Izbrani forum: Borza
Izbrana tema: KRKG - Krka
Strani: 1 ... 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 ... 53
sporočil: 5.172
Ce mislis name, je dalec od tega, da je v mojem portfelju samo
krkg, osnovno pravilo investiranja je diverzifikacija...na temi
krkg pa pac pisemo o krkg logicno...
sporočil: 8.271
[Zlatko2020]Vse je pač odvisno od dividende! Samo to je nekaterim, menda so med njimi celo strokovnjaki!!, težko razložiti! Pač Butale! :))
Clearstream po tednih prodajanja po okvirno 8.000 lotov na dan v ponedeljek kupil 346 lotov. Če se niso zmotili in pomotoma kupili namesto prodali je to odličen znak.
Pa kje ste banke in borzne hiše s posodobitvami vrednotenj delnic?! Eni imate še vedno 72 EUR oceno pa je že več tednov od objave rekordnih rezultatov.Vse skupaj bolj KILAVO! :)
Tako, kakor dividende! :)) Dividendam primerno, pač! :)
sporočil: 2.327
čas vnosa: 16.02.20 13:56
Diverzifikacija je že 20 let metoda za amaterje in slabe profije.
Zato je Ljse bolj vaški muzej, kot kaj drugega, na katerem kao
kotira nekaj smešnih delnic. Danes se brez komplicirane opreme
trguje z enim samim paprijem ali največ v paru. Po drugi strani pa
ima Slovenija na tem področju še tako zakonodajo in predpise, da
bog pomagaj.
Uriah Heep.
Uriah Heep.
Zadnja sprememba: alain 16.02.2020 23:53
Prav, bom z veseljem ostal amater in še naprej imel svoj portelj
(mednarodno) diverzificiran, hkrati pa z navdušenjem prepustim
vrhunskim profijem portfelj z eno delnico:-)
sporočil: 626
Premika na višji nivo ne bo dokler bo tak pritisk prodajalcev in
dokler ne bo večji kupcev. Bedarija v Romuniji je bil sprožilec, da
so tujci kar naekrat iz nakupne prešli na prodajno stran in to
usklajeno 6-7 institucionalnih investitorjev (zdaj sta akivna na
prodaji le še 2 od njih). Domačih kupcev pa itak ni večjih. V torek
je nehala kupovati še Krka. Ne vem zakaj ker je začetek tihega
obdobja šele 5.3. ampak tko je.
Velik črn madež nad delnico pa je tudi Woodsova ocena v Bloombergu, ki delnico vrednoti le na 67 EUR in to oceno so posodobili pred 1 mesecem. Med tihim obdbojem bomo lahko kar zadovoljni, če ne bo šla cena na nižje nivoje. Pozitivni premik pa bi lahko sprožili rezultati 1. kvartala, ki pa bodo šele 21. maja. Vrhunski lanski rezultati so pa žal večinoma pozabljeni. Morda jih bomo edino delno deležni pri letošnji dividendi.
Rubelj se k sreči popravlja v zadnjih 2 tednih. Rekel bi, da je celo višji v tem 1. kvartalu zaenkrat (dobrih 69 RUB/EUR) kot je bil v zadnjem kvartalu lani (okol 70 RUB/EUR).
Velik črn madež nad delnico pa je tudi Woodsova ocena v Bloombergu, ki delnico vrednoti le na 67 EUR in to oceno so posodobili pred 1 mesecem. Med tihim obdbojem bomo lahko kar zadovoljni, če ne bo šla cena na nižje nivoje. Pozitivni premik pa bi lahko sprožili rezultati 1. kvartala, ki pa bodo šele 21. maja. Vrhunski lanski rezultati so pa žal večinoma pozabljeni. Morda jih bomo edino delno deležni pri letošnji dividendi.
Rubelj se k sreči popravlja v zadnjih 2 tednih. Rekel bi, da je celo višji v tem 1. kvartalu zaenkrat (dobrih 69 RUB/EUR) kot je bil v zadnjem kvartalu lani (okol 70 RUB/EUR).
sporočil: 626
Tako skladno in vsi hkrati in ravno po objavi Romunije? Mislim, da
ne gre za naključje, ampak za ničelno toleranco do korupcije teh
"zahodnjakov".
Zlatko, zlatko, a nismo že obdelali to temo, da je na slovenskem
trgu boljše držati delnice, vključno s pobrano dividendo kot pa
skakati ven in noter? Kdaj te bo pamet srečala.....
Zadnja sprememba: alain 21.02.2020 11:32
Vsi, ampak res vsi farmacevti delujejo po enakih principih in
nobenemu še ni bila dokazana korupcija (čeprav so non stop neke
afere in grožnje tudi pri največjih) in tudi nikoli ne bo...zato
pozabi na Romunijo...Takrat so res močno pritiskali s prodajami,
ampak zakaj si pozabil napisati, da je nekdo vse te presežne
količine eleganto pokupil na nivoju 73-74 eur?
sporočil: 803
[jezdec666]Glede na dobiček za 2020, ki je bil ob predstavitvi rekordnih 2019 rezultatov tudi uradno napovedan, bi bla to kar logična razlaga ja. Pač bolj konzervativen approach.
Dvomim, da je Romunija razlog za prodaje tujih investitorjev. Verjetno so se odločili, da bodo realizirali del dobička in čakali na boljše priložnosti ali jih vidijo drugje.
