končala
grem včeraj s punco na banko, verjeli ali ne tam sva bila polni 2 uri
in sicer čakava na oddelku za svetovanje kjer se odpira trgovalni račun - vrsta kot vedno, prideva na vrsto povem kaj potrebujem, ta svetovalka potrebuje nekaj časa da me neha prepričevati da tega ne potrebujem (čeprav jaz razlagam da je bil trgovalni račun odprti že včeraj) končno razume kaj hočem..gre nekam..pride žez 15min nazaj, in na pogodbi napsiana številka trgovalnega - na roko z kulico. rečem če je to to, da če ni bolj uradno i nreče da bo ok.
sicer mi je bilo čudno amapk ok...greva na drugo stran banke za vplačilo, spet čakanje in pridem prideva na vrsto punca opazi da so ji na pogodbo napisali njen TRR (ki je na pogodbi tako že bil) ne pa trgovalni račun kot nama je bilo rečeno...nisva se vračala nazaj k tej svetovalki ampak sva tukaj povedala za napako, nakar spet ta gospa za vplačilo delnic oddide in je kar nekaj časa ni, pride nazaj in reče nazaj bosta morala...tam spet čakanje...in ko končno prideva na vrsto...pridejo noter đe neki 2 uslužbenki in zasliševanje ala tipa pa zakaj to rabite, pa kaj nameravate šekulirati ipd. da je bilo že zelo neprijetno in sem se počutil kot zločinec...tam sva sedela pol 1h..medtem mi je že počil film in sem jim vse povedal kaj sem imel na duši..sprva sploh niso zadeve razumeli - hotel sem samo kurčevo (se opravičujem izrazi) številko trgovalnega računa...in potem so ugotovili da je napaka v sistemu zakar one niso krive ker jim ne primlo davčno oz. emšo in številke ni izpisalo; potem so bile še one v skrbeh ker so ugotovile da tudi same nimajo številke trgovalnega računa(ki so ga očitno vse sklenile oktorbra ko je bil na nkbm brezplačen) in so vmes poskušale zadevo urediti še sebi...zadeve vseeno niso mogle popraviti..sem zahteval storniranje oz. zaprtje računa ter vračilo 12,50e za odprtje..kar so kar presliševali čeprav sem nekajkrat omenil
ker nisva imela več volje čakati sva šla vmes na kosilo in se kasneje vrnila...dobila sva pa na strganem listeku z roko napisano štirimestno številko ki naj bi predstavljala trgovalni račun (upam da se niso zmotile) in pa: sedaj smo vas čakali že pol ure da se vrnete...no comment
v opravičilo sem dobil ponudbo da lahko tam oddam naročilo za nakup delnic (in ne rabim čakat tam na okencih) - ˝ponudbo˝ sem seveda zavrnil saj nisem upal zaupati tem ....... (raje se ne bom izrazil) oddajo naročila...
toliko iz moje izkušnje
in sicer čakava na oddelku za svetovanje kjer se odpira trgovalni račun - vrsta kot vedno, prideva na vrsto povem kaj potrebujem, ta svetovalka potrebuje nekaj časa da me neha prepričevati da tega ne potrebujem (čeprav jaz razlagam da je bil trgovalni račun odprti že včeraj) končno razume kaj hočem..gre nekam..pride žez 15min nazaj, in na pogodbi napsiana številka trgovalnega - na roko z kulico. rečem če je to to, da če ni bolj uradno i nreče da bo ok.
