Izbrani forum: Glavni forum
Izbrana tema: članek Zakaj je vaš račun za elektriko višji
Strani: 1
sporočil: 5.820
Zakaj je vaš račun za elektriko višji ?Zaradi večje porabe.
Poraba je vedno poleti manjša, pozimi pa večja.
sporočil: 3.889
[XDONA1]Presenecen ?
Odgovorni so zatrjevali da se večini cena ne bo spremenila. Lagali so nam v obraz.
sporočil: 2.022
[XDONA1]Meni se cena ni spremenila. Očitno spadam v manjšino.
Odgovorni so zatrjevali da se večini cena ne bo spremenila. Lagali so nam v obraz.
Torej se niso čisto zlagali, morali bi le povedati, da se manjšini ne bo spremenila ;)
sporočil: 1.846
[odvisnik]Ne, jaz sem že takrat zagotovo vedel, da bomo vsi plačevali več. Ampak novinarji in ostali so zatrjevanju gospe na agenciji verjeli na besedo.
> [XDONA1]
> Odgovorni so zatrjevali da se večini cena ne bo spremenila. Lagali so nam v obraz.
Presenecen ?
[trocki]To ti pa težko verjamem. Razen, če se vmes ni zmanjšala poraba ali imaš strogo gledano rezane špice moči. (kuhaš, ko ne pereš :)
> [XDONA1]
> Odgovorni so zatrjevali da se večini cena ne bo spremenila. Lagali so nam v obraz.
Meni se cena ni spremenila. Očitno spadam v manjšino.
Torej se niso čisto zlagali, morali bi le povedati, da se manjšini ne bo spremenila ;)
Jaz sem zmanjšal priključno moč, ki so mi jo dali, špice režem z avtomatskim izklopom največjega porabnika, pa to kaj veliko ne pomaga na koncu.
sporočil: 3.889
[XDONA1]
> [odvisnik]
> > [XDONA1]
> > Odgovorni so zatrjevali da se večini cena ne bo spremenila. Lagali so nam v obraz.
>
> Presenecen ?
Ne, jaz sem že takrat zagotovo vedel, da bomo vsi plačevali več. Ampak novinarji in ostali so zatrjevanju gospe na agenciji verjeli na besedo.
Novinarji verjamejo tistemu, ki jih placuje ;).
Plus znizanje mislim, da je bilo politicno.
Meni je to sicer vse skup neumnost, ker so to se vedno minorni zneski.
Koliko je omreznine 20 do 30 evrov mesecno ?
Oz se da enostavno primerjat z drugimi drzavami in skoda prevec pametovat.
Zanimiv bi bil sicer koncept ",elektrike v gajbicah"
Imas ev,ki ga napolnis v sluzbi in potlej ta strom popoldan pripeljes na periferijo, oz se enkrat tedensko zapeljes do nek-a ob 400 kwh bateriju je to ogromno stroma oz ti pripeljejo kar baterijo.
Sam imam toliko za cel mesec brez toplotne crpalke;)
sporočil: 7.601
Odkar imamo vsi tako sredstva za ogrvanje kot sredstva za hlajenje,
so medsezonske spremembe porabe električne energije minimalne,
predvsem na račun razsvetljave in avdio video naprav.
sporočil: 735
[trocki]Kaviar levičarji ste tako vedno nekam "priklopljeni" in za to nič ne plačujete :)).
> [XDONA1]
Meni se cena ni spremenila. Očitno spadam v manjšino.
Svodoboda kapitalu, dol z Marxom in Trockisti :)).
sporočil: 7.601
Zanimiv bi bil sicer koncept ",elektrike v gajbicah"Nekaj podobnega imajo britanci že nekaj časa v finančnem smislu, in sicer predplačniško elektriko, podobno kot so predplačniški paketi mobilne telefonije. Uporabljajo jo predvsem tisti, ki imajo objekte v katerih ne živijo stalno in pa tisti kronični dolžniki in neplačniki, ki so jih v to prisilili distributerji
Imas ev,ki ga napolnis v sluzbi in potlej ta strom popoldan pripeljes na periferijo, oz se enkrat tedensko zapeljes do nek-a ob 400 kwh bateriju je to ogromno stroma oz ti pripeljejo kar baterijo.
[odvisnik]Ni znesek tak, da ne bi preživeli. Me pa moti to, da "električisti" živijo na veliki nogi. Plače imajo bajne, talajo si božičnice in nagrade, so kot zaščiten ceh, privilegiran in nedotakljiv.
> [XDONA1]
> > [odvisnik]
> > > [XDONA1]
> > > Odgovorni so zatrjevali da se večini cena ne bo spremenila. Lagali so nam v obraz.
> >
> > Presenecen ?
>
> Ne, jaz sem že takrat zagotovo vedel, da bomo vsi plačevali več. Ampak novinarji in ostali so zatrjevanju gospe na agenciji verjeli na besedo.
Novinarji verjamejo tistemu, ki jih placuje ;).
Plus znizanje mislim, da je bilo politicno.
Meni je to sicer vse skup neumnost, ker so to se vedno minorni zneski.
Koliko je omreznine 20 do 30 evrov mesecno ?
Oz se da enostavno primerjat z drugimi drzavami in skoda prevec pametovat.
Zanimiv bi bil sicer koncept ",elektrike v gajbicah"
Kot je cena elektrike eksplodirala, so vsi dvigovali položnice. Ko se je spustila (ok, na malo višje ravni od prej), pa se računi niso praktično nič zmanjšali.
Konkurence praktično danes več ni oz je bolj dogovorna.
Strani: 1