Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Razkrivamo: Za koliko preplačate svoje gadgete
Strani: 1
sporočil: 5.712
ko kupiš Apple oz. mac a vsaj veš kaj imaš!
pro pc ju pa ne veš al si kupil virus al pa je virus tebe kupil.
pro pc ju pa ne veš al si kupil virus al pa je virus tebe kupil.
sporočil: 5.777
pezdon je napisal(a):
ko kupiš Apple oz. mac a vsaj veš kaj imaš! pro pc ju pa ne veš al si kupil virus al pa je virus tebe kupil.
Jebo rešiš tako, da imaš doma več mašin. Li nux za strežnik ipd., winse za programsko opremo, ki je samo za winse, za delo na internetu in ostalo pa imaš maca. Rešeno?
sporočil: 498
pezdon, če si brainless, loaded in ego ti druga res ne preostane...
(malo pretiravam, pa ne preveč...)
Z malo pameti, pa se z PCeji odlično preživi. Glede na ceno/kvaliteto še več kot odlično.
Z malo pameti, pa se z PCeji odlično preživi. Glede na ceno/kvaliteto še več kot odlično.
sporočil: 17.846
Marža je vselej predstavljala zgolj in samo trgovsko maržo. Torej
razliko med maloprodajno ceno in vstopno veleprodajno ceno.
Proizvajalec kot tak ne more imeti "marže", lahko pa ima razliko med maloprodalno ceno (če izdelek prodaja v lastnih trgovinah) in proizvodnimi stroški. Če prodaja na debelo pa je ta razlika manjša, saj del maloprodajne cene pa tukaj zagotovo predstavlja trgovska marža tiste prodajalne v kateri se izdelek prodaja.
Moti me, da se mešajo izrazi saj časopis poleg tega, da informira hkrati poučuje. Dosledna uporaba terminologije pa najbrž pozitivno vpliva na verodostojnost.
Če ne, je pa GIGO (Garbage-In-Garbage-Out).
LP
D.
Proizvajalec kot tak ne more imeti "marže", lahko pa ima razliko med maloprodalno ceno (če izdelek prodaja v lastnih trgovinah) in proizvodnimi stroški. Če prodaja na debelo pa je ta razlika manjša, saj del maloprodajne cene pa tukaj zagotovo predstavlja trgovska marža tiste prodajalne v kateri se izdelek prodaja.
Moti me, da se mešajo izrazi saj časopis poleg tega, da informira hkrati poučuje. Dosledna uporaba terminologije pa najbrž pozitivno vpliva na verodostojnost.
Če ne, je pa GIGO (Garbage-In-Garbage-Out).
LP
D.
sporočil: 1.393
Pri software-u je razlika med proizvodno in prodajno ceno tam nekje
med 98% in 100% (odvisno od načina distribucije), pa zaradi tega ne
bo vsakdo rekel, da ga preplačaš.
Kakšno pa je razmerje med prodajno ceno in ceno tiska pri Financah?
Kakšno pa je razmerje med prodajno ceno in ceno tiska pri Financah?
sporočil: 589
Pa to ni res!?!?!?
Predvsem je smer računanja napačna!
Če je proizvodni strošek nečesa 230 USD (Iphone), prodaja pa se po 500 USD, potem gre za 117% prirastek v ceni in ne za 54%!!! Računa se od osnove gor ali dol in ne tako kot v članku!!!
Če nekaj kupim za x in prodam za 2x sem zaslužil 100% in ne 50%!!!!!!!!!!!!
Predlagam da g. Ruterja na Financah pošljete nazaj v srednjo šolo, ker ne zna računati procentov!
Če je proizvodni strošek nečesa 230 USD (Iphone), prodaja pa se po 500 USD, potem gre za 117% prirastek v ceni in ne za 54%!!! Računa se od osnove gor ali dol in ne tako kot v članku!!!
Predlagam da g. Ruterja na Financah pošljete nazaj v srednjo šolo, ker ne zna računati procentov!
sporočil: 5.199
Če nihče ni opazil (sicer že znano dejstvo) Sony PS3 prodaja z
izgubo.
