Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Sindikati kritični do koncesij

Strani: 1

kzupanc sporočil: 10.811
[#38686] 17.01.07 10:02
Odgovori   +    0
Predlog koncesij v zdravstvu je po moji oceni odlična podlaga za izboljšanje stanja v gospodarstvu. Bati se je, da bodo sindikati in levičarji sicer preprečili ureditev stanja na področju podeljevanja koncesij. Bral sem okrrglo mizo Dnevnika v sobotnem Objektivu. Nasprotniki koncesij v zdravstvu (Keber&ostali) nimajo niti enega argumenta proti zasebništvu niti proti predlogu zakona. Tisti zdravniki, ki so že zasebniki, so me popolnoma prepričali. In po mojih izkušnjah (ZD Železniki) je vse skupaj mnogo bolje, odkar so vsi zdravniki in zobozdravniki privat. Seveda je stvar države, da uredi pogoje in prepreči mešanje javnega in zasebnega denarja ter neizdajanje računov. Zakon o koncesijah bi bil korak v pravo smer, če ga ne bodo zminirali, ampak kvečjemu še izboljšali.

Bi bil pa vesel, če tu na forumu kdo ve ali že velaj prosti pretok zdravstvenih storitev v EU in kdaj bo veljal. Torej, če hočem po določeno storitev po napotnici v Trst ali Celovec ali London naj bi mi ZZS plačal polno ceno, razen previsokih potnih stroškov. Tudi te pa v primeru, da je to najbližja varianta v razumnem roku (1 teden do 1 mesec, odvisno od nujnosti).

Strani: 1

vm-kiva