sicer mi je bilo čudno amapk ok...greva na drugo stran banke za vplačilo, spet čakanje in pridem prideva na vrsto punca opazi da so ji na pogodbo napisali njen TRR (ki je na pogodbi tako že bil) ne pa trgovalni račun kot nama je bilo rečeno...nisva se vračala nazaj k tej svetovalki ampak sva tukaj povedala za napako, nakar spet ta gospa za vplačilo delnic oddide in je kar nekaj časa ni, pride nazaj in reče nazaj bosta morala...tam spet čakanje...in ko končno prideva na vrsto...pridejo noter đe neki 2 uslužbenki in zasliševanje ala tipa pa zakaj to rabite, pa kaj nameravate šekulirati ipd. da je bilo že zelo neprijetno in sem se počutil kot zločinec...tam sva sedela pol 1h..medtem mi je že počil film in sem jim vse povedal kaj sem imel na duši..sprva sploh niso zadeve razumeli - hotel sem samo kurčevo (se opravičujem izrazi) številko trgovalnega računa...in potem so ugotovili da je napaka v sistemu zakar one niso krive ker jim ne primlo davčno oz. emšo in številke ni izpisalo; potem so bile še one v skrbeh ker so ugotovile da tudi same nimajo številke trgovalnega računa(ki so ga očitno vse sklenile oktorbra ko je bil na nkbm brezplačen) in so vmes poskušale zadevo urediti še sebi...zadeve vseeno niso mogle popraviti..sem zahteval storniranje oz. zaprtje računa ter vračilo 12,50e za odprtje..kar so kar presliševali čeprav sem nekajkrat omenil
ker nisva imela več volje čakati sva šla vmes na kosilo in se kasneje vrnila...dobila sva pa na strganem listeku z roko napisano štirimestno številko ki naj bi predstavljala trgovalni račun (upam da se niso zmotile) in pa: sedaj smo vas čakali že pol ure da se vrnete...no comment
v opravičilo sem dobil ponudbo da lahko tam oddam naročilo za nakup delnic (in ne rabim čakat tam na okencih) - ˝ponudbo˝ sem seveda zavrnil saj nisem upal zaupati tem ....... (raje se ne bom izrazil) oddajo naročila...
toliko iz moje izkušnje
sporočil: 348
deki22 je napisal(a):
naj povem kako se je zadeva končala
toliko iz moje izkušnje
spet nisi dobil pravo številko trgovalnega računa( premalo številk), spet boš zgubil par urc:::)
sem zdaj še 1x pogledal na listek pa jih je 7. bo vredu?
očitno da sem bil raztresen včeraj da sem 4 številke videl...
sporočil: 582
deki22 je napisal(a):
sem zdaj še 1x pogledal na listek pa jih je 7. bo vredu?
To da jih je 7, je vredu. Ce pa so prave, je pa - glede na tvojo zgodbo - drugo vprasanje:)
Zadnja sprememba: crt 24.11.2007 15:44
deki22 je napisal(a):stala. ce sestejes prejsnji in sedanji cas, porabljen za zadevo, pristejes amortizacijo zivcev, predpostavis, da stevilo vpisanih delnic ne bo bistveno razlicno od zagotovljenega dela kvote (po moje smiselno?), razmislis o tem, kaksen bi lahko bil (kot znesek) kratkorocni dobicek na taksno stevilo ... ti ostane samo se to, da imas rad take sprehode. kurcevo, kot pravis.
zdaj pa lahko pride kdo dopisat, da kako je nkbm fajn nalozba, ker tvoja izkusnja kaze, da je se veliko prostora pri izboljsevanju nivoja storitev ;)
sporočil: 582
crt je napisal(a):
stala. ce sestejes prejsnji in sedanji cas, porabljen za zadevo, pristejes amortizacijo zivcev, predpostavis, da stevilo vpisanih delnic ne bo bistveno razlicno od zagotovljenega dela kvote (po moje smiselno?), razmislis o tem, kaksen bi lahko bil (kot znesek) kratkorocni dobicek na taksno stevilo ... ti ostane samo se to, da imas rad take sprehode. kurcevo, kot pravis.
zdaj pa lahko pride kdo dopisat, da kako je nkbm fajn nalozba, ker tvoja izkusnja kaze, da je se veliko prostora pri izboljsevanju nivoja storitev ;)
Fant je imel pac slabo izkusnjo zgolj zato, ker je hotel odpreti trgovalni racun pri osebah, ki so to pocele prvic v zivljenju. Ce bi sel v kako BPH in nato po delnice po moje teh problemov ne bi imel.
