Izbrani forum: Glavni forum

Izbrana tema: članek Kupila sem svojo prvo delnico. Tokrat zares

Strani: 1

ekonomist1 sporočil: 51
[#3082570] 08:23
Odgovori   +    0
Čestitam Klara, za prvi nakup. Sam se sicer izogibam popularnih delnic kot je Apple, Duolingo mi je bolj všeč...bojazen pred UI je po moje pretirana tako pri Adobe kot pri Duolingu...oba sta na moji short listi za nakup.
OgnjenAnto sporočil: 670
[#3082573] 09:54 · odgovor na: ekonomist1 (#3082570)
Odgovori   +    1
Mene moti, da Finance promovirajo predvsem borzni gembling, ne pa investicije primerne laični večini.
Laična večina se mora usmerit na deversifikacijo portfelja, najbolj idealno skozi primerne ETFe, praviloma razni index ETFi z velikim obsegom portfelja in velikostjo ter nizkimi letnimi stroški.
Gambling s posameznimi delnicami, se za laično večino, dolgoročno ne bo dobro končal. Slednje zahteva aktivnega investitorja s primernim znanjem, kar velika večina ljudi ni.
Danes je posamezna firma zvezda, jutri pa zastarela organizacija. Sam trg v velikih obsegih gre pa vedno dolgoročno gor.
odvisnik sporočil: 4.420
[#3082574] 10:22 · odgovor na: OgnjenAnto (#3082573)
Odgovori   +    0
[OgnjenAnto]
Mene moti, da Finance promovirajo predvsem borzni gembling, ne pa investicije primerne laični večini.
Laična večina se mora usmerit na deversifikacijo portfelja, najbolj idealno skozi primerne ETFe, praviloma razni index ETFi z velikim obsegom portfelja in velikostjo ter nizkimi letnimi stroški.
Gambling s posameznimi delnicami, se za laično večino, dolgoročno ne bo dobro končal. Slednje zahteva aktivnega investitorja s primernim znanjem, kar velika večina ljudi ni.
Danes je posamezna firma zvezda, jutri pa zastarela organizacija. Sam trg v velikih obsegih gre pa vedno dolgoročno gor.

"Sam trg gre vedno gor" je po moje nemogoce.
Verjetno je podobno kot s posamezno delnico le casovni okvir je daljsi ;).
Sam nisem tako zelo preprican, da bo sel trg samo gor za casa nasega zivljenja.
Trg gre vedno gor permisa ima precej podlage v denarju brez podlage oz dodatnem dolgu.
In ta denar brez podlage je prisoten sele nekje zadnjih 50, 60 let.
Vse skup zna bit precej bolece, tako za tiste, ki so not, kot tiste, ki ostanejo zunaj ;)

Strani: 1

vm-kiva