Če se pa po kvartalu ali dveh v 2020 izkaže, da bodo Krkaši zopet prehiteli samega sebe, gremo pa po tečajnici posledično potem spet bolj konkretno navzgor. Dvididenda bi lahko nardila boost, če bi presenetila z višino blizu 4, v kar pa sicer ne verjamem.
sporočil: 172
Izgleda, da Krka ne odkupuje lastnih delnic, zato tudi takšen
padec?
Kdo v tem času prodaja Krko ?
Se strinjam glede počasi. Ne pozabit na nihajnost rublja, ko nafta
cik caka gor in dol. Vemo, kam je to potisnilo KRKG tečaj pred
leti, ko je bila podobna situacija.
sporočil: 122
[prizmax]Zadnje tri dni je, glede na stanje trgov, močan odpor na 59-60€. Bolj zanimivo je vprašanje, kdo kupuje na teh nivojih? Tudi danes je interes za nakup velik.
Izgleda, da Krka ne odkupuje lastnih delnic, zato tudi takšen padec?
Zadnja sprememba: alain 18.03.2020 09:43
Zelo raznoliki kupci in prodajalci, skladi na obeh straneh.
Jutri je objava za leto 2019.
Ali kdo ob tem računa na kakšno sporočilo o povečanem odkupu lastnih delnic ali pa kakšno drugo pozitivino presenečenje v zvezi z nastalo situacijo, je pa drugo vprašanje.
Še prejšnji petek se je dalo dobit lepe pakete tudi po 57 EUR in manj. Ali naj mi bo žal ali ne, da nisem tvegal z nakupi, potem ko sem spakiral kufre na prvi črni ponedeljek po 65, bo pokazal čas. Je pa dejstvo, da me poleg nihanja rublja pri Krki v tem trenutku še najbolj skrbi to, če bo padla odredba o zaprtju tovarne v Sloveniji. Zalog sicer verjetno imajo dovolj in bi jih v primeru kratkotrajnega zaprtja z lahkoto sprostili, zamujeno pa potem nadoknadili. Vprašanje pa je, kako naprej, če zaprtje ne bi bilo zgolj kratkotrajno.
Če Angelca žrtvuje svoje avtomobiliste in jih zapira, to glede na nastalo situacijo ni več povsem nemogoč scenarij ...
Ali kdo ob tem računa na kakšno sporočilo o povečanem odkupu lastnih delnic ali pa kakšno drugo pozitivino presenečenje v zvezi z nastalo situacijo, je pa drugo vprašanje.
Še prejšnji petek se je dalo dobit lepe pakete tudi po 57 EUR in manj. Ali naj mi bo žal ali ne, da nisem tvegal z nakupi, potem ko sem spakiral kufre na prvi črni ponedeljek po 65, bo pokazal čas. Je pa dejstvo, da me poleg nihanja rublja pri Krki v tem trenutku še najbolj skrbi to, če bo padla odredba o zaprtju tovarne v Sloveniji. Zalog sicer verjetno imajo dovolj in bi jih v primeru kratkotrajnega zaprtja z lahkoto sprostili, zamujeno pa potem nadoknadili. Vprašanje pa je, kako naprej, če zaprtje ne bi bilo zgolj kratkotrajno.
Če Angelca žrtvuje svoje avtomobiliste in jih zapira, to glede na nastalo situacijo ni več povsem nemogoč scenarij ...
Social isolation bo še v veljavi, tako da s tega naslova ne
pričakujem novih obolelih ...
Čaki mal, kaj zdej ni ugodno za širjenje virusa, vsi upajo, da mu
vročina ne paše, a zdaj mu tudi mraz ne paše:-)))))))))
Mene Krka glede poslovanja ne skrbi, čeprav sem 100% v gotovini,
navsezadnje je tudi 2009 preživela brez praske na prihodkih...zame
je problem drugje, ker če bo lock down trajal do junija, bo krvavo
povsod in Krka bo tudi kolateralna škoda...
[jezdec666]BMW zapira za en mesec. Verjetno mu bodo sledili tudi ostali, čeprav je bilo še včeraj napovedano zgolj "kratkotrajno", 14 dnevno zaprtje.
Splošna prepoved dela za kakšen teden je zelo verjetna.
live.finance.si/8959...i?src=live
Hitro širjenje v maleziji pri 35 stopinjah in veliki vlažnosti
demantira tvoje trditve....
Zadnja sprememba: Pa 18.03.2020 10:49
[ljsefan]Jutri objavijo, da imajo cepivo za corono. Poslovanje odlično. Vrste pred lekarnami so že ves teden do ceste. Pričakujemo še daljše vrste. Strong buy. Samo še nekaj komadov po 61€. Pohitite.
Jutri je objava za leto 2019.
Zadnja sprememba: alain 18.03.2020 11:01
Širjenje in zapleti gresta z roko v roki...več kot je okuženih, več
imaš potencialnih problemov...in ker se očitno virus širi tudi po
toplem vremenu, tega ne bo hitro konec. Italija pa je realnost, ki
jo boš čez dva meseca gledal v ZDA.
sporočil: 652
[Nikec3]Odvisno kako kdo dojema to, da mora bit doma:))). Šala, ne me ubit....
Povzetek - v pizdi smo.
Sodeč po visokih nakupih Krke v teh dneh očitno kupci mislijo, da
je konec za vogalom oz. da je Krka popek Evrope:-)
[alain]Tudi mene to preseneča. DAX danes v konkretnem padu. Mogoče sem res kaj spregledal.
Sodeč po visokih nakupih Krke v teh dneh očitno kupci mislijo, da je konec za vogalom oz. da je Krka popek Evrope:-)