Prodajna cena: $599(60GB), $499(20GB)
Proizvodni strošek: $840 (60GB), $805 (20GB)
Popust: 29% (60GB), 38% (20GB)
Gre za strategijo, ki predvideva, da bodo komponente znotraj PS3 postale cenejše; da pa je treba zavzeti trg...
Je to dovoljena praksa?
Prodajna cena: $599(60GB), $499(20GB)
Proizvodni strošek: $840 (60GB), $805 (20GB)
Popust: 29% (60GB), 38% (20GB)
Gre za strategijo, ki predvideva, da bodo komponente znotraj PS3 postale cenejše; da pa je treba zavzeti trg...
Je to dovoljena praksa?
sporočil: 3.657
Sony je pobral dovolj smetane na trgu z novimi izdelki...
Libertarec, kdo naj bi kakrsnokoli prakso dovoljeval?
LP MMM
Libertarec, kdo naj bi kakrsnokoli prakso dovoljeval?
LP MMM
sporočil: 2
Nekaj podobnega sem že pred časom videl na neki tuji spletni strani
- v nekoliko bolj razčlenjeni obliki, za zelo podobne izdelke /
iste blagovne znamke. Ampak gre več ali manj za neumnost, ker v
izračunu ni upoštevan strošek razvoja - tako tehnološkega kot
uporabniško-oblikovnega.
sporočil: 298
Zadnja sprememba: aruter 22.01.2007 11:24
0531KDXIn3 je napisal(a):
Pa to ni res!?!?!?
čisto odvisno iz katere strani gledaš.
marža je pač pribitek na proizvodno ceno. zdaj, če te zanima koliko je delež tega v prodajni ceni računaš tako kot sem jaz. če te pa zanima kolikšen delež proizvodne cene je to bi pač tako kot si ti. glede na to, da nas zanima kolikošen je delež v končni ceni je bolj relevanten podatek deleža v končni ceni, kaj ne?
če bi prebral opombe bi ugotovil način izračuna deležev, se mi zdi, da to znajo že v osnovni šoli.
sporočil: 6.680
bad hobitses keeping precious from me
(en gadgets, dva gadgetsa... en bitls, dva bitlsa)
(en gadgets, dva gadgetsa... en bitls, dva bitlsa)
sporočil: 13
Hm, se strinjam, je še zelo veliko za vpoštevati tukaj, so pa
nasploh znane strategije da neko stvar prodajajo pod ceno -recimo
vse (zadnje 3 generacije) konzole razen Wiija se prodajajo z
izgubo, to pa pokrijejo z maržo na softwaru oz. zastopništvu tega.
Tudi splošni trgovci lahko prodajajo solato pod ceno, čokoladi pa
npr nabijejo 50%+ marže. Kar se tipe Appla pa ja, njihove marže so
fenomen, da si jih lahko privoščijo take, stroški njihovega razvoja
pa niso zelo ogromni, dokaj zmerni so, itaq pa vse delajo z
brainstormingom (in predvsem oblikovalstvo je po zgledu dschool).
Zato je tudi da Apple ne samo preživi ampak posluje z velikim
dobičkom.
Aja, glede PS3, tam Sony ogromno tvega, najprej s CELL potem pa še BluRayem, mislim da če bi PS3 pogorel bi tudi Sony (vsaj tak kakor ga poznamo danes), ob zmerni prodaji bo životaril ob prevladi pa seveda risku primerno, doživel prevlado in uveljavil vse nove standarde. Nevem pa zakaj ne tržijo teh. CELL v kake druge namene. Mogoče ker Intel že dela na 80ih enostavnih jedrih procesorja? (kar je skoraj podobna logika)
Aja, glede PS3, tam Sony ogromno tvega, najprej s CELL potem pa še BluRayem, mislim da če bi PS3 pogorel bi tudi Sony (vsaj tak kakor ga poznamo danes), ob zmerni prodaji bo životaril ob prevladi pa seveda risku primerno, doživel prevlado in uveljavil vse nove standarde. Nevem pa zakaj ne tržijo teh. CELL v kake druge namene. Mogoče ker Intel že dela na 80ih enostavnih jedrih procesorja? (kar je skoraj podobna logika)
Strani: 1