Osebno sem za vpis delnic porabil tocno 5 minut: Na poti v sluzbo sem se ustavil v NLB, prosto je bilo eno okence, izpolnil papirje, podpisal ter odsel.
sporočil: 2.903
crt je napisal(a):
Ne vem za NKBM ampak Pošta ima ogromno možnosti. Sicer pa upam da so se kaj naučili na tem. Recimo da bi lahko 10€ kasirali izpolnjevanje obrazca.Če prideš z že izpolnjenim tega pač ne plačaš. Pa morda bi si omislili eno aplikacijo, da ne bi pisali na roke, ampak lepo preko računalnika. Ni treba aplikacijo. Dovolj je recimo PDF z definiranimi vnosnimi polji, in bi že šlo precej hitreje.
sporočil: 924
Če obrazec izpolniš doma - ali je ok če ga izpolniš 1x in narediš 3
kopije ali slučajno pričakujejo da vse 4 izpolniš lastnoročno?
sporočil: 2.903
bostjan50 je napisal(a):
Če obrazec izpolniš doma - ali je ok če ga izpolniš 1x in narediš 3 kopije ali slučajno pričakujejo da vse 4 izpolniš lastnoročno?
Baje so kopije ok. Ker se je tukaj en bunil, ker so mu par centov zakasirali za fotokopiranje. Sicer pa imajo na poštah samokopirne liste :-)
sporočil: 27
bostjan50 je napisal(a):
Če obrazec izpolniš doma - ali je ok če ga izpolniš 1x in narediš 3 kopije ali slučajno pričakujejo da vse 4 izpolniš lastnoročno?
Lahko narediš kopije, ampak podpisat moraš pa lastoročno vse štiri izvode. Torej kopiraj pred podpisovanjem.
sporočil: 200
deki22 je napisal(a):
punca je danes odprla trgovalni račun pri nkbm - tam je bila 45min...prvo so jo 15min vsi tam prepričevali da ne rabi odpreti trgovalnega računa (še varnostnik)...da ga noben ne odpira in da je brezveze, da to ga naj nakdnadno ko bo delnice prodala - kao nkbm, ne razmišljujoč ali še misli kakšne druge delnice kupit..po dobesednem že neprijetnem vztrajanju so ˝privolili˝...nato je bil problem ker ni komitent nkbm..in ta uslužbenka ni vedela če je to ok..klicala 3 druge, potem se je spet nekaj zalomilo...dali so ji neke papire na koncu pa adijo..pa vpraša kdaj treba plačat za vodenje računa...AJA točno reče bankirkabrez komentarja skratka
zdaj pa vidim to ˝pogodbo o borznem posredovanju in vodenju računov nematerializiranih vrednostnih papirjev˝ ko je domov prinesla pa gor nič kaj ne piše...kaj ta trgovalni račun bi moral imeti kakšno številko (predpostavljam), ker na tej pogodbi ni nobene številke trgovalnega računa...torej če grem jaz na neko borzno posredniško hišo pa naročim delnice jim moram dati svoj trgovalni račun..ki pa je v tem primeru kje????
lp
Glej deki22 neda se mi brati vsega, mogoce ti je ze kdo odgovoril... Koliko vidim pa ne dopuscas se ene moznosti, da se tvoja punca ne zna konkretno zmenit ali pa ne razume kaj ji hocejo razlozit. Sorry!
Kar se tice stevilke trgovalnega racuna jo imas lepo napisano na pogodbi, ki si jo sklenil z NKBM. In sicer je napisana pod davcno stevilko stranke. Se pravi stevilka tvojega trgovalnega racuna je davcna stevilka.
Ko bos nakazoval denar bos pod referenco na poloznici napisal svojo davcno stevilko (v primeru da bos kaj kupoval) in stevilko racuna KBM (vcasih je bila MBH), ki ti ga bodo povedali ali napisali.
Nije zvaka za seljaka.:)))
Strani: 1