Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: TLSG
Strani: 1 ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 39
10.06.15 17:24
[tilenrexi]
Kakšna je možnost v Sloveniji, da delnica TLSG konča na najnižjem nivoju tega dneva ravno ob koncu trgovanja in to na dan, ko se odloča o prodaji? Precej visoka, če veš, da ne bo prodano.
___
NO, poglejte še situacijo danes, ko se "ni vedelo" še nič. Tako to pri nas deluje.
[tisipapak]Nobenega prodajnega postopka ni.
Sicer pa je Telekom še pravi biser v primerjavi z recimo ZVTG, pri kateri izgleda,kot da se je začel prodajni postopek, ponudnik pa zopet le en hedge sklad. Ah, gremo se zopet en mal namočit, pa enga kozoroga zvrnt.
[tilenrexi]NE!
Ali g. Ugovšek še drži?
Spustil jih je. Potem je po tvojem nasvetu zgrabil Zavarovalnico Triglav in zdaj jo drži in jezdi na njej.
Prisega na Koherlna Velikega. Pravi celo, da bi mu bilo potrebno podeliti dosmtrni mandat v DZ.
Zakaj sprašuješ? Mu ponujaš službo?
Pošlji mu ponudbo.
[jezdec666]Piškotek vzamem, samo:
A ti si pa Ugovškov advokat?
Na piškotek
1. če mi ga ponudi BlazVo
2. če je z dodatki konoplje. tiste, kako se ji že reče, industrijske :))
To sem zapisal davnega maja 2014 :
forum.finance.si/?m=...606&single
Mimogrede, TA v trenutni sestavi ne bi nikoli dobil odobrenega prevzema s strani AKOS.
On a positive note - zdaj vsaj ni nekoga v kravati, ki bi na obroke prodal pod borzno ceno, kakršnokoli.
Nekaj takega npr:
Cinven : Mi damo 100
SDH : Ne, 140 ali pa nič.
Cinven : Mi damo 80
SDH : OK, za 100 prodamo
Cinven: Te ponudbe več ni!
[tilenrexi]
Je eden od forumašev že razložil. SDH je sprejel ponudbo, ko ni bila več zavezujoča. Bleferji pač.
Nekaj takega npr:
Cinven : Mi damo 100
SDH : Ne, 140 ali pa nič.
Cinven : Mi damo 80
SDH : OK, za 100 prodamo
Cinven: Te ponudbe več ni!
Zal vse to se najvec pove o Telekomu in Sloveniji.
Taka Mercator zgodba...
Pa kaj bi se ponavljal, to je imel Križanić v načrtu že par let nazaj,
vse nacionalizirat in ukinit borzno štalo !
Predstavniki Avstrijskega Telekoma naj bi se zaradi tega že zglasili na finančnem ministrstvu in poklicali SDH, za delnico pa naj bi ponudili 30 odstotkov več kot Cinven oz. okoli 160 evrov !?
Kam sedaj analitiki, dol ali gor ?
[tilenrexi]Zanimivo je to, ker mi ni jasno, kje pobirate tele prvovrstne butalse klišejke fraze:
Kaj je tu tako zanimivega?
Meni se zdi normalno, da če imaš denar, hočeš zanj dobiti največ kar se v nekem trenutku da dobiti.Aha. In v Grčiji se je dobilo največ? Tja je odromalo neverjetno veliko denarja.
Si morda kdaj že slišal za športnika, ki je nastopal na OI in izjavil: ne bi rad dobil zlate olimpijske medalje??
Podvprašanje: Ali bi bilo potrebno uvesti posebne OI za športnike, ki ne bi hoteli dobiti zlate medalje?
Aha. In v Grčiji se je dobilo največ?Deutsche Telekom izbira med telekomi investicijo, ki bi se najprej povrnila in/ ali bi bila najbolj smiselna in dobičkonosna znotraj njihove mreže. Skratka, ne rabi investirati v Slovenijo, če se jutri pojavi boljša priložnost v Srbiji. Ti bi poslal Deutsche Telekom kupovati grške obveznice ali kaj želiš reči? Moja primerjava se je nanašala izključno na investicije znotraj branže.
Grčija je strogo špekulativna in vsi normalni upravljalci se tega zavedajo.
Npr :
"Allianz has a total exposure to Greek bonds and stocks of around 10 million euro. This is less than 0.002 percent of our 665 billion EUR insurance assets.”
Tja investirajo, ker morajo in ker so pripravljeni vse izgubiti.
Bruhaš pa izjave take, da te kar srat nažene.
npr. ne morejo kupit zaradi Simobila in varuh ne bo dopustil in bla, bla ...
Ta mikro mobilec lahko prodajo za en euro AMISu takoj, kaj sele Vodafonu, tam ga naj kar podarijo, pa so vse opcije takoj odprte !
Zanimivo paktiranje marsikje TS in TA (npr. Macedonija). Bomo fideli...
mater imam minus na mojih 13 lotih. sploh si več ne znam zračunat !
sploh pa sem ti razložil, zakaj teh nekaj lotov !
1 lot gor, 1 lot dol, pa ne zaradi vzdrževanja tečaja !
aja, pa na piškotek sem pozabil ! ostani v cvetju !