Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: Korekcija - pripravimo se za vstop na trg
Strani: 1 ... 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 ... 115
:-)
LpA
Odgovori 0
Kakor zgleda da bo novoletna zabava tam pri3.800-3.900 S&P, dobro ga pumpa tale softwer,sem vse doktorske dizertacije iz
črpal pa mi nč ni jasno
No pa je šel čez 3800,ne rabiš bit doktor da se spoznaš na korona mafijo
pa lep vikend
[jezdec666]Eh, jaz sem od marca do decembra čakal, da bo šel trg v meni edino logično smer. Da se to mora razkantat. Ampak tako sem razmišljal jaz, večina drugih udeležencev pa je razmišljala drugače, kar se je tudi zgodilo, saj se je vsa ta masa denarja prelevila v inflacijo cen na delniških trgih. In napovedujejo se nove 1.900 miljardne spodbude.
Niti ne, saj nisem vsega prodal, pa tudi vmes sem že kupil/prodal par zadev. Saj sem decembra predvideval, da bo šel trg ravno v kontra smer, kot je logično. Bolj se čudim dolgoročno, kam to pelje (stagflacija?).
A je logično, da podjetje od svoje ustanovitve posluje z izgubo, se ji krepi konkurenca in izgublja tržni delež, vrednost podjetja pa se v enem letu skoraj podeseteri? Meni ni. Sem pa ravno z delnicami tega podjetja v 5 tednih zaslužil 40%, vrdnost celotnega portfelja pa mi je narasla za 30%.
[tomtailor]Tale dodaten denar ima lahko tudi kontra učinek.
[#2888347] 04.12.20 12:10 · odgovor na: dari12 (#2888053)
Odgovori 0
Kakor zgleda da bo novoletna zabava tam pri3.800-3.900 S&P, dobro ga pumpa tale softwer,sem vse doktorske dizertacije iz
črpal pa mi nč ni jasno
No pa je šel čez 3800,ne rabiš bit doktor da se spoznaš na korona mafijo
pa lep vikend
[Nollem]Trend is your friend.
A je logično, da podjetje od svoje ustanovitve posluje z izgubo, se ji krepi konkurenca in izgublja tržni delež, vrednost podjetja pa se v enem letu skoraj podeseteri? Meni ni. Sem pa ravno z delnicami tega podjetja v 5 tednih zaslužil 40%, vrdnost celotnega portfelja pa mi je narasla za 30%.
Jaz sem pa nakupoval ta teden. Skladno s tradicijo so se indeksi takoj obrnili navzdol :-)
Razen, če se v kratkem iz ZeroCovid pobude dejansko kaj ne izcimi: www.rtvslo.si/svet/e...ijo/549120
"Evropa potrebuje "radikalno" popolno zaprtje, vključno s šolami in industrijo. Le tako je mogoče zbiti okužbe s koronavirusom na ničlo, menijo pobudniki peticije v Avstriji in Nemčiji, ki naglo pridobiva privržence po celini."
[ljsefan]paničarje bi lahko preselili na grenlandijo. vsakega v svoj iglu in naj tam furajo svoje "radikalno" popolno zaprtje.
Ne skrbi, bo kmalu spet vse ozelenelo :)
Razen, če se v kratkem iz ZeroCovid pobude dejansko kaj ne izcimi: www.rtvslo.si/svet/e...ijo/549120
"Evropa potrebuje "radikalno" popolno zaprtje, vključno s šolami in industrijo. Le tako je mogoče zbiti okužbe s koronavirusom na ničlo, menijo pobudniki peticije v Avstriji in Nemčiji, ki naglo pridobiva privržence po celini."
(ta pobuda bi bila veliko manj idiotska, če bi se o tem pogovarjali še preden se je virus močno razširil med populacijo, zdaj je za to veliko prepozno)
Tako da - 14 dni totalnega lock downa, potem pa odprtje vsega razen nočnih klubov in koncertov, ostalo pa upamo, da naredi cepivo.
Bomo vidli kako se bo v prihodnjih dneh odločila Geli. Pomoje ji bomo sledili, ker imamo podoben izziv s platojem, kot Nemci.
www.irishtimes.com/n...-1.4459535
www.dw.com/en/opinio...a-56240546
Malo premlevam razne scenarije. Nepremičnine so tudi opcija, ampak tisti, ki je do zdaj imel od vsega najraje depozit na banki, dvomim, sa se bo naenkrat lotil oddajati stanovanja. Zlato je pod oblaki in nepoznavalcu zdaj investirati vanj je precej rizično. Kriptomešetarji tudi dvomim, da bodo uspeli nategniti ziheraše z depoziti. Tako mi ostane še najlogičnejša poteza borza. Z malo Krke, Petrola in zavarovalnic si po moje precej na varni strani.
Je pa treba upoštevati še nekaj. Meja bo menda 250 jurjev, se pravi bo zaobšla delavsko rajo, ki obvezno ukrepa takoj, čim je nekaj za plačat. Tisti s četrt milijona, ki so bili do zdaj zadovoljni z depoziti, znajo tudi plačati ležarine pa, da se privarčevano ne izpostavlja tveganjem.
Če ima še kdo kako mnenje okrog tega...
In 0,5 % "kazni" p.a. za zneske nad mejo 250k ga pač res ne bo panično zbrcalo v drugačen modus operandi upravljanja s premoženjem. Proti oportuni, ki se ji nekdo v takšnem primeru že tako ali tako zavestno odreče s takšnim ali drugačnim argumentom, je to v bistvu pljunek v morje.
Jaz bi prej rekel obratno.
Vrednosti pod 100k so bolj v studijsko raziskovalne namene.
2. Najbolj uspešne države na svetu imajo nadpovprečno visoke davke.
Česa se torej bojiš?
Big playerji se vozijo mal gor pa dol in pucajo pozicije.
[ljsefan]Sem še malo dokupil, tako da včeraj se je potem le obrnilo navzdol.
Ne skrbi, bo kmalu spet vse ozelenelo :)
Ne moreš verjet, kako močan vpliv ima mojih par evrov na svetovne trge :-)
To sem tudi vcasih sam mislil, z leti sem se naucil postavljati SL in predstavljati gibanje cene na desni strani grafa.
Drugače pa buy high je cisto v redu strategija sam ne dodajat, če gre kontra.
[jani1974]:D
> [ljsefan]
> Ne skrbi, bo kmalu spet vse ozelenelo :)
Sem še malo dokupil, tako da včeraj se je potem le obrnilo navzdol.
Ne moreš verjet, kako močan vpliv ima mojih par evrov na svetovne trge :-)
Mogoče boš moral še kak dan več počakat za močno zeleno, da se malo razkadi tale "good news" od AstraZenece: www.reuters.com/arti...SB5N2B301S
AstraZeneca told European Union officials on Friday it would cut deliveries of its COVID-19 vaccine to the bloc by 60% to 31 million doses in the first quarter of the year due to production problems, a senior official told Reuters.
V parku pa mi je starejsi gospod dejal, da pricakuje padec vecjih podjetij.
Tako da pricakujem orng padec do konca leta.
Vkljucno z mojim gut filingom so to trije mocni indikatorji:).
Strani: 1 ... 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 ... 115