Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: TLSG
Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 39
[0509STUD]
Neuradno a zanesljivo - ponudbe bodo jemale dih 2xx !!
Ha ha,,, Tilenrexu se je nekaj v grlu zataknilo :)
Tale Smrekarca bluzi do onemoglosti, direktni vir zagotavlja drugače,
kar bodo Finance oziroma dotična lahko samo povzele (ampak bo prepozno)
iz relevantnejših medijev ko bo čas za to.
"Pravno mnenje, ki ga je dobilo vodstvo holdinga, naj bi dokazovalo, da je sklep vlade nezakonit; zainteresirane ponudnike za Telekom po naših informacijah o tem že obveščajo."
Dobivam občutek, da bo vsak čas sodu odbilo dno. :)
10 dni pod 200 SMA, prvič po letu 2012. 5 zaporednih dni konstantna prodaja.
[tilenrexi]Pew, pew, lasers!
28.08.14 19:47
Dobivam občutek, da bo vsak čas sodu odbilo dno. :)
[tilenrexi]
> [tilenrexi]
> 28.08.14 19:47
oj
Pew, pew, lasers!
lahko ponapise :)
hvala
lp
Tako jaz gledam na pozicijo v Triglavu, s to razliko, da tam ni tako velikega vpliva privatizacije in je tudi donos v preteklem letu nižji. Je pa dobra dividenda, ki bi v naslednjih desetih letih z relativno nizko stopnjo tveganja morala outperformat vsak depozit na banki za vsaj 1x (glede na prvoten vložek ob primernem vstopu - svoj vstop sem objavil) in trenutne obrestne mere.
[SATURN5]Nič posebnega. Malo sem se vživel, ker nimam pozicije v TLSG. ;)
oj
lahko ponapise :)
hvala
lp
Gnes cajtung objavlja neko visoko 1,6M prodajo TS, kar znasa cca. 240 ojro !
7 x Ebit ? Hm...
Blizu si tej cifri, me pa zanima ce prilezemo ob prodaji na 180 ali 200 ?
Če preskočijo te dva in res dosežejo omenjeni cifri, pol pa kapo dol !!!
V prejšnem članku 1,6M (eni cajtungi 100%, drugi 73%, 74%, 76% in konzorcij prodajalcev 95%). Bilo kaj računaš, pride ven kar nekaj, več kot je sedaj !
Koliko pa bo, Če bo, Hmmm... zaveze(?), (država prevzame tveganje za izgubljene tožbe), upam, da dosežejo 180 ... mogoče 200!
Dobro je forumaš malo drugje napisal: Tvegat za 5% napram da kaj zaškrta in nato 20%,30% minusa ; sem obupal, jaz grem OUT !
Zanimivo. Me prav zanima kako se bo stvar odvila. Žal nimam več delnic, bo pa zanimivo opazovati.
in hvala za izstop vsem, kateri so mi to omogocili, tudi tistih 5 kom po 159,50 ! Thanks.
Vlada podpira in ruši prodajo TS !
Čeprav se prodaja Telekoma Slovenije približuje sklepni fazi, so snubci od predstavnikov vlade v zadnjih dneh dobili več signalov, da novega lastnika ne bodo izbrali (le) na podlagi cene. Kljub načelni podpori privatizaciji se s tem odpirajo tudi možnosti za zavrnitev še tako spodobnih ponudb, v Dnevniku pišeta Tomaž Modic in Vesna Vuković [dnevnik.si]
Spomnimo, kot smo že večkrat pisali, naj bi bila politika najbolj naklonjena Deutsche Telekomu, čeprav naj bi trije finančni skladi v nezavezujočih ponudbah ponujali več.
To pa njet dobro. Raca 1,6M je 320/lot, zdaj pa cena 160/lot, oz. polovica !
Čisto možna zavrnitev/ustavitev prodaje po nedoseganju ciljne cene.
Sedaj sem pa tudi sam postal opazovalec, kako se bo zgodba odvila.
Škoda, da ni kakšnega Short Certifikata, zdaj bi mi prav prišel.